YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum

YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum (http://www.yu-midi.org/forum/index.php)
-   Roland (http://www.yu-midi.org/forum/forumdisplay.php?f=13)
-   -   Roland E-50 u zameni za G-1000 (http://www.yu-midi.org/forum/showthread.php?t=9271)

Vule 07.05.2009 23:05

Prva i osnovna stvar je da spravu treba isprobati i videti da li odgovara potrebama sviraca...ne vidim da je ovde neko pomenuo a jako je bitno da su prvo dirke razlicite i da ih ima i razlicit broj...E50 ti je svakako laksi za sviranje ako si harmonikas a g1000 ima dirku pribliznu klavirskoj...

Tonske razlike,estetika sprave,funkcionalnost itd su stvar ukusa...neko ce ti savetovati jedno a neko drugo ali svakako sprave nisu u istoj klasi...g1000 je u svoje vreme bio TOP model a E50 je i sad i bice ubuduce niza klasa, i za jednu i za drugu imas materijala koliko volis pa lepo isprobaj i odluci sam...meni je jedna jako bitna stvar u ovoj prici koja odnosi prevagu to sto g1000 svakako lici na instrument a E50 na igracku,da se neko ne nadje uvredjen ali je tako...

bravo9 07.05.2009 23:16

Od Rolanda do sada nije izasla bolja klavijatura od G 1000.Jedino sto mi je na njoj smetalo je to sto nisam mogao koristiti kofer za transport jer tako nije stajala na sediste.
Ja sam imao G1000 pa sam prodao i kupio G1000 i opet prodao pa PONOVO kupio G1000.
Na kraju sam morao da je prodam zato sto sam radio za Korg a svirao na Roland.Svi su me pitali zasto sviram Roland a prodajem Korg pa sam morao da promenim firmu.I sada razmisljam da opet kupim jedan G 1000.Najbolja je za rad jer je sve dostupno na njoj.
To je jedina klavijatura na kojoj su sve funkcije za rad dostune.
Za mene je to nenadmasena klavijatura . Jos ako je nagjes sacuvanu to je kao Mercedes loji je stariji model ali je stajao u garazi i vozili su ga samo za svadbe i za svecane izlaske.
Pozdrav

toni-bt 07.05.2009 23:18

na zalost svaka nova klavijatura sve vise lici na igracka nezavisno od koja je firma i to je cinjenica sto sve vise me zabrinjava,to su sve usrali oni mali zuti,svugde gde su zavukli nos sve je sranje,bitno im je samo da se stanca a sta se stanca?

mimiki 08.05.2009 01:35

mozda lici na igracku mada je meni ok izgled,pazi E50 je dosta slican po izgledu E80 samo sto je manji i ima manje dugmica ali se nikako ne moze reci da je E80 igracka ...

Highslide JS

Highslide JS

milanceshow 08.05.2009 01:44

Lice ,ali je previse velika razlika.......veruj mi.....:D

mimiki 08.05.2009 01:47

ma sigurno jeste nego ja sam hteo da kazem da ljudi na osnovu izgleda kazu da je sprava igracka(kao sto su meni rekli u Mitrosu a veruj mi da taj lik nije nijednom upalio tu spravu),posto ljudi cesto govore za spravu da izgleda kao igracka i da uzmu nesto ozbiljnije to mi zvuci malo glupo,pa jbg kako vreme ide sve je moderniji dizajn a i proizvodjaci se malo stekaju na materijalu...;)

toni-bt 08.05.2009 16:21

Nisam rekao da je e50 igracka(procitaj post) nego da svi novi sajzeri u odnosu izrade imaterijala izgledaju kao igracke.

Minicevac 08.05.2009 16:39

Kolege recite mi koja je realna cena za G-1000 trenutno...Ako je u odlicnom stanju npr...

Vule 08.05.2009 16:45

oko 700 evra...50-tak gore dole...;)

m@x 09.05.2009 19:57

Dizajn E serije Rolandovih aranžera stvarno malo previše podsjeća na igračke (još sa onom 'Christmass Tree Lights' rasvjetom na tipkama), pogotovo u odnosu na G-70 koji, po mom skromnom mišljenju, izgleda izuzetno profesionalno.

A što se izbora 'G1000 ili E-50' tiče, kako reče otac jednog mog prijatelja: 'Novo je novo.' I tu se nema ništa ni dodati ni oduzeti.

;-)

Trenutno vrijeme na Forumu 14:56

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org