![]() |
Limitiran je.
Sent from S3 |
Zanima me da li ovi setovi stvarno zvuče kao što je na youtubu ili je to studijski našminkano? |
Ovo je smesno kako moze da radi pa600 tj.kako meni radi :D
|
Jel ti to reklamiras ove setove ovde na forumu?[-X
To nije dozvoljeno.Procitaj pravilnik foruma posto vidim da si nov na forumu a vec debelo krsis pravila. |
Donedavno sam imao Pa60 tako da nemam puno iskustva sa semplovima,a kada ucitavam neki set od Pa800 javlja mi neku neku grešku prilikom lodiranja Sounda i neki ritmovi mi ne rade kako treba.Pokušao sam jedan po jedan PCG da učitam al opet se javlja problem.
Dodato: Ma ne reklamiram ništa pitam za savjet tek sam kupio pa600 pa nemam pojma o njemu. Izbrišite taj post ako je problem. |
Todorgm : Verujem da tvoj set ubija. Eto razloga da ga podeliš sa kolegama ;) . Šalu na stranu, ni ovo gore nije loše i svaki ton na mestu. Da ne komentarisem jer je vec postavljeno mimo svih pravila i ne želim da širim priču, ali recimo da iz Zile seta 7/8 ubija doslovce. Ali ne i ostalo, tako da je diskutabilno šta se kome sviđa. Ukusi su različiti.
|
Citat:
|
Pa mislio sam na to da li će da zvuči i na sintu kao na demu, a ja lično nemam više dovoljno ni znanja, ni živaca da se time bavim.
|
Najvjerovatnije da ce se cuti kao i na demo snimku. Jedino sto su eventualno mogli da urade da bi poboljsali kvalitet demo snimka, je propustanje kroz leveler ili kompresor i mozda naknadna obrada ekvilajzerom. To sve i sam mozes, uz dodatne uredjaje (koji ne kostaju nkakvo bogatstvo) da uradis i to sa kompletnim soundom svog aranzera. Ljudi kod nas, generalno imaju ogromnih problema sa vrlo jednostavnim uredjajima kojima su u stanju enormno poboljsati svoj sound i to za sitan novac. Kada ce se ta totalno negativna tradicija konacno prekinuti, ni sami Bog ne zna, ama siguran sam da nece skoro. Nemoj ovo da shvatis licno jer ti si samo jedan u masi muzicara za koje je pravi put ka dobrom soundu "velika tajna" obavijena najtamnijim velom.
|
Jest stvarno..Mogao bi nam Todorgm stvarno podijeliti taj njegov set ako hoce:DTj.ako hoce da uplouduje na Yu-midi pa da se i mi amateri malo usrecimo:)
Dodato: Ne bi bilo boljeg poklona za moj rodjendan koji sam pre par dana proslavljao:lol: |
To je smesno sprem ovoga,bar za mene.
|
Sa duznim postovanjem meni ovi setovi zvuce otprilike kao lose uradjeni setova za PA 500 ili PA 80 a ne za Korg PA-600.
Ako ovako zvuci PA 600 onda ga stvarno treba zapaliti.:lol: |
meni ovaj ESI -set na PA 600 zvuci sasvim korektno, mislim da je to mnogo bolji saund nego pa 500 i pa 80
|
I meni je ovaj zadnji set ok. Uzimajuci u obzir da su to samo dosminkani stilovi i semplovi koji su poreklom iz drugih PA serija. Pravi potencijal PA600 ce se videti tek kada neko sedne za klavijaturu i krene da pravi set od nule sa mogucnostima koje pa600 pruza a to je daleko iznad pa500 i pa80
|
Ma mora to da se poslusa na dobrim zvucnicima,ili ozvucenju,da bi se culo kako radi,nevredi na obicnim zvucnicima baz basova,evo ima i ovo
Dal neko ima ovaj set? Ovo je i vese nego dobro za sve pa serije. |
Ma kakav pa600,niste culi sta radi BK5 ;) Dobra je sprava to,i ovaj zadnji snimak je dobar,lepo upakovano sve.
|
O da cuo-probao bk5 i mogu da kazem da je jedino dobar za matrice ;)
|
Todore... zuti karton... nisi slusao dobro.
Citat:
Citat:
|
Citat:
Naravno da PA-600 moze mnogo bolje nego sto je na ovim setovima. @Todorgm nema potrebe za sarkazmom,nego kad si vec takav strucnjak zasto ti 7 tvojih tema pocinje sa naslovom : "Treba mi ......",sto nesto nisi pokusao i sam da napravis? |
Citat:
Zasto nepostovati,pa napravi ti ovako i poslazi, sve da zvuci kao jedan ritam,cuj svako danas pravi,pa pravi ili ne ovako. |
Strasno bi se zacudio samo da mozes i da pojmis sta sam sve napravio i "poslagao" u svojoj karijeri, pa je bolje da to ostavimo po strani. Nema nikakve potrebe da me prozivas na taj nacin jer mozes dozivjeti silno razocarenje i deprimiranost. Nije ovo kviz ili trka na 110 metara s preponama, pa da se takmicimo postavljajuci nekakve setove, ritmove i slicno. Licno ne moram nikom nista da dokazujem, niti osjecam potrebu za tim ali uvijek imam potrebu da kudim ili pohvalim neciji javno postavljeni rad jer taj rad se iz tog razloga i postavlja, dakle da bi bio komentarisan. U ovom slucaju je to sto je postavljeno lose, a nesto sto je lose ne zasluzuje nikakvo postovanje. Kraj price.
|
Pa za tebe je lose,vidis za nas neke nije lose nego dobro,nije kraj price,to je tvoje misljenje ako ti se nesvidja to je tvoja stvar,nije niko lud sta je lose a sta dobro svasta.Ja samo kazem dajte nesto bolje ako ima ja nisam cuo dosad.
|
Ako je ovo najbolje sto si do sada cuo, jedno je sasvim sigurno: malo, vrlo malo si cuo. Radi toga dalja diskusija s tobom, na ovu temu, ne bi imala bas mnogo smisla, te bi bilo najbolje da je polako privedemo kraju.
|
Tranzit, treba otvoriti anketu :"koliko vas zna da napravi novi ritam na klavijaturi? "... Kad bi ljudi bili iskreni, rezultat bi bio verovatno poražavajuć... Zato je mnogima to nešto sto je" sklepano" - dobro - jer oni ne moraju nista da rade i da se muče. Samo "Load" i vozi.
Sent from S3 |
Pa dajte vas dvojica vase setove da cujemo kad je ovo sve sklepano i nevalja nista,jedino ako nevolite takav stil pa pljujete, to je drugo o ukusima se nevredi raspravljati.
|
^^^ Ja ne pljujem nista,ja samo konstatujem. Svi jure necije setove,niko se ne interesuje da nesto sam uradi,to je glavni problem o cemu pricam ;)
A da su mnogi setovi SKLEPANI - potpisujem i stojim iza toga,jer niko ne moze da me ubedi u suprotno jer prvo imam ushi,a i mimo toga ,kad ucitam tako neki "izvikan" set -uzasnem se sa tehnicke strane,tako da znam o cemu pricam. |
@Vex
Tako je Vex, tako i nikako drugacije. Imas potpuno pravo, ama to nikako da shvate ovi momci kojima je svako smece dobro ili bar upotrebljivo, samo da ne moraju sami da urade jer taman i da hoce, ne znaju, a to je vec nepremostiv problem. @iljusin Momak, a da prestanes sa tim prozivkama, postaje dosadno, ponavljas se sinovac bez potrebe. Slicnih clanova i kojekakvih provokativnih postova smo procitali na ovom forumu bar stotinak, pa nam i nije nesto posebno interesantno tvoje piskaranje. Ako bas imas toliko veliku zelju da cujes kako to radi "omladinac" tranzit, nadji temu sa demo snimcima gdje sam svojevremeno postavio par snimaka u razlicitim uslovima rada, pa tamo to sve fino poslusaj, ama unaprijed da te upozorim, ne radim na konvencionalnim aranzerima odnosno instrumentima uopste, niti sa nekakvim setovima (ko im samo izmisli ime) vec na sasvim novim i jos nepoznatim (bar ne nasiroko) sistemima. Mislim da ce ti biti bar od male koristi, a i nece biti vise potrebe da me pozivas na "dvoboj", premlad si da bi to sebi mogao i trebao da dozvolis. |
Daleko je ovo od onoga kako bih ja zeleo da mi zvuci aranzer...Tupo nekako djeluje sve ovo i kao da ce se raspasti klavijatura dok ritam svira Imam neki osjecaj dok slusam:lol:Da ne dodje do zabune.Milsio sam na oe snimke sto je ovaj postavio sa YouTube..Inace dobra je pa 600 klavijatura.POzz
|
Citat:
|
Zna li neko koliko pa600 ima MB rom contenta? trazio sam u specifikacijama na korgovoj stranici ali nigde ne pise... ili nisam dobro zapazio ovako bunovan iz nocne smene =))
|
Sample ROM kod PA600 je potpuno isti kao i kod PA800 (jer je potpuno isti i sound chip) i kompletne novije PA serije, osim PA3X, a to znaci nesto oko 250MB. Tacno u MB ti ne mogu napisati jer od kompletnog ROMa od 256MB, odpada nekoliko MBa na styleove i operativni sistem. Nego... da nisi malo popio na poslu kad si toliko bunovan =))=))=))=))
|
18 MB.....al nisam siguran.i ja sam bunovan jos.usto u prvu.
Sacekaj nekog ko radi drugu,valjda ce on znat :)) |
Hhahaha... aman... jos Roland G800 je imao 28MB, a to je bilo Boga mi, poooooodavno i debelo mnogo za to vrijeme. Prva PA serija u koju spadaju PA80 i derivati, kao i PA1X su imali 32MB ROMa (istu velicinu ROMa ima i mnogo obozavani Triton), a onda je odjednom Korg shvatio da taj ROM i nije bas toliko skup, pa izazvan Yamahinim Tyrosom 1 sa 96MB, pa PSR3000 sa 64MB i na kraju Tyrosom 2 sa oko 300MB (da ne zaboravimo Yamahin PSR 9000Pro sa 48MB), napravio Sound Chip od 256MB sampling ROMa koji je ugradjen u PA800 (i derivate) i PA2X.
|
Aman znam...ja samo mislio da yamahapassion zeza cisto da skrene malo sa onih prethodnih postova
A nemogu kilu smajlica da postavim jer pisam sa mobilnog :) ...znaci ti si pribran,odmoran i naspavan....garant si ti druga.. :) |
Jok... ja sam i prva i druga i treca... 24 sata u studiju ako mora... a ovih dana mora i uopste nisam pribran i sabran, naprotiv totalno sam oduzet.
|
U studiju...znaci ti jos student :P
|
Taman tako, jos studiram... vjecni student... nikad da naucim.
|
E hvala ti Tranzite na ovoj informaciji, pitao sam iz razloga da vidim koliko PA600 po ROM memoriji zaostaje za GW8 kad ono... :)
|
Hvala i od mene:green:Napokon 1000 postova prebaci:))
|
Citat:
|
Trenutno vrijeme na Forumu 22:11 |
Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
.
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org