YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum

YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum (http://www.yu-midi.org/forum/index.php)
-   Zvučnici (http://www.yu-midi.org/forum/forumdisplay.php?f=50)
-   -   Koja je razlika izmedju aktivni i pasivni zvucnika??? (http://www.yu-midi.org/forum/showthread.php?t=9339)

zeljko 10.12.2009 21:57

Znaci da ih ne uzimam ako muljaju koji ce mi moj jer ja sam amater profesionalc meni treba nesto sto ce da ubija i ove svabe da natjera da bjeze iz moje zgrade.pozzz

aleksandar72 11.12.2009 00:22

a koliki je budzet ako smem da pitam? ;)
pozz

Zlatek 24.11.2010 11:52

@iosman
Za taj novac teško da češ nači bilo kakve aktivne zvučne kutije i još k tome 15/3.Što se tiče kompatibilnosti s mikserom svaka aktivna kutija će biti kompatibilna jer kod aktive ne treba paziti na omažu kutije-jer je sve več prilagođeno u kutiji.
Zapravo nisam ti dao nikakav odgovor ali ipak sam ti malo pojasnio stvari.
Još jedna stvar-tražiš nove ili rabljene kutije?

iosman 24.11.2010 12:02

Trazim rabljene jer su nove skupe, ali nemoraju biti aktivne. al da nekaj vrijede. Barem 250 ljudi da mogu odradit.

Imam u ponudi Behringer 2x300 wata, aktivne, neznam koji model, kao netrebaju bas binovi, oko 30 kg jedna kutija. Nova jedna takva kosta kao oko 5000 kn.

Zlatek 24.11.2010 12:44

@iosman
Ako misliš da će ti par 15/3 kutija bile one aktivne ili pasivne odraditi "barem 250 ljudi", moram ti reči da to lijepo zaboraviš!Druga stvar je da ni jedan Behringer 2x300 W ne stoji 5000 kuna-naravno novi.Stoji bitno manje!Skoro pa na pola manje!
Ja koristim (između ostalog) LEM T6A -aktivne trosistemske kutije-svaka je deklarirane snage 600W i ne pada mi na pamet negdje se pojaviti samo s time ako bi bilo više od 100 ljudi!Malo još ipak pogledaj ponudu i potražnju jer ovo o čemu pišeš ne može nikako zadovoljiti te potrebe.
Ovo je samo dobronamjeran savjet!
Pozdrav!

iosman 24.11.2010 12:59

Sta bi onda zadovoljilo te potrebe, barem 200 ljudi? Koji je vas prijedlog? omjer kvalitete i novaca.

Sokannp 28.11.2010 22:22

Nekakakav minimum za toliki broj ljudi bi ti bile 4 Berindzerove kutije EUROLIVE B315D a to ti je po cenama ovde u Srbiji negde oko 1200 Eura.Mozda je bolje da jos za svirke iznajmljujes ozvucenja dok ne skupis dovoljno za nekog Mackia,JBL,EV ili slicno.Pozdrav

vadexfly 23.11.2015 01:31

pozdrav, da ne otvaram novu temu, planiram da uzmem neko ozvucenje pa da pitam da li mi se vise isplati da uzmem 2 pasivne kutije od po 300w i aktivnu miksetu ili 2 aktivne kutije i pasivnu misketu? sta me izadje jeftinije? nisam upucen mnogo u marke i cene ozvucenja..

branoy 23.11.2015 05:00

zasto ne bi zadovoljile 2 kutije 250 ljudi? ja ponesem 2 zx 5 i pm2 na 400 ljudi ladno. mi smo na po srede , stavis kraj sebe, puna sala il sator zvuka, arazner nastimas i milina. u sredi svi izadju igrajum, oni kojima je mrsko skacu gde sede, para pici, baksis do fajronta. a gazda dao 50km za razglas, kad se pogadjalo, ni njemu ne smeta nista, jos znaju reci i smanji malo ahahhaha

kristi 24.11.2015 15:26

Slazem se sa kolegom. Dve kutije mogu lepo da odrade svirke od 200 ljudi. Uglavnom sve zavisi od prostora u kome se svira i kvaliteta i snage kutija i pojacala. Ja sam radio puno svirki od preko 200 ljudi sa dve matore kutije Dynacord C150. I bilo je glasno. A da ne pricamo o novijim kutijama... Poenta mog posta je da pocetniku ne treba ozvucenje od 5 kW i 6000 € za ulaganje ,posebno aranzerskom bendu da bi odradio manje svirke. Sa necim se mora poceti,a bolje je kupiti 2 kvalitetne kutije i posle kad se sakupi koji euro da se dokupe jos dve nego kupiti neka 4 sr_nja koja su deklarisana sa po 500w po kutiji,a kad ih ukljucis,primer iz iskustva,bas baca samo u stranu,a visoki se deru ispred zvucnika dok basa ispred kutije i na podijumu uopste nema :D ...

Trenutno vrijeme na Forumu 23:29

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org