YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum

YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum (http://www.yu-midi.org/forum/index.php)
-   Produkcija i postprodukcija (http://www.yu-midi.org/forum/forumdisplay.php?f=72)
-   -   Snimanje preko tableta (android) dali se moze tako snimati?? (http://www.yu-midi.org/forum/showthread.php?t=28901)

hammers 19.11.2015 01:08

Probaj, ali sumnjam da ce raditi.
Ja sam imao problema i sa Nexus 7 koji je na spisku potvrdjen da radi.

Mafia 19.11.2015 07:23

Ako sam dobro razumio tab3 ima oficijelni update do 4.4.2... I tu bi ti mogao biti problem. Ako ostalo ne upali onda ćeš morati ubaciti custom ROM na njega. Ono što ti ide u prilog je I to da je popularan uredjaj pa za njega ima materijala...

Sent from my LG-H815 using Tapatalk

hammers 20.11.2015 00:11

Jesi proverio @mimiki, funkcionise ili ne?

mimiki 20.11.2015 06:44

kupio habic i nemam ispravljac haha :)

Sent from my GT-I9301I using Tapatalk

Sky Net 20.11.2015 19:08

Android kao sistem je itekako ogranicenje za bilo kakav obiljniji rad sa audiom. Pogotovo midijem. I nebitno kakav je hardver u pitanju. Od njegove latencije, pa nadalje. Ko zeli da snima/programira ili sl, neka zaobidje Android u sirokom luku. Just my 5 cent.

sent from my Lumia 930

hammers 21.11.2015 11:37

@Sky Net
Druze, jesi probao u praksi gorepomenuti softver?

mimiki 21.11.2015 11:38

nisam jos uzeo adapter nemam vremena

Sent from my GT-I9301I using Tapatalk

Sky Net 21.11.2015 15:41

@hammers

Nisam drugar. Probao sam par drugih dok sam imao Android tablet, i to sa bas hardverski dobrom konfiguracijom. Nula bodova. I sad sam bas malo pogledao taj spomenuti, vidim da je stanje i dalje ocajno, kao sto je ocajno i stanje sa latencijama. Android nije nikada bio zamisljen za ovo - ni sa 6.0 nisu puno popravili stvari. Latencije su za iole ozbiljniji rad jos uvijek velike, i tu iOS nema konkurenciju. Android moze posluziti za usnimavanje audia - donekle - ali i to je smijesno s obzirom da jos malo pa ulazimo u 2016-tu. Valjda je jasna poenta mog posta. :)

sent from my Lumia 930

hammers 21.11.2015 17:05

O kakvim latencija je rec?
Ako softver nisi probao (kao sto si napisao), kako si zakljucio da su latencije ocajne?

Sky Net 21.11.2015 17:29

Audio latencija androida, koja je u biti jedini razlog zasto je otuzan izbor aplikacija za rad sa audiom, u odnosu na iOS. Imas na internetu latencije po uredjajima, cak i latencije na istim uredjajima a sa razlicitim verzijama sistema, ukljucujuci i android 6.0. I koliko sam vidio, instrumenti tog Audio Evolutiona lice najblaze receno na kinder garden u poredjenju sa iOS platformom i aplikacijama koje su tamo dostupne. Audio evolution mobile studio je ok - i samo ok. To ne znaci da je los, samo je daleko iza standarda koji odavno postoji. To je sve.

sent from my Lumia 930

Trenutno vrijeme na Forumu 15:13

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org