![]() |
Mislim da je ovako.
Cm-Fm-Bb-Eb-Db-Cm-Fm-Ab-Db-Cm Pozdrav. |
A možda i ovako:
Cm-Fm-Bb-Eb-Db-Cm-Fm-Bb-Bbm-Cm |
Emir Đulović - Kad ime moje čuješ
Pozdrav, može li neko provjeriti jesu li tačni akordi ?
Hvala :) Pola tona niže od orginala, Am Kad ime moje cujes Am--------------Em ti nemoj da me kunes Em-------F bila si mi ljubav prva Dm---------------Em ti si mi srce slomila Ref. 2x C-------------G-Am-Em-Am Uvijek sam bio taj C--------------D-G koji te je ludo volio G za zivot nisam mario F--------------Dm-Em tebi mladost poklonio |
Provereno bez greške.
|
Mislim da fali koji akord
-----------------Am---- Kad ime moje cujes Am--------------Em ti nemoj da me kunes Em---------F--- --F-Em-Dm-------- bila si mi ljubav prva Dm---------------Em---E7-- ti si mi srce slomila Ref. 2x C-------------G-Am-Em-Am Uvijek sam bio taj -------Am------Cm-D7-G-- koji te je ludo volio G-------------------Em-------- za zivot nisam mario -------F--------------G-Am-Em------ tebi mladost pokloniooo |
Ako moze pomoc oko harmonije, akorda na videu ispod, znaci 4 akorda su u pitanju, tj. 2, krece od Em a zavrsava na C:
Em---?----?----C izneveri izneveri https://www.youtube.com/watch?v=F3yV2mltN7U Hvala. |
Koliko ja cujem nema nista posebno sa akordima tu.
Ukoliko mislis na ovo "spustanje" sa stringsom mislim da tu u oktavama ides G-F#-E-D |
silaz
Ovaj lupeta sa oktavama g-f#-e-d
Silaz je e-d-c#-c |
Od kad je usao u Parove,dosta njih mi traze ovu Nemanjinu pesmu. Moze li provera akorda ?
Nemanja Nikolic-Bebo moja (Fm) Solo: Fm,Bbm,C#,Eb,Fm, 2x Eb---------Fm-C#-Cm Bebo moja, bebo moja Eb---------Fm---C#-Cm gde li mi se nocas krijes Eb----------Cm--A#-Bbm da li drugom grejes krilo C#------Eb--------Fm sa usana dah mu pijes Ref: Fm-----Bbm-- Samo ti mozes C#---------Eb--Fm tako da me zaledis Fm--------Bbm da ja te cekam C#--------Eb--Fm ti da mi se ne javis Fm-------Bbm Znas ti dobro C#--------Eb--Fm sta dusu moju izjeda Fm--------Bbm-- da ne das drugom ----C------------ ono sto mi pripada |
otac-Beki Bekic u izvedbi Elvin Cavkic
fm-----------Gis-----------Bm-----Fm
Dok je otac bio ziv, bio ziv, bio ziv Gis-------Dis-------Gis ostala mi uspomena Fm--------------Gis-----Bm----Fm imao je mnogo nas, kceri i sinova Cis-----Dis----Cm--------Fm i ucio decu posteno da zive Ponekad bih popio, popio, popio kasno kuci stizao jorgan bi otkrio i suzu bi pustio i svoju decu redom ljubio Ref. 2x Dis------------Gis---Cis To je zivot, deco moja Dis---------Gis-Bm-Gis cuvao vas Boooog i po dobru upamtite Gis----Dis--Fm oca rodjenog Tiho majka plakala, plakala, plakala krisom suze brisala tesila nas malene, oca brige slomile a mi smo znali, istinu je krila Ref. 2x molio bih Dodato: moze li neko da provjeri ,najradije kolega Gitar ako ima vremena |
Otac-Elvin Čavkić
Kod:
Otac-Beki Bekic u izvedbi Elvin Cavkic |
Ljuba Aličić - Plamen mog života
Može li neko provjeriti ove akorde ?
F#m A E Ko je tebe jednom ljubio, D C#m F#m taj vise nije ziv, F#m A E Svoje srce ja sam ubio, D C#m F#m al’ ko mi je kriv, F#m A E Ko je tebe jednom voleo, D C#m F#m taj nema vremena, F#m A E Od tuge se vec razboleo D C#m D i stigao do dna, E Cism Kao ja, kao ja. Ref: F#m D E A Moja sveca zoru docekati nece, F#m D E A Fis7 Od tuge i bola izgorece, Hm E Cis7 Fism E D / x2 Reci ce ti ljudi vec svi dobro znaju Hm D Gis#7 Cis# Plamen mog zivota je pri kraju. (Hm Cis#m Fis#m) drugi put |
Amol bolje zvuci....
|
Ne zvuči bolje Am. F#m je originalni tonalitet, niži je od Am, pa valjda je lakše pevati u nižem tonalitetu?
I transkripcije je poželjno staviti malo preglednije, sa crticama i razdvojenim strofama i refrenima. F#m-------A------------E-- Ko je tebe jednom ljubio, ----D---C#7----F#m taj vise nije___ziv, F#m-------A---------E--- Svoje srce ja sam ubio, ----D-C#7--F#m al' ko mi je kriv? F#m-------A-----------E--- Ko je tebe jednom voleo, ----D-----C#7--F#m taj nema vremena. F#m--------A----------E- Od tuge se vec razboleo --D---------Hm i stigao do dna, D-------C#(C#7) Kao ja, kao ja. Ref.(2x): F#m--------D----E7--------A Moja sveca zoru docekati nece, F#m------D----E7----A--F#7 Od tuge i bola izgorece. Hm-------C#7--F#m---E------D---- Reci ce ti ljudi, vec svi dobro znaju, Hm-----------D------G#7---C#---- plamen mog zivota je pri__kraju. (Hm------------C#7-------F#m--) (plamen mog zivota je pri kraju.) |
Znam da ima tema za ovu pesmu ali ima nekoliko odgovora pa nisam siguran sta je dobro, ako moze pomoc za akorde za puste pare proklete, nije bitan tonalitet samo da su dobri akordi..
Sprema me majka na dalek put zora je pusta svanula ne placi majko, ne tuguj vratit cu se tebi ja Ref. Puste pare proklete ostavih familiju a i moj rodni kraj tamo gdje sam rodjen ja |
Sinan Sakić - Rastanak
-Am---------------------------------------G------------- Obrisi suze na kraju, jer hocu da te pamtim -----------------F--------------------------E------------ onako srecnu i lepu, na put bih da te pratim ------------------Am----------------G------------------- Ostavi najtezi kofer,taj gde su uspomene ----------------------F------------------------E------------ tuga je tesko prokletstvo-to nije teret za zene ----------C--------------------------G-------------------------E-------------- Ja srusio bih ovaj put i most sto ide preko vode - samo da mi ne ode Ref. -----------------G--------Am-----------------G--G7-------C------------ Prespavao bih ovaj rastanak i ne bih se probudio iz kome ------------Dm-----------G-----------F--------G---Am------------------- ovakvu patnju, ovakav bol ne bih pozeleo nikome ------------------G--------Am----------------G-----G7---C-------------- Prespavao bih ovaj rastanak tesko suncu koje meni sija ----------Dm-----------------------G---------------F--------G--------Am----- Boze sa nje sve nek predje na mene, od tuge neka umrem samo ja Legende, moze li provjera, jesu li dobri akordi, fali li koji i tako? |
Ima vec tema za pesmu ali sve razliciti akordi, ako neko moze da mi pomogne da ispise akorde za verziju Allegro benda ove pesme, hvala unapared.
https://www.youtube.com/watch?v=0nDu8hIDNOM Sprema me majka na dalek put zora je pusta svanula ne placi majko, ne tuguj vratit cu se tebi ja Ref. Puste pare proklete ostavih familiju a i moj rodni kraj tamo gdje sam rodjen ja |
Mislim da peva iz d mola sladja evo ti na uvo ovako preko telefona
Dm Sprema me majka na dalek put G------------B(gmol?) zora je pusta svanula Dm----C-------G--B(gmol?) ne placi majko, ne tuguj B-----C------Dm vratit cu se tebi ja Ref. F------------C--F Puste pare proklete F-------C--F ostavih familiju Dm-C--G---B(gmol?) a i moj rodni kraj B------C-------Dm tamo gdje sam rodjen ja Gde piše B to je snižen ton H, znači crna dirka. Ne znam za ovo B ili g mol, na telefonu slušam, nemam baš dobar zvuk ali mi više vuče na B. Prilično sam siguran da peva iz D mola, ako je za pevača onda idi iz g mola, samo transponuj Sent from my iPhone using Tapatalk |
Jeste Dm, i mislim da je Bb (B dur) u pitanju kao sto si i rekao, slusao sam i sam, ali sam hteo da proverim, hvala.
Dodato: Edit: Mislim samo da imas jednu gresku na: svanula umesto Bb je C dur, ostalo je u redu. |
Zorica Brunclik- Tamo gde si ti (provera akorda)
Ne mogu da stavim u drugoj temi jer su spojeni postovi, ako neko moze da proveri da li je ovo dobro, hvala lepo.
Dm--------C---Bb----------C Sta ce mi ovo jutro na pragu Dm-------C--------Bb-C-Dm zasto da zivim za novi dan Dm------C------Bb--------C ne vidim puta i gubim nadu Dm------C--------Bb-C-Dm bez tebe samo za tugu znam Ref. Dm--------------------G-----------C Tamo gde si ti, tamo stanuje mi dusa G-------C-----Bb-----C----Dm ranjena dusa zeljna ljubavi Dm--------------------G-----------C tamo gde si ti, tamo stanuje mi dusa G--------C-----Bb-----C----Dm i sve je moje tamo gde si ti |
Verica Serifovic - Da tebe nema
Kolege, jel postoji mogucnost da mi neko proveri ove akorde, valja li sta, posto sam ih sam skinuo pre 5 min, pa me zanima kako cujem :D
cm-(Es)-cm---- Da tebe nema Ab----------fm-- sunce ne bi sjalo cm-------------- bez osmeha tvoga D7------G----- ne bi postojalo Ref. cm----------Ab--- Zar ne vidis mili Bb--------Eb--- koliko te volim cm---------Ab-- zar poruku srca Bb------Eb-----C7- moga ne razumes fm----------------(G7) zar treba da klecim cm--------------- zar treba da molim Ab---------fm--(cm) zar suzama treba D7-----G--- da te volim |
Cm-G7-Cm--
Da tebe nema C7----------Fm-G7 sunce ne bi sjalo Cm----------Ab---- bez osmeha tvoga D7------G----- ne bi postojalo Ref. Cm-Eb7----Ab-F7- Zar ne vidis mili Bb--------Eb--- koliko te volim Cm-Eb7---Ab-F7- zar poruku srca Bb------Eb-----C7- moga ne razumes Fm----------------(G7) zar treba da klecim Cm--------------- zar treba da molim Eb--C7------Fm-G7 zar suzama treba Ab----D7-G- da te volim |
Gitar, jel moze provera akorda za pesmu tamo gde si ti (prethodni post)?
|
Citat:
|
K'o nekad u osam
Posto niko ne moze da postavi akorde u temu, ja sam probao sam da skinem, pa ako neko moze da proveri da li je dobro....
Cm---------------- K'o nekad u osam Ab----------D7----------G i sad zelim da ti cujem glas G----------------- da zazvoni zvono G---------------------Cm da se nebo otvori za nas Cm----------------- K'o nekad u osam Ab-----------D7-----------G zelim da po mene dodjes ti G------------------ da bas kao nekad Bb---------------Eb podjemo u svet ljubavi Ref. Fm--------------- Opet bih te otela Cm---------------- od ljudi i vremena Ab-------D7-----G od ljudi i vremena Fm-------------------- noci s tobom provela Cm------------- ne bih ti odolela Ab--------Fm-D7-G eto to bih volela Dodato: Edit: Mislim da u strofi samo nema Ab. |
Eldin Huseinbegovic - Pjesma o majci
https://www.youtube.com/watch?v=tHhf7VWYrKU
Moze li neko da provjeri akorde h-------------e Na dzamiji bijeloj a---------------e slomljena munara F------------D u haremu nisan F-------------e majcinog mezara Ref G Kraj mezara tvoga stojim h-----------------a i Allaha dragog molim D------------------F da ti lijepi dzennet da F-----------e majko jedina |
Em--------------
Na dzamiji bijeloj Am-------------Em- slomljena munara F--------------- u haremu nisan Dm-------Em----- majcinog mezara Ref G------------------------- Kraj mezara tvoga stojim Hm------------Em--- i Allaha dragog molim Am-------Em-------- da ti lijepi dzennet da F----------Em- majko jedina |
Pozdrav, može li pomoć za akorde od pesme Ja znam u ovom izvođenju, ekstra zvuči, mnogo bi mi značilo, hvala unapred.
https://www.youtube.com/watch?v=mFcuNtEe8lA Ja znam da je ljubav tvoja kosa plava ja znam da je ljubav srce mirno kad spava Ref. Ali ne znam zasto svaka ljubav ima kraj i sto sunce zbog te tuge ne izgubi sjaj |
Ne čujem tu ništa posebno, jedino možda ovo:
Ref. F-------------------F7-- Ali ne znam zasto svaka Bbm--C7-F-A7(C#) ljubav ima kraj |
E hvala puno, to je jedan deo, ali čini mi se da čujem dosta promena akorda (samo ne znam koji su :D) i u strofi i u ovom delu:
1----2------3-------4 i sto sunce zbog te tuge Zamolio bih ako možeš da mi napišeš celu pesmu, tj strofu i ovaj drugi deo od refrena kako ti čuješ, hvala unapred. ;) |
D----C-----H-------Bb--
i sto sunce zbog te tuge Bb--C----D-- ne izgubi sjaj Ovo Krečar ne svira u akordima, već desnom rukom vuče liniju, a levom iste tonove svira u basu.. A imaš i ovde ... |
Hvala još jednom, znam za temu sa akordima, prošao sam je nekoliko puta, ali nijedan od dva posta sa akordima u temi nije imao ovo što sam tražio ;)
Dodato: Znači, da rezimiramo ako nisam nigde pogrešio... C-Dm---C Ja znam da je ljubav G7---------C tvoja kosa plava C-Dm---C ja znam da je ljubav G7--------------C srce mirno kad spava Ref. F------------F7 Ali ne znam zasto svaka Bbm--C----F-A7 ljubav ima kraj Dm--C------H-------Bb i sto sunce zbog te tuge Bb-C-----Dm ne izgubi sjaj |
Nemam klavijaturu pored sebe, al mislim da tu ide "spustanje" u oktavama od D do Bb.
Uzmes neki Strings ili Brass |
Vlado Georgiev - Sve si mi ti
Dobar dan! Skidao sam ovu pesmu pre neki dan.Hteo sam da proverim jel sam dobro skinuo.Hvala unapred! P.S. pocetnik sam :)
A D F#m Toliko toga znamo ti i ja D E ... med u nocima A D F#m s tobom i kad ne razgovaram... D E pricam ocima A D Necu ti kriti sve znas F#m E previse zelim te ja A Sve si mi ti A D E reci da si moja, reci mi A D F#m E samo da cujem iako vec znam A ti, samo ti A D E reci da si moja, ljubavi E D F#m E i bicu zauvijek s tobom ili sam Za lude misli nemam vremena ti ih odvlacis u mojoj sobi nema oblaka jer ti se oblacis Necu ti kriti sve znas previse zelim te ja! |
Massimo Savic - Stranac u noci
Pocetnik sam,poceo sam da skidam neke pesme,hteo sam da proverim jel dobro.
UVOD: C Em C Em Znaju me svi prodajem dušu zbog tebe F C zbog nežnosti zbog ljubavi zbog nas C Prošlo je sve za tebe ja sam sad Em stranac u noći F G a želim te i zovem te oooo ref. C Pevaću dok suze me ne zabole ljubiću dok usne mi ne izgore Dm voleću dok oči se ne zatvore G zauvek ćeš biti tu. Na kraju pesme modulacija za pola stepena |
Dobro je
|
Potrebna mi je pomoć oko ove pesme. Pokušao sam da je skinem, ali nisam siguran koliko je tačno jer ima nekih delova u strofi koje mi je lakše da sviram samo u basu.
Katarina Zivkovic - Ako Se Rastanemo jednom (nova verzija) YT: https://www.youtube.com/watch?v=erYfcOUf_qY Uvod: (TAKT: 2/4) |Am |Am |Am |Am |G7 |G7 |C |C A7 | |Dm |Dm |F |F |Em Em |G |Am | |Am |Am |G |G |G7 |G7 |C |C A7 | |Dm |Dm |F |F |Em Em |G |Am | |Am |Em | Am-----------------Dm--E Ako se rastanemo jednom, G---------------Dm-------F--E ti samo nemoj mene da krivis. Am------------Dm-------E Vrati se tamo odakle si dos'o F------------G-----------Am i po starom nastavi da zivis. Am------------Dm-------E---- Vrati se tamo odakle si dos'o F------------Em---------Am----G i po starom nastavi da zivis. Ref.(2x) F----------G------------Am I niz reku baci uspomene, C-------------------G7-----------C------ ako budes morao, lako ces bez mene. ----G7--------C----G7---------C Za noc jednu sve, sve zaboravi. F--------------Dm--E7------Am-----G Ko jos danas zivi__od ljubavi? (G-------------Em---------Am) (Ko jos danas zivi od ljubavi?) Dodato: Ili bi to trebalo da je ovako. Ova strofa mi baš pravi dosta problema. Uvod: (TAKT: 2/4) |Am |Am |Am |Am |G7 |G7 |C |C A7 | |Dm |Dm |Am |Am |Em Em |G |Am | |Am |Am |Am |Am |G7 |G7 |C |C A7 | |Dm |Dm |Am |Am |Em Em |G |Am | |Am |Em | Am-----------------Dm--G Ako se rastanemo jednom, G---------------F---------E----- ti samo nemoj mene da krivis. Am------------Dm-------G Vrati se tamo odakle si dos'o F------------G-----------Am i po starom nastavi da zivis. Am------------Dm-------G---- Vrati se tamo odakle si dos'o F------------G----------Am----G i po starom nastavi da zivis. Ref.(2x) F----------G------------Am I niz reku baci uspomene, C-------------------G7-----------C------ ako budes morao, lako ces bez mene. ----G7--------C----G7---------C Za noc jednu sve, sve zaboravi. F--------------Dm--E7------Am-----G Ko jos danas zivi__od ljubavi? (G-------------Em---------Am) (Ko jos danas zivi od ljubavi?) |
(TAKT: 2/4)
|Am |Dm |E7 |Am |G |G |G7 |C A7 | |Dm |E7 |Am, G, F |Em |Em |E7 |Am | Am-----------------Dm-H7-E- Ako se rastanemo jednom, G---------------F---------E----- ti samo nemoj mene da krivis. Am------------Dm-------G Vrati se tamo odakle si dos'o F------------G-----------Am i po starom nastavi da zivis. Am------------Dm-------G---- Vrati se tamo odakle si dos'o F------------G----------Am- i po starom nastavi da zivis. Ref.(2x) F----------G-- Em--Am- I niz reku baci uspomene, C-------------------G7-----------C------ ako budes morao, lako ces bez mene. ----G7--------C----G7---------C Za noc jednu sve, sve zaboravi. F--------------Dm--E7------Am- Ko jos danas zivi__od ljubavi? (G-----------------Em----Am) (Ko jos danas zivi od ljubavi) |
Hvala, gitar!
|
Vida Pavlovic-Ko mi moju ljubav uze
https://www.youtube.com/watch?v=eOEyd2C1fAw
Vida Pavlovic-Ko mi moju ljubav uze d----F-------- g------- Hej sudbino, ima li te* Dis-----------c--Dis--d sto sam tako tuzna* d-----F-----------g---- moj zivote, moj zivote* Dis-----------c-Dis-d sta sam tebi duznaaa* F---------------------- Ko mi moju ljubav uze* g---C-------------D hej ,da li neko zna* F---------------------------- on mi bese sve sto imam* G-C-B-----c-----d hej, sta cu sama ja* Hej sudbino, cujes li me* tebe sada krivim* moj zivote, moj zivote* pusti me da zivim* Ref. 2x Dodato: Moze li provjera od iskusnih muzicara |
Trenutno vrijeme na Forumu 20:01 |
Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
.
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org