![]() |
Cini se da keyboards nagovara druge muzicare da ne kupuju novi Korg da bi on bio ekskluziva :D
|
Ja sam ipak odlucio zadrzati PA3X, jer ovaj novi jos nisam ni vidio ocima a kamo li probao.
To sto je u njemu "novo" mogu lepo da okace macku o rep. Najverovatnije cu ovom pa3 dodati Kronos x sto je daleko mocnija kombinacija za live i studijski rad, koji je neko spominjao ranije Sent from my iPhone using Tapatalk |
@keyboards - čitam ja ove tvoje kalkulacije ... meni se čini kao da si se malo zaletio s kupovinom pa sad sam sebe tješiš :D
Matematički gledano, zar ne bi bilo bolje da si za razliku u cijeni za oba modela samo kupio PA4x 74key bez prodaje starih Pa3x? Za iste pare bi imao 3 klavijature i vrijeme za prilagodbu/prebacivanje materijala. I istovremeno, ako ima potrebe, na svirci bi se mogao pohvaliti s novim modelom. :p |
E izgleda da se drustvo na forumo promjenilo. Izgeda da se mi nerazumijemo. A, sta je tu je. Ja vas pozdravljm. Dovodjenja drustvo staro. Dovidjenja forumi i zivi mi bili.
Dodato: Citat:
Dodato: Citat:
Dodato: Ja pricam o faktima i iskustvima i razmisljanja a oni se zezaju. Stvarno nema vise potrebe da sam ja ovdje. Uz sve zelje isvima i postovanje forumu kojem zelim iskreno sve najbolje zelje ja se oprastam od foruma. Red je se pozdraviti sa dobrim ljudima sa kojim se drugovolao. |
odlična ali skupa sprava za naš tanki budžet,, za sve koji se bave profesionalno glazbom i svirkom ,, je za preporuku ..... ipak on sebe isplaćuje
i moj savjet ipak malo pričekati te vidjeti koliko je moćan s live svirkom na našemu području ......:rolleyes: |
Citat:
No hard feelings, kolega. Vani si, pokupio si dio njihovog potrošačkog mentaliteta, i to je ok. Tako se to radi. A mi smo tu gdje jesmo, mali pametni balkanci. :) Teško razumijemo kalkulacije s takvim brojevima pa onda teško nalazimo 'zajednički jezik'. Neke stvari koje su tebi normalne, nama su znanstvena fantastika i to je tako kako je. Kalkulacije su ti ok, nisi ništa pogriješio, imaš super spravu, i ako možeš, zašto ne. Ljudi kupuju aute po 100,000 eura koje razbiju pa kupe drugi. Samo ti tu fino ostani, nabavi neki sempl, postavi ga na download da i mi 'smrtnici' malo omastimo brk. Nemoj ništa zamjeriti. :D |
Samo je Nedim imao vise instrumenata od keyboardsa ali to ne znaci da je i pametniji i bolji muzicar (da se podsjetimo i tog specijalca). Ti caspere zavrsavaj tu osnovnu i iz dispeta upisi nesto oko ekonomije pa onda uradi kalkulaciju kak' spada, ukalkulisi kamatnjake, transfere i rentu, reprezentaciju i amortizaciju, devalvaciju i inflaciju, porast vodostaja na Savskom mostu, sve.
Keyboarde, vrati se i ne dozvoli da te nekoliko ljubomornih isprovocira i otjera sa foruma. Btw. zar nisi mogao isposlovati i neki popust na tolike instrumente, nisi im valjda dao i neki baksis :rolleyes: Casper je ljubomoran jer svira na instrumentu koji je tek na drugoj poziciji. |
Citat:
U zadnjoj rečenici jasno piše koliko treba nadoplatiti. 2948 $ i 2987 $ = 5935 $ Doduše, nedostaje još 53 $ za 76key. Iskreno, rado bih ponovo u osnovnu školu ali na žalost, ne žele me primiti :-) Sent from my iPad using Tapatalk |
Rudiiiii, ne znam čemu ovako pisanje Casperu, naročito uzevši u obzir da ste stariji član foruma (po registraciji).
Od vas sam očekivao puno ozbiljniji pristup temi, a ne komentare baš na razini osnovne škole u koju upućujete kolegu Caspera. |
Jbg Dell, bilo bi dobro da si pregledao zadnje stranice, vidio bi ko je koga svrstao u osnovce :D Plus sto je keyboards davno iznio tabelu koja je firma prva, koja druga itd ... posto Zaratustra ne grijesi tu raprave nema, Casper svira instrument koji je tek na drugom mjestu, a posto ga je keyboards svrstao u osnovce sta drugo reci nego da to zavrsi vec jednom :D
Dodato: Dell zaboravih reci, ako mozes da se zalozis da se keyboards vrati na forum, zamisli tu tragicnu situaciju kad izadje Korg PA15 i nikog ne bude bilo da nam izlozi mane i prednosti i kalkulacije :-O |
A tako reci :lol: :lol: :lol:
Kako moram na više frontova na forumu da "pazim na red" zanemario sam semantiku kao što to obično biva kod "organa redova" :lol: Izvinjavam se :D |
Probao klavijaturu. Ne postoji dugme style change. Ekran da ne komentarisem, pogotovo rezoluciju. Sviram Pa3x, i zamenjena dugmad, tj pozicije start-stop i tempo reset. Mahinalno se stiska stop, a ovde srisnes reset. Memorija 400, dok pa3x 256 sa mogucnosti kompresije na 512. Najvise me ovo kopka style change, jer dosta to koristim u svirci. To su moji prvi utisci. Ne znam kako izlaze semplovi itd, ali samo rukovanje korgom na live nastupu su zakomplikovali. Pozdrav
|
Citat:
@Negoslav - Sve je stvar navike. Na Pa600 nisam mogao da se naviknem na totalnu glupost koja je veći problem nego raspored tastera... auto fill. Ta glupost mi i dan danas ide na živce ali navikao sam. Stvar navike. Nisi mnogo komentarisao dirku. Po meni jako bitna stvar... Kakav je problem sa rezolucijom? U čemu je problem? Šta su to konkretno zakomplikovali za live nastupe? |
Hm, ta stvar navike. E to me upravo i kopka. Korg aranzer koristi to dugme, style chenge oduvek. Dikra, pa ne znam tu je negde izmedju pa2x i 3x, ne znam. Nije mi bio problem da sviram na njoj. Rezulucija ekrana, iskreno, kao igrica na super mariju. Iskreno, nadao sam se novom aranzeru korgu da ima napretka u odnosu na pa 3x. Ja komentarisem za nase live svirke na balakanu. Inace sam stari-novi clan na ovom forumu pod imenom Negovan, ali nisam mogao da povratim stari nalog zbog i-maila. Moje misljene. Ne ispati se bas toliko para dodati preko pa 3x.
|
Citam sad celu temu,da li treba prelaziti na pa4 ili ne itd i zasto da zasto ne i da li ima potrebe,svako bi voleo da moze odmah da kesira i kupi novu spravu,da nekom treba stalno nova sprava realno ne treba i pa800 i pa2x itd svi rade ok,ali problem je kod svih nas koliko sam primetio bolest zvana klavijature kojima pruzamo vise paznje od zene ili devojke realno :lol: .Kod svake klavijature posle nekog vremena dodje do zasicenja i u nasoj prirodi je daj daj nesto novo :D ,sto se tice izazova mozda bi sad pre presao sa pa3x na neki tyros 5 ili 6 to bi mi bio izazov s obzirom da yamahu nikad nisam dodirnuo...previse se zamlacujemo :lol: ,e sad tema ne verujem da je pa4x losa sprava a da li vredi to cemo tek videti verujem da vredi...
|
Ima mnogo onih koji su preskocili PA3 pa ce da kupuju ovaj model, plus oni koji zude da budu "up to date" kao kolega keyboards, eto profita Korgu.
Ja sam umesto nadogradnje na PA4 odlucio da zadrzim PA3 i uzmem Kronosa. Valjda nisam pogresio :P Sent from my iPhone using Tapatalk |
Korg Pa 4 jucer isproban i po prvom dozivljaju sa ponudjenim ne ispunjava moja ocekivanja.Mnogo starih ritmova i zvukova sa prijasnjih modela,tasteri na novim mjestima, meni bez nekog smisla cemu je to trebalo ali sve je stvar navike.Za nas koji koristimo dosta tvornickih ritmova i zvukova nema nekog velikog pomaka u poredjenju sa pa3.Za detaljnije ispitivanje treba mnogo vise vremena da se udje u sve detalje.Neznam dali prima setove od pa3 na kojima su semplovi kompresovani ?Probao sam i Tyros 5 i prije bih kupio njega nego pa4.Njegovi orginalni ritmovi i zvukovi sa za mene puno upotrebljiviji bez puno prepravke nego to isto sa korga pa4.Korg je samo za kolege koje se dobro razumiju u tu tehniku.Znam da poznavanje te materije vrijedi za sve modele i ja ovdje pisem samo moje vidjenje i ne zelim nikome pametovati.Za korga ima strasno dobro uradjenih ritmova za narodnu muziku ali jos nisam cuo ni jedan dobar za zabavnjake i tu je Yamaha za mene zakon .
Do daljnjega sviram na pa 3. Pozdrav svim forumasima |
Kakve su dirke u odnosu na pa3x?
|
Iste ili jako slicne tj. dobre za sviranje
|
Vijest sa Njemackog Korg foruma-prodaja Pa4 Muzikant se odgadja za proljece 2016
- Aw: Pa4x Liefertermin wird immer verschoben ? [Beitrag #58252 ist eine Antwort auf Beitrag #58213] Di, 27 Oktober 2015 16:17 Zum vorherigen Beitrag gehen Quantum ist gerade offline Quantum Beiträge: 18 Registriert: Oktober 2015 Advanced-Member Heute hatte ich eine schritliche Anfrage bei Korgvertrieb Deutschland bzgl. Erscheinungstermin Korg PA4 Musikant. Antwort: Frühjahr 2016 genannt!! Bekanntermaßen fängt das Frühjahr nicht im Januar an. Erst Oktober, dann November, Dezember, Januar und jetzt März ? Ist schon eine merkwürdige Verkaufspolitik was Korg hier macht. ...und verkrault damit potentielle Kunden. |
hvala ti na informaciji ali trebao si ovo šire prevesti jer ne razumiju svi forumaši njemački kao ti i ja.
Iza Musikant verzija, kako PA4X tako i napuštenih modela PA500 i PA3X stoji Korg Deutschland a ne Korg Japan ili SAD. Muzikant verzije se prave za Njemačku, Austriju i Švajcarsku ali ih može kupiti svako u svijetu preko Thomanna i MusicStore-a. Glavni programer Korg-a Deutschland je Jürgen Sartorius koji je inače profesionalni muzičar i tezgaroš sa djevojkom Poljakinjom: http://www.mister-music.de/MISTER_MU...illkommen.html Dakle od njega zavisi šta će dalje biti sa tom Musikant verzijom. Usput, on je pravio i Musikant u obliku software-a (micro SD-kartica) za PA600, PA900 i PA3XLe. Inače je običaj da se na tržište prvo puste internacionalne verzije novih Korg-ovih aranžera a kasnije dođu Musikant verzije. |
Pokusao sam sa Google da prevedem ali ispadne smijesno,zato sam samo par rijeci napisao.Za veliku vecinu muzicara Muzikant model ne igra neku znacajnu ulogu, i mozda Internacional izadje ranjie?
|
pa internacionalni Korg PA3X je izašao prije PA3X Muzikanta pa će tako valjda da bude i sada sa PA4X. E sad to oko "značajne uloge" (da te citiram) - to je diskutabilno: PA3X internacionalni ima nekih 400 fabričkih ritmova a PA3X Muzikant nekih 500, dakle oko 100 više ali više i košta. E sad da li se isplati dati par stotina EUR za tih ekstra 100 ritmova, to samo pojedinac klavijaturista može odlučiti na osnovu vlastitog subjektivnog ukusa ;)
|
Da, u pravu si sto se tice cijene i broja ritmova koji su radjeni za Volksmusik,za exYu muziku te polke, valzeri i Flipers slageri nisu od nekog znacaja
Pozdrav |
Naravno da se ne isplati :D
Koja je logika da balkanac plati tih dodatnih 100 ritmova (polki,walcera....)......i onda dodje kuci.....i preko njih zalijepi rumbe dvojke orijentale itd :lol: |
Balkanac će platiti... čak i u Srbiji! Lično poznajem kolege koje sviraju u Vojvodini slovačku i madjarsku muziku. Ne tako davno kolega je u caffeu svirao na fabričkim walcer ritmovima, polka i td... slovačku muziku... sve fabrička postavka. Pa3x. Realno njemu znači tih 100 ritmova više...
|
1 Privitaka
Stigao sinoc :) Prvo paljenje i pozdrav ;) Kruze mnoge dezinformacije sto se tice ove klavijature a ja necu da nikome nista da objasnjavam i da gubim zivce jer prosli put svi su me ispljuvali kad sam uzeo Pa3 i izneo sta imam pa na kraju svi koji su me pljuvali su kupili Pa3 sto su dosli do prvih para i kad ih neko pita ponavljaju ono sto sam ja pricao!Sprava je mrak i pozdrav ;)
|
Sretno i berićetno sa njom...nadam se da ću se i ja u skorije vreme pridruziti pa4 klubu... :)
|
Sretno i neka te sluzi😉
Nema rijeci o pljuvanju i ne vidim razlog ta to. Svatko kupuje sto mu treba. Mnogi cekaju prvi detaljni Review Moj prvi kontakt od 30- tak minuta nije dovoljan a ni mjerodavan za misljenje. Pozdrav |
Detaljni review pa4x je nemoguce dati ni posle par nedelja...,a kamo li posle par sati.
|
verujem da dosta vremena treba i da se sredi ono sto je u pa3x bilo da dodje na svoje mesto u pa4x?
|
pa3x u 90% slucajeva zvuci kao i prethodna klavijatura koju su ljudi imali a to su uglavnom pa800,pa2...bice slican slucaj i sa pa4...samo se ucitaju stari ritmovi i semplovi i pici :)
Sent from my GT-I9301I using Tapatalk |
Ne znam koja klavijatura sada sviras ja mogu za meni da kazem prelazio sam sa pa2 na pa3 ogromna razlika u soundu, a tek sada suvisne su reci. Razlika izmedju pa3 i pa4 ima. Uzmite oba dva postavite na isti razglas i ubacite svoje ritmove koje su sa vase semplove i uverite se. Eto o fabrickih nema sta da govorimo. Pozdrav to je moje mislenje
Sent from my SM-N910C using Tapatalk |
Citat:
Послато са D6503 уз помоћ Тапатока |
ja sam pa3x uzeo ovako od coveka koji uvozi bez garancije i jos par prijatelja znam koji su tako kupili (vecina) i za sada niko nije imao problem,ja sam uzeo pa3x pre 3,5 god i jace i mislim da je kostao u radnji oko 3,200-3300e a ja ga platio 2700 mislim nije mala razlika
Sent from my GT-I9301I using Tapatalk |
Evo da se pohvalim uzeo sam i ja pa4 :D ...
ALI i da se pozalim na isti...Iskreno mislim da su preterali,ne znam ni sam zasto, Naime ....Sve funkcije koje mogu da postoje na pa4 su kontra od predhodne serije pa3,odlepio sam...Dugmici takodje...sve kontra...Poboljsanja u odnosu na pa3 minimalna...Mnogo sam besan sto je sve iskomplikovano...Neke krajnje glupei nepotrebne promene u softveru,tj funkcijama npr generalno pojacavanje Drum,Bass i Accc... Imam utisak da je izinjer ovim modelom hteo samo da iznervira sve korgovce.... Sutra kacim i pa3 i pa4 na razglas pa da vidimo koja ide u oglas .Ima razlike male u kucnim uslovima ali cemo da vidimo i na vankucnim uslovima... Da sa samo touch,sound i fabricke ritmove stavili sa pa4 na pa3 bio bih prezadovoljano.Ali ovooo Velika prednost fabricke boje i ritmovi neuporedivo bolji.... Sutra vise detalja.... |
u mom kraju slučajno primijetih da se otvorila nova muzička radnja - kad tamo PA4X 76 :) pa kontam što da ga ne probam iako sam unaprijed znao da nije za mene (jer čekam da dođe Roland E-A7).
Evo nekoliko utisaka nakon 15 minuta prosviravanja: POZITIVNO: - nije težak; - lijep; - mnogo brže se pali nego PA3X i PA600 (o.s. 1.02 je stajalo na ekranu - od 27./8./2015.) negativne komentare neću da dajem nego ću da ih zovem NEUTRALNI komentari: - ekran je od stakla pa se vidi svjetlo na njemu ako iza / iznad PA4X ima neko jako svijetlo upereno u ekran; - ekran je trebao biti od plastike kao na Kronos-u 2 jer je onda lakše pritiskati po ekranu mada i ovakav "stakleni" ekran reaguje dobro na dodir; - rezolucija ekrana je mogla biti veća, kao na Kronos-u 2 pa bi slova bila oštrija; - tipke tvrde, možda malo manje tvrde nego na PA3X; - boje i ritmovi su meni isti kao na PA3X; - nema nikakvih fabričkih balkanskih boja / ritmova izuzev 2 tamburice i oko 5 harmonika i možda još ponešto - znači moraće se učitavati cijeli setovi sa balkanskim bojama i ritmovima; - dugmeta su mogla biti svijetlije boje kao što su na PA3X ali nema veze jer je PA4X i ovako ljepši za vidjeti nego PA3X... Uglavnom onaj ko ima PA900, PA3X, PA3XLe, PA2X, PA800 ili sl. se ne treba nadati "revolucionarnom" napretku ako pređe na PA4X. A oni koji imaju lošije modele kao PA300, PA500, PA600, PA1 i sl., njima će dobro doći prelaz na PA4X. Eto moje malo mišljenje koje će nadam se proći bez osuda =:) |
A nesto tih novi fabrickih bubnjeva sto ima, kakvi su? VI koji ste probali, ima li zvucne razlike u odnosu na pa3 il ne? Zanimljivo mi je da su u mojoj blizoj okolini vec nekoliko ljudi presli sto sa tyrosa 4, sto sa ketrona na pa4, znam za 3 slucaja do sada...sta im je to revolucionarno doneo pa4, da promene brend? i sam trazim razlog da predjem na pa4, samo da ne budu bacene pare :)
|
Tema je vec odavno pokrenuta ali do sada se ne zna mnogo vise osim teh. podataka ili misljenja nas koji smo kratko probali u trgovini.
Mislim da nasa brzopotezna misljenja nisu mjerodavna za donosenje odluke kupiti ili ne kupiti. Treba sacekati da par kolega koji su kupili pa4 i koji se dobro razumiju u tu materiju napisu sto to sve moze tj. ima pa4 i kakva je razlika spram prijasnjih modela. Nadam se da necemo dugo cekati. Pozdrav |
Samo cu vam reci da Pa4x nije za kolege koji bi samo da ucitaju set sa prethodnih modela i op,sviraj... To im nece raditi ,mislim,hoce,ali ne kao na modelu iz kog je set,zvucace losije... Vrlo je ozbiljna sprava,osetljivija na parametre,efekti bolje rade,realnije, eq takodje... Svasta nesto tu ima... Imam ovu klavijaturu vec mesec dana i mnoge stvari su povrsno predstavljene,i reklamirane stvari koje su generalno totalno nebitne,kao kad ciga prodaje secka za kupus,a ovoga puta je Korg mnogo vise radio "iznutra",i to se tek cuje -vidi kad imate tu klavijaturu i radite sa njom ;)
|
Trenutno vrijeme na Forumu 09:23 |
Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
.
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org