![]() |
Moj prvi intrument je bio Yamaha PSR6.To je inace polu profesionalna klavijatura sa velikim dirkama.Cak ima i aranzer.
|
sjećam se prve klavijature
Počeo s klavijaturom, a tako i nastavio :-)
tako je to davno bilo fujitsu, hehe, mislim da se zvala! |
Gitara "alfa" sa krivudavim vratom, rucno prefarbana, ali je brate bila u srcu... Poslije su dosli ibanezi, ali nisu imali dusu kao moja "alfa"
|
Prvo kad sam krenuo svirat bila je Harmonika,pa kasnije presao na Roland G600,pa solo Jamaha V50,Pa poslije Roland va7,Pa solo Korg le,poslije Korg pa800,Pa solo Korg studio.
|
Farfisa
Moja prva klavijatura Farfisa VIP 600 orgulje,davne 1984 godine.
|
moj prvi instrument je bila Usna harmonika.tada sam imao pet godina/
Kad sam prestao da duvam onda sam poceo da razvlacim harmoniku u sestoj godini.Bila je to harmonika sa 32basa. sa 10godina sam dobio iz Nemacke harmoniku Rojal standard od 80 basova(tu je vec pocela da pada lova :lol:) e onda je dosla na red jedna domaca dallape koju sam brzo vratio posto nije nista valjala. I onda dolazi 1978 godina kada dobijam od oca Guerrini superior2 harmoniku koja je stvarno bila biser od instrumenta. posle sam kupio korg poli 800 itd itd,da ne davim vise/ |
delicia 80 basova,83god,prva svirka i licno zaradjen novac 84.svadba u stanu oko30 gostiju,a para ko drva!!
|
harmonika weltmeister 80 basova (dobio na poklon) pa casio CTK neki xD ... hahahahha... :p kad se sjetim :p nemogu se 3 tipke odjednom uprijet.. samo 2 hvata hahahahha
|
harmonika parrot 96b 7+2 :D
|
Prva klavijatura-CASIO-SK1, zatim sljedećim redom,YAMAHA PSR16,ROLAND D-50,KORG M1,ROLAND G800,SOLTON MS100,KORG TRITON EXTREME.
|
a vjerovatno kao i većini neki Casio, zatim mi je tata kupio električni klavir Roland HP 1600e u trećem razredu niže glazbene škole, kojeg i dan danas imam i koji mi je nenormalno drag, poslje tog kad sam malo krene u ove "tezgaroške" vode opet ćale kupio legendarnog Rolanda E-86 (od svirki sam mu vratio novac :D- a sint je danas kod prijatelja)...
a sada imam Pa 800 i Extrema:) |
davno je to bilo yamaha ja mislim psr sa fm zvukom i mislim da je bilo in par ritmova
|
Jbt Jopa skoro svi moji ortaci u glazbenoj su imali neki elektricni klavir, neki piano ili pianino, a ja sam je zavrsio na bontempiu, majke mi :D :D :D
Doduse, danas nista od klasike ne znam odsvirat, ni jedne skladbe se ne sjecam :) |
E kladim se da niko nije imao ovo...osamdeset i neke,crumar analogni sint,cudo tehnike u to vreme...interesantan je po tome sto uz njega ide 10 kartonskih papira koji imaju rupe da bi se mogli staviti na sint a kroz rupe prodju 20-ak potenciometara...i sad,ako ste stavili papir trumphet,nacrtano je koje potenciometre gde da okrenete da bi bio taj zvuk trumphet...:lol:....
Posle dx7,m1... |
Cekaj, znaci morao si da mijenjas kartone kad hoces da promijenis boju? :D
|
Ako se ne racunaju harmonikice-skolske, moja prva klavijatura sa kojom sam boga mi dobro zaradjivao te dve godine je Yamaha PSR 400, male dirke-portaton, akorde leva rulka svira jednim ili sa dva prsta, zvukovi plink-plonk na desnoj ruci...ali to su mi bile najsladje i verovali ili ne najplacenije svirke...to je bilo 85-te, kada aranzeri nisu bili jos zaziveli kod nas, tako da sam u nasem kraju bio prava atrakcija i plus sam i na moru u toj varijanti svirao dva leta...nije bilo 7/8, 9/8, sa-sa itd. ali smo se snalazili nekako...mada, ruku na srce, ja sam tada uglavnom svirao evergrin i pop...DOBRA STARA VREMENA...zatim su usledili Roland JX-3P, Yamaha DX7, Kawai K1, Yamaha DSR 1000, GEM cd30, Roland G800 isada evo Korg PA800...
|
Citat:
|
e svasta :lol: :lol: :lol:
|
Prva je bila Yamaha PSR-4500,posle sam kupio novu PSR-550(sa njom sam zaradio prve pare) skupio za Roland E-96,posle je dosao Korg is50,njega sam najduze i koristio(da me neko pita sto sam ga prodao nebi znao da kazem:(...) onda je prodadoh uzeh Roland e50 i Tritona,Roland ode i sad imam Pa50 i Tritona...
|
Roland D5 .Mali ali .......
|
Prva ozbiljnija klavijatura mi je bila roland juno 106 ('95god.) koja mi jos uvek stoji kuci i zao mi da je prodam... Zatim yamaha psr 1500('05 god) i sad nedavno korg tr... Jos uvek koristim psr 1500 i tr-a
Postovano sa mobilnog uređaja |
prva klavijatura mi je bila ANITECH....davne 91 ili 92 god :)) kostala je 100 DM :)
|
Moj prvi instrument je violina,kada su mi culi sluh sa 6 godina u muzickoj skoli rekli su definitivno violina jer nju ne moze svako da svira..tako da sam ja dobio violinu kao svoj prvi instrument...nikad je nisam volio svirati cak ni dan danas...ali zato sam sve to nadoknadio klavijaturom ;)
|
Kawai K1...imao sam na njemu samo bas i kontru i neki strings....posle toga se izmanjalo vise solo i azanzerskih klavijatura a Boga mi i harmonika :)
|
Ne znam tacno kada sam je dobio ali je nikada necu zaboraviti...crvena DELICIA,60 basova :)
|
Roland E-38... kako je on mene sluzio... :)
Na njemu sam naucio prvi triler... :( |
1 Privitaka
Ova tema me je natjerala da upišem u google "Casio small synth white" jer stvarno se ne sjećam modela niti ičega niti mi je to sa 9 godina išta značilo. Pretražio sam slike i našao po sjećanju. :)
Casio PT-20,za klinca od 9 godina,vrlo opak stroj... :D Evo i slike: |
Prvi instrument harmonika welt maister crvena 80 basova, pa neka ruska crvena bez oznake od 120 basova, pa onda aranger yamaha psr-340 jos ga cuvam, pa roland em-55, pa-60 + x5d, i na kraju pa-800!
|
@smuchac
Ovaj Casio izgleda kao melodika!!! :D |
Igaračka čovječe,al imao je ritmove i nekoliko finih zvukova. Uglavnom rasturio sam ga kroz mjesec dana... :D
|
to slicno kao cz 230s rekao bi igracka, a ono babaroga iz njeg izlazi
|
Moj prvi instrument je bila neka Jasmine gitara, nista posebno ali sam je cuvo ko oci u glavi... Onda sam poslije toga dobio Roland G800, pa G600 sa yamaha dx modulom (tx81 meni se cini ili tako nesto) pa Korg pa50 uz Dx21 i DX27. Sve sam to onda prodo i kupio Yamahu psr3000... Nakraju niasm bio zadovoljan stim pa sam kupio kumpjuterski aranger i sada sviram na tome, i moram priznati da od svig gore navedenih klavijatura ovaj aranger obozavam najvise\:D/ jer ima sve zivo i za solaze i za ritmove.....
|
Moj prvi instrument je bila crna klavijatura Yamaha PSR E213. Nista posebno, ali za mene je tada bila sve. :D Posle toga sam imao elektricni klavir/aranzer Yamaha DGX-630 za koji sam mislio da je majka kad sam ga uzeo, ali kao aranzer je sranje (medjutim, zvuk klavira je bio vrhunski), da bih pre 3 nedelje prodao Yamahu i uzeo Roland Prelude i za moje mogucnosti i potrebe sam prezadovoljan. :)
|
Valjda cu se svega sjetit.
Prvi je bio Korg ix300 pa onda i3 pa is40 pa is50 pa is35 pa onda opet is50B pa g600 pa sam nekad uzeo x3 da uparim pa sam g1000 pa va7 pa va3 pa onda pa80 pa ponovo va7 pa sam uzeo le,negdje je prije bilo v50,dx7,dx11 neznam u kojem razdoblju i nakraju dolazi g70 i yamaha ex5. svasta se promijenilo nemogu se sjetit bas jeli islo tim redom ali eto Imao sam Trinity-a negdje izmedju ovih silnih masina.bio je jos jedan le.dvije dallape |
Roland xp10, ne moze se porediti sa ovim sad (m3).
|
2 Privitaka
Godina '81, bas gitara Melodija "Tajfun"
Godina '88, Yamaha PSR60 i neka Elka, zaboravih naziv. |
moja prva klavijatura je bila roland d 10
|
Yamaha prs 400 (male dirke), prvi aranzer na kojem sam zaradjivao, cini mi se NAJVISE para - valjda je takvo vreme bilo. Evo mojeg redosleda:
Yamaha PRS400, Roland JX3P, Yamaha DX7, Yamaha DSR 1000, Kawai K1, Gem CD30, Roland g 800 i sada KORG PA 800... |
Yamaha PSS-790...zmaj:D
|
Citat:
|
Trenutno vrijeme na Forumu 00:51 |
Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
.
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org