YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum

YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum (http://www.yu-midi.org/forum/index.php)
-   Yamaha (http://www.yu-midi.org/forum/forumdisplay.php?f=14)
-   -   Style - sve o izradi i obradi Yamaha ritma (http://www.yu-midi.org/forum/showthread.php?t=26556)

VUNIMRAV 30.03.2015 22:04

Rešio,EXP mu bio na 25 u stw ga podigao na maksimalnu vrednost!!!Hvala druže!!!!

casper 26.04.2015 12:33

1 Privitaka
Dobra vijest za sve one koji žele izrađivati Stylove iz MIDI-ja.
Autor softwarea "midi2style", Jorgen Sorensen je izdao novu verziju 6.0 beta. Izmjene se očituju prvenstveno u sučelju i odmah je vidljivo kako će rukovanje s ovim odličnim free programom biti mnogo jednostavnije i preglednije nego što je to bilo do sada.
Ako pokrenemo beta verziju vidljivo je da se u jednom prozoru nalazi više funkcija za koje smo do sada morali ulaziti u podmenije i takakv pristup je zbunjivao korisnike. Sada nam se u prvom koraku otvara prozor gdje imamo bolji pregled. Vidimo grafički prikaz midi kanala, možemo ih preslušavati, mutirati, pridruživati u sekcije Styla i mijenjati im soundove i u tren oka kreirati osnovnu strukturu željenog Styla.

Daljnja obrada Styla se mora raditi u staroj verziji midi2style programa ali sučelje beta verzije obećava da će nam Jorgen uskoro pružiti još bolji i funkcionalniji software.

maricm 28.04.2015 21:33

Ima li netko style maker za tyros da ubaci u download?
Izbrisao mi se sa kompa a nemogu da nadjem na netu a bio je besplatan.

Lp

casper 28.04.2015 23:26

Style maker je prestao s razvojem 2010 godine. Njegov autor Bedesem se posvetio razvoju MixMastera i nekih drugih programa koji služe istoj svrsi.

Posalo sam ti na PP link za Stylemaker 3.2.0, a postavit ću ga i u download pa će se i od tamo uskoro moći skinuti.

smuchac 09.05.2015 15:14

Zamolio bih ako tko zna da napipe par odgovora. Štelujem neke ritmove i većina su namjenski. Zato bih htio npr. dva introa i dva outroa izbrisat jer ne namjeravam koristiti taj ritam za konkretno tu pjesmu već ga želim koristiti za neke druge pjesme pa da ne stisnem nekad intro pa da krene Ceca i sl... :D
To sam naime skužio kako. Stisnem željeni gump (npr. intro1) odem na gumb function,digital rec menu,style creator,drzim dolje desno delete i pobrišem sve segmente,kasnije sačuvam i to je to,intro je nestao. To mi je dakle jasno a sljedece sto zelim je da npr kad C varijaciju obrisem jer je bezvezna i previse vezana za pjesmu tog namjenskog ritma,ostane mi rupa gdje je C a kako sam cjepidlaka,ja bih onda npr. D varijaciju prebacio na mjesto bivše C varijacije da ne bude rupa... Nadam se da kuzite sta zelim. :)
Radio sam to sa Style remixerom ali često mi zna unakaziti ritam pa mi je često problem s njime. U više od 50% slučajeva mi pomogne ali nekad ga malko u*ere pa... Dakle,prebacivanje varijacije iz npr D na prazno mijesto u C i sl. Hvala. :)

casper 09.05.2015 15:26

Ovdje je opisano kako kopirati jednu varijaciju na drugu.

Tvoj psr910 koristi stylove koji su u formatu SFF2, zato ih korištenje nekih programa pokvari kao što je to slučaj s remixerom.

smuchac 09.05.2015 18:19

Citat:

Originalno postovano od casper (Post 203018)
Na klavijaturi se ta radnja napravi s par klikova. Postoji i software za to ali pošto nije komplicirano objasnit ću postupak.

1. odabreš style koji želiš obrađivati
2. DIGITAL RECORDING > STYLE CREATOR (B)
3. pomoću TAB-a odabrati ASSEMBLY opciju
4. pritisnuti C varijaciju u MAIN VARIATION (STYLE CONTROL)
5. potvrditi s OK (8 - dolje desno ispod ekrana)
6. sada je potrebno kopirati sadržaj s A varijacije na varijaciju C koju smo odabrali u 4. koraku, to radimo ovako
a) označiti RHYTHM1 (A), a nakon toga u području COPY FROM označimo da pod SECTION bude MAIN A
b) označiti RHYTHM2 (B), a nakon toga u području COPY FROM označimo da pod SECTION bude MAIN A >>> pogledaj sliku u prilogu
c) označiti BASS (C), a nakon toga u području COPY FROM označimo da pod SECTION bude MAIN A

....ponoviti gornju radnju za CHORD 1, 2, PAD, PHRASE1, 2

7. pohranjivanje radimo sa SAVE (J) na željeno mjesto, USB, PRESET ili HD

To je to, nadam se da će pomoći.

Zapeo sam kod bassa. Meni toga nema... :( Skopirao sam ritam i njega se čuje ali bez bassa i ostalih ukrasa...

casper 10.05.2015 00:09

Ne znam, teško mi je reći gdje griješiš.

Bitna su dva momenta. Prvi moment je korak 4. Tu određuješ onu varijaciju na koju želiš kopirati. (tebi treba C).
Drugi moment je da se u donjem dijelu prozora (COPY FROM) uvijek označi ona sekcija sa koje želiš kopirati. (kod tebe je to D).

Dakle, kada u gornjem dijelu prozora odabereš CHORD 2, automatski će se u donjem dijelu (COPY FROM) pod CHANNEL odabrati isto CHORD2 i SECTION C. Ti samo trebaš taj SECTION C promijeniti u D. I tako odradiš za svaki CHANNAL. Nakon toga SAVE i to je to.

smuchac 10.05.2015 14:50

Sve mi je bilo pod nosom pa sam naknadno skuzio gdje grijesim. :)
Sad imam drugi problem. Jedan ritam ima 3 varijacije i prva je prazna. Na isti nacin prebacio sam sve varijacije za jedno mijesto u lijevo a 4 ostavio praznu da ljepše izgleda i bude funkcionalnije samo sada na prvoj varijaciji nema prijelaza. Ponovio sam postupak al đaba,na prvoj ga nema a u originalnom ritmu ga ima...
Prema tome,sada bi,kako je A varijacija bila prazna,nakon kopiranja trebala biti identična B varijaciji. Identična i jeste samo nema prijelaz a B ima kao i dosad. Šta se tu desilo?

casper 10.05.2015 21:41

Desilo se isto kao i sa varijacijama, krivi postupak.
Pogledaj ovaj post , objašnjava kopiranje ali između dva Styla na različitim lokacijama.

Pažljivo pročitaj, prati postupak i ne možeš pogriješiti. Kao što kopiramo VARIJACIJE tako i kopiramo i FILL IN.
Tebi je greška vjerojatno na koraku
  • 3. Odabiremo MAIN VARIATION C (pod STYLE CONTROL na ploči klavijature) i otvara se prozor SECTION (slika copy3. - crveni okvir) gdje s OK potvrđujemo ovaj odabir
ti jedino umjesto MAIN VARIATION C odabereš FILL IN A.

casper 11.05.2015 21:24

3 Privitaka
Nema tu pomoći. U stvari ima, ali je lakše napravit novi. Zato jer:

kod styla uopće ne postoji CASM, a istovremeno su potpuno "razbacani" kanali (jedan od bubnja je na 8 kanalu ?) slika 1 i 2
Style u strukturi počinje sa INTRO (nakon prvog takta je uobičajeno MAIN A), a ostali markeri su postavljeni da te Bog sačuva. (slika 3)

Kada niti program za ovakve slučajeve (Style fixer) ne pomogne, onda obično niti ručno popravljanje "nije isplativo".

smuchac 11.05.2015 21:31

Praktički, na osnovu neuspjelih pokušaja, i bilo je vjerojatno da je ritam sam po sebi "odlepio". :D
Hvala svejedno!! :)

casper 20.05.2015 01:45

1 Privitaka
Dobra vijest za sve "jamahiste". Izdana je završna verzija midi2style V6 programa. Mnogo je preglednija od stare i vjerujem da je funkcionalnost ostala ista. Sudeći po autoru, moguće da je i dodao neke korisne mogućnosti.
Ostaje još samo da isprobamo ovog "šarenog mališana".

VUNIMRAV 20.05.2015 07:19

Da li znaš ili je možda već "pušten" kada će biti dostupan.Pretpostavljam da će biti na Yamah zvaničnom sajtu,ali mene interesuje samo jedno a to je da li u njemu već ima neki pojednostavljen način za pomeranje taktova u levo ili desno što je veliki problem prilikom izrade ritma od midif.Onaj način sa mixmasterom što si mi rekao mi je komplikovan.
Aha,to je isti onaj sa sajta samo su ga dogradilili,upravo gledam tu sliku!!?
I da li je to što me "muči" u stvari ovo sa kvantizacijom "Six levels of quantizing (no - 1/256 - 1/128 - 1/64 - 1/32 - 1/16) 2,da li je to to?

casper 20.05.2015 08:22

Autor programa se zove Jørgen Sørensen i može se skinuti s njegovog weba, ne radi se o oficijenom programu koji nudi Yamaha. Program je neko vrijeme bio u doradi, a sada je izašla konačna verzija. On nije namjenjenjen za edit samog midi-ja, pa tako nema opciju za pomicanje (slide) podataka, ovo o čemu ti govoriš. Opcija Quantize može poslužiti samo u nekim slučajevima ali ponekad može i dobro poremetiti MIDI.
Sam edit i obradu midi-ja ipak treba raditi u nekom programu koji je namjenjen za to (Cakewalk, Cubase, XG Works ...)

VUNIMRAV 20.05.2015 08:25

Dobro da si se proobudio i došao na forum!!!
Već dva sa ta pokušavam instalirati program,ali me zeza,traži mi da insta li javax.exe i kad samo to nekako uspio,opet ne mogu pokrenuti miti2style?'Pomagaj
Dodato:
I to nije sve,evo još gore situacije.jedva sam se konektovao,neki 3gp plejer mi je preuzeo sve ikone-prečice i nekuda ne mogu.Strašno,nešto sam pasovao opasno!!!

casper 20.05.2015 09:28

7 Privitaka
Ja ti jako brzo spavam pa mi je potrebno malo sna. :D

Instalaciju Jave i postupak ću opisati detaljno da se i drugima na dogodi neka nezgoda kao tebi. Tko zna što si i gdje skidao, morat ćeš se tog playera nekako osloboditi, za početak ga pokušaj deinstalirati, može nije jako "otporan" pa ga se brzo riješiš.

####################### INSTALACIJA MIDI2STYLE PROGRAMA ######################

Potrebno je napraviti deinstalaciju svih verzijA midi2style koje imamo u kompu.
Nakon toga instaliramo Javu koju skinemo odavde

Postupak je potpuno jednostavan ali obavezno treba skinuti kvačice da ti se ne nasere ovaj Ask. (slika1)
Nakon toga će (vjerojatno) ponuditi da deinstaliramo starije verzije Jave, i tu treba potvditi s Uninstall. (slika2)
Browser treba zatvoriti kada instalacije završi, vidimo obavijest (slika3)
Automatski se pokreće browser gdje traži Verifikaciju Jave. To potpuno zanemarmo, zatvarmo browser.
Preko Control Panela provjeravamo instaliranu verziju. (slika4)
U tabu Update skidamo kvačicu da nas poslije ne maltretira update Jave, zna biti naporan i nepotrebno opterećuje network. (slika 5)

Još preostaje u par klikova miša instalirati midi2style.

Ako se pojavi obavijest kao na slici 6, potrebno je u otvorenom prozoru kliknuti na Browse i pronaći taj "skriveni" javaw. exe.
Putanja do njega je markirana žuto (slika 7).

################################################## ##########

VUNIMRAV 20.05.2015 09:43

Druže,prilikom čačkanja oko toga,sam nešto sj...a,i to strašno!!Imao sam instal 3GP player i on mi je preuzeo sve ikone i ne mogu otvarati programe,a ne mogu ga pronaći u "dodaj ukloni"programe,a kad odem(sa njim na net) onda mi se prvo otvori "reganam interactive".Ne mogu ti uslikati jer i"paint" mi ne može otvoriti od tog plejera!!1Pomagaj!!!!

casper 27.05.2015 15:41

1 Privitaka
Nije strašno ne znati. Zato smo tu da pomognemo.

Obojci predlažem da naprave slijedeće, a to se odnosi i na sve one koji bi imali isti problem. Prvo treba deinstalirati Javu, to se radi uobičajenim postupkom, kao što deinstaliramo svaki drugi program. Start > Control Panel > Uninstall a Program > desni klik na sve što se zove Java i ima "ikonu vruće kave" i odabrati Unistall > ako postoji više instalacija (verzija) maknuti sve.
Nakon toga se može provesti instalacija kako sam opisao u postu iznad.

A može se to odraditi na drugačiji način, na kraju je isti efekat. S ovog linka se skine odgovarajuća verzija na način da prvo čekiramo kućicu (crveni kvadratić) i skinemo odgovarajuću verziju. U ovom slučaju morate isključti antivirus jer će on vjerojatno odmah obrisati skinuti exe fajl.
Skintua verzija se instalira desnim mišem i odaberemo Run as adminitrator, još preostaje par klikova do kraja i to je to.

VUNIMRAV 28.05.2015 09:05

Evo ja probao ponovo pa ne ide,srećom sad znam kako da vratim.Obrisao sam sa deinstalerom,zatim sam obrisao fasciklu iz program files,obrisao sam i midi2style,isključio awast na 10min i skinuo javu instalirao sa desnim klikom i run,zatim skinuo ovaj drugi program,i kad mi je ponudio "browse" našao sam javu,ali nemam nikad u ponudi exe već jawav,izabrao ga i onog momenta kad sam pritisnuo ok ikone od vorda,STW,googla....sve dobile ikonu jave.onda sam restartoovao komp uz kuckanje na F8 ,i od ponudjenog izabrao Your computer repayr-prvo ponudjeno jer u safe modu isto ne mogu učiniti restore, jer su mi sve ikone od jave i otvaraju javu!!??.
Eto tako da sam ja probao opet ali ne ide,baš mi je krivo!!!! :(

casper 28.05.2015 10:22

To što nemaš exe nije niti bitno jer ti sustav ne prikazuje extenzije.
Postupak si uradio upravo kako treba. Identičan problem ima i tyros2.
Rješenje za ikone je jednostavno, ne treba raditi restore.

Pritisni zajedno tipke WinKey + R i otvara se prozor. U njega se upisuje (kopira odavde) ovo:

ie4uinit.exe -ClearIconCache
pritisni enter

Uzrok ovog problema je u loše odrađenom poslu od strane javinih programera. Problem je opisan na njihovim stranicama i simptomi koji su kod vas na računalima se (vjerojatno) mogu riješiti ovim postupkom.

casper 31.05.2015 13:30

3 Privitaka
########################## ONE TOUCH SETTING ##########################

Sastavni dio svakog Styla je i ONE TOUCH SETTING (OTS). Radi se o 4 različite postavke sound-ova desne ruke koji su vezani uz MAIN A, B, C i D. Pokreću se direktnim biranjem putem tastera koji se nalaze iznad REGISTRATION MEMORY ili se mogu automatski mijenjati zajedno s promjenom varijacija Styla. U tom slučaju mora biti uključen taster OTS LINK i u ovom statusu će se OTS mijenjati zajedno s varijacijom, po načelu A=1, B=2, C=3 i D=4. Svi PRESET Stylovi imaju definirane postavke za OTS, a možemo ih prilagoditi vlastitim željama. U tom slučaju ćemo PRESET Style morati pohraniti na neku lokaciju (USER, HD ili USB). Ako se u nekom Stylu ne nalazi definiran OTS, tasteri neće svijetliti. Aktivan OTS svijetli crveno, a neaktivni su plave ili zelene boje, ovisno o modelu klavijature.

Postavke unutar jednog OTS-a će pamtiti sve statuse unutar PART SELECT područja. To znači da će u OTS-u biti pohranjena vrsta sounda, volumen, panorama, efekt, EQ, tune, filter i harmony za svaki PART (RIGHT1, RIGHT2, RIGHT3 i LOWER). Pored toga će biti memorirane i postavke za LEFT HOLD i SPLIT POINT.

Mnogi korisnici ne znaju jednu veoma korisnu mogućnost OTS-a. U svakoj od 4 memorije se pamti i MULTI PAD postavka. To znači da se aktivacijom OTS-a, pored soundova mijenjaju i željeni MULTI PAD-ovi. Ova mogućnost se između ostalog može vrlo dobro iskoristiti ako želimo dodati još traka na Style. Primjer, OTS "povlači" MULTIPAD u kojem imamo 4 različita loop nekih udaraljki. Ako u statusu MULTIPAD-a napravimo sinhronizaciju sa Stylom (pod MULTIPAD CONTROL istovremeno pritisnemo SYNC START i željeni multi pad), prilikom pokretanja Styla, kreće i spomenuti loop udaraljki. Praktički, možemo na svaku varijaciju Styla dodati još četiri instrumenta koja će svirati u skladu s njim. Mogućnost dodavanja novih traka na Sytle možemo odraditi i tijekom svirke, jednostavnim biranjem jednog od 4 mjesta OTS-a.

Postupak pohrane OTS-a je veoma jednostavan. Moramo pozvti Style kojem želimo mijenajti OTS. Podešavamo postavke u PART SELECT i MULTIPAD, po potrebi i SPLIT POINT. Pritišćemo MEMORY taster i nakon toga željeni broj OTS-a. U prozoru (slika OTS save) nam se javlja obavijest da li želimo pohraniti promjene i potvrdimo to s YES. Biramo lokaciju, naziv Styla i potvrđujemo s OK.

Postoje tri računalna programa koji će nam olakšati rad s OTS-om. Naravno, autor istih je Jørgen Sørensen. OTS Editor (slika otsedit) je namijenjen za sve vrste izmjena, za međusobno kombiniranje OTS-a između različitih Stylova ili za izradu predloška kojeg poslije možemo kopirati. OTS Viewer-om možemo imati pregled na više različitih OTS-a i po potrebi ih ispisati.
OTS Volumen Changer može djelovati na pojačavanje ili smanjivanje volumena unutar OTS-a.

################################################## ##

jtodorov 24.06.2015 18:50

U program STYLE WORKS XT poceo sam da radim ritmove iz midi fajlove, ali ne znam zasto nije moguce da na FILL-ove stavime vise taktova. Zasto je moguce da se stavi samo jedan takt, a ne 2 ili vise. Na ROLAND sam mogao da stavim 8 takta na FILL.

casper 24.06.2015 19:56

Yamahini Stylovi u FILL IN-u mogu imati samo jedan takt. Takva je koncepcija i tu se ne može ništa promijeniti.

Može se "doskočiti" s nekim trikovima poput promjene tempa u FILL IN-u pa se dobiva "više prostora" i tada to zvuči kao dva ili više taktova.
Malo je nespretna izrada ali ovo funkcionira bez problema.

Drugo moguće rješenje je da se iskoristi INTRO i u njega postavi motiv koji nam je potreban za FILL IN. Princip rukovanja je da u toku svirke pritisnemo INTRO, on odsvira svoj motiv i ritam nastavlja se dalje s VARIJACIJOM.

gagan 24.06.2015 22:25

moze i na yamahama , da bude duzi fill in , kao sto rece kolega casper , u intro da se uradi . ili ..... na nacin koji ga ja radim ... Ja koristim cakewalk music creator , i tamo u midi fajlu , promenim umesto 4/4 , na 8/4 i onda bude prelaz * fill in * naravno duzi .... toliko od mene Kad taj midi uvucem u stw i izaberem da od songa napravi sty , to je to

Fajl 7679

casper 25.06.2015 01:09

1 Privitaka
Može i tako.
Ima više načina ali svi rade na istom principu. Uvijek ostaje samo jedan takt u FILL IN-u ali je na njegovom početku upisan drugi tempo.

Ako je tempo pjesme 120, a nama trebaju dva takta prelaza, unijeti ćemo tempo 60 na početak fillina. On će zvučno trajati kao dva takta i tako smo zaobišli problem.

Postoji par programa koji ovu radnju odrade automatski, jedan od njih je Style Time Editor.

smuchac 26.06.2015 11:25

Moze li se od dva ritma sastaviti jedan? Npr. dvije varijacije od jednog i dvije od drugog?

Sent from my GT-I9505 using Tapatalk

casper 26.06.2015 11:28

Naravno da može.
21 post na ovoj temi.

jtodorov 28.06.2015 19:46

Pitanja nikad kraja, ali to ti je kad neko zeli sa sredjenu ROLAND klavijaturu da predje na YAMAHA TYROS 5 :)

1. Kako se moze napraviti da neka varijacija pocne iz pocetka. Na primer, u 4/4 ritam varijacija je dosla do treceg takta i sad zelim da opet pocne iz pocetka, da mi ne svira cetvri takt.
Meni jako smeta sto TYROS 5 nema tastera za FILL-ove jer svaki put kad ne zelim da mi svira FILL moram iskljuciti AUTO FILL opciju.
2. Takodje, ne znam kako da uradim da FILL bude polovican, znaci u 4/4 takt da svira samo dva takta, a drugi dva da preskoci?

3. Da li je moguce da se vokalist podesi da peva tercu iz jednog tonaliteta, na primer samo iz C-dura, neovisno od promena na levoj ruci?

casper 28.06.2015 20:01

1. Varijacija uvijek počinje iz početka. Ako style radiš iz početka pogledaj ovaj post, opis BASIC, 3 točka. Ako želiš skratiti style koji ima 4 takta na 3, postoje metode ali ovisi što te interesira, rad na klaviajturi ili na računalu.
Pored toga, nisam siguran da li misliš na tri takta ili tri dobe ... to je bitno različito.

Morat ćeš se naviknuti na Fill in. Ja se nikada ne bih mijenjao za dodatni taster, meni je ovo savršeno. Ako ne želiš da odsvira fillin, a uključen je AUTO FILL dovoljno je pritisnuti dva puta varijaciju i filla nema. ;)

2. Opet govoriš o taktovima. Misliš na dobe pretpostavljam. Ppgledaj par postova iznad, već smo odgovorili na to pitanje.

3. I na to pitanje sam ti odogovorio u temu Tyros 5. Ako podesiš tercu na taj način, ne moraš niti svirati na klavijaturi, dovoljno je da pjevaš u c duru.

jtodorov 28.06.2015 21:00

Da li moze jos jednom objasnjenje kako da instaliram drivere u kompjuter i kako da instaliram najnovi 1.11 update na klavijaturu.
Sad sam video da mi stoji jos 1.02 verzija.
Znam da je negde pisano al ne mogu da nadjem tog posta.
Sada prvi put povezujem klavijaturu sa PC
Dodato:
1. Zelim da uzivo na klavijaturu kada sviram da varijacija pocne iz pocetka, a stigla je do druga doba, a ukupno ima 4.
2. Ne mogu da nadjem odgovor na drugo pitanje.
3. Kada pevam i uzivo sviram zelim da vokalist radi iz jednog tonaliteta, to ne znam kako da podesim da se ne menja tonalitet kada ja menjam chords tokom sviranja
Dodato:
Citat:

Originalno postovano od jtodorov (Post 281288)
Da li moze jos jednom objasnjenje kako da instaliram drivere u kompjuter i kako da instaliram najnovi 1.11 update na klavijaturu.
Sad sam video da mi stoji jos 1.02 verzija.
Znam da je negde pisano al ne mogu da nadjem tog posta.
Sada prvi put povezujem klavijaturu sa PC
Dodato:
1. Zelim da uzivo na klavijaturu kada sviram da varijacija pocne iz pocetka, a stigla je do druga doba, a ukupno ima 4.
2. Ne mogu da nadjem odgovor na drugo pitanje.
3. Kada pevam i uzivo sviram zelim da vokalist radi iz jednog tonaliteta, to ne znam kako da podesim da se ne menja tonalitet kada ja menjam chords tokom sviranja

Snasao sam se oko drivera

casper 28.06.2015 21:48

Nadogradnju firmware-a nisam opisivao.
Kada skineš Firmware Updater 1.11, raspakiraj zip i obavezno pročitaj upute. Sve piše u njima. Postupak je jednostavan ali uvijek moraš osigurati da ne nestane struje ili da sam ne prekineš nadogradnju.

1. Što se dogodi nakon druge dobe, nema zvuka a traje 3 i 4 doba? Ne mogu ovako na slijepo, pošalji mi sporni ritam pa ću pogledati. Ali mi isto tako moraš opisati što želiš, a što se događa. Nisam baš mnogo shvatio iz tvog opisa.

2. Ovo su odgovori 1 2 3. To su odgovori kada želiš "skratiti fill in" da bude duplo kraći od varijacije.

3. Ajde molim te pogledaj ono objašnjenje, postavi vocalist kako sam opisao, probaj zapjevati uz to pa onda postavi pitanje.

Imam strpljenja ali mi lagano ..... B-)

jtodorov 28.06.2015 22:09

Hvala druze caspere, stvarno si car za TYROS-e.
1. Ne radi se o nikakov spornom ritmu, vec zelim bilo koji ritam da ga skratim na drugi ili treci takt i da pocne svirati iz prvog takta (bar).

Kada sam kupio klavijauturu dali su mi EXTENSION KIT na koji pise da mogu da skinem dva PACK-a sa navedeni promocioni kod.
Ne znam dali je moguce na ovaj nacin da skinem TURKISH PACK koji je premium pack i ne znam kako to da ucinim.

casper 28.06.2015 22:25

1. Onda OK. Dakle, Yamaha Style može u FILL INu imati samo jedan takt. Tako je, kako je. Kao što sam rekao, može se iskoristiti INTRO kao fill in i onda u njega možemo postaviti do 32 takta. Drugi način je da se "ručno" odradi "skraćivanje" kao što je objasnio @gagan. Isto se može odraditi i sa programom.
Oba načina "rade" na principu promjene tempa u samom FIll INu. Dakle, ostaje i dalje jedan takt ali mu se trajanje produži (tempo se uspori) ili skrati (tempo se ubrza).

Morao bi sam provjeriti koje PACKOve možeš skinuti. Ako se radi o bilo koja dva PACKa onda bi trebo moži skinuti i ovaj TURKISh.

Princip je slijedeći. Prvo se moraš se registrirati na YamahaSoft stranici. Jedino kao član možeš kupovati i skidati materijale. Da bi dobio željeni materijal (bez obzira da li se radi o promo ili nekom koji želiš kupiti) moraš napraviti slijedeće.
Trebaš Yamahi poslati ID (to je kao neki serijski broj klaviajture) svoga Tyrosa.

Pogledaj upute na njihovoj stranici, obrati pažnju na Download & Transfers, i na pitanje 4.

jtodorov 29.06.2015 09:40

1. Nismo se razumeli.
Na Roland kada svira ritam moze da se podesi dugme Pad da ima funkciju reset style i onda ritam bez obzira na to sta u trenutku svira, varijacija pocne iz prvog takta kada se klikne na PAD. Znaci, bez upotrebe skraceni FILL ja sam mogao da uradim da varijacija pocne iz pocetka. To sam koristio na primer u pesmi "Ti si mi u krvi"
Sada to ne znam kako da uradim na tyros.

casper 29.06.2015 10:52

Te funkcije nema na Tyrosu. Općenito, niti jedna Yamaha nema taj gumb na koji si navikao.

Jedina je mogućnost "dolaska na prvu" je korištenje SYNC STOP gumba.

dmmacak 29.06.2015 17:38

I ja sam presao sa Rolanda na Yammahu i u pocetku mi je bas falio reset taster ali sam brzo navikao na novi nacin. Ja to radim ovako, dok ide ritam ja pritisnem sinhro start i u trenutku akord na levoj strani, tako da se ne cuje nikakav prekid u toku sviranja. Ono st mene nervira jos uvek posle sedam godina koriscenja Yamahe je sto nisu stavili Lock tempo taster.

casper 01.07.2015 00:07

1 Privitaka
###################### POSTAVKE ZA AKCIJU STYLOVA ######################

U klavijaturi možemo prilagoditi postavke vezane za izmjenu Stylova i načina na koji sviramo. Podešavanja naizgled nisu "pod rukom" ali ako koristimo DIRECT ACESS tipku i nakon toga pritisnemo START/STOP ili SYNC STOP, do njih dolazimo samo u dva klika. Neke od ovih promjena se pamte u registraciji zajedno s označenom opcijom STYLE pa je dobro i na to obratiti pažnju.

Do podešavanja dolazimo preko FUNCTION > STYLE SETTING/SPLIT POINT/ CHORD FINGERED > STYLE SETTING.

STOP ACOMP (pohranjuje se u registraciju)
Kada je ACMP uključen (ON crvena lampica svijetli) i SYNC START isključen, s lijevom rukome ne pokrećemo Style. U tom slučaju imamo tri statusa
  • OFF - odsvirani tonovi se neće čuti
  • STYLE - čuju se odsvirani tonovi i to s onim soundom koji je postavljen na PAD i BASS kanalu Styla
  • FIXED - čuju se odsvirani tonovi i to s onim soundom koji su postavljeni na Voices

OTS LINK TIMING (ne pohranjuje se u registraciju)
Određuje u kojem će se trenutku promijeniti soundovi pohranjeni u One Touch Settings
  • REAL TIME - mijenjaju se istog trenutka kada promijenimo varijaciju
  • NEXT BAR - mijenjaju se na slijedećem taktu nakon promjene varijacije

SYNCHRO STOP WINDOW (pohranjuje se u registraciju)
Ova postavka je vezana uz uključeni taster SYNC STOP. Ovdje određujemo trajanje koje je potrebno da akord lijeve ruke automatski isključi SYNC STOP funkciju. Kada je vrijednost postavljena na OFF, svako podizanje lijeve ruke će prekinuti sviranje Styla. Ako bismo vrijednost postavili na polovinku i ako lijevu ruku držimo upravo te dvije dobe ili duže, ritam će nastaviti svirati kao da nije uključen SYNC STOP. Pored OFF odabira, postoji gradacija od minimalne tridesetdruginke do cijele note.

STYLE TOUCH (pohranjuje se u registraciju)
Style mijenja glasnoću u ovisno o dinamici pritisnutog akorda u lijevoj ruci (ON) ili dinamika pritiska ne utjeće na glasnoću (OFF)

SECTION SET (ne pohranjuje se u registraciju)
Određujemo sekciju koja se automatski uključuje nakon pozivanja Styla. Kada je status OFF, ostaje ona sekcija koja je bila postavljena na predhodnom Stylu. Ova funkcija se odnosi samo na promjenu Styla kad je on zaustavljen.

TEMPO ( ne pohranjuje se u registraciju)
Određuje da li će se prilikom promjene Styla mijenjati i tempo koji mu je dodijeljen. Ova se funkcija odnosi samo za promjenu tempa kada ritam svira.
  • HOLD - tempo se ne mijanja
  • RESET - tempo se automatski postavlja na osnovnu vrijednost

PART ON/OFF (ne pohranjuje se u registraciju)
Određuje da li će se prilikom promjene Styla mijenjati statusi kanala (OFF i ON)
  • HOLD - ostaje isti status kanala od predhodnog Styla, isključeni kanali se ne uključuju nakon promjene
  • RESET - nakon promjene ritma svi kanali dolaze u status ON

################################################

casper 11.07.2015 12:27

Takozvani reset taster koji postoji na korgu i koji spominju @jtodorov i @dmmacak, na yamahi ne postoji.

Yamaha je za tu namjenu ugradila opciju koja ima isti efekat ali drugačiji način aktiviranja. Radi se o tasteru SYNC STOP. Kada je uključen, ritam se prekida u onom trenutku kada podignemo lijevu ruku s tastature. Na taj način možemo u uvijek prekinuti takt, i doći na njegov početak.
Dolazak to te opcije i opis se nalazi u predhodnom postu pod SYNCHRO STOP WINDOW.
Stvar je navike i meni se ovaj način čini mnogo precizniji jer istovremeno s "resetiranjem dobe" možemo kontrolirati i akrod u lijevoj ruci. Pored toga, podešavanje trajanja ovog "sinhornog zaustavljanja" daje dodatni komfor u kontroli pjesme.

Onako usput, u downloadu možete skinuti PDF u kojem se nalaze najbitinji opisi iz ove teme. Pripremljeno je za print i spremno za čitanje na plaži. :D

jtodorov 13.07.2015 19:44

U toku sviranja INTRO nekog ritma meni trepti varijacija A, a ja zelim nakon zavrsetka INTRO da nastavi sviranje varijacija B.
Ako u toku sviranja INTRO pritisnem varijaciju B odma se ukljucuje ova varijacija a INTRO se prekida.
Kako da ovo resim?

Trenutno vrijeme na Forumu 21:13

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org