YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum

YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum (http://www.yu-midi.org/forum/index.php)
-   Yamaha (http://www.yu-midi.org/forum/forumdisplay.php?f=59)
-   -   iz DX11 ili V50 u DX7 2FD (http://www.yu-midi.org/forum/showthread.php?t=3007)

tranzit 13.12.2007 10:42

Dzabe pisemo i ti i ja, niko to ne cita. Ovo je postala obicna zajebancija... a steta, velika steta.

RadeKOKI 13.12.2007 11:10

eve gi jedan dosta zanimljiv sajt za dx7-ce http://www.thedx7.co.uk/ ima dosta boja programcica, istorijat...pozdrav !

Ne znam mozda malo zvuci ovo glupo sto cu napisati al vi me ispravite ako gresim, postoje dve solucije za prebacaj farbi ako imas MIDI QUEST o kome je pisano vec na forumu jednostavno ucitas u taj program sve farbe iz DX11 i otvoris DX7 edit i jednostavno prepisujes parametre posto je u quest-u sve detaljno i lakse uraditi nego "peske" na samoj klavijaturi ili pak ova mozda glupa solucija preko FM7 da jedostavno syx boje iz dx11 ucitas u fm7 i odatle posaljes nazad u dx7 posto vidim da taj programcic guta sve sto mu sto mu ubacis iz dx serije. Jos jednom ako gresim nek me neko ispravi. Pozzzzzz

BasariStudios 13.12.2007 17:15

Nego Rade, de ti meni reci jel ima na ovaj sat onu boju od Cortana sto ore naokolo,
pa onda onu WOW sto zvuci kad svinju zakoles...e a jel ima onu od Cire sto zuji, znas
ona sto je kad sviras glavom da motas u krug?

RadeKOKI 13.12.2007 17:18

Citat:

Originalno postovano od Nedim (Post 22357)
Nego Rade, de ti meni reci jel ima na ovaj sat onu boju od Cortana sto ore naokolo,
pa onda onu WOW sto zvuci kad svinju zakoles...e a jel ima onu od Cire sto zuji, znas
ona sto je kad sviras glavom da motas u krug?

ima i to a ima i ona VRTIGUZ znas onu kad sviras i vrtis ... znas **bi ga tu farbu nemas 100% aj i ti da se kladimo u 100$ da nemas tu farbu :D :D

elvis 13.12.2007 17:46

Citat:

Originalno postovano od asanjtunje (Post 22292)
e fala bogu da ima neko i te klasicne boje od dx11 na DX7 2d, to znaci da se mogu na neki nacin (BILO KAKAV- ALI MOGU) prebaciti . elvise hvala na odgovoru.

..pozzz---nisam rekao da se mogu prebaciti,,vec su radjene na samoj dx7-ici...javi se na privat da ti posaljem..

elvis 13.12.2007 17:54

[quote=tranzit;22299]I sta onda da kazes nego da cu da mu kupim najbolji DX7IIFD i to dva komada (Silver Edition) i uz to i DX11 i V50 sa sve stalcima ako on te boje sa DX11 ima na DX7 ali ne slicne nego te iste.

auuuu izgleda da ce svadja da bude,,hhahahha..slusaj tranzit naidji kraj mene i ako nebudem imao te boje sto sam naveo gore na dx72d razbij mi je od glavu..eto--

QUOTE=tranzit;22299..ama shvati da ni pod tackom razno ne mozes da imas te sa DX11 jer DX7 nema te oscilatore (waves) koje ima DX11/21/27 i nema nikakvog prenosenja ni pomocu trikova.

hm,zar sam rekao da su prenesene na dx7???..

i da ti kazem da te iste boje imam i na dx9....

pozzz...od mene..

BasariStudios 13.12.2007 18:23

Citat:

Originalno postovano od elvis (Post 22361)
hm,zar sam rekao da su prenesene na dx7???..

i da ti kazem da te iste boje imam i na dx9....

Ne moze ni isto, zbog OPERATORA, WAVE SHAPNG, FREQUENCY MODULATION i jos nekoliko tih razloga, reci koje su ti mozda nepoznate...
ne moram skakati bez cinjenica, mozes da pricas kolko zelis al ima neke
stvari koje znam i ne moze se promeniti, znam vrlo dobro sta jedan OPERATOR
moze a i FM i WS pa znam vrlo dobro da ISTO ne moze. Ti ako si neki novi
naucnjak onda izvini, to je druga stvar to ne znam.

elvis 13.12.2007 18:46

ti kao da si bosanac a ne ja,,hahahhha.............kako ti kazes neka bude tako...

tranzit 13.12.2007 23:10

Ama evo ja sam bosanac pa nista ne pomaze. Ti haman neces da razumijes da izmedju tih instrumenata postoje fundamentalne razlike koje su nepremostive. Radi se o Oscilatorima (ne samo o operatorima) koji jednostavno ne postoje na DX7 a od nicega se ne moze nesto napraviti. Rekao sam da sinusoidne boje nije problem napraviti ama ne radi se samo o njima, njih mozes imati i na svim ostalim yamahinim klavijaturama, nego su u pitanju i sve ostale a tu se moze samo mahati usima. I necu ti razbijati klavijaturu o glavu vec kako sam i napisao, kupujem ti sve ono sto sam naveo ali pod uslovom da su te boje potpuno iste kao i na DX11.

BasariStudios 13.12.2007 23:59

Ja nemam reci, ja se VAMA nekima samo mogu smijati nista vise, zaluzili ste to neki,
ne svi al neki, bolest, neizleciva...eh kad bi vi samo znali sta je i kolika je rec SINTEZA.
Nekad je ovde i uzaludno vreme trositi.

Trenutno vrijeme na Forumu 05:23

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org