YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum

YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum (http://www.yu-midi.org/forum/index.php)
-   Ostali proizvođači i razno (http://www.yu-midi.org/forum/forumdisplay.php?f=19)
-   -   Kakav bi trebalo da bude top-aranzer (http://www.yu-midi.org/forum/showthread.php?t=23692)

sinisa 18.09.2012 19:53

Meni ovo mirise na Rolanda. Ako je on u pitanju onda sto se mene tice moze kao i e80 nedostaju samo terce,a mogli bi i da urade i SRX prosirenje kao fles za dodavanje semplova, dosta i 512mb. :D

Milan$ 18.09.2012 19:59

na cenu smo zaboravili..ovoliki spisak zelja, verovatno ce "dobro" da nas kosta:D

mklavijatura 18.09.2012 20:38

Ne bi bilo lose da u ritam editoru ima neki piano roll gde bi bilo sve pregledno, i gde bi mogli da se menjaju osnovni parametri(osim samog tona koji je odsviran, i njegovog "polozaja", da bude velocity, pan itd ne znam ni sam) kao u DAW-ovima. I takodje postojanje automation traka u ritmovima koje mogu kontrolisati sve od filtera, preko eq-a, pa na dalje, a koje sam korisnik moze "crtati". Izvinjavam se ako je neka od ovih opcija vec prisutna u nekom od top-aranzera, nisam detaljno pratio sve njihove mogucnosti :)
Postovano sa mobilnog uređaja

sinisa 18.09.2012 21:21

Na rolandu to vec postoji.

mklavijatura 18.09.2012 21:55

Izvinjavam se, ja uzeo od brata skoro G600, pa se mucim da ga prokljuvim, i mislim se kako bi bilo lepo da ima taj piano roll, pa da se lepo svaki udarac u bubnju ili bilo sta drugo lepo vidi. Izgleda da su me ovi iz Roland-a pretekli sa idejama, izvinjavam se jos jednom :">

casper 18.09.2012 22:17

10 Privitaka
Moram postaviti par slikica koje su usko vezane za temu. Inspirirala su me zadnja dva, tri posta. :p
Možete pretpostaviti o kojoj se klavijaturi radi jer je ista u mome potpisu. Rijetko tko se na ovom forumu susreo s istom. Sigurno je da će novo najavljeni "stroj" imati ove sitnice u sebi jer su one potpuno uobičajena stvar i za najjednostviji software. No, ovdje se radi o "staričiću" iz 2002. godine s preglednim LCD ekranom u boji (640 X 240).

slika 1 - note edit
slika 2 - drum edit
slika 3 - effect control panel
slika 4 - equilazer control panel
slika 5- step record
slika 6 - equilizer za style
slika 7 - part setting style

A za kraj još jedna ideja za novu spravu (Tranzit - kakav je radni naziv ove mašine? ). Postavljam još par slika u kojim je prikazano kako KN7000 ima mogućnost "moduliranja" glavnog ekrana po vlastitoj želji. Od vrste i pozicije pojedinih elemenata, boje pozadine pa do veličine fonta.

tranzit 18.09.2012 22:47

Radni a i sluzbeni naziv je Trans Audio (dodaci uz taj naziv zavisice od pojedinih modela) a jedini distributer na ovom bijelom svijetu ce biti yu-midi shop. Toliko o nominalijama. Sto se tice tvojih prijedloga i zelja u vezi sa tim editorima, sve ce to biti ali daleko, daleko kvalitetnije i detaljnije, toliko kvalitetnije i detaljnije da ne mozes ni da predpostavis. Odprilike ovako, kada saberes sve najbolje sto mogu top hardver aranzeri, to je tek recimo, samo 20% onoga sto ce biti u stanju da uradi Trans Audio, ako ne i manje (veoma, veoma skromno poredjenje i to bez ikakve sale i pretjerivanja).

Vex 18.09.2012 22:50

Tranzit, jel da pitam za ETA ili da ispostujem zlatno pravilo " kad bude- bice" ? :)

tranzit 18.09.2012 23:06

U zavrsnoj fazi je a iz sve snage se nadam da cu uspjeti da ga do kraja slijedeceg mjeseca privedem kraju, mada nije iskljuceno da se pojedini modeli pojave i ranije. Ova tema i sluzi jedino u tu svrhu da nesto sto sam eventualno propustio, u citavoj toj dzungli funkcija, dok jos imam prilike ispravim. Do sada nije se pojavilo u prijedlozima i zeljama nista na sta vec nisam mislio.

milepsr 18.09.2012 23:14

Znaci mogao bih polako da stavim oglas: Prodajem Korg PA2X :)

Trenutno vrijeme na Forumu 15:03

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org