![]() |
Scandali Super VIT 11+1+6
pozz |
2 Privitaka
Od danas sam ponosni vlasnik Dallape Supermaestro Stradivarius 15+7, 1976. godiste, jublarna za 100 godina firme, prosto receno, fenomenalna!
|
Cestitam.Svaka cast za izbor.
|
Odlično ti stoji, slušao sam i snimak, sve je za 10, čestitam i da te posluži!
|
Cestitam!
Koliko je teska? |
Čestitam odličan izbor, nikad neću prežalit što sam svoju prodo, di se mogu čuti snimke kako radi harmonika?
|
Hvala ljudi! Teska je 12kg, a snimak se moze cuti u demo sekciji, tema Skoricnik - demo snimci :) U kabini je kao prezident, a u sopranu i flauti reze onako Dalapski (ne znam kako bih napisao :lol:) Znaci, jednostavno, to je to. Prilepila se uz mene kako sam je prvi put stavio =))
|
Cestitam Skore, da je sto pre isplatis, i da je medju rebrima uvek makar po jedna zelena ;-)... Dallape je mama.
|
Siwa Figli academy 37 (melodični basevi) - sad je uzeo za sina, a sebi sam uzeo bubnjeve ;)
|
Dallape Supermaestro Bariton;)
|
Siwa & Figli Cobra :)
|
Dallape Supermaestro 1976. 15 + 7 (jubilarka)
uzeo neki dan, prezadovoljan! |
hvalimo se,a?
Pigini -Bayan 58/p 45dl dupli cassatto,melody bass double octave...Dallape Supermaestro2 takodje produzena klavijatura mala i velika kabina 5 fasena
|
dallape 96 basova kupljena oko 2001 godine
|
Guerrini Superior 2-1972god.
|
Dallape organtone 140 basova , dupla kabina, srbijanka . Zadovoljan !!!
Servisirao Veso Gradić iz Sl Broda . Moram napomenuti da mi radi bolje od nekih originala ! |
1 Privitaka
Evo jos jedna slika moje mezimice :) Ljudi moji, sto je vise sviram, to se vise odusevljavam!
|
Lijep instrument, nema sta...
Ja posjedujem Guerrini Superior II, International. Sto starija, to ljepse i mekse zvuci... ;-) |
jvuk5 . Da vas ne buni ako na bass registre pishe ORGANTONE. Organtone je sa jedan glas u kabinu, bez ogleda dali je Italy ili Srbijanka. Moguce da kod Srbijanke/ rucni rad/ da je sa dva klasa u kabinu ali to je princip / model Supermaestro/. Pozz.
|
Kod mene setimio soprani,jeste crvene boje al sluzi.
|
Iskreno, da mi neko ponudi zamenu za Presidenta, debelo bih razmislio.
|
shtimerserviser. pozdrav, nisam majstor za harmonike ali sviram harmoniku . stvarno nisam znao da to nema veze sa natpisom organtone . možete li mi malo pojasniti razlike , mogu vam sliku polati da vidite kakva je to harmonika . zanima me i zašto na nekim dalapama registri počinju sa crnim tipkama a neki sa bijelim ? ima li razlike ?
|
jvuk5 ! Kod harmonike Dallape/ Made in Italy /, model ORGANTONE koji stoji na bas registrima oznacava da ta harmonika je sa 1 glas u kabinu. Harmonika koja ima 2 glasa u kabinu i 2 u primu je Supermaestro. Raspored boje na registrima je samo radi estetike/simetrija/ u zavisnosti koliko koja harmonika ima registre. Pozz.
|
Imam Guerinni Superior 4 iz 80-ih. Posto joj treba generalka (znaci ciscenje, stimovanje dihtovanje) moze li mi neko preporuciti dobrog majstora jer ovdje u Crnoj Gori ga nema svijecom da ga trazis. Takodje me zanima koliko bi mogla da kosta ta opravka.
Shtimerserviser najradije bih je tebi donio ali daleko si brate.Pozzz |
Mozes mu je poslat, cuo sam da mu cak iz Istanbula salju harmonike
|
Tek sam kasnije vidio na "Google map-u" da mi je Skoplje, preko Albanije blize, nego recimo Nis. Vjerovatno cu je sam odnijeti.Pozzz
|
Evo ja doma imam Hohner Atlantic IV Deluxe N,kupljena je nedavno,jer nije bilo para za nešto bolje.Za sad mi ta harmonika odgovara,živim u Hrvatskom Zagorju,a ta je harmonika za našu muziku zakon..A može poslužit i za Halida,Harisa,i to.. :)
|
U posljednje vrijeme se zabavljam Rolandom FR3X sa Dallape (Organtone i Supermaestro) prosirenjem.
|
Weltmeister serino deluxe
|
royal standard " montana " 120 basova.
|
Ja imam Guerrini President Elegant Oro,rucni rad,sasvim sam zadovoljan lep i pitom zvuk,mala i velika kabina,po meni najbolja je.
|
skoro sam kupio Dallape SUPERMAESTRO 15+M+7 oko 1980 proizvedena u fabrici..prezadovoljan sam!
|
Weltmeister Cantora
|
Hohner Concert - 72
Hohner Bravo III - 120 Dallape Organtone '74 - 140 |
1. Da Vinci (italijanska) 120 basova,
2. Guerrini Superior 2, President Oro 3. Royal Standard, 80 basova. |
Guerrini schampion 81god
|
1 Privitaka
Citat:
|
Ovosu naj noviji modeli gde nishta ne pishe na basovima /koji je model/. Kod modelima sa aluminskim registrima pisaloje ORGANTONE ili SUPERMAESTRO.
|
Imas puni naziv harmonike ispod slike: "Dallape Supermaestro (Organtone)". Italijani su upotrebljavali ovo "Organtone" ustvari za stim harmonike pa su sve harmonike koje imaju tzv. Doubleoctav stim nosile naziv Organtone, sto je i shvatljivo ako se ta rijec rastavi na Organ i Tone jer sve te Doubleoctav harmonike imaju, za razliku od vecine musett stim harmonika, registar "Organ". Ciste musett harmonike nemaju Organ kao registar. Ima Dallape i jedan Supermaestro koji je proizveden 1976. a pod nazivom Supermaestro V Centenario ali ovo je musette stimung i odmah harmonika nema oznaku Organtone. Supermaestro je bio samo naziv za jednu seriju Dallape harmonika. Predhodni tipovi su bili iz serije Organfisa a posljednja harmonika koju je Dallape proizveo 2010. godine je opet bila iz serije Supermaestro i bila je opet Doubleoctav (Organtone) a za kratko vrijeme je postala vrlo cijenjena Dallape harmonika.
|
-Guerrini Superior 2 ('73 g.)
-Scandalli Super VI (N serija, 60ih) -Roland Fr3x |
Trenutno vrijeme na Forumu 10:33 |
Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
.
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org