![]() |
Koristim soundcraft mfxi mixer..
Presao bih na neku digitalnji mixer pa me interesuje vase iskustvo u vezi rcf m18, qcs...i takvih manjih varijanti jer je aranzerska svirka u pitanju. Dakle neki poredak. Usput, oduševio sam se tonom kod rolanda m200i.....i to su sva moja iskustva sa digitalnim micerima! 😊 Dodato: Uz soundcraft sam koristio mx400xl i dbx 160xl...to sam rasprodao. Hvala analogiji presao bih na digitaliju 😊 |
Pozdrav ljudi!
Od novih digitalnih mixeta, vise od pola godine koristim X AIR 18, i jako, ali jako sam prezadovoljan! Mnostvo mogucnosti, i mnogo izbora prilikom stimanja benda! Dakle topla preporuka svima! Ukoliko nekoga interesuje, evo par live snimaka, dakle snimano je u cubase kanalno i poslije minimalno editovano! Takodjer mixer koristim i u studiju najvise kada se snima bubanj! LIVE MIX https://www.youtube.com/watch?v=IsLwYaYBZtw https://www.youtube.com/watch?v=jTo__Vtf0uA STUDIO MIX (PRIMJER) https://www.youtube.com/watch?v=bj1AQmboOJw |
Citat:
|
Izašao i novi Presonus Studiolive 3.
https://www.presonus.com/products/St...Console-Mixers Mnogo dobar mikser. Može direktno snimati višekanalno na SD karticu ili USB. |
1 Privitaka
Da usput dignem temu, evo i Thomann proizvoda.
20 kanala, motorizirani faderi, 7" Touchscreen ... :B https://www.thomann.de/intl/the_t.mix_dm_20.htm |
Taj mikser mi ima kolega i prezadovoljan je s njim.
E sad,meni se ne svidja samo što ne ide visekanalno snimanje. Poslano sa mog SM-J530F koristeći Tapatalk |
Zanima me Vase misljenje o Midas MR12? Mogao bih kupiti taj mix za 250eura nov, da li bi mogao bilo koji tablet da povezem sa njom i da radi za kontrolu?
Da li je komplikovana za rukovati? Zanimaju me efekti za Vokal prvenstveno, ako bi neko ko ima ovaj mix podelio utiske sa mnom :) |
Sve je već napisano na temi. Odgovarat će bilo koji tablet s Android 4.0 i više.
Nije teško rukovanje ali ćeš trebati neko vrijeme učenja osnovnih stvari i prilagodbe. Efekti su izvrsni ali opet ovise u tvom umjeću da ih postaviš kako ti želiš. Za te novce ne možeš kupiti ništa bolje. Možeš skinuti aplikaciju X air i bez obzira što nemaš box, tj. mixer, možeš malo offline pogledati kako to radi i izgleda. Naravno, ne možeš ništa čuti ali za početak i za privikavanje na sučelje aplikacije će poslužiti. |
Hvala Casper.
Nigde nisam naisao na to da cujem kakvi su mu efekti, koliko se moze kombinovati efekata po kanalu i ostalo :):) |
Rekoh, efekti su za taj cjenovni rang mixera daleko iznad te klase. Ako slučajno nekome oni nisu dobri, onda ima veliki problem. Ali ne s mixerom nego s nečim drugim. :D
Možeš staviti 4 različita efekta na kanale i postavit ih po želji kao sistem ili kao insert. Imaš 31 graphic master EQ i isto tako na dva AUX-a. Na svakom kanalu imaš i 5 band parametric EQ, Gate i Compresor. Ovo je specifikacija u grubo, a detalje možeš pogledati na linku ispod https://behringerwiki.musictribe.com...IR_for_Android Isto tako, poslušaj snimke kolege Vexona. Sve je snimano na Xair18 koji je identičan po ovim karateristikama koje tebe zanimaju (efekti) osim što se na modelu 18 može višekanalno snimati u real time. |
Imam MR12...vrh
|
Dule brate, ako je pazarim ovih dana,moze li neka pomoc ako nesto mi ne bude bilo jasno :)
Tu je i Casper,tako da ne brinem :D |
Nemas brige brate!... a Casper je zakon, meni je pomogao mnogo ...covek zna i tacka...
|
Pazario sam je pre sat vremena. Doneo kuci, brutalna mikseta, provalio sam gotovo svee :D:D Ako negde zapne pisem :D Efekti full, probao sam na slusalicama,ali cu kasnije na ozvucenju probati.
Mada posle sat vremena rada se bas zagrejala? Je l' to normalno? I Casper kako da zakljucvam Wifi? :D |
Postavljanje šifre, video.
https://youtu.be/rIX7i1uGtnM?t=209 Nisam primjetio da se moj nešto posebno grije, topao jest ali mora se malo osjetiti toplina. Bitno je da mu oslobodiš otvore sa strane da može strujati zrak. |
Cestitam druze, nek je sa srecom !!!!!
Prati to sa zagrijavanjem, ne bi trebalo... Casper, da li ti uvek radis sincronizaciju (mixer to pc i obrnuto) kad upalis system? |
Pa moraš napraviti sinhronizaciju nakon paljenja ako želiš imati kontrolu na tabletu. Moje su postavke spremljene u box kao Snapshot, a ponekad, onako usput pohranim to i kao scenu na tablet.
|
E ja sad imam jedno pitanje. Posto uskoro stize x air 12, pada mi na pamet jedna ideja. Planirao sam uzimati juzisound a posto taj sempler nema efekte, ja sam zamislio da odvojim jedan kanal (ili 2 tojest stereo) i da namestim efekte samo za juzi i tako memorisem. Da li je to moguce, tj. da li mogu na x air 12 da uradim tako nesto (da dva kanala imaju svoje efekte a rest neke drugacije). Ustvari moje je pitanje moze li se na x air12 namestati efekti nezavisno po svakom kanalu ili je to ograniceno kao na klasicnim miksetama?
|
Mogao bih izvesti to posto na x air12 imas 4 efekt procesora. Recimo mozes da postavis 1 efekat Reverb, 2 delay za vokale, 3 delay za yuzi. I ostane ti još jedan.
Послато са SM-G930F уз помоћ Тапатока |
Hvala Dule brate,hvala Casper.
Ali imam mali problem, ja koristim aplikaciju M-Air, i nisam uspeo da na njoj pronadjem da zakljucam Wifi. Da li mogu imate neke smetnje oko rada miksete, s ozbirom da se neko zakaci na Wifi ili vise njih? |
3 Privitaka
Obje aplikacije su identične, jedino je logo nešto drugačiji. Dakle, zaključavanje se radi u tri poteza, prati slike. Naravno, na kraju ide Apply i restart mixera i aplikacije.
Ako se netko spoji na tvoj mixer neće biti nikakvih smetnji ... osim ako ne stiša Master ili ako stavi flanger na vokal, ako promjeni postavke EQ na klavijaturi, ako ... Nadam se da si shvatio zašto ovdje služi veza. Ne zato da bi se "išlo na internet" nego zbog toga da se preko aplikacije može podešavati mixer. |
Kao sto rece Casper, applikacije za su u sustini iste, mene je malo bunilo na pocetku je drugacijeg je izgleda app za windows, app za mac, android...
Jedno vreme sam koristio app za windows ( koristio surface pro kao mixer i kao songbook, za textove) i desavalo se da pukne veza iako je zasticena sa password. Otkako koristi macbook air radi kao doxa, nikakvih problema.. Jesi li se igrao oko efekata. kod mene, zavisno od prostora, najvise koristim Hall Reverb i Stereo delay....u principu najvise narodnjake radim |
Hvala Casper, uspeo sam da zakljucam, sta bih ja bez tebee :) :D
Dule brate, i ja radim narodnjake. Sinoc sam imao prvu svirku, namestio sam samo Hall, i pristojno je to radilo, mada sam ga trebao jos malo pojacati. Hteo sam nabaciti neki Delay, ali mi nije poslo za rukom,odnosno da namestim neki Delay da je ''narodnjacki''. Dule,mozes li mi pomoci oko preseta FX-a, odnosno da mi posaljes svoje presete Hall-a i Eho-a :) |
1 Privitaka
@Casper imam ovu kutiju kod kuce i povezao bih Midas sa njom?
Kako da povezem? A da nesto ne ''sredim'' :D |
1 Privitaka
Pa jesi li ti fitnes trener ili muzičar? :D
Nije ovo nekakva kutija ali dobro, ako nemaš ništa bolje ... Trebaju ti dva kabla kao na slici i njih piknu na mixeru u MAIN L/R, a na kutiji u STEREO CD-AUX INPUT. |
2 Privitaka
probaj ovo...ovo je sa zadnje svirke postavka
[ATTACH]Fajl 9047[/ATTACH] |
Casper hvala brate :D Ja sam zenama fitnes instruktor, ako bude nesto za tebe,zovem :D:D:D
Dule hvala puno!!!! |
Ne moraš me zvati, znam ja da ti to možeš sam namiriti. :D
@Dule007 - jesi li siguran da je ovaj Hal Reverb uopće u funkciji? Level je na nuli. Pored toga, postoji i Page2 sa svojim podešavanjima. Ako se žele podijeliti vlastita podešavanja mixera ili nekog segmenta poput efekta, to je najbolje uraditi sa slanjem datoteke. Pohrani se efekt kao eff fajl i priloži ovjde na temu kao zip. |
Na koji nacin se moze sacuvati kompletno stanje sa miksete?
|
Predlažem da pažljivo pročitaju ovu temu svi oni koji su nedavno kupili, ili planiraju kupiti neku varijantu Air Behringer mixera. U njoj se nalazi i odgovor na pitanje koje muči @baltik79,kako i gdje spremiti postavke mixera.
|
poslao sam ovo samo kao primjer sta koristim...svako opet treba da podesi kako njemu odgovara..
|
Trenutno vrijeme na Forumu 01:21 |
Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
.
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org