![]() |
prijatelju,da ne bi gubio vreme mozis da izadjes na bilo koji pretrazivac,ukucas ime miksete i odes na neki sajt i pogledas specifikaciju svakog od njih i informises se za par minuta.
Meni se cini da si ti jako neodlucan i da ti je to najveci problem. Mooras sam da odlucis sta ces da kupis,veruj mi. ako sviras narodnjake onda je Dinakord odlicno resenje a ako sviras neku drugu vrstu muzike onda je to mnogo kompleksnije pitanje. |
Evo drugari da vam javim dassam danas narucio,i platio novog martin wismana Pmf 1200..Mislim da je to ipak najbolje resenje za mene..imam 4 kutije pa bi problemi bili:Sa yamahom emh5000,sto ima samo jedan master klizac,nema odvojene klizace za izlaze,a meni su jedne kutije od 400 wati,a druge 2 od 250w,pa mi trebaju odvojeni klizaci za izlaze,da pojacim posebno ove dve jace,a posebno ove dve slabije kutije..opet s druge strane dinakord,dosta star mixer,kako sam ja vido,cak 15,20 godina,ali ajd i to da zanemarimo,ali on ima samo jedan graficki EQ,sto mi opet ne odgovara,jer su 2 kutije tropojasne druge 2 dvopojasne,pa im treba drugacije stelovanje grafickog EQ (za divno cudo ,moj sad vec bivsi beringer PMP 2000 je imao 2 graficka EQ-a:D)..drugo dinakord je slabiji od martin wismana..konretno ovaj 1202 je 2x250wati na 4 oma...Wisman ima 2x350 na 8 oma,na 4 je sigurno bar 2x400-450 wati,mada jos ne znam tacno dok ne stigne,da vidim u uputstvu..Pmf1200,ima odvojene klizace za oba izlaza,ima 2 EQ,ima 2 efekta..bas sve sto meni treba,tako da ce ovo 99% da vrsi posao kako treba,bar se nadam...Stize u ponedeljak ili utorak,pa cemo o utiscima naknadno...hvala svima koji su pomogli u ovoj temi..Pozdrav za sve...
|
Eee, ovo je bilo kao u filmu... Izmedju snicle i pljeskavice ti izaberes boraniju :) Pa gde nadje Martin wizman...??? To sa "omima" i "watima" nema veze, jer ne sviraju etikete...
Al' ajde sad, gotovo, vec si pazario pa neka je sa srecom. Najbolje je da ucite iz sopstvenog iskustva, kroz praksu i godine rada.Uzalud saveti iskusnih kad na kraju napravite potpuno cudan i suprotan (pogresan) izbor :( Sve vas pozdravljam i nadam se da nisam bio previse ostar. |
Hvala kolega :D..pa iskreno po,nasao sam ga po savetima par kolega sa foruma(naci ces teme o martin wismanu u arhivi),i po savetu par majstora koji se razumeju malo vise od mene u sve to...po njima je to ok mixer za te pare...ne razumem se mnogo,ali znam sta mi trbea,a ovaj mixer ima sve to...samo da je jos ok snaga,i ja sam na konju..Javljam u ponedeljak,utorak..pozdrav
|
@Milan$
Nek ti je sa srecom!!! @domino Mudro zboris!!! :) |
3 Privitaka
Milanche hvala...
Evo drugari stigo je mixer,i cackam ga vec neko vreme..ZNACI MILINA...ubi dusu drugari kako radi...povezan na 4 kutije,do kraja odvrnuto sve,ma radi kao zmaj,odusevljen sam..nisam ocekivao toliko od ovog mixera,ali radi ko zmaj,pu pu da ga ne ureknem:D..Znaci nijednog momenta nije terao u crveno,nepa pikovanja ni ich,a zvuk i dalje cist,korektan,sa minimalno izoblicnjea,mozda malo metalan,ali ne previse,za mog bivseg behringera pmp2000 je pravi studio:D...moje kutije nisu bas bog zna sta,ali i pored toga,znaci zvuk je vise nego dobar..512 efekata...8 mozete da memorisete,ima da se bira za izvoz...i ko rece da ima previse ponavljanja na edelay..:-O..pa imate da birate eho sa manje ,vise,cesce,sporije i sl. ponavljanja,znaci ima sve moguce vrste i verzije,i ako ne nadjete nijedan ok za vas^:)^...hall vec radi kao zmaj...12 kanala,parametrika po kanalu,2 EQ-a,odvojeni klizaci za izlaze..pozadi ima 4 izlaza za kutije,2 banana,i 2 spikona...tezak ko tuc...znaci za 400 i nesto evrica,vise nego zadovoljan...jos 2 malo kvalitetnije kutije i BINGO..pozz za sve,pa se javim uskoro sa noim utiscima... |
samo da malo ozivim temu...ovaj mixer sam kupio pre 7,8 meseci i prodao ga pre neki dan..a juce ga uporedjivao sa pm1000...sad mi krivo sto sam ga prodao:mad:...sem efekata za glas,ja neku vecu zvucnu razliku nisam mogao da primetim...ima tu necega,ali minimalno,i to nesto totalno zanemarljivo da mi uopste nije ni bilo bitno...jos jednom,iako sam prodao gore navedeni mixer,sve preporuke za njega...za te pare vise nego odlican mixer,nov,nema greske,ima sve sto treba da ima jedan dobar mixer,pa i dobar zvuk..ako ste zadovoljni dinakordom,bicete i ovim wismanom...meni su ok,mada bih nesto jos malo "vise",cisce,tako da odoh na soundcrafta...ipak je klasa za dynacorda..ustvari dve klase:D...pozdrav
|
Trenutno vrijeme na Forumu 20:07 |
Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
.
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org