YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum

YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum (http://www.yu-midi.org/forum/index.php)
-   Korg (http://www.yu-midi.org/forum/forumdisplay.php?f=12)
-   -   Compressor na Pa800 (http://www.yu-midi.org/forum/showthread.php?t=25304)

Milan$ 14.05.2013 03:27

hvala na odgovoru, to ce biti od velike pomoci...pozdrav

milepsr 14.05.2013 11:30

1 Privitaka
@maricm
Meni se desi da mi preskace prvi udarac kada predjem sa ritma na kom nema kompresor, na ritam na kojem ima kompresor. Evo kako meni zvuci bubanj.

tranzit 14.05.2013 13:52

Procitaj sta sam pisao sve vrijeme u vezi sa kompresorom, pomoci ce ti.

milepsr 14.05.2013 14:44

Sensitivity je 19, atack 35, output je 30, fx amount je 100. Maksimalna vrednost za sve parametre je 100. Sve ostalo je na nuli. U pitanju je stereo compressor. Nigde ne pise merna jedinica za te parametre, samo postoji brojcana vrednost da se promeni.

Da li gresim negde ?

maricm 14.05.2013 16:43

1 Privitaka
evo koliko god mijenjao te parametre isto se desava,preskace prvi udarac.

a evo otprilike kako to izgleda kako sam ubacio kompresor

tranzit 14.05.2013 23:02

Citat:

Originalno postovano od milepsr (Post 243199)
Sensitivity je 19, atack 35, output je 30, fx amount je 100. Maksimalna vrednost za sve parametre je 100. Sve ostalo je na nuli. U pitanju je stereo compressor. Nigde ne pise merna jedinica za te parametre, samo postoji brojcana vrednost da se promeni.

Da li gresim negde ?

Ne grijesis, eventualno je Attack parametar nesto visi, mozda ga staviti na 30 i mozda Sensitivity da povecas na nekih 25. Podesio si sve parametre onako kako bi po nekom defaultu trebalo da bude sasvim uredu za vecinu aranzmana (ritmova). Recimo, jedna srednja vrijednost koja je "djevojka za sve". Ukoliko se i pri tim vrijednostima desava da se prvi udarac pri promjeni ritma ne cuje ili ne cuje kako treba, definitivno je u pitanju ritam, odnosno nesposobnost PA800 da obavi veliki dio operacija koji se desava pri promjeni ritma, kako valja. Lijek bi bio eventualno da prve udarce Drum i Bass trake pomjeris za jedan do dva ticka naprijed, sto neces cuti kasnije kao bilo kakvu smetnju ali se bar nadam, ces dati vremena procesoru PA800 da obavi taj veliki broj operacija mnogo lakse. Negdje sam u svojim postovima u ovoj temi naglasio da je taj kompresor na Korgovim aranzerima vise igracka nego profesionalni audio tool i to treba imati na umu ali se cini da je i procesor na tim aranzerima igracka jer nije u stanju da odradi tih par efekata na vrijeme. Sa tim svim se softver aranzeri na bazi softverskog Sound Enginea (sa daleko kvalitetnijim dinamickim toolovima i to na svakoj od ritam traka po jedan ili cak i dva) samo nasale. Proizvodjaci aranzera a i hardver instrumenata uopste, jednostavno nece da shvate da se ne moze dobiti veliki kvalitet i veliki broj kvalitetnih efekata na nekakvim slabasnim Motorola procesorima od prije dvadesetak godina a uz to na sporim radnim memorijama koje datiraju iz istog doba. Istu gresku je pravio i Apple MAC do skora, da bi na kraju pametni ljudi te izandjale Motorola procesore zamijenili kvalitetnim i savremenim Intel Dual i Quad procersorima. Naravno da korisnici, cuvsi sta je sve moguce uraditi na Audio PC sistemima ocekuju isto ili bar priblizno i na svojim skupim hardver instrumentima ali... cini se da ce prije doci kataklizma nego sto ce to da se desi.

vedzed 15.05.2013 11:05

Hvala jos jednom kolegi Tranzitu na pomoci. Jedno pitanje odnosno molba da li bi kolega Tranzit hteo da nam napravi jedan Tutorial vezano za compresor posto je u pitanju komleksan audio tool, ali i jako korisan ako se pravilno koristi.Bilo bi od velike koristi vecini kolega i verujem da ima dosta zainteresovanih posto se ova tema cesto provlaci. Znam da je bilo vec price u vezi tutorijala za kompresore, pa se nadam da ce vreme dozvoliti da se to realizuje.
Hvala jos jednom kolegi Tranzitu na podrsci.
Zainteresovani podrzite predlog.

dado123 15.05.2013 11:31

da podrzim prjedlog kolege vedzed i mene jako interesuje ova tema i kolega tranzit nam može pomoci svima i ja mu se zahvaljivam unaprijed na pomoci i ovako i preko pp!!!

maricm 15.05.2013 11:33

slazem se sa vedzet u vezi compressora.
Ja u bendu koristim TC-C300 i sve je to otprilike ali mislim da to opet nije to

tranzit 15.05.2013 14:28

Gledacu da sto prije nadjem malo vremena (to je jedino sto mi konstantno nedostaje) i da napisem jedan detaljniji tutorijal u vezi sa dinamickim toolovima uopste jer svi oni rade na istom principu, samo su im ucinak i cilj drugaciji. Postavicu to u ovoj temi a kasnije ce to administracija vjerovatno prebaciti u Tutoriale. Tematika dinamike je veoma kompleksna a rad sa dinamickim toolovima (namjerno ih ne nazivam efektima jer oni to i nisu) vrlo komplikovan i osjetljiv tako da ce taj tutorijal biti prilicno obiman a za to mi treba malo vise vremena, pa bih vas zamolio da imate samo malo vise strpljenja.

Trenutno vrijeme na Forumu 06:50

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org