YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum

YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum (http://www.yu-midi.org/forum/index.php)
-   Korg (http://www.yu-midi.org/forum/forumdisplay.php?f=12)
-   -   KORG PA3X - Oficijalna Diskusija (http://www.yu-midi.org/forum/showthread.php?t=17681)

Dell 18.10.2014 19:49

Stranci glume nesto sa nekim smijesnim ritmovima.
Nekako mi ova izjava Vex ne ide uz znanje i kapacitet koji si do sada pokazivao na ovom forumu. Svako svira ono sto se slusa kod njih ili ono sto voli, ako svira iz hobija.
Zamisli kako bi ovaj stranac reagirao da cuje neki nas rumba ritam sa sve tarabukama i sa nekom moss bojom ili neku drajf-dvojku sa sve onom violinom sto imitira vlak...

Vex 18.10.2014 21:54

Nemam ja protiv, neka svira svako sta voli, nego ti nisi otisao malo u širinu moje poente sta sve moze da se svira... Ne čuh nigde da se neko cima da svira neki tvrdi engleski rock, ili da se cimaju da rade neke rnb novitete, da to puca, da stvarno koriste sprave, da vidimo kako stranci za njihovu muziku pakuju klavijature... Ispada da aranzere tamo uzimaju ljudi iz zajebancije... A stranac bi reagovao (pricam za ovo zadnje sto si napisao) kao sto reagujem i ja, jer i na nasim prostorima cujem uglavnom (lose) satorske setove... Vrlo malo ima pristojnih klubskih setova, ili ne daj boze da naidjem na neki spakovan pop rock set... Jedan u 1000....

Sent from S5

Dell 19.10.2014 00:29

Zato sto se kod njih jos moze, da se taj njihov recimo tvrdi rock svira sa full bandom, samo mi pakujemo sav orkestar u jedan aranzer, jbg budzet :)

sale_band 22.10.2014 14:11

"Kod njih" se aranzeri ne ubrajaju u ozbiljne instrumente, i ja ih u tome podrzavam

Vex 22.10.2014 14:59

Pa dobro, onda ne treba podsmevati i ne prekoravati one koji misle da su aranzeri ozbiljne sprave pa zahtevaju i takvo tretiranje... Ima mnogo ozbiljnih zivih bendova pa u praksi ne zvuče toliko ozbiljno, a o njima se cuti i to je ok jer je zivi bend... A od aranzera se ne sme traziti kvalitet jer to spada u neozbiljno i amaterizam?????

Sent from S5

splendid 22.10.2014 16:31

Da li je aranžer ozbiljan instrument ili ne na sreću ne diktiramo mi nego tržište i korisnici na tom tržištu pa zbog toga timovi stručnjaka godinama projektuju i usavršavaju ove instrumente pa bi za ovu raspravu mogli otvoriti novu temu...

Pozdrav.

Послато са GT-I9300 уз помоћ Тапатока

rolandx 27.10.2014 14:28

Čitao sam postove o štelovanju Pa3x na svirkama... ;) Pa mi je ova sličica sa Danijelom Vranić upala u oko baš zbog klavijaturiste,... ( naravno, ko zna šta šteluje, verovatno nju :-$ ili ko zna šta....) Sve u svemu... muke su to. Izvinjavam se na off topic... ali mi je ipak lepo videti Pa3 i G6... Odlična kombinacija ( slika u sledećem postu... izvinjavam se )

rolandx 27.10.2014 14:29

1 Privitaka
..ne okačih sliku ( baš sam zaboravan...)

mimiki 11.11.2014 15:00

rekao bih da on mikrofon steluje ovde :)

Milan$ 13.11.2014 03:41

znaci mrvica mi fali da ga bacim kroz prozor, al mrvica...mislim na pa3 naravno....Ucitavao juce neke nove setove koje sam pribavio, da vidim ima li sta zanimljivo, aa uvek, ali uvek pre toga, obavezno,znaci obavezno sacuvam svoj set, dakle zadnje stanje....i posle cackanja poo drugim setovima, pustim da se ucitava nazad moj set...i zavrsi on to sve lepo, restartujem ga ja, i kad se upali imam sta da cujem, na 70% semplovanih boja fali po jedan,dva tona ili ti sempla kako god....nema ih...u bubnjevima na pojedinim drum kitovima fali dobos, negde crash, negde prelaz, ali tako po neki deo bubnjeva...sve u svemu fali sto sta...ucitavao jos nekoliko puta ispocetka svoj set i uvek isti problem....inace ceo set mi je compresovan...kad udjem souind/rec u pojedinacne semplove, svi ovi tonovi koje fale su oznaceni bledim slovima, kao nema ih...a do pre 2 sata sve je radilo najnormalnije, svi semplovi tu, nigde nista ne fail ,ama sve ok...ajd ja uzmem neki stariji backup svog seta od pre par meseci,reko aj ucitacu iz njega te boje kojima fali po koji sempl i resena stvar...ALI miline...iz kog god backup-a da sam pokusao da ucitam neku od ith boja, uvek mi je izbacilo da fali nekoliko semplova pa ne moze da zavrsi ucitavanje...Dakle da pojasnim...Uzmem backup svog seta od pre godinu dana, set meseci, pravim ih stalno, nebitno otkad je, i recimo u svom trenutnom setu imam sempl Dynamix Sopran harmonike, koja je do malopre radila skroz normalno, a sad kao sto rekoh pocela da zeza ,fale joj neki tonovi, i pokusam taj isti multisempl da ucitam iz bilo kog svog ranijeg backup-a i on mi izbacuje da u svim tim backup-ovima u stvari fale ti tonovi kojih trenutno nema...ako je to aman moguce? kad sam sa svim tim backupvoima svirao do juce prekjuce, pre 6 meseci, godinu dana, i sve je radilo, jerdan jedini ton nije falio, ama sve je bilo tu, kao i moj trenutni set do malopre, i sad odjednom svi ti tonovi koji fale u poijedinim multisemplovima, kao da nikad nisu ni postojali, tako mi pokazuje klavijatura...jos zesca fora je da, kada odem u sound/rec i nadjem te problematicne tonove koje fale i oznaceni su bledim slovima i obrisem ih, i zatim pokusam da ucitam taj ceo multisempl iz nekog svoj ranije backup-a, on ucita normalno multisempl bez zastajkivanja, i bez onog obavestenja da fali neki ton, naravno bez tog tona...znaci ako me kontate kao da i u tim back-upovima mog seta, ti tonovi nikad rtanije nisu ni postojali, eto tako se ponasa klavijatura...znaci sve zivo sam probao-ucitavao OS, ucitavao resurse, formatirao fles, radio ovo,radio ono, i ama nista ne pomaze, i ne znam sta da mu radim....ti tonovi koji fale i delovi bubnjeva fale i to ti je, i ne mogu da ih ucitam nikako nazad i to ti je...znaci besan sam kao ris, ama tresnucu ga, pa ne mora vise nikad da proradi, kanta jedna limena:mad:

splendid 13.11.2014 08:39

Ja sam skoro imao sličan problem sa brljanjem semplova...problem mi je bio što je ram memorija iskočila iz ležišta...imaš pločicu jednu manju sa čini mi se dva šrafa sa donje strane...pogledaj da i tebi nije takav problem....

Pozdrav.

sale_band 13.11.2014 09:07

Ja ubacujdm samo rigmove i boje, nikada set.
Naravno, vecinom ne zvuci, ali za probu na brzaka slozim instrumente u ritmu da cujem koncepciju, ako mi se dopada ostavim s ako ne, brisanje

mimiki 13.11.2014 11:41

ja sam pokusao jednom da kompresujem set da vidim sta se deseva i prelistao sve zivo i nije bilo sve kako treba neki semplovi su se zeznuli ,nije ih bilo radili bzv...tako da sam odmah izbacio kompresovanje iz opcije..

dmmacak 13.11.2014 11:42

Ako nije u pitanju ljudski faktor onda je ovo stvarno razocarenje u pax3. Taman sam se odlucio da ga kupim ali ovakvi postovi me odgovaraju...

mimiki 13.11.2014 11:44

samo nemoj da kompresujes i to je to :) svi hoce da set od 100mb bude 50mb :) ,kompresija moze biti uspesna ali ne uvek iz prvog puta..uvek treba imati stari nekompresovan set..

Milan$ 13.11.2014 12:47

s kompresijom nisam imao problema...proveravao sam i ram,to uvek uradim kad pocnu da brljave semplovi, jer mi se desavalo par puta da krce, a u stvari samo ram ispao iz lezista...ovog puta nioje do ram memorije..

Vex 13.11.2014 12:48

Ljudi, ne obmanjujte narod... Slobodno kompresujte set. To sto neki tonovi posle prave problem i zuje to je do losih loop start-end markera,samo se srede ti tonovi i to više nikad ne zeza... Samo znate da pljujete, nikako prvo da se unesete u neki "problem". Milane, kao sto ti je Splendid rekao, proveri ram, ima smisla to da gubi malo kontakt neki pin pa zato mlati... Drugo, kad ucitavas tudje setove, ili sta god radis tako veliko, snimi tvoj set i kao set i kao BACKUP... Ja uvek snimim backup zato sto imam dosta ritmova na fabrickim mestima, user i fav sve puno i jedni nacin da snimim sve je backup, a i backup je kao image klavijature, vrati klavijaturu u identično stanje kako si snimio ;-) Treće, ne daj bože, da ti možda hdd nije riknuo pa ti je i set snimljen defektno? Pričam napamet, ali mi to pada na pamet...

Sent from S5

sale_band 13.11.2014 13:10

Kad smo vec kod loopova, kako da namestim loop na jedan drum element, tacnije drumroll?
U sample editoru mu namestim loop i sacuvam. Radi odlicno, ali kad uvedem u drumkit, loop vise nije tu???

Milan$ 13.11.2014 13:18

Vex, compresovanje sam odradio odavno i bez muke, trajalo je malo duze, ali na kraju sve ok, i to jos pre godinu dana, i do danas nisam imao problema sa setom, ama nikakvih, narocito zbog copresovanja, tu stvarno nisami imao problema...Kao sto napisah, set obavezno ali obavezno cuvam pre svakog ucitavanje nekog novog tudjeg seta, i imam u kompu, bar 5,6 verzija svog seta, jer otprilike na svakih nekoliko meseci sacuvam set i prebacim ga u komp, za slavki slucaj, a opet kazem u klajvi obavezno i uvek sacuvam svoj set pre ucitavanja drugim setova....E sad da budem iskren, BACKUP nisam radio,i to mislim da nemam cak nijedan uradjen, ni u lap topu ni u klajvi...cim resim ovo, odradicu i to...A koristim pa3 61, tako da nemam HDD, vec taj USB...sad moz biti da je on poceo da zeza...kako ga proveriti?
Dodato:
p.s. ram sam proveravao vec dva puta juce, i ocistio modul, prebrisao plocicu rama, vratio nazad na mesto kako treba i idalje je isto...tako da mislim da nije do njega
Dodato:
Jedino tu moze biti, da je eto set sacuvan defektno, da je u toku cuvanja "progutao" neke semplove i cao...ali zasto? to se ranije nije desavalo...i zasto sad ne mogu iz ranijih svojih setova se semplova da ucitam? konfuzno..

Vex 13.11.2014 13:23

@sale: koliko ja znam, drum loops ne rade u korgu.

Milane,probaj da skines i vratis RAM za pocetak,mozda si slucajno tresnuo klavijaturu pa RAM nije na mestu,mozda je usb OK,to su samo moje predpostavke...A usb mozes da proveris onako,grubo MEDIA> Padajuci meni pa Device Info ,pa ce ti tu reci ako ima nekih bad sektora.

Ace 13.11.2014 14:34

@Sale
A sta ce ti loop na drum roll... Pojacaj samo Decay malo vise i eto ti dugacak drum roll.

Milan$ 13.11.2014 14:50

Vex,nisi naknadno sam dodao u prethodnom postu, da sam vec 3 puta vadio ram, ocistio i modul i plocicu ,vratio nazad, i opet isto...tako da nije tu muka

Yikwo 13.11.2014 17:31

Pa mozda je ram vrisnuo ...
Sad ne razumem se toliko u tehnicke strane klavijature ali to bi bilo jedino logicno ...
Meni se na pa600 desava u retkim slucajevima kada promenim nesto na stylu i klikem write curently style settings, da posle restarta taj isti style pobrljavi sa tempom i da mi drum,bass i sve ostalo u tom track selectu pobrljavi ...jos nisam otkrio razlog...

splendid 13.11.2014 23:14

C...pre će biti da nešto sa semplovima nije odrađeno po ps-u...ako imaš mogućnosti probaj taj tvoj set na nekom drugom pa3...to će rešiti dilemu da li je do tvoje klavijature ili je do seta...

Milan$ 14.11.2014 01:32

ma na tim istim semplovima sviram vec godinu i nesto, i do sada je sve bilo ok...ama cudesa od problema...jbm li ga

Yikwo 10.03.2016 17:52

Planiram da kupim Pa3x (vec ga rezervisao) ali imam par pitanja...

Dugo sam se dvoumio izmedju PM 600-3 & ELX 115 i PA3x
I na kraj odlucio da kupim PA3x umesto ozvucenja posto imam neku muzicku liniju koja mi vrsi posao za sada na pa600, pa verujem da ce i na pa3x...ono sto mi najvise fali su efekti za mikrofon pa me to i najvise zanima na PA3x ...

Da li ima reverb i delay dostojan PM-3 i da li je tesko namestiti to ?
Da li moze bezicni mikrofon direktno u pa3x ?
I da li ce sve to da izlazi preko izlaza za slusalice u aux na muzickoj liniji ?

Minicevac 10.03.2016 17:53

Jeste.

Sent from my iPhone using Tapatalk

dexter 29.03.2016 09:38

OS

MOzda je već pisano o tome, ima previše postova a malo vremena da ih sve čitam.
Imam pa3x 76, ver OS 1.1.

Da li je neko radio upgrade os na ver 1.62.ili 1.63?
HVala

ella 85 29.03.2016 10:18

Zar je moguce ovoliko gluposti na pa3 :D

Imam zadnji O.S............vec sam ranije pisao da klavijatura jednostavno nekad zaboravi OTS sound koji sam memorisao i na to mjesto postavi neki drugi po svom slobodnm izboru.......glupost nevidjena za tako skupu klavijaturu koju jos nisu rijesili.

Nova situacija je sledeca........klavijatura nije upaljena bar 7 dana........juce ju upalio i ritam ne radi kako treba........umejsto gitare koju sam radio u gitar mod-u ubacio se neki fabricki brass.......i cak se iskljucio gitar mod.....pa bras lupa u krug neke tonove nigdje veze.

Kad je izasao taj zadnji O.S. ..........vodi li neko racuna o tome........ili su jednostavno napustili sve........mozda zele da nas tjeraju da predjemo na pa4x.......ali to ce se tesko desiti :D

Yikwo 20.04.2016 23:26

Ljudi stize mi pa3x u ponedeljak :D
Samo jos jedno pitanje...citao sam po nekim temama da je pa3x na pocetku imao latenciju na tc helicon...jel to ispravljeno updateom softweara ?

Sent from my SM-N7505 using Tapatalk

splendid 21.04.2016 00:44

@ Yikiwo... Ja koristim vokalist na pa3 skoro od osnovnog softvera pa do sadašnjeg 1.63 i iskreno nisam primetio tu latenciju o kojoj svi pričaju....pre mi ta latencija liči na loše podešene parametre u kompresoru i gate-u...ne znam....

@ella 85...1.63 os je zadnji i mislim da je izašao pre dve godine....što bi u prevodu značilo boli ih uvo...taj problem sa sts bi trebalo da nestane kad upališ dugme pored AUTO FILL....mislim da beše STS MODE...

Pozdrav.

Yikwo 21.04.2016 13:51

Bas vidim dosta kuknjave na tu latenciju...ali to su u principu svi upisi iz 2011-2012 godine, pa zato pitam da li je to softwear-ski ispravljeno...

sale_band 21.04.2016 14:12

Nikad nisam imao problem sa tim

ffb 21.04.2016 14:36

Koristio sam vokalist na Pa3 preko 3 godine i nikad nisam imao problema. Sve je radilo prvoklasno.
Ima raznih" specijalnih" stelovanja pa bi tu trebalo traziti greske?

Yikwo 22.04.2016 17:37

Dosadjujem malo ali sta je tu je...nadam se da cete me razumeti :D

Jel su ok ove memorije
Kod:

http://www.kupujemprodajem.com/RAM-256MB-za-Korg-Pa3x-Pa2x-M3-NOVO--32620431-oglas.htm?filter_id=70521364
Jel ima neke razlike u originalnoj memoriji i ovoj sa thomann.de

nelica2002 24.04.2016 10:09

Poz.koristim vokalist direktno iz pax3 i sve je ok osim što mi lampica često ide u naranđasto pa kod jačeg tona i crveno,radi se o kondezatorskom mikrofonu c520,gain ja smanjen do kraja zanima me da li mora biti tako ili je neka greška kod mikrofona i da li to šteti vokalistu,znači kod dinamičkog mikrofona to se ne dešava.

ffb 24.04.2016 10:43

Pronadji opciju cini mi se u globalu i promjeni iz din. u kon.

Vex 24.04.2016 22:30

Citat:

Originalno postovano od ella 85 (Post 288548)
Zar je moguce ovoliko gluposti na pa3 :D

Imam zadnji O.S............vec sam ranije pisao da klavijatura jednostavno nekad zaboravi OTS sound koji sam memorisao i na to mjesto postavi neki drugi po svom slobodnm izboru.......glupost nevidjena za tako skupu klavijaturu koju jos nisu rijesili.

Nova situacija je sledeca........klavijatura nije upaljena bar 7 dana........juce ju upalio i ritam ne radi kako treba........umejsto gitare koju sam radio u gitar mod-u ubacio se neki fabricki brass.......i cak se iskljucio gitar mod.....pa bras lupa u krug neke tonove nigdje veze.

Kad je izasao taj zadnji O.S. ..........vodi li neko racuna o tome........ili su jednostavno napustili sve........mozda zele da nas tjeraju da predjemo na pa4x.......ali to ce se tesko desiti :D

Nemas potrebe da budes tog misljenja, i PA4 ima iste probleme ;)

zox2003 25.04.2016 01:39

Ne znam o kakvim problemima pričate ... Nikad nikakvih velikih problema nisam imao ni sa PA3 a ni sada sa PA4....

Milan$ 25.04.2016 03:45

meni se sad za,vikend desilo, da.cim sam upalio klavijaturu, oni vumetri za maxx audio zalepili skroz u crveno, i nikakvog zvuka nema, samo se na pocetku cuje neko puckanje i posle apsolutno nikakvog zvuka nema...presekoh se na.sekundu...ali, samo sam iskljucio maxx audio i vrati se sve.u normalu, zvuk je opet.tu...sad taj maxx audio mi cesto pravi probleme zadnje vreme, evo sad je zalepio, ali cesto se desi da uopste.ne.reaguje, palis, ga gasis ga, dodas bass, gain, neke frekfencija i nista ne.reaguje, nekad radi...mada.kolko vidim to je sve zbog baterije.za ram, koja mi je crkla, i zbog nje zeza maxx audio, skoro sam siguran, jer kad idem na onu op iju, da isprazni bateriju pa da.je opet.napuni, tad proradi..nije. eliki defekt :)

Poslato sa G7-L01 uz pomoć Tapatoka

Trenutno vrijeme na Forumu 04:41

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org