YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum

YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum (http://www.yu-midi.org/forum/index.php)
-   Korg (http://www.yu-midi.org/forum/forumdisplay.php?f=12)
-   -   KORG PA3X - Oficijalna Diskusija (http://www.yu-midi.org/forum/showthread.php?t=17681)

dexter 25.04.2016 13:04

latencija

Latencija na pa3x, u Globalnom podesavanju mikrofona "Voice Processor Setup", u donjem dijelu ekrana izaberite "MIC TONE" zatim imate opcijju "GATE" to ugasite i nema latencije. Bar sam ja tako riješio svoj problem. Ustvari ja sam na pratećim vokalima ostavio samo malo latencije, jer u live svirci bolje zvuci, kada prateći malo kasne, izgleda kao da stvarno neko pjeva :)

nelica2002 25.04.2016 17:45

ffb, nigdje nisam našao tu opciju prebacivanje iz dinamički u kondezatorski ili si mislio na napajanje 48v bez kog kondezatorski ne funkcionira.

ffb 25.04.2016 22:31

Probaj, koliko se sjecam to je.

sale_band 29.04.2016 05:06

Pozz korgovci,

Zanima me da li je moguce generalno smanjiti/pojacati neki style i onda ga memorisati da se sledeci put pali sa tako sacuvanim levelom???

Vux 29.04.2016 20:43

Mm ja smanjim svaku traku za npr 10% pa snimim, nisam naišao na master volume za svaki ritam pojedinačno

Sent from my iPhone using Tapatalk

sale_band 30.04.2016 08:09

Ma kontam da nema tu mogucnost ali bi bilo sasvim logicno, da na kraju ritma postoji "master volume" za kompletan ritam, nesto kao mix tool u Studio One :)

Vux 04.05.2016 19:21

Bilo bi i više nego potrebno, možda ako odeš u record/edit style nadješ nešto, ja ga na pa500/600 nisam našao

Sent from my iPhone using Tapatalk

srdjan motif 06.05.2016 15:51

Nisam hteo otvarati novu temu reko da ne gomilam, hteo sam vas pitati za pomoć dobijam Pa3x u Zamenu polovan naravno e sad nemam iskustva sa bilo kojom Pa serijom. Pa dal bi mogli da mi kazete sta da gledam koje su joj mane tipa displeja I sta već hvala unapred :)

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk

splendid 06.05.2016 19:02

Jedino što joj tasteri pucaju....plastike koje stiskaš znaju da puknu i malo upadnu ali mikroprekidači rade....obično na najčešće korištenim dugmadima tipa start/stop....tap....exit....break...i sl.... ostalo nije problematično koliko znam....a što se mene lično tiče ako je u hard case verovatno je putovala avionom pa je tamo tumbano i bacano ko džak krompira najverovatnije...ali opet ne mora da znači...u svakom slučaju odlična sprava.

mimiki 07.05.2016 02:51

tasteri pucaju na svakoj klavijaturi,a na pa3x su dosta kvalitetni i nisu toliko osetljivi imam ga preko 4 god i nijedan nije stradao a sto se tice truckanja po kolima i avionu ne znam u cemu se pa3 razlikuje od drugim povodom toga pa se to navodi kao mana ,@splendid naveo si totalno relativne stvari...

Sent from my GT-I9301I using Tapatalk

Milan$ 07.05.2016 04:36

takodje veliki plus za tastere na pa3...za 4 godine samo su mi dva pukla, a nisu morala ni ona :) ,a mikroprekidaci, kao kad je bila nova, svi i dalje reaguju i na najmanji dodir, sto je stvarno ok, tasteri vrlo kvalitetno uradjeni, jer se secam da su na pa2 bas cesto pucali, i cesto su crkavali mikriprekidaci, pa jos i problem s onim lampicama, na pa3 je sve to na kvalitetnijem nivou..

ffb 07.05.2016 09:21

Svirao sam Pa3 tri godine i sa tasterima nisam imao problema. Ponekad sam morao na displeju jace stisnuti da primi zadanu komandu. U garantnom roku vrisnula maticna ploca? Bez garancije cijena popravka 800-900 eura. Ostalo ok.

Milan$ 07.05.2016 12:55

mozda bio problem sa onim falicnim baterijama za ram kad je vrisnula maticna?

Poslato sa G7-L01 uz pomoć Tapatoka

ffb 07.05.2016 13:58

Moguce, bateriju sam prije promjenio. Tko ce znati razlog?Pocelo je sve vise i vise da se cuje zujanje.Pokusavao sam sa Di Boxom ali zujanje se culo i dalje. Bio je star 1,5 godinu, za transport kofer, u suhom i toplom lagerovan kada ga nisam koristio. Danas je sve moguce.

ella 85 07.05.2016 14:05

Citat:

Originalno postovano od ffb (Post 289618)
Svirao sam Pa3 tri godine i sa tasterima nisam imao problema. Ponekad sam morao na displeju jace stisnuti da primi zadanu komandu. U garantnom roku vrisnula maticna ploca? Bez garancije cijena popravka 800-900 eura. Ostalo ok.

Kako se desilo to kad je vrisnula ploca.......jel bilo kakvih simptoma.......ili je od jednom samo skroz stala ?

ffb 07.05.2016 14:54

Sve je radilo i dalje samo je zujanje(brujanje bilo sve glasnije i glasnije).Prvo mjenjanje kablova,drugi mixer, di- box a brujanje sve glasnije i kako sam vec rekao hvala bogu pod garancijom.Nisam svirao pod satorom na agregat, vec u normalnim salama po Austriji, Svicarskoj i Njemackoj.Promjena ploce odradjena u ovlastenom Korgovom servisu.

srdjan motif 07.05.2016 21:01

Hvala na savetima :) treba da gledam dal ima to zujanje dugmice I odziv Touchscreena?

Milan$ 08.05.2016 00:18

ma ne, to su nasumicne pojave, generalno nema neke konretne mane na koju bi posebno trebao da obratis paznju, znaci gledas kao i za svwku klwvijaturu, da je sto bolje ocuvana, proveri jel sve funkcionise, jel svira :) u ucitaj neki set da.vidis jel normalno sve radi, znaci manje vise kao sto bi gledao bilo koju klavijaturu da kupujes, kazem nema neke konretne ustaljene mane na koju bi trebalo posebno da obratis paznju, tako da samo je detaljno ispregledaj, procackaj i to je to

splendid 08.05.2016 04:49

Mikimiki nisu to ne bitne stvari...Za 15tak i kusur godina i dosta korgovih aranžera koji su mi prošli kroz ruke pa3 je prva klavijatura na kojoj mi je pukla neka plastika tastera, ni na jednoj drugoj nikada a ti si jedan od retkih...da ne kažem možda i jedini kome nije pukao ni jedan taster....ko god od mojih prijatelja ima pa3 bar jednu plastiku je krpio...ja sam dve ili tri lepio jer nisam uspeo da nadjem zamenske tako da pa3 definitivno ima problem sa tim plastikama a što se tiče letenja i case-a to je dobronameran savet bez obzira da li se radi o pa3 ili bilo kojoj drugoj klavijaturi i naveo sam da je sprava u svakom slučaju odlična....probleme sa baterijom za sat ili za ram je totalno bezveze uzimati za negativnu stvar jer je baterija potrošna roba....

U svakom slučaju ništa bitno od vitalnih delova nije problematično...tako da ostaje jedino vizuelno stanje da se pogleda...

U svakom slučaju kolegi želim da se ponovi i da zaradi novaca sa pa3 :)

srdjan motif 08.05.2016 07:37

Hvala puno na savetima u Ponedeljak trebalo bi da stigne pa cu javiti sta sam radio, hvala svima pozzz :)

Dodato:
Nažalost Pa3x bila u loshijem stanju pitch nije radio slajder za volumen je krckao a I estetski nije izgledao bas nesto. Nemogu da shvatim takve ljude kako ne mogu da cuvaju svoj instrument.. Opet hvala na pomoci :) pozzz

Milan$ 09.05.2016 21:50

pa dobro, ako je kostao 1500 e, nije to tako lose :D

srdjan motif 09.05.2016 22:47

2200 za keš a hteo je mog kronosa X. Mislio sam da radimo glavu za glavu.

iljusin 14.05.2016 21:23

Nemogu kopirati brisati style,performance,nema padajuceg menija sa strelicom na performancama,a na style daje samo da preimenujem favorite,u cemu je tu fora,ako neko zna verovatno je opscja neka zakljucana u globalu ili kako vec.Nemogu nista da obrisem i da kopiram ni style ni performance.P3x

mimiki 14.05.2016 23:18

nema to na pa3x ,dok pa900 i te sto su posle izasle klavijature imaju

Sent from my GT-I9301I using Tapatalk

iljusin 16.05.2016 20:53

2 Privitaka
Koju ram memoriju za pa3x uzeti od ova dva modela,ili je to svejedno.Imali razlike u kvalitetu u njima,pogledajte slike.

sale_band 18.05.2016 05:07

Memorija (ako je original Korgova) je ista bez obzira na pakovanje.
Ja imam dve ove u beloj kutiji. Ovu crnu nisam vidjao ranije

rincha 07.03.2017 13:36

marko, molim te pogledaj hotmail ili mi u pp pusti neki tvoj kontakt, treba mi help oko vokodera za pa3x, vidim da si tata za njega 😀
Dodato:
drugari, moze li pomoc, mogu li nekako da usnimim da mi desna ruka ne bude prejaka, tek sam uzeo klavijaturu i polagano se igram s njom, takodje, imate li neki dobar preset za vokoder, pogasio sam sve njegove "pomoci" tipa compreor, gejt i sl) ali mi i dalje moj stari vokoder na pa800 ubija koliko se bolje cuje?
hvala unapred na pomoci
Dodato:
za desnu ruku, moze li to bez papucice :-)

nemanja 1982 01.04.2017 19:39

Poz svima. Hocu da kupim PA3x, e sad me zanima za sta mu sluze one baterije sto se menjaju i koliko ih ima, koliko one kostaju?

branoy 02.04.2017 21:14

iljusin ja imam tu crnu prvu ram, turska 100eu je bila, evo vec treca godina radi max . svirao sam te tri godine sve uslove, vlaga, suince itd sator sala klima, msm sve sto postoji, evo 3 prosle radi i dalje

mimiki 02.04.2017 22:22

Ja sam pa3ximso pet godina I nikad ja tu bateriju nisam menjao

Послато са HUAWEI VNS-L21 уз помоћ Тапатока

Dacho. 11.12.2017 21:40

Прва два клизача за јачину звука су ми подешена тако да када на десном појачавам тон(десна рука, соло инструменти), јачина звука левог (ритам) се смањује. Да ли то може да се исправи?
И да ли може да се преправи име стила или боје?

nikadvisekorg 12.12.2017 01:26

Citat:

Originalno postovano od Dacho. (Post 299306)
Прва два клизача за јачину звука су ми подешена тако да када на десном појачавам тон(десна рука, соло инструменти), јачина звука левог (ритам) се смањује. Да ли то може да се исправи?
И да ли може да се преправи име стила или боје?

Tu gde piše balance slider

Послато са SM-J510FN уз помоћ Тапатока
https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...3c7e87a99a.jpg

Dacho. 12.12.2017 20:07

Хвала друже

nemanja 1982 14.12.2017 12:10

@nikadvisekorg jel moze da se odvoji na jednom slajderu ritam, a na drugom desna ruka, to sam mogao namestiti na PA800 ali na Pa3 ne znam kako. Na pa800 na master volume mi je bio ritam a na balance desna ruka.

Verovatno je moguce i na pa3x ili?

nikadvisekorg 14.12.2017 18:51

Ne može na ova dva glavna, ali na ostalima ima više mod-a za korišćenje, imaš user varijantu gde na svakom od onih slajdera gde podešavaš jačinu elemenata pratnje podesiš da radi nešto što ti treba. Napisaću detaljno u toku večeri.

Dodato:
Citat:

Originalno postovano od nemanja 1982 (Post 299353)
@nikadvisekorg jel moze da se odvoji na jednom slajderu ritam, a na drugom desna ruka, to sam mogao namestiti na PA800 ali na Pa3 ne znam kako. Na pa800 na master volume mi je bio ritam a na balance desna ruka.

Verovatno je moguce i na pa3x ili?

Evo pogledaj imaš BALANCE SLIDER A i B i u globalu tu gde sam slikao na drugoj slici podesiš šta da ti radi koji klizač/slajder.https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...ae033b945c.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/201...40a2a24eb3.jpg

Dodato:
Nemam opciju da editujem preko TT....
Sad sam pročitao pažljivo tvoj post, pa naravno da može, glavni MASTER VOLUME ti smanjuje desnu ruku, a BALANCE ti smanjuje pratnju ali pod uslovom da je u globalu ceo araner na OUT 1 i da je balance slajder u globalu na acc/sng volume.

Cegor5 08.01.2018 23:50

eh kolko su ovi real time klizači korisni u odnosu na le verziju

nemanja 1982 06.03.2018 19:53

Koju pedalu da kupim za solo boje za pa3x?? Za sta sluzi volume,a za sta expression?

Ritmovi mi rade odlicno,ali su mi problem boje, neke boje su mi odlicne,neke su bas tihe, recimo Piano mi slab. Dok neki strings je preglasan.

Nemam vremena da nivelisem ritmove i boje sa fabrickim.

Postoji li resenje pedalom???

ella 85 07.03.2018 09:30

Pedala moze da smanjuje boju nize od toga .
Kad pedalu gurnes do kraja ona ce doci do te jacine koja je trenutno.

Moras podesiti snagu i tako sacuvati.

roland84 07.08.2018 22:26

Terce sa PA800 na PA3x

Pozdrav svima!
Potrebna mi je mala pomoc.Imao sam na pa800 uradjene terce u voice procesoru, i jos dosta dobrih stvari, ali ih nemogu ubaciti u pa3x.Pise da nije pa3x file.Dali moze nekako da se konvertuje?Unapred hvala na odgovoru, i izvinjavam se ako vec ima otvorena slicna tema a nisam video.

toni-bt 14.12.2018 17:07

zaledi ekran

Kada upalim klavijaturu korg pa3x61 sve funkcionise samo ekran zaledi nekih 10 tak minuta onda krene i sve radi bez ikakvog problema sve dok je ne ugasim a onda ista prica.ovo mi se desava zadnjih 2 dana do sada nisam imao nikakvih problema a ekran nije ostecen niti ima bar jedan mrtav piksel .uradio sam reset i opet isto.nisam uradio o,s.ako je neko imao ovakav problem ili zna sta bi moglo da bude, molim nek da savet pozzz.

Trenutno vrijeme na Forumu 01:30

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org