![]() |
Drugo je busom,... kolima je malo problematicnije....
|
Ljudi pozzz..trebam narednog meseca da radim neku svirku u Bosni, konkretno Zvorniku...pa mi recite, koja je trenutna procedura za prenos instrumenata na granici iz Srbije u Bosnu? nosio bih klajvu, mixer i jednu kutiju za monitoring...moram li da vadim ata carnet za Bosnu ili ne? hvala i pozz
|
Za bosnu ne znam. Proverena informacija. Pre nedelju i po dana moja tetka se vraćala za Austriju autobusom. Preko Horgoša. Oko 4 sata su čekali na granici. Kod svakog putnika u autobusu su proveravali da li imaju kod sebe 50 evra za svaki dan koji planiraju da provedu u Madjarskoj ( iako su putovali za Austriju)... 14 ljudi nisu pustili samo iz tog autobusa. Rigorozne kontrole... Ja ne znam sta je to sa njima i odakle odjednom tako rigorozna pravila? Strašno. Upisuju ti planirani povratak , za te dane oras imati toliko novca. Ukoliko ostanes duze, ne znam sta onda sledi.... ali preterali su.
Dodato: Zena je iz tog autobusa platila kaznu od 100 eur za 6 kutija cigareta. |
@Milan$
ATA Karnet je obavezan za Bosnu. |
Ja u julu idem za Austriju preko Mađarske.... samo sa klavijaturom... bez ATA karnet, poželite mi sreću :D
|
A to htedoh da pitam...mogu li na granici bez ata karneta samo sa klavijaturom kao licnim prtljagom?
Послато са GT-I9505 уз помоћ Тапатока |
Pre dve godine sam na Kelebiji prijavio na našoj granici, dobio papir koji sam pokazao Mađarima i nije bilo problema.... ni tamo a ni nazad... e sada napisao sam da su se izbezobrazili poslednjih meseci, pa šta mi Bog da.... Ja idem pa kako bude.
|
ja neznam dugo nisam u bosnu isao svirat.kad sam nosijo instrumente nije trebo ata karnet.
|
U suštini, uvek treba ata carnet, ali zavisi i na koga naletiš na granici... Nekad te puste i ne pitaju te ništa, a nekad te istresu iz gaća... Mi imamo ata carnet, i nekad nas pitaju za to nekad ne. Najbolja varijanta je izvaditi taj papir, ko je u mogućnosti, i ne boli te glava, miran si :)
|
Evo svežih informacija. Prošli vikend sam bio u Austriji da sviram. Prelaz Horgoš ( Mađarska). Prijavio sam klavijaturu na našoj granici, dobio papir i sa tim papirom uredno i bez problema prešao granicu. Mađar se uhvatio za dve litre rakije koje su stare, u prelepoj flaši sa krstom u njima, a rakija ( šljiva) tamno braon boje ma milina... Kaže on hvala ..hvala, ... Ja mu otvaram klavijaturu a on ni da je pogleda , papir je video i vratio mi. Zalepio se za rakiju kao mutav. Kad je video da nedam, ajmo sve iz auta i 20 minuta trkeljisanja. Dakle sa dve litre rakije možeš preneti i miksetu i zvučnike :D al zavisi koji je carinik ;) . Uglavnom , samo klavijatura nije problem.
|
Onda drugi put pripremi dvije lijepe boce, ocrtane granom rodne šljive, stavi ih na vidljivo mjesto i u njih natoči neku brlju. :lol:
Onu rakiju za poklon pospemi u kofer s kablovima. B-) |
pitanje koje sam postavio i u privrednoj komori Srbije (jer se tamo vadi ata karnet)
sta da radim i kako da vadim ata karnet kad rentiram opremu i svaki put idem s drugim ozvucenjem, zavisno od tipa svirke? Jbg nekad idu samo 4 fbt max x6 i pm3 a nekad ceo forum line..... nisam dobio kobkretan odgovor osim da bi najbolje bilo da kupimo svoj razglas ko da je to 100-200e. Sent from my GT-S7562 using Tapatalk |
Pametnjakovići ,... Vidiš to mi nije palo na pamet. Ozvučenje uglavnom rentiram preko,.. doduše, ne baš često se dešava da radim preko,... Samo znam da to neće izmeniti u zakonu narednih 159874569 godina
|
Citat:
|
Meni ova gospodja nije bas tako rekla, al kakva smo drzava ne cudi me.
Sent from my GT-S7562 using Tapatalk |
Gotovo sam siguran da je tako.
Zeleni tvrdi listovi imaju upisanu cjelokupnu opremu. Vrijede godinu dana. Svaki novi izlazak/ulazak moraš vaditi nove uložne listove (dva mekana žuta i dva mekana bijela) i u njih upisuješ opremu koja ti treba tj. sve što se nalazi na zelenom listu ili samo dio opreme koja ja upisana na zeleni list. Na taj način ćeš biti siguran da carninik pri prelasku ima podatke opreme koja se nalazi u automobilu, on ih upisuje u računlao/sustav i dio uložnih listova otkida i uzima (naknadno ih šalje nazad u Komoru). |
Molim savjet :)
Trebao bih oko Nove godine ici u Svedsku da sviram. Dali je pametno strpati preko ATA karneta dva zvucnika,klavijature,mikrofon,stalke....i otici tamo na mjesec dana ili je pametnije ponijeti samo klavijature i mikrofon pa tamo iznajmiti ozvucenje? Jel neko isao u Svedsku, i kojim putem na koji nacin je najbolje ici? |
Prvi put kad ideš sa ATA karnetom moraš ponijeti svu opremu koja je navedena na korici dokumenta(zelena boja). A sledeći put kad prelaziš granicu mozeš da nosiš pojedinačno(samo jedan ili nekoliko instrumenata) od tih koje si naveo na onoj glavnoj zelenoj stranici ATA karneta
|
Ok, a dali je bolje da iznajmim tamo ozvucenje ili da nosim svoje 2 kutije i miksetu?
|
Najbolje tamo iznajmiti osim ukoliko ne planiraš da radiš svaki vikend,.. Za klavijaturu ti niko neće tražiti ATA , kad nisu meni Mađari, onda neće niko ;) . To se tretira kao lični prtljag, poput Laptop-a ali vrednost moraš prijaviti na izlazu iz naše zemlje. Dobiješ papir i miran si. Papir čuvaš kada se budeš vraćao, da odjaviš.
|
Pozdrav svima, da malo obnovim temu, buduci da sam kupio razglas u hr, kako ga mogu prevesti preko hr granice i dovest ga kuci? Polovan sam razglas kupio. Dal trebam vadit ata carnet ili kako cu to vec izvest?
U pitanju je Bose L1 sistem? |
Pa to je tako malo da ga prevezeš u gepeku ko HiFi :D.
ATA karnet služi za privremeni izvoz stvari. To znači da bi ti ATA Carnet trebao ako bi išao sa ozvučenjem van BIH i vraćao se nazad. U ovom slučaju se radi o uvozu instrumenata i trebao bi platiti potrebne namete državi (carina i porez). Ne znam što kaže zakon BIH za polovne instrumente ali da se mene pita, ja bi ih samo stavio u gepek i ... uvezo :D |
Casper hvala na odgovoru puno :)
Ama jeste malo, 2 basa ono pojacalo i 2 stuba, al fazon je sto nemam nikakve racune za njega :-/ a koji sam baksuz nasli bi mi sve to... Nego dal mi mogu oduzet opremu i to? Ja sam to sve regularno platio... al nemam nikakav racun posto je polovna roba :S |
Onda ništa. Reci na carini što jest, da imaš neku opremu. Kad te pita koliko si to platio, nemoj slučajno biti iskren :D. Reci da si dobio povoljno jer je nešto neispravno na zvučnicima.
Znaju oni dobro što je polovna roba, vidi se to. Uostalom nisi tražio povrat poreza prilikom izlaska iz HR. Sretno. |
Evo da javim, prenio bez problema i pregledavanja :D Od jucer sam postao ponosan vlasink Bose-ovog sistema l1 sa 2 b1 basa i odusevljen sam kako radi. :) u svakom slucaju hvala Casper puno :)
P.s nadam se da mi ispod nicka necete napisat švercer ili slično hahaha :) |
Baš mi je drago što je na kraju izašlo sve kako treba. :-"
A što se tiče kutija, to je prava roba. Svirao sam jednu noć na L2, i moram priznati da sam bio oduševljen. Neka se što prije otplate i neka služe, dugo dugo ... |
Mirandess druze ako nije tajna koliko je kostao Bose sistem? hvala, pozz :)
|
Hvala Casper puno :)
Inace nisam ga jos imao priliku testirati negdje u vecem prostoru, ali znam da je namjenjen bilo vani ili unutra apsolutno je svejedno, ono sto me najvise odusevilo je njegova disperzija s kojom se godinama borim sa ovim standardnim razglasom, jel ga pojacam malo, gluh sam totalno, ovaj bose je mila majka. Kad sam ga probavao sa jednim bas modulom, nije mi nesto zvucao ono, nije imao "muda" sto se kaze :) ali sa 2 basa, impresioniran sam! Zaista ne mozes vjerovat da bas od 125w ima onaj žar, jačinu i toplinu! Ono, vidi se da je namjenjen za akustiku i za dj-eve, ali isto tako nije los ni za ritam masinu! Buduci da sam ja sve rimove napuhao od kompresora do bas pojacala, ugodno sam iznenadjen tonom! E sad morat cu radit prepravke izjednacavanja boja sa ritmom to mi nije isto kao na starom razglasu... sve skupa me izaslo oko 1250eura sa putnim troskovima i dostavom, jedan stub,mikseta, i 2 bas modula narvno sa futrolama originalnim... Koliko znam novo je oko 2500eura (stub misketa i 1 bas modul...) |
Trenutno vrijeme na Forumu 22:43 |
Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
.
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org