![]() |
Znaci samo a memorija odgovara!Lepo su se zastitili :) Mora kod njih da se uzima!Kao pravi iskreni Korgov fan evo kazem da su mizerni!!!
|
Evo,ja ću se malo nadovezati.Korgovu RAM memoriju stvarno neću da komentarišem.Neko je spomenuo start-stop i fill in tastere.Dok sam koristio Korgove aranžere,ja sam to rješavao pedalom.Za start-stop,manje-više i nije potrebno,ali za fill in je,i te kako potrebno,jer su to tasteri,koji se najviše koriste.Start-stop taster se može riješiti i sinhro-start opcijom.Malo sam odstupio od teme,ali mislim da je savjet koristan.Pozdrav!
|
korg18
stvarno ove pa800 jesu dobre masine ali su promasaj sa ramovima non stop se kvare najvise pa800 rijetkost da cujem da ode pa1x ja imam pa2x i kao sot reko skoro na jednoj temi kad sam ga kupio nova bio mi deset dana i crko i ajd mijenjaj i nakon toga 2 mjeseca opet isto sranje u boji
i i evo za sada radi ali po meni ce bit da cu kupit pa1x jer je to za mene masina bar po meni i cijena je jos oko 1500 eura 1800 eura vamo kod nas ali je sva tip top nova malte ne znate kako je svi znate danete velike pare aj misslite bice to super oj ono zeza a novo pa cojk bi ga uzeo i popiso jos da zahrdja znaci pa50 je najbolja nikad se ne kvari jb je ako hoces nece pa50 za 60 necu rijet neznam kakvja nisam je imo ali za 80 auuu nikad nece napravit klavu kao pa80 al et bla bla bla znaci jaro kad crkne samo suti nit plakat a nit se smijat i tuzno i smijesno neznas kud ces e sad nit ga jb at nit ga vodit kuci nista samo gledaj ko tele u sarena vrata pozz |
Postovane kolege procitao sam skoro sve postove u ovu temu i iskreno mi se ne svidja koliko mi znamo biti arogantni......u vecini postova video sam da se vredja KORG firma jer su napravili losu RAM memoriju....pa dobro majko mu .....zasto su oni onda radili RX tehnologiju zasto su poboljsavali sound nasuprot prethodne serije kad mi hocemo da svaki instrument biti sempl ....jos da je trebalo da ostave mesto da se u sinth ubacuju zuvi ljudi i da sviraju ....niko nam ni je kriv za crkavanje na RAM-a kad mi stavljamo sve i svasta i na silu pravimo setove od 100 , 120 Mb....nije mi jasno kako sve vise ljudi kritikuju PA800 a sve vise ga imaju pa vidimo po tv sta se svira.... ja iskreno nisam video da se nesto drugo svira osim KORG...i kraju krajeva sta hocemo mi za 1500 eur da nas sajzer zvuci kao OASYS ???? pa naravno da nece zato sto je on 7000....budimo realniji svi kvarovi stvaramo mi sa nasu zelju da nabildamo sajzer da bude mocniji nego sto su mu realne mogucnosti......
|
Znači Kolega Levkoo ti si pronašao uzrok toliko čestog crkavanja RAM-a na pa800?
|
Levko trcis pred rudu,batali malo!Ja sam veri Korgov kupac i opet ponavljam da su ispali supci sa Korgom Pa800!!!!Zasto?Pa reci cu ti,toliko su zurili da ga izbace da nisu hteli ni posteno da ga istestiraju nego su ga gurnuli u prodaju i sad se mnogo ljudi cese po glavi zbog njihove gluposti!Ako je normalno da na svakih pola godine dajes po 150e za zamenu memorije i na svakih godinu dana po 400e za plocu onda stvarno evo ja se izvinjavam i tebi i Korgu =))
|
Citat:
|
....
A koliko ih placas gago 150e mesecno?=)):lol:
|
Velika steta i propust za sve vlasnike PA800, dali je neko koristio Back-UPS stabilizator + bateriju,
mozda bi to bilo od koristi ako je propust kod KORGA u napajanju, sint bi imao konstantno napajanje bez varijacija napona koje se cesto desavaju na strujnoj mrezi. |
Ma najbolje da ljudi vuku na svirke uz pa800 još kamion sa agregatom da bi imali normalnu struju...:lol:...da im ne rikne RAM...=))
Kolege,nemojte mi verovati ali sam siguran da će oni papani iz Korga da "izmisle" neki RAM koji ne crkava...sto posto...samo malo para još da uzmu...ako me sećanje služi tako je bilo problema svojevremeno i sa PA80,masovno crkavanje "nečega" pa je išla priča kako je Virus neki ili ko zna šta,ja se sad ne sećam najbolje jer me taj brend nije privlačio ali znam da je bilo muke oko toga pa su i to sredili...;) |
....
Ostalo je jos samo da se nadamo da ce da ga rese.
|
1 Privitaka
aj nek mi kaze neko jel sam se to i ja pridruzio u vas klub??? :p
ako jesam udaricu je sekirom |
Ne udaraj!:D Ti samo imas vrlo malo slobodnog prostora, a verovatno mnogo "gluposti" medju semplovima...;)
|
pa ono jes da mi je puna do vr' ali upalio sam je malopre i culo se sushtanje i odmah sam je ugasio i nestalo je sad radi normalno>..... sta savetujete, da turam kuler od neki PC sutra kod ram? jel stavljao neko tako neshto, jel radio neko tako nesto?
p.s. za svaki slucaj cu naoshtrim ja sekiru sutra ... |
Ha,ha! Evo da se i ja javim da sam svirao samo 2 dana na moj PA800 i vrisnula je memorija. Prvo me frajer kod kog sam ju kupio napao i rekao da sam pokupio virus nekakav i da ce on to resetirat sve i vratit mi klavijaturu nazad! Ja sam znao da je memorija jer je pisalo DEVICE GENERIC ERROR pa sam ja predpostavio da bi moglo biti samo to! Skoro pa smo se potukli! Nazvao me sutradan i kaze da nije virus nego nesto drugo je u pitanju i da bi poslao klavijaturu u Italiju na servis! Ja poludio i tražim novu pošto imam garanciju i on meni papak da PA1X bez sampl memorije i bez CD roma bez ičega! Kad ga nisam ubio! Morao sam da uzmem! Nisam imao izbora! Još mi rekao imaš unutra osnovne ritmove i nesmiješ ništa ubacivat da ne shebeš i to što sam ti dao!:mad: Nakon 6 mjeseci sam dobio novi PA800. Bio sam sretan kao mala beba kad me nazvao! Kao izvinjava se!:lol: Prestrašno!
|
ma meni je jedan prodavac hteo da podvali pa800 sam vec sjebanim ram-om ali mi bilo sumnjivo pa sam insistirao da ubacim moj set, pa kad pocelo sve da skripi napao me covek da sam mu ja stopio ram, ne mozesh ljudima objasniti da nije do setova i do ucitavanja vec je korg ZAJEBO i nema tu shta.
|
meni ako crkne prodajem ga i vracam se na harmoniku onako mi dosadi masina ko metronom nema to dusu ljudi samo je nuzno zlo , bolje da imam organistu iza mene i da bije deda baba, znate sta mislim.
|
evo sad sam upalio klavijaturu i kod mene se cuje ona distorzija, pridruzujem se klubu nezadovoljnih korgovih musterija i sad neznam sta da radim.... ako je samo ram stavljam odma 128 i neki kuler neka 'ladi ako mu nesto znaci... gde ima da se uzme nova ram memorija Nis, Le i okolina???
Dodato: nije mi jasno kako pishe svuda nula a ritmovi od **** seta koji su sa RAM-a rade a farbe suste??? ce radi ovde sekira kolko ja vidim... |
Hehe! Znači nije ni tebe zaobišlo crkavanje! Katastrofa! Suosjećam! Znam kako je meni bilo!:lol: Nemoj baš sjekirom da je udaraš! Kad staviš novu memoriju nećeš više imat problema nikad! Ja upisujem svakojekakve setove i s globalima i nema šta joj ne radim ali nikako da izgori!:lol: Pozdrav!;)
|
Drakane ja vec menjam treci put ram,a ne ucitavam setove.
|
Uh! Stvarno nisam znao to! Znači mogla bi i moja da ode opet u k....? Jer meni je rekao ovaj tip kod kog sam kupio klavijaturu da su sad i oni u korgu skontali u čemu je problem pa su povukli sve klavijature i da se to više neće dogadjati da su napravili veliki propust kod tog modela! Vjerovatno je htio malo da mi zamaže oči da sebe opere! Priče za malu djecu! Sad vidim da to nije tako! Ma lopovi su to samo takvi!:(
|
Problem je ponavaljam opet u ploci, i to dovod struje na plocu i pravi se neka zabuna,memorija izgori i zdravo djaci!To je to!
|
pa ima li nekog od servisera koji zna gde je taj problem, tj koji deo zeza i sta treba da se promeni ili preradi, da ga resimo pre nego sto se desi, ako moze bolje da se to odmah preradi, kad vec nosim klavijaturu na popravku???
Dodato: hmmm, kontam ako nije do pregrevanja memorije nego do napajanja ploce problem, onda cu dzabe da stavljam kuler za ram??? Dodato: hmmm, kontam ako nije do pregrevanja memorije nego do napajanja ploce problem, onda cu dzabe da stavljam kuler za ram??? |
Ne znam sta da ti kazem :) Da znam tacno gde je propust velike bi pare zaradio =))
|
ok, ja cu da probam ugradnju 128mb pa vam javljam sta sam uradio samo da izguram vikend nekako pa idem to od ponedeljka da radim.
|
Evo da se i ja prikljucim onima kojima je verovatno crkao ram.Sinoc na svirci samo je pocelo da pucketa i krci na semplovima.Isto sam morao dok sviram ubacivati fabricke boje tako da me je muka uhvatila kao i mnoge do sad.Jeli ima neko informaciju koliko je ram u Artistu u Banja Luci posto bi mi brat porucio koji tamo zivi?
|
vidim da je ram memorija veliki problem kod pa-800.da li se to desava samo kod nas ili je to problem u celom svetu gde se prodaje ova klavijatura?Ja mislim da je grejanje ploce izazvano nekim preopterecenjem i da vam zato crkava ram memorija.Da sam na mestu vlasnika ove klavijature ja bih trazio objasnjenje od fabrike koja proizvodi korg PA 800 a ako ne daju konkretan odgovor treba ih tuziti ale ne pojedinacno nego svi kojima je crko ram da se udruze pa da ih tuze.Ovo vise nema smisla,malo malo pa nekom crkne ram memorija.nadam se da ce neko otkriti zasto se to desava i da cete resiti taj problem.
|
Danas sam ucitao drugi set i sad radi vise ne krci.Sta se tu desava nemam pojma kao u zoni sumraka ali me sad prosto strah ici na svirku.Sad mi prestoji da u set ubacim na ritmove sve fabricke boje ako bi se opet desilo da me opet muka ne uhvati.Dali je to posledica stvarno nekog grejanja ili vec nesto drugo stvarno ne znam.
|
druze, u pocetku ce tako da ti se desava ponekad, znaci nekad ce da radi nekad ne, al ima da te zajebe kad se najmanje nadas, tako se svima kojima je crko ram desilo, i meni, u artist je 50evra ali ne salju u Srbiju, zna li neko u Srbiji gfde ima najpovoljnije, nek mi pusti pm, ja josh nisam nabavio novi ram. pozz.
|
U pravu si druze!Evo sad opet sumovi na semplovima.Nema druge nego novi ram.Pokusacu sutra da narucim iz Artista ako rade.
|
Danas nisu radili,a i sutra sumnjam........pokusaj kontaktirati.
|
malo sam se raspitivao i jedan mi je kolega iz music shopa rekao da je to bio problem na pa800 tj. da crkava ram ali da je to valda zbog napona, jer nas je napon kao nesto drugaciji pa je zbog toga dolazilo do preopterecenja. Ali kao da je sada srbija uzela zastupnistvo za nasu regiju i da na novim kljavama toga problema nema jer oni nesto kao ugrađuju da bi radilo bez problema. Evo tako je on meni rekao ako lazem ja laze i on
|
mnogo neozbiljno je sve to
|
hm sr... sa tim korgovim ramom jos pred novu godinu ja isao u trgovinu jer me zanima taj PA 800 i cijena mu je sada u sloveniji 2200 eur jer navodno nema vise uvoza korgovih proizvoda u sloveniju. ma kad je to konstantno crkavanje ramova ne bih ga ja kupio ni za 1000 eur,neka se oni hebu sa tim problemom a ne ja .
|
pa mislim da i moj nick govori dovoljno kakvo je moje razmishljanje o njihovim proizvodima...
|
Ne smijem postaviti link ban cu zaradit, ali na jednoj stranoj stranici evo sada sam gledao ja mislim da ima hiljadu masina sa istim problemom. Ovo je definitivno namjerno uradjeno da se sto vise love uzme. Znaci ne vazi vishe ona stara ako ne znas sta je kvalitetno kupi skupu stvar...:mad:
|
danas sam rasturio svoj pa800 u delove, da vidim ram memoriju... i ono sto sam video me zaprepastilo... skoro sve isntrumente koje sam imao sam otvarao al danas sam se osecao ko da otvaram neku igracku niskobudzetne produkcije... ploca je toliko lefterna da se providi... a memorija da ne pricam, opsto utisak da je toliko amaterski odradjeno da nije moglo losije biti... plus sto na cipovima pise made in china... pa mi kazite da je pa800 dobra sprava... sve u svemu fusharenje na veliko, a korg se pravi lud prema stalnim mushterijama, digo lovu od nas pa sad ko nas ***e, a mi budale naivne verujemo korgu ko da je mercedes u pitanju... i platili smo skolu...
|
ma necu ja ni da kupim toga pa 800 jer pun kufer te kuknjave za taj ram,ali me zanima sta se se dogodi sa onom obecanom anketom kada smo skoro svi prijavili nase serijske brojeve kupjlnih korgova pa cekamo i dalje kao mutavi.dobro je rekao tada Alix ne bluzite nema od toga nista.molio bih da se javi Nedim Basaristudio i da objasni on i jos neke kolege kome su bili potrebni nasi serijski brojevi nasih klavijatura.
|
to je sigurno za neke njihove potrebe, veruj da se neces ovajditi od od toga.
|
"...pa mi kazite da je pa800 dobra sprava..."
Jeste, i te kako je dobra. Samo, necu u ovoj temi da raspisujem zbog cega jer bi otisao u offtopic. |
Trenutno vrijeme na Forumu 21:28 |
Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
.
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org