![]() |
Nemoj to da te ubija, ja imam svoje ozvucenje, pa uvek odvajamo po 20 evra za ozvucenje. Skupi se tu neka parica (posto su to pare koje ne idu u kucni budzet), pa uvek moze da se napreduje u opremi. To i jeste namena, pravljenje nekog "fonda" za napredak razvoj...
|
evo i ja da se upisem, sviram svatove po danu sa jos trojicom kolega. Ja sviram harmoniku, jedan stariji kolega harmoniku, sin njegov gitaru i jos jedan kolega bas prim i svi zajedno sviramo za 500 KM, znaci oko 250 €
|
@deli znaci odprilike za nekih 60 euroncica po glavi...sta ces,bolje ista nego nista.Ja ponekad dobijem od zene kad joj nesto odsviram ali ne pare:confused:
|
oprilike zelja, nije to malo prijatelju, pogotovo za mene u mojim godinama ;)
|
Nisam ni mislio tako...dobro je kad vec zaradjujes sam...To mi se svidja i u potpunom si pravu.Svaka cast.Pooooz
|
sve zavisi od mesta gde sviras. Kada sviram u beogradu,naplatim i do 80 evra za vece,i uzmem od kolege za ozvucenje posto je moje. A kada sviram u provinciji moze i 50,jbg.ne mozes ljudima da uzmes,treba i oni da zarade. Sve stvar dogovora.
|
Ja kad sviram po restoranima ovda oko mene u austriji inace bude po 300e ja i pjevac...
A kad su svadbe u pitanju u nekoj sali onda oko1000e... Sijela radim za 500e kad smo ja i pjevac sami a kad pratim nekog sa estrade onda opet druga cjena... Sa pjevacem radim vec oko petses godina jos svog mikrofona nema.... sta rec... |
1200-1300€ za bend...svadbe i ostale manifestacije sličnog karaktera.
|
Sinoc sam sa pjevacicom odradio svirku u kaficu za 200KM, nekih 100 €, moje ozvucenje i sva oprema. Prevoz od pjevacice je bio. 50 € meni 50 € njoj
|
Hare legenda! I mene su prije vozili dok nisam položio vozački.:)
|
Meni je najjaca tezga bila oko 160e i 10 svajcarskih franaka (gde bas oni franci upadose hehe) Tako smo podelili medju sobom. Bio neki rodjendan i slucajno me zvali da idem s njima, trebala im ritam masina, tako da je aranzer radio svoj deo posla i eventualno se ja ubacivao sa tercom ili stringsom, ali sam zato imao harmonikasa koji je razvalio. Radili ja, harmonikas i pevac oprema komplet njihova, ja isao samo s klavijaturom. A repertoar je bio otprilike da 70% pesama nisam nikad ni cuo (stare bosanske), sreca pa me harmonikas izvlacio, jel je to njegov stil muzike bio. Inace ne radim uopste aktivno, nego bas tako s vremena na vreme kad uleti nesto.
|
@drakan
Heh druze sta se moze, otac mi ima vozacku dozvolu ali sta cemo kad nemamo auto. Valjda cemo se tako vozati dok ne polozim vozacki :) |
pjevacicin prijevoz, a ko je pjevacicu vozio :)
|
vidim ljudi da imate lepe cene.ja cu da se pozalim da kod nas u nasem lepom gradu necvetaju ruze i da se ovde radi za sitnu kintu tj. za tepsiju burka ili za pljeskavicu....:) ovde za kafansko vece ako se dobije 1000 din po clanu orkestra to je premija a ima ljudi koji rade za 1000 njih 5 plus se odbije za razglas od pogodbe tako da posle neostane ni za kiflu :(:mad:
|
@d3llbQy_DM
Pjevacicu vozio ko i mene, njen otac. :) |
-munjabend-Brate moj,pa,koje je to mesto da ga zaobilazimo u sirokom luku.To je bas tanko.
|
Neznam sta da vam kazem,ali ja sam povecao cenu za duplo!!!! :)
|
Bogami i meni skocila vise nego duplo,bogu hvala.
|
Samo da ne bude duplo-golo!!!! =))
|
Ne brini,sve je pod kontrolom.
|
Ma ne sumnjam za tebe kad te finansira JK!!!
|
jeftabgd prijatelju u zrenjaninu je pustos totalna dok vama skacu cene nama ovde padaju mozes da sviras ko kemis kad nevredi.ima ljudi koji jos uvek drze cenu i oni ili sede kuci ili rade sastrane.namnozilo se ljudi koji rade na fajlove.orali njivu i resili vise nece,kupili spravu i nafatirali se midija za dzabe.odrade celu svadbu sa midijima.tako da se neki puta zapitam vredili uopste svirati i vezbati ko ludak svaki dan.dodje mi da prodam klavijaturu i da kupim zlatnu motiku :mad: i da kopam njivu =))
|
Ja cu i dalje da se drzim kosenja trave i pranjem stepenica 8x2 sata u mjesecu 400 eurona mjesecno:)
|
Moja dnevnica je 119000 e, ali jos nisam imao svirku.
|
˝tezgice˝ idu po 50E , svadbe po 150E po muzičaru.Oprema je naša,sviramo 2.-3. kako kad.;)
|
Citat:
|
Ma i ja sam sanjao dok sam bio mladji da zaradjujem svoj kruh muzikom,ali kad cujem i vidim sta se desava i kako je placeno u zadnje vrijeme:rolleyes:
Jos se muzicari otimaju za tezgu...zaboravio sam da sviram i ono sto sam znao i samo sam radio svakojake poslove a muzika i vjezba sve manje i manje:( |
Citat:
|
Gaza
Mi smo iz Linza (Austrija) i sviramo Zabavni-, Narodni-, Rock- i Diskoprogram. Nas je pet u bendu (Band "Ko Smeta?" Pogledajte na Youtube :-)).
Za diskoteku izmedju 1000 - 1500 EUR (za novu godinu cak 2000 - 3000 EUR) Za Kafice izmedju 500 - 800 EUR (itekako rijetko sa 5 clanova) Svadbe nesviramo. Sviramo po programu. I ja mislim da je veoma bitno da se podcjenivas. Bolje je ponekad odbiti svirku nego svirati za bagatelu. Bolje je jednom odsvirat za 200 EUR nego pet puta za 40 EUR (transport, benzin, vrijeme itd.) To znaci! Umri dostojanstveno .-) |
Nije ovo nista kad bi vam ja rekao, da me pjevacica zeznula, ona uzela 75 eura, a ja pet eura.Umal poludio nisam!!!
|
Heh... Kod Mene u kraju (Dubica, Prijedor) kad uspijes dobiti 50Km po glavi to je milina, ovi manji rock bandovi sviraju za 15-20KM.... muka ih natjera.
|
hm dozivo sam fijasko,pozvali su me da ispratim mladu i da sviram 2-3 sata ispred bas moje zgrade i fixno su mi odredili 50 eur sto sam naravno odbio odmah, jer su me pitali pa kolika je to moja satnica kao da sam ja zidar hhe,slaba vremena dosla za nas nazalost
|
Mi se borimo sa cenom od 50 eura po clanu. Nas je trojica i 150 eura je nasa cena! Vrlo cesto, ustvari sve cesce nas pitaju da li moze jeftinije...i sta cemo...nekad spustimo, a nekad odbijemo...
|
E ovako.Jednom prilikom u neko nedoba recimo 11h uvece neki nebitan dan,sreda npr,zove nas pevacica(mene i pevaca)da se spakujemo da idemo da radimo neku privatnu zurku (spontanu valjda) i to bez gaze s'obrazlozenjem da su ti neki likovi puni kesa.s'obzirom da pevac i ja nismo imali nesto pametnije da radimo otisli smo da odradimo to.Situacija je bila sledeca:Njih 20ak su se okupili u tom nekom malom lokalu i posle neznam koliko pica su ustanovili da bi sve bilo lepse uz muziku i pozvali pevacicu tj.nas.Ovako je teklo vece nakon sto smo dosli :Niko nista netrazi od pesama samo daju pare! i to je to.Svirali smo sta smo stigli.To vece smo izasli odande sa po oko 500e,ukupno sa 1500 e.Odusevljeni zato sto nismo trazili gazu tj zapeli za neku cifru bez koje necemo da radimo zvali su nas jos 2 puta i odprilike je isto tako bilo.
Sa druge strane dosta puta se desilo da smo isli da radimo za "fiksnu gazu"a da od baksisa nebude nista Inace radimo pevac i ja retko sa pevacicom cena za nas dvojcu se krece od 0 pa nadalje.radimo samo preko preporuka tako da vec u startu znamo koja ce ekipa biti i da li ce biti baksisa pa na osnovu toga i koliko para ima taj neko pokusavamo da nadjemo realnu cenu. a inace neam je najcesce 120e za obojcu jer je realno velika kriza i mnogo bolji muzicari od nas nemaju u posla. |
Ja neradim pre dogovora nikome pa ni ocu svom da se zeni... a dogovor je kaparaa...
inace uvijek dobro pogodim tako da nemoram misliti hocel biti ili ne baksisa al je meni sreca sto smo ja i pjevac sami a moja sva oprema... hvala bogu godinama se tako radi samo da bog da zdravlja svima nama... |
Najveca gaza za jedan dan mi je bila 500e i dobio sam je samo jednom u zivotu a najmanja je naravno 0e,i vise puta sam radio za DZ,za prijatelje,kolege isl.Sve to zavisi od situacije i prilike.
|
Mi smo prošle godine radili svadbu u Obrenovcu gdje nas je angažovao mladin otac koji je naše gore list, inače je svadba zajednička bila. Došli smo bez pogodbe ali na njegovu garanciju da ćemo zaraditi najmanje 2000 evra. Ekipa je brojala 6 članova(pojačali smo se i harmonikašem i violinistom) plus jedan poznati pjevač sa estrade kojeg je doveo taj naš domaćin.
Elem svirka je bila od 16 do 23:00 taj naš zemljak je sam dao bar 2500 plus ostatak svatova kako mladini tako i mladoženjini, zadnjih pola sata svirali smo samo zabavnjake i to za ples(Čola, Dugme i sl.) i svi su sretni i zadovoljni otišli kući(osim tog sa estrade jer je pjevao za nekakav dug prema gazdi) a mi smo podijelili po 830 evra plus troškovi prevoza!!!:-O Generalno se slažem sa Jeftom da treba imati "sluha" prilikom dogovaranja i da sve zavisi od situacije... |
kako ja stvari u mom okruzenju razumijem, u sto bolju kucu dodjes i sto su bogatiji slavljenici to ces s manje para kuci otic od baksisa ;)
|
haha Dell ova ti je najbolja do sada i istinita prica nazalost
|
Kod bogatog na glas, a kod siromasnog na cast, kaze jedna stara...;) A, ja idem danas kod bogatog....:(:lol:
|
Trenutno vrijeme na Forumu 18:14 |
Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
.
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org