![]() |
Dell druže ova klavijatura ima velike mogućnosti iako nije baš zastupljena kod nas. Nema sampler, ali nije ni nalik DX11, ima akustiku, a ima mogućnost miješanja 16 različitih boja odjednom, i da svaka ima svoj posebni efekt.
Problem je što ima samo 32 mjesta za performanse, a 127 usera za boje. Ali eto, trudio sam se da napravim bar dobar bass jer mi treba za bend, nemamo basistu. :D |
sve sam snimke preslusao, od prvih sa introima do zadnjeg na yamahi. ogroman napredak :D samo nastavi tako, pozdrav
|
Hvala druze trudim se sto je moguce vise svaki dan
|
e, ovo je lepa svirka... konacno jedan od malobrojnih clanova koji ima m..a postaviti razdvojenu levu i desnu ruku, pricam ovo sto se tice omladine, posto znam da stariji muzicari to itekako znaju. Ti i narodnjak300 ste me prijatno iznenadili, a znam da i dell zna prilicno levu ruku samo nece da postavlja snimak i da obraduje ostarelog kolegu :D
samo tako nastavi! |
Evo par novih snimaka od mene nakon duže pauze, na novoj mašini, Korg Pa80.
Daleko si - Danima te cekam - Lazu da vreme leci sve - Rumba mix - Slike u oku - Sto cu cuda uciniti - Valjda sam dobro postavio linkove :) |
Heheheh kod ove pjesme zadnje od Dragane poslije forspila do jaja odsvirano ono "Tu,Tu Tu :lol:Inace druze treba tu jos dosta vjezbe koliko ja cujem nisu forspili najtacniji ali samo dalje vjezba i bice to super.Poz
|
Baš sam ti komentarisao pre nekoliko minuta jedan snimak, i sad tek vidim da si ti PA3XPro :D
@zeljko Moguće da nije pažljivo preslušao nego je iz glave skidao foršpil na osnovu sećanja :) |
Gde nadje brate da sviras u beginu Sto cu cuda uciniti :) Pusti neki disko...
|
@ zeljko: jebiga, slušao neki kosmajčev snimak, ne znam ni ja, a original ajde tu i tamo, nije mi interesantno :)
@djole: upravo tako, na osnovu sjećanja :) @namrgodjen: kad bi imao kakav disko možda bi i svirao na nj :D |
Vala bas,bilo koji disko da si uzeo bolje je nego begin.Inace,lepo sviras,postavljaj malo redovnije snimke.
|
Ajde snimiću sutra sa nekim diskom, ako iskopam šta na download sekciji da valja, pa ću presnimim hehe :D
|
Samo cepaj,i vidi da snimas direkt u komp,radi boljeg zvuka.
Sent from my R800x using Tapatalk 2 |
@PA3XPro
Preslusah ove tvoje posljednje snimke. Sve to nije lose, sta vise, dosta dobro. Ostavimo na stranu tvoje umjetnicke slobode kod pojedinih forspila jer na kraju krajeva, nije to tako ni vazno, ko hoce bas da slusa "original od tona do tona", neka kupi CD pa nek slusa kod kuce. Ni ukupan sound nije los, sasvim pristojno. Tvoje sviranje se cuje dosta dobro. Kazem "cuje" jer kada se i vidi, onda dobija jednu drugu dimenziju. Spadas u tzv. "troprstase", sto bi znacilo da 95% sviranja dolazi od prva tri prsta. Ovo moras pod hitno da mijenjas. Predpostavljam da si dovoljno mlad i da to nece biti veliki problem za tebe. Moras da mijenjas jer takvim prstoredom neces biti u stanju da odsviras zahtjevnije melodije. Neces moci da stignes ili ces i stici ali uz kompromis gubitka na kvalitetu sviranja. Vrlo je malo muzicara koji kao "troprstasi" uspjevaju da budu i virtuozi. Ima dovoljno literature koja ce ti pomoci da veoma brzo promijenis trenutni prstored. Predpostavljam da nisi imao profesora muzike ili nisi imao ozbiljnog profesora muzike, koji bi pravovremeno postavio pravilan prstored kod tebe. Medjutim, kako rekoh, nije ni sada kasno ako budes imao volje. Steta bi bila za tebe da to ne ispravis jer sam siguran da mozes da postanes veoma dobar muzicar. Mala digresija, pokusaj da malo sredis te harmonike na instrumentu jer im je Release Time kod Amp Envelopea prekratak pa se ta harmonika vrlo sinteticki cuje, pogotovo kod trilera ili brzeg sviranja. |
Brate,na sta ti u stvari sviras,jeli to pa80(mrzi me traziti po netu)u potpissu pa 50,na snimku pa80,ovamo neka yamaha u niku pa3x,sta je od svega toga.Inace,dobro je to!
|
Djole druze i ja tako odsviram iz sjecanja pa ne bude najtacnije..Lijepo i ovako zvuci nije lose ali ipak treba gledati da se bar forspili sto blize orginalu skinu,mada nije pod moranjem.Ovu prvu pjesmu npr.iako ne znam i nisam je jos slusao Imam osjecaj da je najbolje odsvirao..Svaka cast..Poz
|
Lepo lepo,meni se dopada.Poslusaj @tranzitov savet.
|
Citat:
@Tranzit, smem da se kladim u sto god hoces da kolega na koga se ovo odnosi ne "govori" ovim tvojim "jezikom" :confused: A ujedno, zbog tebe cu morati da kupim Sonar X2 :mad: |
A sta ako ipak govori :D:D:D:D
Sto radi mene ?:-??:-??:-??:-?? |
Meni se generalno svidja kako sviras.. ima tu dosta stvari da se "ispegla" ali samo vezba :) i moja zamerka ide na 100 cu cuda uciniti,daj snimi sa diskom,pa postavi.
|
@Tranzit, pa zbog detaljnog uputstva koje si mi prosledio ;)
|
Dobro je sto ti ne poslah uputstvo, na primjer, za koristenje Yamahinog 02R 96VCM digitalnog mixera... to bi bilo bolno za dzep =))=))=))=)) Cuti, doro si prosao.
|
@mladenkom: sviram na line in, pravljeni kabl, loš je skroz, danas mi je stigao nov kabl iz shopa, pa će bude bolje :)
@VUNIMRAV: ovo je Korg Pa80 @zeljko: hvala :) @nesaband: hvala i tebi, pokušaću upotrebljavati tranzitov savjet :) @sale_band: pa nije baš, štaviše meni je to mrsko čačkati, ali ako je kolega tako predložio, preštimaću nešto :) @mrkocha: hvala druže, snimiću, pa ću postavit, šta znam meni se i ovako svidjelo :D @Tranzit, tačno. Nisam imao instruktora, 2009.-e prvi put kad sam kupio Korg X5D sam tek počeo da se učim, sve "tehnike", metode i prstored sam pokupio pregledavajući hiljade videa da bi to danas sve zvučalo ovako. Znam ja da meni taj prstored nije kako treba, koristim prva 3 prsta najviše, a četvrti samo kad mi kako da kažem, "nasjedne" kroz skalu. A o petom da ne govorim, sa njim ne bih mogao napraviti triler ili svirati istom brzinom kao sada, nema teorije. Što se tiče svega toga, trenutno se muzikom bavim neprofesionalno, sve ovo je samo za mene i za one koji to vide putem interneta, a izmijenjao sam se klavijatura i klavijatura, i aranžere i workstatione. Što se tiče muzičkog staža, svirao sam u prekidima... onako eto kad se stigne. Znači nisu pune 4 aktivne godine u pitanju, nego dosta manje, više sam radio preprodavajući klavijature i zarađivajući pare na taj način. Trenutno imam posao izvan ovog hobija ( trenutno je hobi ), te sam uzeo ovaj Pa80 da bih mogao malo bolje da uđem u šeme nekih pjesama koje se danas po svirkama traže, pa ako bi kad kakav pjevač izletio, da se radi. Mada sredina u kojoj živim svi pjevaju kao krmci ili janjci pred klanje, tako da mi to ne odgovara. Što se tiče toga da sa 3 prsta postanem virtuoz, naravno da ne mogu, ali da bih se istrenirao da koristim sve prste za skidanje solaža i ostaloga, bez daljnjeg bi mi trebao instruktor i da se opet, ispočetka, naviknem na, vjerujem, potpuno novi režim rada. Vremena nemam, a volju imam naravno. Jedino što mi preostaje jeste da počnem da skidam po tutorijalima, pa da počnem to implementirati u svirku. Sve u svemu, hvala na savjetima i kritikama, iskreno se nadam da će mi to pomoći u daljnjem radu, bilo to samo za sebe, ili pred narodom za pare. Pozdrav i svako dobro. Evo usput i jedan video, od maloprije. |
Ucinilo mi se da je snimano nekom kamerom,no nije to toliko bitno.A ovo za tri prsta je Tranzit u pravu,ja isto slabo koristim cetvrti,peti nikako,i za ove boranija forspile(ne mislim na snimke koje si postavljao,nego generalno) je to dovoljno.Za zahtevnije stvari to ne pije vodu,ja sam probao da skinem neko vlasko kolo,nidje veze,trileri su mi preteski bas zbog tog samoukog ubogaljenog prstoreda.No,vezbom se sve postize.
|
@mladenko: upravo to je to što sam htio da kažem. :D
|
Evo jedan snimak od ekipice koja se okupila, pa s Božjom pomoći vidjećemo :D
http://www38.zippyshare.com/v/94546483/file.html Ne morate da skidate fajl, odmah će početi da svira, uglavnom kolega svira bas na Le-u, i pjeva, bubnjar na akustari lupa, a ja sam solist na Extremeu, sve u svemu ima par greškica pred kraj, gdje nisam stigao da promijenem boju jbg ^^ Pozdrav i svako dobro kolege! :D |
Gitara od saše matića ti zvuči super...
|
Evo još jedan snimak od mog benda koji smo oformili nedavno..
Ja sam za Extreme-om. Dodato: Evo još jedan snimak sa pjevačicom: |
Evo jedan moj snimak koji sam stavio samo na FB, u pitanju je bass/kontra:
Profil je public, tako da možete interaktovati :) https://www.facebook.com/photo.php?v=428161040646498 Dodato: Evo još jedan snimak mog benda: |
Bravo!
Momak, meni ovo odlicno zvuci, dobar glas, svi neverovatno mladi a opet zvuci stvarno profi, precizno i lepo odradjeno. Ne znam samo zbog cega nema komentara na ove demo snimke.
Svaka cas i samo cepajte :-)! |
evo zadnjih sat vremena citam sve postove od prvog do zadnjeg, i masu si se popravio, svaka cast Gorane, a pjevacicu mozes slobodno meni vamo poslat, takvu mi je doktor pripiso... šala mala
samo tako nastavi, ovo je više nego odlično (pazi se samo tranzita i 5tog prsta :D ) |
@PA3XPro
Veoma pristojna svirka. Vrlo malo Live Bandova se pojavljuje i vrlo malo ljudi ima priliku da svira u jednom Bandu. Ti si srecnik kojem se to desilo. Mozes da osjetis sta znaci rad u Bandu, sto je sasvim drugacije od One Man Band muziciranja. Svirka, kako rekoh, pristojna, konkretna, pojedinacno svi obavljate posao kako valja, sem pjevacice, koja bi mogla malo da se potrudi jer je prisutna pozamasna doza nesigurnosti kod nje. To se najbolje ocituje na duzim vokalima. Moguce je da je u pitanju trema ali i na tome treba da poradi. Atraktivna je, steta bi bilo da to ne iskoristi. Tvoje pjevanje je vec sasvim druga prica i tu nema sta da se zamjeri. Imate vrlo dobrog bubnjara i to je velika sreca u ovom vremenu. Mislim da mozete dosta da uradite i napredujete, naravno ako nastavite sa ozbiljnim radom. |
kolega tranzit, malo si zamijenio... nije on pjevao, on je onaj drugi klavijaturista :D
|
Hehe, kolega tranzit ja sviram ovu krmaču od 76 dirki :D
Nego, evo da se updatujemo malo... Evo moja 2 nova snimka: Ne rađaj grešnike - Kuda idu ljudi kao ja - To je YT verzija, a ako želite da mi date podršku, kritike, bilo šta, ima i na FB-u, public profil mi je tako da svi možete interaktovati :) Ne rađaj grešnike - https://www.facebook.com/photo.php?v=456101921185743 Kuda idu ljudi kao ja - https://www.facebook.com/photo.php?v=455666017896000 Hvala i svako dobro! :D |
U sustini nije ni bitno sto sam zamijenio tebe sa kolegom jer i dalje stoji sve sto sam napisao u vezi sa bandom, a na kraju i tvoje sviranje je na zavidnom nivou, sigurno i konkretno i tonski i harmonski i ritmicki, kako god hoces. To si dokazao i u ova posljednja dva snimka. Dakle, zamjena je totalno nebitna.
|
Evo još jedan video od sinoć, nešto na prvu snimano :)
malo sam izmeljao, ali u suštini ni blizu kako Krečar svira :D https://www.youtube.com/watch?v=V5LHJFqqeXk |
Opa...ovdje nebi samo kapu do poda,treba jos rupu iskopat pa je jos nize spustit.
Nikad mi nece bit jasno kako mozete svirat i bas i solo istovremeno.ama bas nikad. :/ |
Ma ovo je ništa.. ne znam ja svirati uopšte, ovo je čisto da ispoštujem, da ne zaboravim i na lijevu ruku.
A vježbaš intenzivno i to ti je to.. jednostavno lijeva ruka ti se vremenom prilagodi tako da ne moraš ni paziti na nju. :D |
|
Uploadovao sam još par videa na kanal, postao sam partner sa jednom mrežom, pa bih vas zamolio ukoliko vam nije problem da se subscribujete.. :)
To mi donosi veći revenue share. Hvala unaprijed, a evo vam link kanala, sa pregledom videa: https://www.youtube.com/user/iwdnplay1337/videos Dodato: 7/8 tutorijal - bass kontra + bass solo https://www.youtube.com/watch?v=VgrRzS5KuBw |
Trenutno vrijeme na Forumu 13:56 |
Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
.
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org