![]() |
Znaci ne postoji nacin da se izbegne kazna?!:(
Ja vec imam tu jednu prijavu,bio sam kod sudije i tu sam izgleda uspeo da se izvucem jer sam imao svedoke da u to vreme nisam radio,e sad sta ce da bude videcemo,a ako mi napisu jos jednu dok sud ne donese konacnu odluku ima da platim obe. Po svemu navedenom izgleda da je najbolje da vise ne radimo u tom lokalu.:confused: |
Par puta dosada mi je policija prekidala svirku, ali nikada nisam ja ulazio sa njima u raspravu vec iskljucivo vlasnik lokala. U ovom kraju nisam cuo da je policija nekome zaplenila instrumente, cak i kada je bilo prijava zbog glasne muzike ili prekoracenja dozvoljenog vremena za svirku.
Imam i dva primera ugovora koji se sklapaju izmedju izvodjaca i poslodavca, stavicu ih pod "razno" na download pa pogledajte i , naravno, izbacite ono sto vam ne odgovara ili ne treba. |
ma kakvo zaplenjivanje...ljudi!!!..moraju imati nalog. ovlascenje..drugo oprema mora biti vase vlasnistvo da bi je zaplenili..a onda vi morate imati uverenje o tome..a naravno niko nema papir jer nigde nije registrovano da vi imate instrument..tj niste registrovani,niti prijavljeni..nego radimo na "crno".ako ti uzme nesto mora da napravi izvestaj..a sta ce napisati u izvestaju??!!kome sme da pokaze to?!
najvise sto mogu je mislim da napisu prijavu za rececenje JRM. ciste gluposti.uzeli bi ti rolanda i odneo bi detetu kuci. ne dajte!!! OVO JE TEKSAS!! SAMO CEKAM DA POCNU GOSTI DA VEZUJU KONJE ISPRED KAFANE I DA NOSE PISTOLJE..ako vec ne nose :) |
pa u temerinu ti nece niko nista ni pitati od policije,ali ovi u ns su druga prica.
Gibanica odi u Babilon u ns pa se raspitaj kako je kolega tamo prosao. Pokupili mu svu opremu,a posto je sledeci dan imao svadbu lik otisao i kupio drugu klavijaturu. Kazen ti ja sam u triviumu dobio prijavu za narusavanje javnog reda i mira,a muzika isla sa kompa,moja sva oprema bila pogasena samo sto je stajala na stalcima. Pevac i pevacica nisu dobili nista. I jos me kreten pita dok mi je pisao prijavu "Sta je to jel klavijatura i gde nam je gitara" kao on je cuo gitaru,gde nam je gitarista. |
malo sam se raspitao o tvom slucaju..konkretno..
zaplena dolazi tek posle ne utuzenih prijava..i to ukoliko nemas da namiris u novcu predvidjenu kaznu. sem toga sa njima treba da dodje i neko od nalogodavaca..tj haraca i to sa sudskim resenjem. sad ti mozes ili da ih tuzis ili da snimis pa posaljes na B92 :) p.s. milicija je svuda ista.najveci olos u razredu su uvek postajali panduri. seljoberi |
novcanu kaznu odredjuje sudija ne policajac u ovom slucaju
Cekaj da pocnes da radis opet u Ns pa kad jedno vece kazu pakuj opremu i u pezo.=)) |
pa radimo u novom sadu..al nisam bio te "srece".
ne salim se..snimis i pravac B92 |
Ja poznajem jednog "profesora" (stvarno je profesor) koji tezgari po Sloveniji i u Celju je dobio finu kaznu,zbog toga što se pošo hvaliti...Policija ga upitala šta radi tu u kafani i on se poletio hvaliti da je profesor a da je reko da svira za džabaluk i bkšiš prošo bi los...Inače dotičnog lika poznaje možda cjela Slovenija malo iskusnijih muzičara kod nas...Kod nas je uveden status slobodnog umjestnika z akojeg moraš da položiš ispit da bi dobio neke vrste licencu...poslije toga moraš da dobiješ od uprave potvrdu s kojom ti dozvoljavaju održavanje javnih prireditvi,i to nije jeftino...E tek kad te tu omuzu onda plaćaš još članarinu kojoj ne znam cjenu a nit me interesuje---tezgarim dok me ne dobiju;)...
|
ljudi moguce je da policija oduzme opremu,pitao sam mog matorog,posto je i on murijas=))covek kaze da je to moguce,ali da bi do toga doslo policija mora pre toga da dodje i da opomene gazdu da utisa muziku,ukoliko to ne uradi dolaze drugi put i pisu prijavu,a treci put(mozda vec i drugi) dolaze i nose opremu.e sad oni ne moraju da nose svu opremu,klavijature i razglas,vec mogu da odnesu samo zvucnike ili miksetu posto je to izvor buke.to ostaje u policiji do okoncanja postupka.eto ukratko,za razliku od tih moj matori bi bio malo blazi,skinuo bi zvucnik ili bi odneo miksetu,a ne sve ako sto neki hoce=))=))=))
|
Posto igrom slucaja radim u sudu, sa sigurnoscu tvrdim sledece stvari:
-policija moze na bilo koji nacin prekinuti svirku posle isteka dozvoljenog roka ili po prijavi za remecenje javnog reda i mira, ali instrumente NEMA PRAVO DA PLENI! Osim ako neko nije prijavio da su kradeni ili slicno, naravno. -U slucaju remecenja JRM, policija pise prekrsajnu prijavu, po kojoj se resava kod opstinskog organa za prekrsaje, tj. sudije za prekrsaje. -Ni posto se odredjena novcana kazna ne plati, instrumenti se ne plene, jer se neplacene novcane kazne zamenjuju kaznom zatvora, a ne plene se stvari, a sudija za prekrsaje uopste i nema izvrsnu sluzbu za prinudnu naplatu. |
Trenutno vrijeme na Forumu 22:44 |
Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
.
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org