YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum

YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum (http://www.yu-midi.org/forum/index.php)
-   Korg (http://www.yu-midi.org/forum/forumdisplay.php?f=12)
-   -   Podesavanje FILLa da svira od pocetka kad ga pritisnete.. (http://www.yu-midi.org/forum/showthread.php?t=9666)

grandia 26.04.2011 14:14

ovo jeste za pohvale ...

ali ja ne skontam gde je logika da fillin svira npr. 2 celih takta kad ga stisnes u pola takta :confused:

npr: 1,2,3, 3.5 i sad stisnes fill in pa on svira + 1,2, il 4(?) takta = haos?!

na sta zvuci to posle ovog aktiviranja?? a ni matematika ne stima vise ...

Ace 26.04.2011 14:26

@grandia
U pravu si .... ne smeje takt da počne odma iz početka. T.j da prekine takt koji več svira i otpočne iz početak.

Recimo ako imaš neki specifičan Fill od 4 takta pa posle njega kreneš recimo imrpovizacije pa da ukrasiš itd ... i očes fill celi da bude odsviran .... onda nek bude podeseno da Fill krene iz početak al odma čim završi trenutni takt od varijacije.
Klasičan Fill od 1 takt u ritam mora da bude skračen ukoliko ga pritisneš na sredinu takta, ili da bude celi al da započne od naredni takt.

A sto se tiče Korga pa50/60/80 ..... koliko se ja (ne) razumjem u njega .... on nema tu opciju.
Ako nisam upravo slobodno mi opalite šamar i recite mi gde grešim :P

Pozzz

grandia 26.04.2011 15:12

ne zelim da smetam temu i nadam se da to ne cinim :D

hvala za pokusaj da mi objasnis ace! jos uvek nisam skontao al to nije do tebe, vec sam ja kriv ... mozda se ja suvise drzim matematickih formula muzike :(

verovatno cu skontati tada kad i ja sviram aranzer :))

hvala jos jednom
pozdrav

PS: nije bash da ja jos nikad nisam svirao aranzer, ali ne tako intenzivno kao ostale kolege i zbog toga bi ja rekao da se malo obrati paznja kad se fill-in duge stisne pa onda nema problema da se izadje iz takta :)

x3meSRB 29.04.2011 00:13

Evo da potvrdim da i na pa1x može, tj. ima ova funkcija...

zdozic 11.06.2011 14:05

Evo procitah da ovo moze i na PA500,ali ja nikako da nadjem.
Ustvari ja to pronadjem ali mi ne dozvoljava,pa ako bi neko mogao da mi detaljnije objasni gdje gresim.Ovo bi mi puno znacilo.:(

Ace 11.06.2011 19:20

Buraz pa imas sliku na prvu stranu i to je sve sto trebas podesiti. Memorisi kako mislis, memorisi i to je to.

zdozic 11.06.2011 21:39

Dobro Ace,znaci idem u record-styl-edit i dobijem taj ekran,ali kad probam to da odaberem ne moze,pa sam mislio sigurno nesto ima sto ne uradim dobro.Pozdrav

Ace 11.06.2011 23:02

Pa kao sto vidis na dnu ekrana trebas biti na drugu stranu. Ne na record 1 nego na "Record 2 Cue" stranu za da mozes odabrati i promeniti to. To si valjda video. I jos da dodam da na pa500 nije moguce raditi ovo na varijaciji. Samo na Fill. Kad odaberes Fill onda ces moci menjati Cue mode. ;)

zdozic 12.06.2011 01:38

E to je to Ace.Ja nisam isao Fill.Jos jednom puno ti hvala.;)

MilaN B.N.S 11.07.2011 10:54

Znao sam ovo odavno,ali iskreno i ja sam to sasvim slucajno provalio.
Citam sad ovaj post,gotovo da sam i zaboravio.
Slazem se sa ostalima,sigurno da ima jos mnooogo dobrih fora.
A Marko tebi ipak hvala,sve najbolje!

Trenutno vrijeme na Forumu 02:50

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org