YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum

YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum (http://www.yu-midi.org/forum/index.php)
-   Yamaha (http://www.yu-midi.org/forum/forumdisplay.php?f=14)
-   -   Prijelaz sa Tyros 4 i 5 na Genos2 ???? (http://www.yu-midi.org/forum/showthread.php?t=34514)

casper 24.11.2024 21:55

Razlika je samo u dodatnim funkcijama koje stariji genos nema, ostalo je isto.

tonijo 25.11.2024 15:10

Negdje na YT sam čuo da netko priča za G2 da se može HOME ekran presložiti po želji korisnika?

Poslano sa mog SM-S928B koristeći Tapatalk

Tomy 25.11.2024 15:35

Možeš samo prečace na dnu ekrana presložiti.
Nemoj vjerovati svemu što pišu na yt ili na internetu. Najbolje i najsigurnije ti je da pročitaš originalne upute pa tek onda pitaš ovdje što ne razumiješ ili ne možeš naći tamo.

casper 25.11.2024 21:56

Jedina aranžer klavijatura na kojoj su se sve pozicije glavnog ekrana mogle prilagoditi vlastitim potrebama je Technics KN7000. Proizveden davne 2000., prije 24 godine.

Gdje je u tome napredak Yamahe, Korga, Rolanda, Ketrona .... =))

Po nekim stvarima je i dan danas KN7000 nedostižan za "velike ribe".

Alen P 26.12.2024 17:05

Pozdrav svima uz najbolje zelje u ovo blagdansko doba. Question: je li moguca opcija shortcut za user soundove?
Primjer: Bijeli gumb 'STYLE' otvara npr.style registracije u useru, sto je odlicno.
Bijeli gumb 'VOICE' ne otvara voice u useru ili presete, vec 'voice part setup'...
Je li moguc shortcut gumb s kojim skoknem direktno na user soundove bez da koristim touch?
Tyros je s desne strane imao gumb User drive ak me pamcenje sluzi...

casper 26.12.2024 21:38

Da, Tyros4 je imao za USER zvukove USER Drive gumb, a isto je tako imao za User Stylove gumb FILE ACCESS. Na Genosu toga nema i morati ćeš minimalno kliknuti dva puta da bi pristupio USER Voice.

Kod Genosa postoji Favorite i na jednostavan način možeš izdvojti tvorničke i vlastite Zvukove ili Ritmove. No, opet su potrebna minimum dva klika da bi pristupio Favoritima.

Alen P 28.12.2024 10:09

Minus kod kartice Favorit je sto soundovi nisu podlozni editiranju. Favorit je u pravom smislu prečac za Preset soundove ali nije prečac do nekog željenog foldera s obrađenim soundovima-samplovima.

casper 28.12.2024 10:20

Favoriti su prečac do bilo kojeg sounda/Styla u klavijaturi, Preset ili User. Nakon odabira Favorita, moguće je editirati Sound, sve su funkcje dostupne kao da si ga odabarao s originalne lokacije. Karateristika Favorita je i to što se slažu po redoslijedu kako ih dodaješ (ne po abecednom redu) što može bitno olakšati biranje u svirci. Dodavanje i brisanje Favorita je vrlo jednostavan postupak (zadrži se pritisak dvije sekunde) i to se može raditi u real time dok se svira.
Ovo pišem za Genos 2, a moguće je da je kod Genos (1) bilo drugačije, ili kako ti pišeš.

tonijo 03.01.2025 13:54

Citat:

Originalno postovano od Alen P (Post 318418)
Pozdrav svima uz najbolje zelje u ovo blagdansko doba. Question: je li moguca opcija shortcut za user soundove?
Primjer: Bijeli gumb 'STYLE' otvara npr.style registracije u useru, sto je odlicno.
Bijeli gumb 'VOICE' ne otvara voice u useru ili presete, vec 'voice part setup'...
Je li moguc shortcut gumb s kojim skoknem direktno na user soundove bez da koristim touch?
Tyros je s desne strane imao gumb User drive ak me pamcenje sluzi...

Kolega ja na Tyros 5 imam prve 3 banke registracija spremljene sa USER solo soundima koje koristim, tako da i na Genosu ako tako složiš nemaš problem sa touch screenom.

Da se nadovežem na temu zbog koje sam u dilemi još uvijek da li uzeti Genosa, na pomisao zamjene idem isključivo kad sam saznao da u HR i općenito kod Yamahe nema više podrške za rezervne dijelove za Tyros 5 i prijašnje serije, provjerio i u Thomannu, ista stvar, više ne možeš naručiti tastere, njih jednostavno nema, a ako i nađeš na eBay ili sl, polovne, u servisu ne znaju da li odgovara sa Tyros 3 na 5 i sl, tako da je na dalje sve što ode, na žalost samo krpanje, Genos 1 i Genos 2 koriste iste tastere i općenito iste potrošne komponente za koje naravno imaju podršku.

Ja odsviram oko 60 tak svirki godišnje, plus još toliko kod kuće sigurno dok si radim što treba i skidam pjesme, možda sam malo i rekao i naravno da sam već 3 puta u proteklih 6 godina mjenjao sve varijacije, sad je i BREAK na redu, sve što mi se izlizalo od korištenja sad lakiram sa spreyem da ispred mene ne stoje izlizani tasteri, čak sam i boju pogodio od drugi put pa ako kome treba nijansa, uslikam.

ffb 03.01.2025 14:46

@tonijo,neznam gdje si se informirao u Hr za rezervne djelove ali i necudim se sto nema.Thomanu takodjer nije primarna djelatnost prodaja rezervnih djelova tipa razni prekidaci/ tasteri.
Postoji trgovina u Njemackoj gdje se to moze naruciti.
Musik City Pforzheim

Trenutno vrijeme na Forumu 00:05

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org