YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum

YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum (http://www.yu-midi.org/forum/index.php)
-   Muzički Software (http://www.yu-midi.org/forum/forumdisplay.php?f=20)
-   -   Kontakt 4 - Default efekt (http://www.yu-midi.org/forum/showthread.php?t=23242)

tranzit 31.07.2012 02:53

Sta rece ja maloprije... jadan momak.

Vaxter 31.07.2012 02:56

Ja bih na 15ms već prekinuo da se bavim muzikom...
Umro bih...

tranzit 31.07.2012 03:00

Mene bi vjerovatno odnijele cike u bijelom svezanog na nosilima...:lol::lol:

nikadvisekorg 31.07.2012 03:02

ukoliko imate problema sa latencijom ili bilo šta vezano za hardver, zamolite nekog da vam odsvira 3 puta "pesmu od bola" u g-duru i provereno zaboravljate na latenciju.

Vaxter 31.07.2012 03:03

Ja bih se toliko otimao da bih po sa nosila, a pitanje je i da li bi uopšte uspeli da me svežu... :))

tranzit 31.07.2012 04:15

Da ne bi neko pomislio da pricamo bajke ovdje, evo slike koja pokazuje kako bi to trebalo da izgleda. Kontakt u kome je otvoreno 16 x 128 instrumenata iz jednog Libraryja od 80GB sampling materijala i gdje svira nekih dvanaest traka, opterecenje sistema je samo osam posto uz sve te sounde i efekte cak i pri najminimalnijoj mogucoj latenci od 32 sampla, odnosno 0,7 ms. Ako laze ovca, ne laze rog.

Highslide JS
Dodato:
Sa ovim i pod sator i na livadu i na koncert i u zadimljen bircuz, nema da omane, ni da stuca, ni da muca. Manja mu je latenca nego kod hardver instrumenata (kod najboljih se krece oko 3ms).

sale_band 31.07.2012 18:12

Koliko vidim iz ranijih postova, isplatnije je uzeti neki solidan hardware sampler nego li piratski kontakt za Dz a kompijuter citavo bogatstvo...

P.S. ja bih ipak kontakt ostavio za studijske potrebe

nikadvisekorg 31.07.2012 19:06

Tačno, em lakše em jeftinije, em te ne boli glava oko povezivanja i pijanih gostiju..... staviš klavijaturu učitaš set i teraj....... a za kućno čeprkanje pre bi odabrao i piratski Kontakt sa usb midi i dobrim kompjuterom nego da mi staviš pa3 sa sve komplet sređenim setom. I kad sam imao pa2 samo sam ubacio set i promenio par elemenata i efekta i nisam imao volju da je uključujem, a sa kontakt iako sam imao stariju verziju do juče, uvek sam nalazio razlog za brčkanje po kompjuteru.....

zoran1993 03.08.2012 03:24

Pozz kolege posto vidim da pisete u vezi sa povezivanjem pc-a i klavijature moze meni da se objasni oko kontakta 5 i pa 500 ili da mi napravi samo jedan ritam i da mi posalje da otvorim preko kontakta pa bi video kako se to radi ta podesavanja itd...?? Ovako prikacio sam sve i sve lepo radi nista ne kasni pucka i tako dalje mene muci kako da semplujem ritmove da ispadne kao ovaj npr

7-8 **** Set na PA500
You need to upgrade your Flash Player
....Hvala Unapred

tranzit 03.08.2012 04:09

Citat:

Originalno postovano od sale_band (Post 221062)
Koliko vidim iz ranijih postova, isplatnije je uzeti neki solidan hardware sampler

Solidan hardver sampler...hm... nema za male pare. Ono sto se moze nazvati solidnim hardver samplerom je na primjer Korg Kronos iako i on jadan i zalostan ne moze da pruzi ni petinu onoga sto bi dao jedan Kontakt ili Emulator X3 na dobroj masini... a taman toliko kosta koliko i ta dobra masina sa legalnim Kontaktom 5. Tek da se ne zavaravamo.
Dodato:
Citat:

Originalno postovano od zoran1993 (Post 221196)
mene muci kako da semplujem ritmove

Kako si to zamislio "da samplujes ritmove" ? Znas li uopste sta je sampling ?

Trenutno vrijeme na Forumu 05:15

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org