![]() |
@djorosaur
ako si na mog Korga X5D mislio necu jos nista da menjam. Sacekacu do jeseni. Kao sto sam rekao svadba je na vidiku:) i ne bih sada da ulazem. Sviracu i ovo leto na GW 8 a za dalje videcemo. |
Moram opet da kazem daje pa600 odlicna masina,ovako kada sam 2005 kupio le korg odma sam zaboravio na dx11,v50 itd,zatim kasnije kada sam kupio pa50 koj sam odradio kao pa80 znaci imao je sve kao pa80 zaboravio sam moj legendarni modul od rolanda ra800,znaci uzmi masinu i neces se pokajati 100000%
|
Hvala Nele1. Najverovatnije cu da uzmem klavijaturu na jesen. Sada ipak ne mogu imam velika finansijska ulaganja ovog leta a imam i dobru masinu da radim do tada. Hvala u svakom slucaju. Nastavicu da pratim temu pa cu na kraju i da je kupim;)
|
Znaci da ubacujem..Evo idem pa sta bude hehe
|
Novi OS za pa600.
Korgpa.com |
Ja ubacio novi Os i ne vidim nikakve promjene sto se semplova tice sve mogu isto da ubacujem kao i do sada,sto znaci da korg nije zaboravio ili imao namjeru da samo ono sto Firma nudi od semplova moze da se koristi..Ja zadovoljan.Poz
|
Bilo bi lepo da neki kolega koji poseduje pa600 zaokruzi celokupnu pricu o toj klavijaturi....
Tj navede vrline,mane,kompaktibilnosti izmedju serija,inportovanju semplova,exportovanju,editingu bubnjeva,bagovima i svemu ostalom sto bi se moglo navesti kao korisnim informacijama. Ovako mozemo citati do sutra i pogubiti se jos vise u informacijama i dezinformacija u ovoj temi. PozzzZ ! ! ! |
Sigurno ce neko ko se dobro razumije u korga da to objasni..Ja samo za sada znam sta god sam probao ubaciti od Setova,ritmova,semplova itd.Sa pa 500,pa 800,pa 1x,pax2 i cak neke stvari rade dobro i sa korga pa x3 tj.radi sve sto nije koliko sam skuzio na korgu pax3 kompresovano,posto tu jedinu funkciju ne podrzava ovaj.Valjda ce neko od iskusnijih kolega napisati malo vise i strucnije od mene..Ja ne znam drugacije.pOzz
|
U pravu si Zeljko.moze sve od pa2x,pa800 pa1x.Od pa3x mogu ritmovi ali ne i kompresovani samplovi.Oni se ustvari ucitaju ali klavijatura ih svira u sebi..hehe.Veliki je plus sto ritmovi od pa3x idu direktno u pa600.
|
Kao sto rekoh Zeljko, bilo bi glupo nam nam ne rade semplovi sa novim OS!
Dodato: Cim i Pa600 ima isti broj Intr-a, varijacija i prelaza kao i Pa3, znalo se od pocetka da ce biti kompatibilni i da ce moci da se ubacuju ritmovi i boje sa jednog na drugi, bez obzira na razliku u ceni! Juce sam se iznenadio koliko je opala cena Pa500, ovde kod nas u Mitrosu, pala je na 85 000 din. ... tako da ko ima-razmislite o prodaji istih i prelazak na Pa600! Sjajna je sprava, a dobar odnos cena-kvalitet! |
Citat:
Kada bi bilo ko od nas pokušao sve to da ti objedini u jednom postu, osedeo bi. Odvoji dva tri sata vremena i siguran sam da ćeš doneti pravi sud o ovoj spravi čitajući ,,korisne " postove u ovoj temi. Dodato: Učitan. Perfektno. Nije izbrisao set koji imam. Ukoliko radite posle toga factory restore ( poželjno je) prilikom učitavanja vaseg seta koji je bio u njoj nece ucitati global kako treba ( zakljucavanja sto se recimo tice lower-a i sl). Nista nečačkajte već samo ugasite i upalite klavijaturu i učitače global kako treba. Ukoliko vam je nakon vaseg seta nesto sumljivo, ugasi, upali i to je to. Jedna od najveće prednosti su ucitavanje i snimanje seta ( date su opcije da se izabere sta zelite da snimite) Izmedju ostalog Full sister restore... koji nije bio dostupan. o meni jos vaznije opcija je direktno memorisanje držeći recimo STS duze od jedne sekunde... Bez shift-a. Idealno. I jos puno puno toga u PDF formatu koji je uz OS dodeljen, sve lepo pise. Izvanredna dopuna... real time korisna.... Nema jeda i nema zime. Semplovi se učitavaju kao i pre. |
31.05.2013
OS 1.10 for Pa600QT models Pa600QT_Operating_System_v110.zip http://www.korgpa.com/en/support/pro...-software.html |
Ucitao sam ovaj novi sistem za QT. Nakon toga sam ucitao normalno svoj set od 85mb . Dakle, nista mi nije zakljucano.Ima nekih dodatnih opcija u sebi.Narocito mi se svidja select all i novi , laksi nacin snimaja STS i performansi.
|
A u koju klavijaturu si ucitao taj novi Os,Da li u internacionalnu ili QT klavijaturu..Pitam jer me zanima da li bih se mogla oba OS-a ucitavati u obje klavijature i da li ima nekih problema ili nedostataka poslije.Pozz
|
Citat:
Pa600QT_Operating_System_v110.zip je za Korg Pa600 QT klavijaturu Napomena: Nemojte pokušati učitati operativni sustav za Pa600 u instrumente Pa600QT i obratno! |
nisam zapratio sve imam dve pitanja dali ima HD kao na pa1xpro (tu ima puno user mesta za ritmova ) ili kartica i dali ima USB standardno 2.0 vidim pozadi ili je to micro usb pozz
|
Nema hard disk, ali ima osim usera: 1,2,3 i 10 mjesta za ritmove u favoritima.Ima mjesto za standardni usb memory stick sa koga se ucitaju setovi i pustaju pjesme. Ima i micro sd slot, ali je sad zasad za nas neupotrebljiv.
|
I ne samo da ima 10 favorite i 3 usera nego mozes i sve fabricke ritmove prepisat sa svojim ritmovima.
Samo, 10 favorita i 3 usera je i vise nego dovoljno. |
Jesi siguran da nema Harddisk?Ja kad sam prikljucio kablom na komp pokaze mi harddisk,samo sto nije bog zna veliki i nema puno mjesta.
|
hvala vam puno , zainteresovan sam pa se raspitujem
|
Kakva god da je njegova memorija hard ili drugi vid memory space-a, veličine je 1 Gb. Nije zanemarljivo i veoma je korisno za čuvanje seta, MP3 datoteka, i tekstova i drugih stvari. Nema potrebe za stalnim korišćenjem USB-a... Sasvim dovoljno osim ukoliko planirate da odgledate neki film.... :D
|
.....
......ogledate neki film... =))=))=))
roland,e ova ti je dobra. treba to isprobat u pauzama |
a iz kojeg sinta je nabolje ucitati set iz pa1x pa2x ili pa 800 ? sta mislite i iskustva onih koje imaju
|
Svejedno, bitno je voditi racuna o memoriji korisnickih semplova,tj. PCM. Od gomile setova koje imam, samo sam ih nekoliko uspio ucitati komplet. Sve se ucita normalno iz svih setova, osim tih semplova, jer ponekad prijavljuje gresku, ne znam sto, mozda su setovi nekompletni. Ranije nisam imao sempler klavijaturu, a sad , kad imam , vidim da ima losih i semplova, tako da se neke fabricke boje uz dotjerivanje mogu napraviti da budu bolje od vecine semplova.
Najbitnije je prilikom ucitavanja seta od druge klavijature ne ucitavati global. Dodato: Pogrijesio sam sto sam napisao da je ovo sempler klavijarura, jer nije. Ona samo cita semplove,ali ne moze semplovati. |
ja sam nedavno dobavio pa600 i mogu vam reci da radi odlicno i cita sve od pa1, , pa800, pa2, bez ikakvog preblema...
|
a jel si proba na ozvucenje kompleto kako zvuci u sporedbu pa1 pa 800 ?
|
Ako našteluješ master EQ i limiter kako treba... zvuči bolje :D, nijanse su u pitanju, čistiji i konkretniji zvuk.... pisano je na tu temu i poređenja bar stotinak postova,... svako je izneo svoje mišljenje. Neverujem da ćeš naći konkretan odgovor, tj svako ima svoje mišljenje. Probaš i uporediš. Bitno je da nije lošiji zvuk sigurno, dakle najmanje isti a možda i bolji.
|
Ja je pakujem vise od 3 meseca i do sada sam dostigao neverovatan kvalitet,spakovao sam preko 1000 ritmova i skoro 300 boja + sts svaki sam sredio i svaku boju i ritam iznivelisao ,sredio sam i bas kontre opasne,bubnjeve ,takodje padove sam sredio po svom ukusu... da ne pricam o tercama ,zezalicama,slajdovima itd ....Pakovao sam je dan i noc ,e zato sad smem na crtu pred svaki pa3 :D
|
To sto izbacuje greske i meine nervira ali zato sam se sjetio i sad ucitavam sve jedno po jedno i cim iskoci greska izadjem iz medija i odem u user i tamo trazim taj sempl i odmah ga brisem,tako da dzaba ne zauzima mjesto i ne pravi mozda neke Probleme..Na taj nacin bude set super kad sledeci put ucitavam nista ne javlja...A vrlo vazno je da se nakon brisanja ode jos jednom na Suond pa na Menu i tamo gdje stoji Semplovi na prvoj funkciji jos jednom obrise,jer samim brisanjem u user nece izbrisati i osloboditi mjesto u ramu koliko sam ja mogao da primjetim i ako se ne varam...Klavijatura je stvarno za te pare dzaba tako reci i mrak..E jedino da se ne desi kvarenja itd.Poz
|
pa600 ima 1gb interne memorije, ne verujem da je u pitanju hdd već neki fleš disk....
|
Citat:
|
aaa sto se tice poredivanja sa pa800 na ozvucenju, uporedjivao sam isti set na pa600 i isti set na pa800 sad nemogu da kazem da pa800 ne radi bolje osim ako bi hteo da pretjerujem ;)
|
Je li se kome desilo da se cuje k'o neko kratko krcanje-sum na zvucnicima kad je neka boja na upperima previse pojacana i ide u crveno? To mi se desava na ponekim i RAM i ROM bojama. Ima neki limiter, pa sam umanjio decibele i iznivelisao jacine tako da sam rijesio problem, ali me zanima da li se kome jos to desilo?
|
Pa može da se desi kliping unutar instrumenta. U slučajevima da je naslagano deset oscilatora sa istim samplom, ili previše pojačano na ekvilajzeru, ili na nekom od drugih efekata koji pojačavaju. Jednostavno pređe dinamički raspon DA konvertera i zvrka. A nemoj se iznenaditi da i sam zvučnik krči. Ja sam moramo na novom pa500 da stavljam silikon na žicu zvučnika koja je zvrdala. Toliko.
Dodato: Samo ne bi trebalo na fabričkim bojama da klipa. Ove naše domaće boje da, kad se nareda po deset istih samplova pa onda ekvilajzer odvrnut. |
To se desava zato sto su semplovi koje koriste kolege bas "dobri" i lepo odradjeni.
|
Citat:
Sent from S3 |
a dugmice iste su ko na pa 50 ? i dal pise made in italy ili made in china ?
|
dugmici su bas bzv meni licno se ne dopadaju zato sto su napravljeni od nekokog bzv materijala pa po njima ostaje sve crno od prstiju bas bzv. aaa pise "madi in China" :) bez toga nebi bilo to to...
|
Kazem vam znam dosta njih koji imaju pa3 a radi im ocajno ili osrednje e zato treba izvuci maksimum iz instrumenta a to sam uspeo za vrlo kratko vreme :D
|
To je tačno,.. nedavno sam bio na gala svadi ( kao gost). Tip je svirao Pa2xPro. Bilo koji Pa50 od kolega, zvučao je bar četiri puta bolje od njegove dvojke. Hteo sam mu nalupati samare i reci da pozdravi roditelje koji su mu kupili instrument, krenuo ka njemu ali sam izbliza shvatio da dečak ima 130 kila pa onda,.. nalevo krug i zovi konobara... e tugo moja.
|
Trenutno vrijeme na Forumu 22:54 |
Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
.
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org