![]() |
drugo ja kad ti led crkne onda znas da je otisao i zamenis ga..ali meni ima ledova koji rade npr kad su ne aktivni za 30-40% osvetljenja znaci ne sija kao kad je upaljen nego na pola snage..e sad klavijatura je kupljena nova i posle mesec dana su ti ledovi poceli da sijaju a sky music nije prihvatio garanciju..tj objasnjenje je bilo da taj kvar ne spada u garanciju..i meni to tako radi vec vise od godinu dana i nemam za sada nikakvih problema ..ali kako mi je jedan rtv majstor objasnio to se desava kad struja negde "probija" pa bas zato i pitam da li to p[robijanje struje moze da prouzrokuje neki dalji kvar..za sada ih nema ali nikad se ne zna! hvala na odgovorima!
|
Evo da kazem i ja sta je naj bolje , cim primetimo da nesto nije u redu sa instrumentom , bolje se obratiti serviseru da otkloni kvar da nebi se kvar prosirio ..... Elektronika je to !!!!
|
**
@srkiboy
Kolega vi ,,vozite ,,tu klavijaturu vec godinu dana u tom stanju...jel tako...? Sta ocekujete sada ,da vam kazemo da je to sasvim normalno?? Odvojite toliko para da odnesete klavijaturu kod servisera ili niste ni trebali otvarati temu. @gagan Sta znaci ,,elektronika je to,, jel to neka zaraza,virus...sta je to...??? Za nekoga ko za sebe tvrdi da je serviser elektrotehnike je ovo ,,strucno,, objasnjenje vise nego zalosno...dobijam ospice od ovakvih odgovora. |
Eeeeh, ja sam svoju pa2-ojku odnio u srijedu na servis, ono nije normalno kao se diode gase, od vokodera, start/stop, varijacije, media.... pihhh covjece tu nema kraja, nadam se da ce mi to srediti ubrzo, al nije to sto su diode otisle (dobro prvenstveno sam radi toga je odnio) ali set mi se sam brise, semplova nema (sreca pa sam spremio svoj set) , display stopa kad mi se mehanicki dize,...... cini mi se da joj je "vakat" radit generalnu, pa eto nek rade........ a fali mi :( ;) ehehhe veliki pozdrav.
|
Gaga , nista lose nisam rekao !!!!!!!!!!!! ne vredjaj , sta ste se okomili na mene , dosta mi je vas i vase mrznje prema meni .....
|
**
Ma kakva mrznja..o cemu vi to pishete..? Zasto tako ?Ko koga mrzi?Ako vi smatrate da vas neko mrzi samo zato sto vam ukazuje na nebuloze koje pisete onda imate sami sa sobom problem.
Znaci ne govorim o nicemu drugom vec samo o vasem pisanju o i oko elektronike. Da ne bi sada ispalo da ja imam nesto protiv vas.....citiracu vas . U temi menjanje RAM proshirenja kod Yamahe gde se proshirenje uglavljuje u slot pitate dali se to lemi....???? Koji ram se lemi ???? Da ne idem daleko evo i jedna izjava koja je jos uvek vrh vrhova..: ,, Drugari , naj verovatnije da je kvar u napajanju , mozda ekosi ili neki hladan lem nije to nista strasno , i ja imam nameru da kupim tyrosa 2 naravno polovnog jer nemam novaca za novo . Al meni je lako sa kvarovima jer sam elektronicar serviser , odma otvaram i menjam ekose , to su elektrolitski kondenzatori male vrednosti koji sluze upravo za startanje chopera a i za pouzdan rad . To je to ,, Znaci svi koji imaju Tyrosa 2 neka iz preventivnih razloga menjaju elektrolitne kondenzatore...??? Jeste li vi nekada otvarali Tyrosa II ??? I nemojte da pisete nista pre nego sto postujete ovakve stvari. A protiv vas...ponavljam nema niko nista samo ste vec upadljivi sa slicnim postovima i postovima koji nemaju veze sa temom kao i davljenjem modova preko privatnih poruka. Nemojte pisati repliku i nemojte sami sebe jos dublje zakopavati. |
Jeste bezveze zabelajili. Moje skromno misljenje je slijedece
1.Diode crkavaju zbog prevelikog napona na ploce (to je dakle zvanicno od korga). 2.LOGIKA - ako je preveliki (nepropisan i sl) napon na ploci normalno da se ocekuju problemi prije ili kasnije na ostalim dijelovima sistema - (zavisno koliko su tolerantni na prevelik napon). 3.Da je samo do dioda nebi bilo bojazni za ostale dijelove sistema ali korg zvanicno kaze da je problem ploca - sto dokazuje tacku 2. ZAKLJUCAK: Imas spravu za koju najblaze receno mozes uvijek ocekivati da ti nesto krepa bilo neki kontroler, ROM,RAM i sl... Za sve koji imaju ovu spravu zelim da ih jaaaakooo dugo posluzi i nadam se da nisam u pravu sa predhodno navedenim. I jos malo crnjaka - sa pa2x nisi siguran kad ce da ti nesto krepa , sa pa 800 mozes biti siguran da ce nesto da ti krepa i to kad ti je to krepavanje najmanje potrebno Sto bi rekli rudari SRETNO |
Ali generalni zakljucak je da je previse skupa sprava da bi se takve gluposti desavale... pa makar samo i diode da crkavaju...
|
a reci cu ti jednu stvar kolega, sto puta mi je draze da mi otidje 10 dioda nego ram koji kosta bog zna koliko stotina eura.... u pravu si sve sto si rekao i ti i kolega xxl.... skidam kapu! ja ne znam jel ih itko mijenjao pa da su mu se opet pokvarile? Ponavljam draze mi je 10 dioda nego ram ili maticna :) pozz.
|
Da ne duzimo mnogo, greska je prisutna, klavijatura se kvari i tako ce ostati. Mi nemozemo nista pa zato najbolje bi bilo da privrsimo ova diskusija jer nigde ne vodi nego samo se pisu replike koje i nisu bas korisne.
LOCK |
Trenutno vrijeme na Forumu 01:15 |
Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
.
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org