![]() |
Muka mi je od stranih r(ij)eci i izraza!
Jedni turske, drugi engleske, treci spanske a, pri tome, vecina nezna osnove svog maternjeg, u mom slucaju srpskog, jezika... Aj' sad na vokalist da ne bude guzve :-L |
vokalist Pa3x
Kolega probaj ovako,što se podešavanja parametara tiče,ja sam u početku zanemario ''adaptive'' opciju ,jer sam je probao na brzinu i nije mi se svidilo kako zvuči.Međutim stavi podešavanje na ''adaptive'' i pjevaj nešto na mikrofon cca 20-30sec,jer mu toliko treba otprilike da procesor obradi signal koji mu dolazi.Na ovaj način mi glas zvuči onako kako se meni sviđa.Nakon toga sam probao sam dobiti vlastitim podešavanjem i nakon cca pola sata sam se uspio približiti 90 % ovome kako zvuči prekoa ''adaptive '' opcije,znači da ''kompjuter'' odlično radi svoj posao.Što se tiče podešavanja kompresora preko ''adaptive'' opcije e to mi se ne sviđa nikako i to sam podesio sam.Glas ti dodatno ''boja'' i reverb koji koristiš kao i parametri ''hi'' i low'' koji se u njemu nalaze tako da se i sa njim treba malo poigrati.Sve to napravi bez reverba i delaya-''na suho'',a tek onda postepeno dodaji reverb i delay koliko ti treba.
|
Citat:
|
Ziv i zdrav ti meni bio.
|
Citat:
|
vezano za moj izraz FAKAT koj je vidim poveo veliku dilemu i raspravu... kolege DELL i pogotovo TRANZIT su upravo objasnili u kojem kontekstu sam ja taj izraz upotrjebio..... toliko o tome....
aa vezano za temu i dalje tvrtim da kolega splendid nezna koristit vokalist kako treba i zato nema rezultata..... |
Da se vratimo na stelovanje mikrofona ako moze posle casa gramatike :)) Sto se tice opcije adaptive nikada je ne koristim i mikrofon stelujem sam kao i kompresor i gate!Zasto?Pa razlog je jasan i evo iznecu ga ovde svima . . . Nema sanse da klaviajtura moze da zna kako mi je nastelovan EQ na kanalu i master Eq na mikseti da bi mi izbacio sound koji meni treba na mikseti!Meni Mic izlazi na OUT 1 i 2 a uz put mi tu izlaze i Bass i Drum pa ne bih bas kvario zvuk ritam sekcije zbog ADAPTIVE opcije i dovljno znam da mogu sam da nastelujem mikrofon!Mozda ce ga on izbaciti pomocu te opcije lepo do miksera ali iz miksera nece ici to tako glatko jer ne moze klavijtura da vidi u kojoj poziciji su mi Treble,Mid i sve ostalo!Eto toliko ;)
|
Jel taj out 1 i 2 nesto kao sub 1 i 2 na tyrosu ili je to glavni izlaz?
|
Kao sub 1 i 2, podesavas sta ces da ti izlazi na njemu.
|
Ljudi moji covjek postavio pitanje za vokalist a veca diskusija oko fakat...
pa dajte vretite se na temu KOd mene vokalist radi odlicno na pa2xpro sam bio zadovoljan a na pa3xpro ta rijec nije dovoljna Fakat najmanje za 50 % bolje zvuci... Pozdrav |
Trenutno vrijeme na Forumu 00:52 |
Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
.
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org