![]() |
Sa trenutnom velicinom seta od 137Mb ucitao je za 2:29,5 sec.Prakticno za dva i po minuta........
Da li je to brzo ili sporo?Nemam predstavu jer nisam radio sa semplerima. |
Citat:
P.S. pozdrav za moje kolege Josipa i Amadeusa...drago mi je momci da ste zadovoljni spravom i da napredujete u provaljivanju iste...samo napred... |
iha
Milance gde nadje toliki set?
Evo da i ja pitam nesto:Zna li ko ima li na G6 Brass Fall i pod kojim je brojem ta boja?Kod mene nema pregledao sam sve ali kad udjem u boju na edit ima semplove fabricke i to LEFT i RIGHT znaci dva komada ali nemam kao boju napolju napravio sam ja to nesto i to je dobro ali bi ipak da znam ako ga ima negde!To je isto kao i za kabinu ima unutra nema napolju. |
Citat:
|
Ljudi i ja ga uzimam...Samo me zanima ako ima kolega iz Hrvatske ili Austrije da mi kažu KOLIKO KOŠTA,I GDJE IH IMA?...Ili kakav link na PM bi mi mnogo pomogo...Kod nas NIKO ne uvozi Rolanda,tako da ih NEMA,nit sam imo priliku da isprobam...No par sedmica sam bio u dvoumici šta i kako,ali konačno sam "skupio muda" i odlučio se da pređem poslije toliko godina na Rolanda...Classica ako prodam ili ne,neka stoji samo da mi je dobiti ovu zvjerku...Mislim da je Roland s ovim modelom potuko SVU konkurenciju,a u odnosu na M3 je MNOOOGO BOLJI sinth,počevši od designa,pa nadalje...Evo i ja polalo "dolazim pameti" i plivam prema vodama Rolanda...(dugo mi je nedostajo,sve od legendarnog G1000)...
|
Ma Alixe bratac, izgleda da su presisali i OASYS:mad:
Morace neki odgovor da stigne iz korga...B-) |
@Bandza
Brate Brass Fall se nalazi na 945 Brs Fall L i na 946 Brs Fall R |
Citat:
|
###Ma Alixe bratac, izgleda da su presisali i OASYS
Morace neki odgovor da stigne iz korga...### E moj batke..Oni su Oasys prešli ja mislim i sa X-serijom...Korg se bacio u aranžere a na workstatione zaboravio 100%...Ovaj M3 kako god pogledaš je obični K#$#C od ovce nasuprom Extremu sa MOSS-om (moje lično mišljenje)...A Fantom...majku mu mami me samo tako,a plašim se da neću moći da izvučem ono što trebam od njega...A odgovor Korga za G-6 mislim da davno beće doći...Roland je ove godine bio NA DNU u veliko trojici ali zato sad VODI u workstationima...Samo da mi je još znati kako je sa tercama na g6 i imo bi čistu glavu... |
Terce radis kako ti dusa hoce....U LIVE modu imas toliko mogucnosti da je to strasno...
Ja sam LIVE modu na tercama na jednom broju postavio 7 terci i na klizacima odredjujem koja ce kad da svira.A mozes jos 512 postavki da uradis. To je i vise nego dovoljno........ |
Kao prvo pozdrav kolegi Rolandinjosu,covijek je stvarno ljudina i ovim putem mu se javno zahvaljujem,jer da nije bilo njega mnogi od nas koji imamo G6 jos bi uvijek tapkali na istom mjestu.......
Brass fall ima u G6 moras ga naci u patchu--pritisnes dvaput PATCH i tamo gdje ti pise MSAM kad pravis multisempl, stavi da pise INT i sa tockicem mjenjas onda boje,on ti je pod brojem 946 |
Citat:
|
@josipv
Tako je brate........;) |
OVaku u HR se G6 moze probati u ZAgrebu u jednom music shopu,koga zanima gdje nek pita na PM,cijena je 2227eur.ali ako ide preko mene moze i nesto jeftinije!
|
Citat:
potrebnim opcijama i parametrima....... |
Citat:
|
Citat:
Mesec dana nerviranja i kad provališ ima da bude vrh vrhova...jesam li u pravu Brate?:D |
Jesi brate....tacno tako si mi reko.....
A ja nisam ni znao da je on odradjen slicno kao Xp30.I za manje od mesec dana ce G6 biti potpuno operativan za rad.....;) |
Al se drustvo raspisalo!
Najzad je tema malo zivnula!
Probajte da doradite boju na INT 832 To je Tenor Sax jako dobar mislim da lici na narodnjacki,pozarevacki ili kako vec, moze sve da se svira na njemu ,malo falsira al je dobar! Pitam se kolkiko jos boja ima koje nisu izbacene napolje (ako znate neku napisite mislim da ako svako upise po jednu mozda ubrzamo proces koji je postao izgleda nezaustavljiv)!Ja sam mislio da samo synt boje nisu sve napolju kad ono ima tu svega.Sve sto sam mislio da ova klavijatura nema ona ustvari ima ali je iza coska. |
Probajte malo bouzuki doradit,uz malo dotjerivanja netreba ni sempl.......
|
evo ja imam prijedlog...
Tko kako izvuče neki patch koji je "sakriven", neka "okači" project pa da se svi častimo!=P~ |
Da li ste otkrili kako bi islo kad bi hteli medjusobno da razmenimo fabricki pravljene ili prepravljane boje!?
Ja sam otkrio foru preko Librarian-a (program koji se dobija uz Fantom G tj. jedan od dva koja su na cd-u) Ako je ko raspolozen neka javi neku informaciju! Evo objasnjenja za razmenu fabrickih boja. U Folderu SND koji se nalazi medju skupinom Foldera u jednom projektu postoji fajl FANGSND.SVD koji je uvek oko 3,5 Mb otprilike! Taj fajl bi trebali da razmenimo. A evo kako se radi: 1.Otvori se program Fantom-g Librarian 2.Onda na OPEN funkciju se otvori FANGSND.SVD fajl iz svoje klavijature recimo sa USB-a ili sa HD-a (bitno je samo da je to zadnja postavka PROJECT-a sopstvene klavijature) 3.Onda se isto na OPEN otvori i neki drugi fajl sa bojama(PROJECT sa bojama koje vam je neko dao) 4.Onda na ekranu imaju dva prozora(sopstvene i tudje boje) 5.Iz prozora sa kojeg hocete da kopirate boje izabrete iste idete select levim klikom misa na boju koju hocete da kopirate i idete na funkciju COPY 6.I zatim u prozoru(prozor sa sopstvenim bojama) gde hocete da kopirate boju idete na INSERT (to mu dodje kao PASTE opcija) !!!! COPY i INSERT se nalaze na EDIT padajucem meniju!!!! 7.kad se zavrsi sa COPY- INSERT delom posla onda svoj fajl snimite bez menjanja imena i ostalog i kao takav ubacite u backup-ovan FOLDER PROJECT-a (tacnije u svoj PROJECT u SND folder odakle ste i uzeli FANGSND.SVD i vratite u klavijaturu i idete na restore i to je to! Takodje je u ovom programu na isti nacin moguce i menjati mesta bojama u SINGLU a da to kasnije kad se vrati u klavijaturu ne poremeti nista u LIVE modu! |
Dali bi netko htio poslat mi drivere sa cd-a od fantoma jer ja ga nemam pa nemogu ni spojit kljavu na komp???
|
Citat:
|
alo bre "FANTOMISTI",al ste se raspisali...
polako me vucete ovako kad vas slusam/citam da postanem jedan od vas... ronaldinjos,za koliko to jeftino moze da se nadje? nisam ga jos probao,ali saa ovakvim komentarima verujem da je zlo ajd,pa nek ide zivot... |
Citat:
Javi mi se na pp... |
Citat:
|
Citat:
Aj pogledaću ja kasnije pa ću ti javiti...;) Potraži i ovde...http://www.roland.com/synth/Fantom/seminar_1.html... |
ma probao sam vec nekoliko puta,i nece,izbaci mi da nije moguce instalirati.....
|
JAOOOOOOO
Pa vi nemate pojma kako ovo zvuci............. E80 vazi za masinu koja "PUNO","DEBELO","MASNO" zvuci.......E sad.....:))....Fantom G6 zvuci jos masnije.......... Ostao sam bez teksta posle prvog forspila......(zajebo sam da pevam i svirao sam improvizaciju..:D) Veceras je bilo vatreno krstenje Fantoma G6...........Bez obzira sto klavijatura nije mnogo sredjena ,Ja sam prezadovoljan.............. |
Citat:
|
Ko ima masla taj masti muda...Tako i vi...Neka neka...samo još jedno pitanje kolege i ako mi ko zna odgovoriti hvala mu do neba...Dakle ne znam jestel slušali onaj DEMO od Envera što sam uploado (onaj Rumba)...Tamo on ima na Extremu MOSS boju onog saxofona....E sad pitanje,možel se na Fantomu postići onaka nijansa zvuka i ona Moss distorzija koja meni ubija pojam muzike?Dakle možel da radi onako i na Fantomu ili imal Fantom nešto slično tim efektima i oscilatorima kao što ima MOSS?...Dakle samo još to me razdvaja od toga da ga kupim...inače da pohvalim kolegu ROLANDINJOSA koji može da sredi G6 mnogo ispod cene-svaka čast prjatelju!
|
Ma moze prijatelju i vise od toga sigurno,ima Fantom dva prosirenja koja mozes ugradit,a saxofona imas cijelo brdo i biraj kojeg ti srce zeli i mozes od njega cudesa stvarat a za distorzije da nepricam...........
Kupuj to sto prije i vjeruj neces se pokajat...... |
Alix odgovor
Fantom ima opake distorzije (stavis violinu i na nju distorziju kao efekat i dobijes gitaru sa distorzijom)ali to nije ono sto tebi treba!
Tebi treba Phaser,Wah,Humanizer itd... Najbolje da sam pogledas ,ne zaleci se! Uzmi omiljen sempl synt boje sa dx ili casia i ubaci u fantoma i udji u efekte ako dobijes ista priblizno ovim efektima znaci mozda ces za neko vreme uspeti da napravis nesto slicno(naravno ovo sve probas pre nego sto kupis masinu). Vise me plasi dal ces naci ovakav efekat nego da li ces moci postici zvuk takve boje iako ovo ne lici na sax nego na sax sa dx-a kroz mocan efekat. U takav efekat ako stavis fabricku Violinu ima da ubija! I drugo ne verujem da ima koga ko svira ovakav stil sa ovakvim bojama na Fantomu G6 tako da nemas bas koga ni da pitas dal sta moze ili ne. I na Fantomu nemaju OSCILATORI samo imas fabricke boje tj. osnovne zvukove i opasne opcije za stelovanje istih i nijhovog medjusobnog odnosa sto znaci da mozes itekako dobiti dobru analognu boju i kasnije je ubaciti kroz efekat.Ali to je totalno druga stvar od MOSS-a. Nemoj pogresno da me razumes EFEKTI su sjajni cak sta vise najbolji ali dal moze ono sa MOSSA i da li ima onakav efekat tj dal ga je moguce napraviti to moras sam da proveris. Ja sam sve napravio na G6 sto sam hteo voleo i zamislio i sve radi opasno samo nisam jos napravio ono sto si ti pitao to me najvise i plasi sad za sad. Al da ima slicnih ludorija i mogucnosti za jos i bolje tj. drugacije to je 100% tacno samo ne znam da li bi ti se to svidelo i da li bi se svidelo onome ko slusa. Ima fabrickih boja sa jos izrazenijom distorzijom kao efektom itd..... P.S. MOSS je svet za sebe,zasebna prica i poglavlje.G6 nema MOSS i nece ga ni imati. |
BANDZA---Hvala drug...Slušo sam tvoje DEMOSE i drug svaka čast...muzičar si prva liga---daj me dodaj na MSN ili skype da se čujemo (imaš moj kontakt na profilu)...A taj MOSS mi se jako sviđa hebem liga i kad bi se dalo šta napraviti slično na Fantomu,SVE bi prodo,i gaće samo da ga kupim...
|
Ma ja mislim da to moze da se napravi na fantomu......Imao sam ja na XP30 slicnu boju.
-------------------------------------------------------------------------- Sta da radim? Kupio sam za Fantoma jednu malu USB Flesku koja je velicina nokta kad se sklopi.http://base1.googlehosted.com/base_m...9684871e&hl=en Razmisljam da odstranim njeno kuciste i da tu flesku drzim stalno u klavijaturi jer me mrzi da je posle svake svirke vadim,a i plasim se da je ne izgubim......:D Ako to uradim USB fleska nece ni da se vidi da strci iz klavijature........a kada se stavi u torbu nace biti problema......... Koji su vasi saveti? |
E to sam hteo da pitam...gde se cuvaju semplovi za njega na HD ili...
Dal moras pred svaka svirka da loadujes i koliko to traje? Sto se tice moss...pa drugovi svako kupuje sto treba... Imate extrem,studio,triniti...oni mogu to...Fantom je nesto sasvim drugo. Pozzzz |
Inace proglasavam milanceta za vlasnik idealne kombinacije.
Roland E-80 + Fantom G6 Epa ljudi moji nema dalje. Sve u znaku roland.;) |
Citat:
|
Jes u Rolandovom svjetu...ali ovako---Nikad...G6 drži titulu u workstationima ali aranžeri---ma da ne započinjem....
|
Trenutno vrijeme na Forumu 09:28 |
Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
.
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org