![]() |
Da...ja sam imao prilike da vidim par omota CD-a.
Ovako: TEKST: Bulgarian Song (feat.M.Tucakovic) MUZIKA i ARANZMAN: (feat.A.Radulovic) Ima slucajeva koje dodju na sud,tuze se...ali slaba vajda. |
Citat:
harmoniji,a da li ce pjevati vise ili nize zavisi od kapaciteta.Dodaje i svoj prepoznatljivi stil pjevaja svakako.Da ne duljim... O samom snimanju vec gotove melodije,najbolje znaju ljudi koji rade u studiju. Oni znaju koliko strpljenja i zivaca treba za to.I koliko se puta sve ponovi.itd |
Smesno je napisati kako se pravi pesma. Nema pravilo i nema NIKAKVO pravilo uopste.
Pesma je inspiracija, nije vodovodzijski posao, platu te i odradis na cevi, sve je do sta te u glavu udari. Nekad pocnes sa tekstom, nekad sa muzikom, nekad pocnes samo bubnjeve, nekad samo akorde i td. Nekad i tekst i muzika idu zajedno. Ne verujem da postoji neko ko radi to po nekoj semi, ne verujem da takva osoba jos posoji koja uvek svaku pesmu uradi na skroz isti nacin, bilo bi vrlo smesno. Mnogo se puta desi da radim u nekom studiu ili da hodam ulicama i uzmem mobiljni, RECORD zazvizdim u njemu i kad idem kuci upalim neki od sintova i prelusam ono zvizdanje. Il kao sto je Opus rekao, u restoranu sve napises na salvetu. |
@Vlaxxy
Znaci druze,najbitnije je napisati u potpisu "feat" i lova je tu.;) A dosjete se ljudi svega. @Nedim Naravno da je tako. Zato je pisanje tekstova umjetnost,muzika je umjetnost....itd A u umjetnosti su ljudi individualci.Svi oni jednu istu stvar osjecaju drugacije. Rekao sam vec: ideja,talenat i inspiracija. Ko nema nesto od ovoga,ne moze biti autor. |
vidim da sam dobio kritike jer mi "je pitanje glupo".. izgleda da je glupo sto neki to smatraju za glupo pitanje. ne znam zasto mi se podsmevate.
pitanje (ili bar deo pitanja) je vrlo jasno i nema tamo-vamo,ukoliko znate odgovor. DAKLE .. npr ako je Beslic radio "dijamante u 9/8 ..svi znamo takt 9/8 kakav je 1-1-1-1. ako je ta pesma bila u beatu (1,2-2,1,2) npr znaci li da je tekst menjan primer? uradio sam "moja mala nema mane" u 9/8 i moze ladno..al neke druge ne mogu..pa me to buni..znaci da li postoje sabloni u tekstovima..cetverac za 4/4tinski takt itd A za RIMU i AB kombinacije i da ne pitam, jer ko se ne razume samo ce se sprdati. iINACE radio sam tekstove neke. upravo na nacin koji je neko pomenuo..uzmem pesmu i izmenim tekst..al kad ocu da promenim muziku tu je probl. uvek dobijem neku jako slicnu originalnoj. i onda takav tekst mogu da vrtim samo u tom ritmu!? |
Vidiš kako si sve manje sretan,što više znaš...
Na kvari si sreću,kažem ti...;) |
Citat:
Ja sad kad bih hteo da pravim pesmu, prvo bih napisao tekst a posle ce mi melodija sinuti (to bi valjda samo doslo kao inspiracija). Ali posto nemam nikakvog iskustva u tome-bolje da cutim. ;) Uzivajte... |
Samo udri feat...
|
Emirt
----prvo bih napisao tekst,a posle ce mi melodija sinuti---- A hoce,hoce....vjerovatno-"Sini munjo,udri grome....";) i naravno feat. |
Ma Gibanice ti nas izgleda stvarno zekis malo a?:-O
A jesi li cuo nekad da neko pominje rec "metrika stiha"...znas li na sta se ona odnosi a?:confused: Ono "dvanaesteras","osmerac","cetverac sa i bez kormilara" i te fore...do you know what I mean? |
Trenutno vrijeme na Forumu 19:40 |
Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
.
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org