YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum

YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum (http://www.yu-midi.org/forum/index.php)
-   Korg (http://www.yu-midi.org/forum/forumdisplay.php?f=12)
-   -   Korg Pa600 (http://www.yu-midi.org/forum/showthread.php?t=23591)

zeljko 06.05.2013 22:49

Ma ljudi ne boj te se tu sam:)Evo sa<d udjo u kucu uceivijo,ma ne mogu se ja vise ni napiti kao nekada da ne znam sta radim:lol:Koliko god popijem ja isti,jedino razlika je kad koju popijem ja umoran..Malo odspavam i opet ko nov:lol:Nego me brinu drugi problemi heheh..Izgleda sam dobio bruh dizajuci harmoniku i spustjuci hahahaha..I to mi je tesko od kad 8 godina ne radim nista.

Kreso buraz upravu si za svaku sto si rekao.Cacakam tek i gledqam sta i kako funkcionise tek.A ti salji sve mi treba heheh..Pozz druze
Dodato:
Hvala vam svima na ponudi za pomoc i cestitkama,cim nesto zatreba ja se javim.Ipak ste vi duze u Tom zanatu od meine i iskusniji u tim stavrima oko klavijatura..Pozz

max93 08.05.2013 00:24

Danas odem malo do "Soundland-a" u Stuttgartu da testiram Pa600, taman pripremio slusalice, set jedan za Pa800 poneo tamo da cujem kako ce da radi, kad ono ulaz za slusalice crko. A nije dolazilo u obzir da ga testiram bez slusalica, jer u prodavnici imaju svoju muziku non stop, ljude, buka je malo...jos im samo ja falim sa Juznim Vetrom tamo :D . Cackam nesto po globalu da nije slucajno tamo nesto iskljuceno, sve stoji kako treba. Pitam prodavca, kaze crko je taj ulaz. (Mislim se, jako je kvalitetan). Onda sam izvukao bananicu i testirao onako na trecinu pojacanog sa njegovim zvucnicima koliko se moglo.
Ubacim USB ne prepoznaje, set je bio za Pa800.
Pa batalim ja sve to uzmem Pa3x koji je bio pored i ostanem jedno 2 sata da sviram :D
Za Pa600 mogu da kazem da su mu dirke onako, solidne, bolje nego Pa500. Kada bi se otezale jos tegicima bio bi pun efekat! Kuciste nije od ko zna kakvog kvaliteta (kao i celokupna sprava) ali kao sto se i ranije u temi pisalo, za taj cenovni rang je odlicno. Klavir me je odusevio, nisam navikao na to kod predjasnjih Pa serija, tako da osim tih manjih tehnickih problema (koji su mene zadesili) je sa svojih 96mb sampl memorije potpuno ok klavijatura :)

iljusin 08.05.2013 04:55

U jebemti sve pocrkalo jel...STRASNI PRODAVCI,kupi pa800 onda ili pa3x ha ha....

max93 08.05.2013 09:38

Pa nije sve bas pocrkalo al eto..(nije jos uvek)..:D Ne znam zasto su je ostavili tako falicnu tamo kao test klavijaturu. Cudno za nemce. A trenutno najprodavanija klavijatura, ljudima treba da ostavlja dobar utisak, a pored tako nekih glupih sitnica moze se covek nekad lako predomisliti.

zeljko 08.05.2013 09:50

Nervira me sto mi se desava da kad ucitam neki ritam pojedinacno iz drugog seta se desi da zamrznu dugmici i poslije ni tam ni vam.Sta god pritisnem ne reaguje.Da li je to sad zbog tog ritma ili neceg drugog?

yamahapassion 08.05.2013 09:53

Zeljko, usao ti virus =))
Salim se malo, meni se to nikada nije desilo, a dosta sam ritmova kopirao

zeljko 08.05.2013 09:54

Onda mora da sam zezno onim globalom hehe..Kako da sad instaliram fabricko stanje?Tj.global od Pa 600

rolandx 08.05.2013 11:45

Citat:

Originalno postovano od zeljko (Post 242852)
Onda mora da sam zezno onim globalom hehe..Kako da sad instaliram fabricko stanje?Tj.global od Pa 600

Taster MEDIA , opcija Utility - Factory restore - ALI : sačuvaj prvo tvoj set. Kada odradiš restore učitaj tvoj set BEZ globala. Znači preformans, styles , sound,.... (semplove će sam povući sa soundom) bez globala. Kada tako odradiš .. OPET sačuvaj svoj set i tada će biti tvoj set sa fabričkim globalom , pa ga tako i snimi pod tim nazivom da ga mozes razlikovati. Moraćeš onda ponovo da podesiš general lock, display hold , master eq , i ostalo ako bude problem neki oko podešavanja javi se pa ću ovde napisati svoja podešavanja....

Dešava se kada ubaciš ritam koji po default-u krene da očita adrese soundova ( drum, bass, perc, acc...) a na postojecim adresama tvog seta je nešto sasvim drugo, a uz to ukoliko ritam za prelaze (fill ) i variacije vuče različite drum sekcije, onda to zna da ga zbuni, tj da nemože da učita sve odjednom. Jednostavno , na mestu gde je recimo bila semplovana konta, on u tvom setu naiđe na sempl koji je pet puta veći po memoriji ( mb ).... Ali kada poređaš sve kako treba iz tvog seta što se zvukova tiče u taj ritam i memorišeš tako, neće nikada više kočiti i praviti problem. Bar bi trebalo da je tako....

zeljko 08.05.2013 12:46

Radio sam Factory restore vec 3 puta i uvijek isto..Ne desi se odmah ali kad ucitavam i mjenjam boje pocne da ludi i ponekad zaglavi..Jbt katastrofa ne mogu da se snadjem niscim..Hocu da zapamtim Style i boje kako sam ja napravio a ono sledeci put opet isto sve kako je bilo sve boje opet stare na onim dugmicima Sts 1 Sts 2 itd.Kako tu mjenjam boju i kako da je zapamtim kad sledeci put upalim taj ritam da budu boje slozene kako sam htio?
Ketron je bio laksi za podesavanje registracija a ovdje nikako da se snadjem kako sta hehe

al bundy 08.05.2013 14:46

Ja da sam na tvome mjestu ja bi set promjenio.
Neki dan sam ucito jedan semplovani bubanj...sa neznam kog seta.znaci samo sam bubanj u ucito i ton mi je poceo da zaglavljiva.moro sam uvjek shift i stop da stiscem da se zaustavi.(cinela je zvucala).
A ako je to tebi uvjek kad mijenjas boje...izaberi sa drugog seta.
Za STS stisni koji hoces...promijeni boju nastimaj efekte i na padajuci menu na ekranu i write STS i to je to.
A
Ili Shift dugme cuvaj i stisni bilo koji STS...to je direkta ulazak u STS podesavanja.
I svaki put kada radis nesto...mijenjas p, prije gasenja klavijature idi na MEFIA...SAVE...SAVE ALL i sve ce ti ostat tako kako si zapamtio.

nele1 08.05.2013 22:50

Ja mislim i dalje Zeljko daje do Globala jesi istalirao one dve opcije znaci Os i taj Faktori tako se vrati u fabricko stanje

rolandx 08.05.2013 23:02

Citat:

Originalno postovano od zeljko (Post 242857)
Hocu da zapamtim Style i boje kako sam ja napravio a ono sledeci put opet isto sve kako je bilo sve boje opet stare na onim dugmicima Sts 1 Sts 2 itd.Kako tu mjenjam boju i kako da je zapamtim kad sledeci put upalim taj ritam da budu boje slozene kako sam htio?

Memorisanje style: Namestiš kako želiš da zvuči pa gore desno na ekranu padajući meni, treća stavka od gore na dole ,,Write style#. Kako namestiš tako će i početi ( stopiraj samo ritam kada budeš memorisao,.... i obrati pažnju da li si ostavio ritam na kojoj varijaciji , da li je sa introm ili tako slično jer tako će onda i početi).
Memorisanje preformansa: Isti postupak samo u padajućem meniju prva stavka ,,write performans"
Memorisanje STS-a boju koju trenutno sviraš - Shift+STS ( 1 2 3 ili 4 ) i istu si memorisao na tu poziciju za taj ritam.

Imam veoma dobar set koji u sebi ima komplet ( dmx, live i sve sto je sto se kaze odlicno) puno toga u jednom setu . Uploadovacu ovde pa ga skini. Naglasicu da je Set Pa800 za Zeljka.

Mogu ti poslati global sa mog Pa600 koji je perfektno sređen.... I naravno od Pa600 je, takođe imam i factory resourses pa600 sa njihovog sajta.

Ukoliko ti je nešto potrebno javi se na PVT Pozz

nele1 08.05.2013 23:15

Posalji mu global tvoj resice probleme

rolandx 08.05.2013 23:21

Citat:

Originalno postovano od nele1 (Post 242892)
Posalji mu global tvoj resice probleme

Poslato... global i set koji sam spomenuo... Ako negde zapne tu smo, napomenuo sam da ne ucitava global iz seta koji sam mu linkovao... Uploadujem ga i ovde. Tezga set april ( pun je dobrih stvari)

zeljko 09.05.2013 19:54

Hvala svima uspio sam ubaciti ovo sto mi je poslao drug Rolandx i za sada jos nije nista zaglavilo,jedino mem nervira sto je podesio ekran da kad trazim boju ili style nemam kad da pogledam koliko je brzo i automatski prebaci nazad hehe..Kako se to gasi?A i nemogu pojedinacno da pojacavam uper 1,2,3 Valjda je tako on podesio.Inace nisu losi ni ritmovi ima svasta,samo po neki mi se ne svidjaju jer su tisi od drugih i pokoji nema bubnja i bassa pa sam skuzio da sam trebam ubaciti hehe..Pozz i hvala Rolandx puno puno

nele1 09.05.2013 22:04

Sada nemoj vise global da ucitavas

rolandx 09.05.2013 22:32

Citat:

Originalno postovano od zeljko (Post 242949)
Hvala svima uspio sam ubaciti ovo sto mi je poslao drug Rolandx i za sada jos nije nista zaglavilo,jedino mem nervira sto je podesio ekran da kad trazim boju ili style nemam kad da pogledam koliko je brzo i automatski prebaci nazad hehe..Kako se to gasi?A i nemogu pojedinacno da pojacavam uper 1,2,3 Valjda je tako on podesio.Inace nisu losi ni ritmovi ima svasta,samo po neki mi se ne svidjaju jer su tisi od drugih i pokoji nema bubnja i bassa pa sam skuzio da sam trebam ubaciti hehe..Pozz i hvala Rolandx puno puno

Mislim da je global pa srednja opcija general controls i na nekoj od stranica dole u dnu ekrana ima opija da se nadje za display hold on.... to ugasi.... i on ce tako zapamtiti nemoras nista memorisati...

zeljko 09.05.2013 22:38

Nasao sam i to i cak sam drugu farbu podesio hehe.Jos samo da nadjem gdje se odkoci ondje za upere da kad idem na ekran da mogu pojedinacno da pojacavam a ne sve zajedno..Mislim na boje za desnu ruku.

nele1 09.05.2013 23:00

Kako mislis pojedinacno Zeljko u performansu ili ?

rolandx 10.05.2013 08:33

Citat:

Originalno postovano od zeljko (Post 242962)
Nasao sam i to i cak sam drugu farbu podesio hehe.Jos samo da nadjem gdje se odkoci ondje za upere da kad idem na ekran da mogu pojedinacno da pojacavam a ne sve zajedno..Mislim na boje za desnu ruku.

Udješ u mixer ( ekran bi trebao biti na easy mode - gore desno u ekranu padajući meni - posvednja stavka u dnu padajućeg menia easy mode ) koji je na glavnos screen-u, ukoliko ti se pojavi i bubanj i sve trake onda pritisni tasten ( na klavijaturi) Track select, da ti samo ostanu UPPER-i... iznad njih imas jednu kockicu koja je štiklirana, nju skini da je nema i tako ćeš moći da uppere nivelišeš zasebno. Ta kačkica u mixeru je sistem lock all... jer kada jednom namestiš recimo preformans od tri boje ( njihov odnos) a generalno je preformans utišan ili puno pojačan, onda klikneš na tu kockisu i pojačaš ili smanjiš komplet i ostane isti odnos zvukova proporcijalno ih pomera, bilo da su u istoj ravni ili ne.... ako negde zapne pitaj slobodno...

zeljko 10.05.2013 08:49

Tooooo majstore vidis kako me ti razumijes a ne kao Nele hehe..Hvala

Todorgm 13.05.2013 21:17

Pa 600 Uzivo Zezanje (Turska Rumba+manual bas & Moss sax u terci)
You need to upgrade your Flash Player

nele1 15.05.2013 17:06

Kako breeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee

Ajde ako je neko provalio dami definise kako se brise pojedinacno sempl sa pa600 probao sam kada sam i saund pata doticna boja kada je pritisnes i poplavis pa onda delet on je obrise ali sempl ostaje unutra jer sam konntrolisao pre brisanja kolko je imala mb i posle brisanja je ostalo isto,dakle ako neko zna neka opise kakoooooooo,pozdrav.

Todorgm 15.05.2013 21:29

Obrises sound e onda odes nadjes tamo gde se brisu svi semplovi pa stisnes ono prvo dugme da ocisti suvisne semplove ;)

nele1 15.05.2013 22:46

Ok druze ali kakvo glupo resenje danas sam dirao i to mislim,ali stvarno su glupo to regulisali,ja reko nemoguce da nemoze dase obrise pojedinacni semplovi,ali eto probacu kod drugara i tu kombinaciju,hvala ti

gogile 19.05.2013 00:50

Citat:

Originalno postovano od zeljko (Post 242849)
Nervira me sto mi se desava da kad ucitam neki ritam pojedinacno iz drugog seta se desi da zamrznu dugmici i poslije ni tam ni vam.Sta god pritisnem ne reaguje.Da li je to sad zbog tog ritma ili neceg drugog?

ovo se i meni desava na pa600.da mi neradi ili fill 2 ili start ,ponekad cak donji deo dugmica ili gornji deo se zamrzne,pa moram gasiti.isto sranje kao na pa800,samo neki problemi.

zeljko 19.05.2013 00:56

Vrati druze klavijaturu na fabricko stanje i nemoj vise ucitavat Global,samo ucitaji ono drugo u setu..Kod meine se i danas desilo kad sam brisao ritmove iz setan koji mi se ne svidjaju da ostane neko brujanje ali ode za jedno 2 do 3 Minute samo ili kad ugasim i ponovo upalim klavijaturu...Zar ne smem da brisem ritmove iz seta i boje ili kako a da se nesto ne zezne:(

gogile 19.05.2013 01:06

Citat:

Originalno postovano od zeljko (Post 243419)
Vrati druze klavijaturu na fabricko stanje i nemoj vise ucitavat Global,samo ucitaji ono drugo u setu..Kod meine se i danas desilo kad sam brisao ritmove iz setan koji mi se ne svidjaju da ostane neko brujanje ali ode za jedno 2 do 3 Minute samo ili kad ugasim i ponovo upalim klavijaturu...Zar ne smem da brisem ritmove iz seta i boje ili kako a da se nesto ne zezne:(

vracao sam je u fabricko stanje ali i dalje isto.nedesava mi se to uvek.nekad je upalim nece Fill 2,nekad nece Start/stop.ili mi se ukoci kao prosli put na svirci pustao sam na pauzi preko klaviature MP3 neke pesme i kad sam hteo da sviram stisnem Style play i tu mi se ukoci i nista nije radilo pa sam morao da je gasim in upalim.posle toga sve u redu.
Dodato:
Znali mozda neko zasto mi se na pa600 u nekim bojama cuje kao Sustain kad odsviram neki triler.?

zeljko 19.05.2013 01:13

Kod meine se nije vise desilo to da zamrzne dugmice od kako sam vratio na fabricko stanje i ponovo ucitao drugi set ali ne i Global od tog seta.Sad mi se desi kad hocu da brisem neke ritmove koji nevaljaju i koji su slabiji od drugih da bruji nesto na zvucnike i onda za neko vrijeme prestane..Evo danas sam ucitao ponovo neki set i ne desava se nista problematicno..Vidjecu sutra kad budem brisao sto mi ne valja da li ce opet zezat..Svi ovi setovi imaju cini mi se neke Probleme.Cak kad ubacujem iskace mi maska gdje pise Warning tako nekako.Valjda nisu setovi citavi i uvijek fali po nesto,pa mozda zato i zeza..Pozz

rolandx 19.05.2013 11:02

Najpribližniji i najbilji za učitavanje su setovi sa Pa1x... Sa tim setom odmah učita z ritmovima sve četiri stranice po useru. Iz setova za Pa800 ucita samo prve dve.... Setovi sa Pa1x (pro) nisu zahtevni puno sto se tice izmene segmenata u ritmovima, uglavnom (80%) sve funkcioniše OK.....

zeljko 19.05.2013 12:23

Sta mu znaci onaj Multismp?Kada kopiram set kao svoj na usb i hocu da ga poslije dopunjavam i sredjujem kako meni odgovara poslije kad idem na load nema unutra multismpl a kad gledam na kompu ima..Da li uopste to treba da se louduje i da li uopste podrzava ova klavijatura multismpl?Vidio sam i u jos nekim od setova pokaze taj multismpl.folder ali u njemu npr.nema nista.Da li je dovoljno kad ubacim samo PCM?I da li poslije ucitanog seta koji vec ima unutra semplove pcm.mogu naknadno uz te ubaciti i druge i da li ce da radi i pravi Probleme neke?

rolandx 20.05.2013 09:39

Ne prepoznaje fasciklu . Nije autorizovana klavijatura za takav vid operativnosti :D ( sempler editor). Ubacivanjem same PCM fascikle se ne dobija ništa. Sound je vezan za PCM i kroz SOUND prepoznaje koji je sempl i tako ga čita. Možda postoje programi kako bi se semplovi u PCM direktno kombinovali sa SUND-om ali o tome nemam pojma, nisam imao prilike tako da čačkam. Recimo da kada se učitava set, nema potrebe učitavati PCM posebno, jednostavno se učita SOUND i on sam load-uje sempove iz PCM. Sound - performans - style i to je to.

zeljko 20.05.2013 12:42

aaaaaaaaaaaa hvala a meni rekose da ucitavam sve jedno po jedno Osim Globala.Znaci ne trebam Pcm ucitavat dovoljno je samo Sound?Hvala druze na lijepom odgovoru.Poz

MT775 20.05.2013 14:56

Kvar touch screen na Pa 600

14.12.2012 kupio sam u njemackoj korg pa 600 nakon toga u martu je vec poceo da se kvari displej se nije palio uporedo sa sistemom na jednoj svirci je onda crkao skroz milsim da je svjetlo na displeju crklo ondeo sam u prodavnicu klavijaturu i oni su je poslali na popravak direktno u Korg Marburg inace centrala za njemacko trziste nako 3 nedelje dobio sam klavijaturu nazad pise da su ugradili novi displej e sad mi se dasava kad a kavijetura duze radi a ukljucene su slusalice pocne iz zvucnika da zavija kao stari radio kad trazis stanicu iako je smanjena klavijatura e sad neznam dali je to do semplova ili ima problem sa naponom inace tiho se to sustanje cuje ako tako nastavi opet nazad na popravku ne zelim da plasim kolege mozda sam uhvatio nesretnu klavijaturu ali ne svidja mi se to sto se sklapa u kini mislim da je pa 600 totalno rucni rad od jeftine radne snage sto se vec odrazava na kvalitet instrumenta

evo i jedno pitanje ako sa pa 800 ucitava samo prve 2 banke perf ...kako ucitati ostale 2 ...dali ucitava kompletne sound banke 1 i 2 i user dk ....

pozdrav

zeljko 20.05.2013 14:59

Druze ja sam dobio 3 godine garanciju i ako se desi za te 3 godine da mi se 2 puta desi neki kvar zahtjevacu svoje pare nazad i nikom nista:DIli cu dotle ustediti jos koju paricu i Kazem im hocu korga pa 3x i morace da mi priznaju onoliko koliko sam platio pa 600
Dodato:
Tako da mi uracunaju moje pare Koje sam dao za korg i jos dodoam koliko treba za bolju klavijaturu..Kazna za firmu korga

rolandx 20.05.2013 15:27

Citat:

Originalno postovano od MT775 (Post 243508)
14.12.2012 kupio sam u njemackoj korg pa 600 nakon toga u martu je vec poceo da se kvari displej se nije palio uporedo sa sistemom na jednoj svirci je onda crkao skroz milsim da je svjetlo na displeju crklo ondeo sam u prodavnicu klavijaturu i oni su je poslali na popravak direktno u Korg Marburg inace centrala za njemacko trziste nako 3 nedelje dobio sam klavijaturu nazad pise da su ugradili novi displej e sad mi se dasava kad a kavijetura duze radi a ukljucene su slusalice pocne iz zvucnika da zavija kao stari radio kad trazis stanicu iako je smanjena klavijatura e sad neznam dali je to do semplova ili ima problem sa naponom inace tiho se to sustanje cuje ako tako nastavi opet nazad na popravku ne zelim da plasim kolege mozda sam uhvatio nesretnu klavijaturu ali ne svidja mi se to sto se sklapa u kini mislim da je pa 600 totalno rucni rad od jeftine radne snage sto se vec odrazava na kvalitet instrumenta

evo i jedno pitanje ako sa pa 800 ucitava samo prve 2 banke perf ...kako ucitati ostale 2 ...dali ucitava kompletne sound banke 1 i 2 i user dk ....

pozdrav

1. Reklamiraj i to. Pre toga uradi factory restore ( utility ) a najpre sacuvaj svoj set i proveri na fabrickim postavkama da li se isti problem javlja. Ukoliko se javlja, glupo je da im oprostiš... Jos jedan kolega je imao isti problem na pa500 ali kada ugasi njegove zvučnike. ...

2. Ostale banke ritmova učitavaj jedan ritam po jedan ritam. Može prepoznati sve ali sam raspored banaka nije isti, par stranica unazad napisao sam da je najkompatibilniji set učitan sa Pa1x ( pro) klavijature. Učita četiri stranice ritmova u jednoj banci i 80% seta se ne mora prepravljati, menjati drums, bass i ostalo... Radi sasvim solidno bez puno muke.

MT775 20.05.2013 15:59

Pa 600 Zvucnici

Citat:

Originalno postovano od rolandx (Post 243513)
1. Reklamiraj i to. Pre toga uradi factory restore ( utility ) a najpre sacuvaj svoj set i proveri na fabrickim postavkama da li se isti problem javlja. Ukoliko se javlja, glupo je da im oprostiš... Jos jedan kolega je imao isti problem na pa500 ali kada ugasi njegove zvučnike. ...

2. Ostale banke ritmova učitavaj jedan ritam po jedan ritam. Može prepoznati sve ali sam raspored banaka nije isti, par stranica unazad napisao sam da je najkompatibilniji set učitan sa Pa1x ( pro) klavijature. Učita četiri stranice ritmova u jednoj banci i 80% seta se ne mora prepravljati, menjati drums, bass i ostalo... Radi sasvim solidno bez puno muke.

hvala na odgovoru provericu u kojim se situacijama pojavljuje to zavijenje iz zvucnika dali kada su iskljuceni ili zavisno ode sempla koji sviram posto je to stvarno sporadicno ne uvek nego povremeno se pojavljuje strasno me interesuje sta je razlog tome ucitat su fabricki set i izbrisati sve sempolove i onda pustiti da pa 600 radi neko vreme da vidim dali ce se to zavijanje pojaviti...pozdrav kolegama

edin.u 22.05.2013 14:20

Pomoć oko setova pa 600

Pozdrav svima na forumu!Kupio sam prije par dana pa600 i potreban mi je set za svirku pa bih molio za savjet u vezi ovih setova koji se nude po internetu... :).

rolandx 22.05.2013 16:49

Toplo bih ti preporučio setove koje sam uploadovao...:
http://www.yu-midi.org/forum/downloa...#axzz2U273JtYM
http://www.yu-midi.org/forum/downloa...#axzz2U273JtYM

Pozz

Svirac bt 22.05.2013 17:29

a jel moze da se nadogradi ram ili je limitiran na 96mb ?

Trenutno vrijeme na Forumu 22:25

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org