![]() |
Imam Tyros3 od saamog izlaska na trziste i nikada nisam imao nikakav problem,
eto ako to moze pomoci...... :) Pozdrav! |
Dell,nije to generalno problem kod Tyrosa(ni kod 2,ni kod 3).To što čitaš u oglasima i ovdje je pojedinačan problem kod jedne te iste klavijature.Ja sam imao i Tyros 2 i Tyros 3,poznajem prilično kolega koji imaju Tyrose,niko nije imao sličan problem.Ne sikiraj se,to je pojedinačan slučaj.Pozdrav!
|
Ja svojeg ty obavezno palim svaki dan, jedamput-dvaput na tjedan imam svirku, iako je pazim, zna se desiti da negdje s njom udarim prilikom nošenja i tako. Mada mislim da ovo s displayom, ima veze za padom, udarcem ili pak Božja volja :)
|
A citam i ovdje kod nas na forumu i po oglasima da je bas na tyros2 problem crtica preko ekrana i govore da je samo pitanje vremena kad ce se pojavit, zato sam i kontao pitat za tyros3.
|
I danas me zove kolega ,nude mu tyros2 sa crtama na ekranu za 1000 eura .
Dakle , u RH se radi jednoj klavijaturi sa neispravnim displejem ,koja se svako malo prodaje . |
Ja sam cuo za jos jednu u Sremskoj Mitrovici isto tako.
|
Desava se to kod Tyrosa, moj kolega je imao problem na Tyrosu 1. Desilo se da mu je crkao displej u sred svirke, pojavile se linije preko celog ekrana. Resio je to zamenom kabla u servisu... uz nadoknadu od tricavih 350e!:-O
Ekran i HardDisc su ima slaba tacka, desava se da crkne i HD. |
Imam i ja jedno pitanje za poznavaoce tyrosa,dakle,da li je moguce napraviti na padu recimo gitaru ali da dur svira drugacije od mola,i ako je moguce kako,ja se ubi trazeci ali nikako?
|
Na Padu je moguce napraviti sta pozelis ama tvoje pitanje je toliko konfuzno da pojma nemam sta u sustini hoces.
|
Koliko sam provalio, on hoce da mu gitara kad u acc svira dur da mu gitara svira dur, a kad svira mol isto mol.
|
Gitara u multipadu će "razumjeti" dur od mola, to je tako po defaultu.
Zato sumnjam da to treba viktor11. On vjerojatno želi da svira jedan aranžman za dur, a drugi za mol. To neće ići diretno na Tyrosu, morat će se pozabaviti s nekim "vanjskim" programom. No glupo je ovdje opisivati cijelu proceduru kad je upitno što mu u stvari treba i da li je uopće spreman utrošiti više od 10 minuta na taj zahvat. Ako pokaže volju, opiše točno što je radio do sada, precizira što želi i kaže s kojim programima raspolaže, sigurno će se naći netko da mu objasni. |
Carobna rijec: Chord Switching !!!!!
|
Mozda nisam dobro opisao sta me zanima ali evo:
Kada pravim multi pad,on mi dozvoljava da napravim recimo dva takta gitare u duru,ali ja hocu da osviram i mol i sedmicu,tako da kad pustim pad u sedmici da mi svira ono sto sam ja otsvirao za sedmicu a ne sama klavijatura da mi pravi sedmicu od dura.Odlicno poznajem cubase,i sve radim u njemu,kada zavrsim ritam provucem ga kroz casam i dam mu komande koji kanal da mi svira dur ili mol/sedmicu,medjutim kako da dam komandu padu? Koliko vidim pad koristi cetiri midi trake za cetiri pada i to sve u duru otsvirano,da li je u opste moguce uticati na to da otsviram sasvim drugacije mol ili sedam,a da to tyros prihvati kao recimo kada u ritmu to isto koristim? |
Odsviraj na Padu frazu sa maj7 umjesto sa cistim durom. Znaci umjesto C-Dur da upotrijebis Cmaj7 (C,E,G,H). Samo u tom slucaju imas sve potrebne note pomocu kojih Tyros konfigurira sve akorde pravilno. Inace, samo ovako treba da se zadaju akordi i za Style trake kada se radi o Chord trakama.
|
Tranzit hvala ti na odgovoru,znam ja za to,ali ja hocu komplikovanije,ako je u opste to moguce,dugo sam svirao korga a do skoro pored tyrosa 4 sam imao i pa3x,na korgu je to veoma jednostavno,da li je moguce da yamaha to nije dopustila?
|
Onda meni jos uvijek nije jasno sta u sustini zelis. Ukoliko hoces tzv. Chord Switching (da kada pritisnes recimo 7th, traka svira posebnu, odnosno drugaciju frazu nego kada drzis Dur ili mol, moze i to.
|
e to me zanima samo kad je u pitanju multi pad
|
Zna li neko kako sa T3 pozvati boju sa nekog modula, odnosno kako na Upper1 upisati MSB, LSB i PC? Na Korgovoj PA1x, 2x... seriji je to veoma lako i tacno se upisuje zeljeni broj a na T3 nikako da pronadjem nacin za zadavanje zeljenog broja. Molim pomoc!
|
Na Tyrosu moras da koristis interne sounde koje ces pozvati na Upper 1 (R1) ili bilo koji drugi solo Part za pozivanje externih sounda. Druge mogucnosti nema. Ovo znaci da moras odabrati onaj Sound na Tyrosu koji svojim MSB; LSB i PCG odgovara externom soundu.
|
Da vas pitam nesto.
U specifikacijama Tyros3-ce pise da ima 16 kanalni snimac. Jel to znaci da mogu da snimak 16 neovisnih kanala kao u bilo kojem sequenceru? Ako jeste, kako se to radi? |
Da, možeš snimiti 16 midi kanala. Imaš dvije opcije, snimanje u Realtime i Step recording. Možeš snimati traku po traku posebno, a možeš koristiti stylove i njihov aranžaman kao podlogu. Ako želiš poslije nadosnimavaš preostale trake. Jednostavno je, opisano ja na 56 strani manuala, a krećeš tako da istovremeno pritisneš REC i STOP tastere.
|
Hard disk T3
Primjetio sam da mi disk nešto "krcka" kada pozivam ritam-registraciju odnosno nešto sa diska, i malo mi koči, dulje učitava nego obično, to nikako nije u redu a neznam šta mu je, bojim se da mi ne rikne pošto bi bila velika za.ebancija bez njega...Imate li iskustva?
|
Imam slicno pitanje, s vremena na vrijeme mi HD skljocne jer mi je ukljucen gotovo citav dan, pa cujem kada ne sviram na njemu, jel to normalno?
|
Treba provjeriti da li je uključena opcija da se disk prestane vrtiti nakon određenog vremena kada klavijatura nije aktivna. To se nalazi FUNCTION >UTILITY>MEDIA i HARD DISC SLEEP TIME. Ako je postavka bila na neko vrijeme (30sec, 1min, 5, 10 ....) onda je moguće da se disk prilikom pokretanja čuje. Ali samo prilikom aktiviranja se smije lagano čuti. Ako se škljockanje čuje i postavljen je na NEVER to je jasan znak da je disc pri kraju. Zamjena se proporučuje, a backup je obavezan.
|
Koliko bi me izasla zamjena?
|
Re: Odgovor: Odgovor: mail
Ja imam jedno pitanje vezano za midi. Hteo bih povezati korg x3 sa tyrosom, tako da sa x3 koristim dirke, kao master kravijatura, a opet da preko njega i menjam boje. E sad imam problem prilikom menjanja boja. Kako god da namestim i podesim stalno mi vuce jednu banku boja na tyrosu, i to samo osnovnu. Sve zivo sam probao ali ne ide. Na TR-u u globalu je bila opcija da se iskljuci da menja banku ali x3 to nema. Ako neko zna neku caku ...
Postovano sa mobilnog ure?aja |
Pogledaj kao prvo da nisi filtrirao Receive Midi Controller na Tyrosu jer za Bank Change su zaduzeni Midi #CC00 i #CC32 (MSB i LSB), a adekvatno tome, provjeri na Korgu X3 da to isto nije filtrirarno ali ovoga puta kod Midi Transmit. Ako je to u redu onda se javi da vidimo dalje.
|
Evo da javim. Na tyrosu nema filtriranje osim sys/ex, control change i program change, a na korgu x3 ima u globalu filter gde podesavam sta salje program change mogu izabrati: dis, ena, prg i num. Sve kombinacije sam probao i uvek vraca na tyrosovu osnovnu banku. E sad nisam napomenuo da sam probao na song partovima i da radi kako hocu. Ali u songu nemam efekte pa mi ne odgovara. Ja sam mislio da dobijem to na left partu (lower) ali nece. Menja programe ali stalno vraca na osnovnu banku i ako ja promenim banku na tyrosu. Ne znam dal bih mogao sa nekim jeftinijim kontrolerom, sa dirkama, dobio to sto hocu. I da napomenem razlog. Na tyrosu su pocele dirke da mi pucaju, nisu skroz ali dve mi mnogo lakse propadaju nego ostale. Izleteo mi x3 povoljno pa reko da soliram na njemu a na tyrosu da sviram vise pratece.
Postovano sa mobilnog uređaja |
Pa jel` nije bolje popraviti dirke na Tyrosu nego kupovati drugu i nositi dve klavijature koje rade kao jedna?!
|
Ja ne znam sta fali dirkama na tyrosu3 pa treba da se prave ili koristi neki controller. Ko svira klavir, njemu mozda treba, ali za narodnjake su skoro pa idealne.
|
Citat:
Dodato: U pravu si sto se tice nosenja jeste opterecenje ali ja i necu da mi svira ko jedna zato sam i postavio pitanje. Na tyrosu u bih svirao uper partove i menjao na tyrosu a sa korga bi slao u lower part. Koji kod tyrosa moze da se zakljuca i ne menja na istom nego sam mislio da menjam preko korga. A sto se tice dirke meni odgovaraju na tyrosu, jesu malo lenje u odnosu naprimer na korgu, nego su mi dve napukle i rade one samo brze upadaju kao da imaju manji otpor. Pa sam razmisljao kad mi je vec uletela prilika da povoljno uzmem x3, i to u bas dobrom stanju, da preguram neki period dok ne zamenim tyrosa, bar se nadam. Jer ko mi garantuje da i ostale dirke nece propasti. A stalno placati servis mislim da se ne isplati, pogotovo za yamahe. Pozdrav Postovano sa mobilnog uređaja |
Ako ti vec nisu potrebni dugmici na drugoj klavijaturi zasto uzimas X3? On uopste nije lagana klavijatura, opet ti pricam zbog stalnog nosenja! Sto ne vidis da uzmes neki master kontroler koji bi bio zgodniji i laksi, a i jeftiniji od X3? A cak mislim, mada nisam probao u praksi, da bi sa master klavijature mogao da menjas boje na izabranom kanalu, putem Program Change komandi. Tako bi imao klavijature koje ni jednog trenutka ne rade kao jedna vec kao dve nezavisne klavijature!
|
U pravi si sve, to sam ja hteo prvo da uradim ali sam vec bio uzeo x3. Tako da sam se sad presao. X3 ne mogu da prodam, bar tako mislim, a da kupujem jos i kontroler to mi je bacanje para. Pozdrav
?
Citat:
preko pc i voice editora znam da napravim kit ali ovako probam ali ne ide.:confused: |
Ovo što sam opisao je postupak za Tyros4. Gledam manual za T3 i ne vidim opciju CUSTOM VOICE ASSEMBLY, kao što i ti kažeš. Moguće je da nema načina editirati bubanj na samoj klavijaturi. Nemam Tyros3 kod sebe pa ne mogu biti od koristi, nažalost. Međutim, ne vidim razloga zašto ne bi editirao bubanj na računalu i kao takvog ga upisao u klavijaturu.
|
Citat:
|
Da pitam, jel se moze na Tyrosu3 direktno samplirati, npr. ako hocu bubnjeve da sampliram. Bubnjeve u miksetu, iz mixete izlazi u Tyros snimam waveove i slazem drum kit? Jel moze i kako?
|
Konvertirao sam neki bas za tyrosa, e sad je problem u tome sto stavim taj bas na left jer sviram manual i kako god u voice creatoru namjestim oktavu njemu to nema veze na leftu uvijek ista oktava, kako to da sebi namjestim?
|
Instalirao sam Windows 7 i Voice Editor za T3 i kada ukljucim editor, cekiram Digital Workstation na ulazima i izlazima, pokrenem ucitavanje boja, izadje ekran sa upozorenjem kako je konekciji isteklo vreme i kako treba probati ispocetka! Zna li neko o cemu se radi i kako resiti?
|
Citat:
Trenutno vrijeme na Forumu 18:51 |
Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
.
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org