![]() |
Citat:
|
Citat:
Pretpostavljam da se i muzikom baviš na način na koji pišeš??? Ako sam dobro shvatio, a čitao sam post više puta, ti si već prodao Pa2Xpro da bi kupio Pa3X koji tek treba da stigne u Bosnu u nekom doglednom periodu? Ja i dalje ostajem pri mišljenju da nas "gule" ovi proizvođači aranžera! Za par hiljada eura nam prodaju klavijature sa 128, 256 ili evo sada i 512MB RAM memorije dok recimo jedan obični USB sa 4Gb košta tričavih 7-8 eura. Ili nam prodaju novu klavijaturu kojoj vrlo brzo počnu da pregorjevaju led diode, tasteri kao nekada na tetrisu, loše dirke i još mnogo drugih zamjerki bih mogao naći... Ali kao što stara izreka kaže: "Dok je ovaca biće i šišanja" tako i ja sebe zamišljam sa Pa3Xpro(čekaću ga dok izađe) na crnom Spyder stalku... |
re
Covek je tamo na jednoj od prezentacija rekao "Bice dostupan od maja ove godine",ako se ne varam + racunajte na to da ovi nasi uvek malo kasne,znaci tamo jul-avgust-septembar
Bar tako ja mislim,sada ko zna... |
Pozdrav svima - neznam dali je neko napisao cenu ali sad sam upravo naisao na tu informaciju i kazu da je preporucena cena od Korga 3400 € pa ko moze nek izvoli
|
korg18
Burli ,da prodao sam pa2x koji sam skoro uzeo prodao sam ga za 2300 eura posto je nov toliko sam ga prodao a platio sam ga 2600 eura,nebi nikog da lazem ali takomije kako mi je,medjutim pored toga imam korg pa1x korg extreme da ne nabrajam dalje imam jos ali to su sice od klava,meni se ne zuri,cekacu da korg stigne i kad stigne ostajem na njemu dok sam ziv,jer mislim slijedeca generacija ce biti da ce samo svirat ti ga pogledas ocima on svira sto hoces hehehhe malo sale,ali tako je,da se ko ne cudi,imao sam dvije pa800 opeko sam se tu podobro,pa50,pa80 pa sada ove navedene,nadam se da ce me iko malo razumijeti na sta mislim nadavo sam se para i uvijek sam bio u minusu,nije lako zaraditi toliko novac valja dobro oznojit znate vec sta da se ne izrazajem izvinite ali tako je,malo sam gledao po njihovim forumima,to je natjecanje izmedju tyrosa 3 i 4,mada pa3x nemoze ni opepelit tyrosu 3 kamoli 4,to je vec neko spomenuo ovdje eto toliko puno pisem ali da objasnim onima koji misle da sam mozda lud ili budala eto hvala na razumu svima i sve najbolje nek nam bog bude na pomoci pozz i uzivajte.
|
....
Lepa sprava ovaj PA3 nemam reci.:D Ja bih je tako posedovao!:(
|
Sacekajte da ga probamo, pa onda komentarisite da li moze da se poredi sa ovim ili onim. Do skoro su se poredile tyros 3 i pa2x, sada odmah poredite pa3x i tyrosa 3 i 4, a skoro sam bio u mitrosu, i rekli su da sa 4 nema nekog napretka u odnosu na 3. Svako ima svoj ukus, tako da ko da poredimo bmw i mercedes. Videcemo....
|
RE
Bas tako kao sto rece kolega...to je kao da biras...audi,bmw,mercedes....sta god da izaberes ne mozes da pogresis :D...meni je drugar dupe pomerao kada sam kupovao,"Sto nisi tyros,kakav crni korg"...fazon je samo sta ko voli...i jedan i drugi su fantasticne sprave i tu je mrtva trka,tyros zvuci kao najbolje izmiksan CD dok korg ima taj sirov zvuk zivog benda...da ne idem off T. i pocinjem vecitu raspravu... :)
Kako god,sve su to extra masine i sve su dobre!!!! |
@LAsER
Naslov je promenjen, ovako je i bolje. Meni i nije bilo bas jasno sto si stavio "Musickant" u naslovu al nema veze. Sto se tice oscilatora ja i dalje ostajem pri tome da nije povecan broj, ako si voljan posalji mi link na PP ako ne, nema veze ... bitno je da ima novo :) |
@acekorg: hvala na ispravljenom nazivu. A za oscilatore, sorry moja greška! Pogrešno sam pročitao informaciju za razloge zašto će bolje zvučati boje na pa3x u odnosu na pa2x pro. Dakle nije se odnosilo na broj oscilatora, broj je ostao isti kao kod Pa2x Pro, 120.
@sstipa: Gdje? I ako je korg to preporučio kao što rade na svojoj stranici "Pa2Xpro Euro 3.569,- Unverbindliche Preisempfehlung" zna se kolika je cijena Pa2x Pro kod prodavača. Tako da ako je ta cijena preporučena a ne definisana, onda se može očekivati niža. Pozdrav. |
Meni se jedino svidio ovaj vocal remover iskreno ostalo je sve u nijansama...
|
A i on radi jednako kvalitetno kao i na većini softvera.
Jedino što nema potrebe vući komp na "svirke". |
Radi kao na ostalim softverima ali ako mozes pjesmu ripnut i odmah je staviti u nesto i odpjevati velika je prednost a to jos nije PC.. U ostalom vidjet ce mo sta nosi dan a sta noc, u svakom slucaju drago mi je da se trka nastavlja!!!
|
Mene licno interesuje sta izlazi kada se prikljuci na razglas.Naravno da je korisno imati neke funkcije,ali meni licno nije presudno u odabiru klavijature.
Ako pa3x izlazi na razglas po nekim mojim merilima,onda cu mozda razmisljati o njoj. Ostaje nam da vidimo da li je Korg malo poradio na kvalitetu svojih klavijatura.Da ne bude posle: Crko mi ram,crkle mi diode! Postovano sa mobilnog uređaja |
Evo sad videh na sky music sajtu da su postavili Pa3x i Kronos da uskoro dobijaju. Tako da, koga zanima nek se rasipita... pozz :D
|
Citat:
Zapamticu ovo, bas da vidim dal ce se otstvariti :) |
re
Jos malo prezentacije ...;)
Bubnjevi kao da su za nijansu bolji nego kod pa2x... |
**
@Acekorg
Ma Milance ce tek onda ce poceti da razmislja o Korgu a ne da ga kupi :lol::lol::lol: Ili mu se svidza ova nasha nehoblana chamovina ?;) |
:) Da se nadovezem na moj predhodni post!
Da ne bude posle : Podula mi ona nehoblovana camovina od vlage i pocela da se hvata budj!! :) Malo se salimo ali jedino me brine stara korgova prica.Neki modeli nisu bili spremni za izlazak na trziste jer nisu do kraja provereni i testirani.Zato smo imali pricu o memoriji i diodama! Nadam se da je korg odradio pa3x kako treba!! |
Ima li negdje malo vise slika ove verzije sa 61 dirkom!? Nisam nigdje nasao nego na korg.uk!
|
Probaj preko Google-a...... Imace sigurno
|
uh...opasno izgleda al moj pa1xpro jos radi kako treba hvala bogu :D;)
|
Mene interesuje da li moze da prihvata semplove u 24 bitnoj rezoluciji ili samo 16 bita.
|
korg18
Cita semplove u 16 i 24,to se jos nezna dok se proba,ali cita jer ima opciju poput tritona i ja misli 100 posto da ce citat.
|
Ipak treba sacekati da se cuje klavijatura kako zvuci..
Mnogo puta me estetski izgled prevario,pa zato sam i oprezan. Ovo sto je display ko modela sa 61-fiksan a sa 76 automatski,to mi stvarno djeluje skroz nisko od proizvodjaca,bas cicijski... |
Novi Korg Pa3x
Malo sam procesljao tj. proguglao netom, nema nijedne demonstracije niti pak slike modela sa 61 tipkom. Kao da ne postoji.
Licno, zbog pokretnog displeja uzecu model 76, mada bih bez razmisljanja kupio manji i laksi. Narocito je problem zbog prevoza sa vecim modelom. |
1 Privitaka
Evo slike:
|
Pa da, ima ta jedna slika i jos jedna na Korg.uk. ali nema ono iz svih uglova ovo, ono! :) Ne mogu da vjerujem da je nekome vazan taj pokretni displej!! Mislim jeste sminka! ja sam sa pa2x stavljao baksis pod njega i peglao ga! To raji bilo simpatično skroz! :)
U prkos nepokretnom displayu i značajno losijoj dirci (sto je po meni veća mana ovog modela) ipak bih se odlučio za lightweight varijantu, upravo zbog gabarita! |
Mislim da je pokretni display ubjedljivo najvaznija karakteristika instrumenta i da konsekventno treba uzimati samo instrumente koji ga imaju. To inace maksimalno utice na kvalitet zvuka. Cak i harmonikasi u posljednje vrijeme kupuju iskljucivo harmonike koje imaju pokretni display jer lakse i brze mijenjaju registre a mogu na njega staviti cak i pepeljaru. Treba obavezno napisati peticiju svim proizvodjacima.
|
Citat:
|
Ima ih vjeruj mi!! ;)
|
Kako god izasla ova prica o Pa3x,zeleo bi da iznesem svoje misljenje o marketinskim potezima mnogih proizvodjaca muzicke opreme!
Da li ce Pa3x kostati koliko realno vredi? Verovatno nece! Inplementiranje vec poznate tehnologije i tehnoloskih resenja je odlican marketinski trik za sto uspesniju prodaju.Time prosiruju dijapazon potencijalnih kupaca! Svaka cast sto se setili midi fajlova,matrica...............ali to pravom muzicaru (sviracu) i nije neophodno! Kriterijumi po kojima bi se vodio oko odabira instrumenata su moje licno misljenje i nezelim da raspravljam o tome.Samo cu izneti misljenje,a vreme ce pokazati da li gresim. 1.Prva i osnovna stvar je "Sta izlazi iz klavijature" na razglasu! 1.1 Da li na svakom razglasu priblizno zvuci i da li mogu malim editovanjem da korigujem zvuk i prilagodim ga svom ukusu! 2.Funkcionalnos same klavijature je veoma bitna.Dovoljan broj tastera za razne funkcije koji ce omoguciti brzi rad na njoj! 3.Dovoljan broj zvukova (boja,bubnjeva....) za vrstu muzike koju sviram!Svakako je i EDIT boja bitan! 4.Kvalitet dirki i kvalitet cele klavijature.Tasteri,slajderi,tockici,ekran.... Meni licno gabarit same klavijature nije toliko bitan!Da sam harmonikas,o svom instrumentu bi takodje razmisljao i po tom pitanju! Klavijaturisti ne nose ceo dan instrument na ledjima,nego odnesu do auta,od auta u restoran.......... Nije to nista strasno.........Mnogo je gore svirati ceo dan a imati los zvuk i biti nezadovoljan svojom klavijaturom!!!! Nadam se ce Pa3x doziveti uspeh!!!! |
Eto, jednom sam poslao kako ce izgledati, sta ce imati i cjenu za ovaj PA3x. Niko nije povjerovao, ali evo sad izaslo ovo cudo. Na strani jos ga nema (korgpa)
Jos da vidimo oce li vredjeti para i mozemo li da priustimo svi. Ja zainteresovan za kupnnju. Prvicne demo snimke na youtube mi zvuce kao i moj PA800 :) kojeg imam od prvog dana kad je izasao. Pozdrav ;) |
Evo sad i ako nisam ni video spravu mogu da Kolegi @Milanceshow dam odgovor....pod tackama 2,3 i 4 je sve na svom mestu i sigurno veoma dobro osmisljeno i kvalitetno uradjeno,a ostaje tacka br. 1 oko koje cemo se uvek razlikovati...matematika kaze,koliko ljudi toliko para usiju,necije su vece,necije manje (vazno zbog akustike),neko sisa dlake u usima,neko ne ( izolacija je takodje vazna),itd...:)
...mozda je najbolje da zvuk ostane individualna stvar svakog muzicara,po cemu bi se inace razlikovali kad je svaki PA3x iste boje :lol: @ opusdei To sto ste vi i vase Kolege kacili po Forumu nije ni slicno ovome modelu tako da... |
**
Dobro....a rezime je...:D:D
Ko hoce i moze da si priushti neka kupi noviji model bez obzira koje marke ...ja vam tvrdim da gost na jednoj svadbi nece cuti razliku dali vi svirate sa Pa 2 xpro ili na trojci...isto vazi i za Tyrosa a i za ostale marke.;) |
@Vule
Jel to o kvalitetu iz iskustva sa led diodama? :) |
Da nisam bio primoran da na PA2x menjam LED Diode ne bi znao da mu crvene tako lepo stoje :)
Verujem da se to kod novog modela nece desavati |
Naravno!!! :)
|
RE
|
Sve je lepo što je gore napisano i iskomentarisano. Ja samo postavljam pitanje naglas, koliko će vremena biti potrebno da se popune sve banke namenskim ritmovima, kao i da li će kvalitet izrade da nadmaši Pa2X, a pogotovo Pa800?
Inače, ovo vidim kao pokušaj da se ostane u tržišnoj utakmici sa ostalim aranžerima... |
Trenutno vrijeme na Forumu 06:00 |
Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
.
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org