YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum

YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum (http://www.yu-midi.org/forum/index.php)
-   Korg (http://www.yu-midi.org/forum/forumdisplay.php?f=12)
-   -   KORG PA1x Pro Chip (http://www.yu-midi.org/forum/showthread.php?t=17563)

nikadvisekorg 30.10.2012 15:19

Citat:

Originalno postovano od buraz (Post 227748)
Samo da pitam jeli se to RAM prosirenje moze ugraditi u svaki model PA1x/
PA1xPro ili je samo u Pro verziju moguce.

Naravno da može, to mogu da ti kažem kao neko ko malo poznaje elektroniku, jer su klavijature potpuno iste, razlika je u pakovanju i onom delu koji napaja zvučnike..... zar misliš da bi korg dozvolio sebi da pravi različite delove za istu klavijaturu? Onaj deo koji je bitan za prepravku je isti....

Citat:

Originalno postovano od daliborkorg (Post 227764)
Moguće je proširenje na oba modela, umesto fabrickih proširenja (PaX-EXB01 Concert Grand Piano Expansion Board i PaX-EXB02 Latin & Latin Dance Expansion Board) se ubaci edo ram 2x32mb i uradi se neka pepravka da bi klavijatura koristila tu memoriju. E sad je se jedino čeka objašnenje kako to sve uraditi.

Naravno da je tako, drugačije ne može, jer je na standardnim ram slotovima softverski (a ne hardverski) ograničeno od strane korg-a da klavijatura prepoznaje maksimum 16mb po modulu. To možete proveriti tako što ubacite bilo koji modul od 32mb u samo jedan slot, klavijatura će se ponašati kao da ima samo 16mb.

E sad je glavno pitanje, šta se prepravi da bi klavijatura EXB ROM (slotove prepoznavala kao RAM?

marko87 31.10.2012 11:41

Najverovatnije treba da se edituje OS od klavijature, jer ogranicenje je u software.

Sent from my LT18i using Tapatalk

nikadvisekorg 31.10.2012 12:35

Citat:

Originalno postovano od marko87 (Post 227876)
Najverovatnije treba da se edituje OS od klavijature, jer ogranicenje je u software.

Nije tačno, čime to da se edituje sw od klavijature? To ko uradi a da nema veze s korgom garant može odmah da se nada poslu kod njih....

daliborkorg 31.10.2012 14:09

Izgleda da od ovoga nema ništa, prosto je nemoguće da niko ništa konkretno ne zna o toj prepravci.

nikadvisekorg 31.10.2012 17:51

ko ti je to prijatelju rekao da nema ništa od ovoga?

Kolega @tranzit je obećao kad bude ima vremena da će to da uradi i slika postupak, ne možeš da očekuješ da čovek ostavi svoje obaveze i radi da bi ja ili ti uštedeli 100-tinjak evra...

imaš onog iz okoline Leskovca koji naplaćuje 250 evra za to proširenje, ako hoćeš odradi, pa nam postavi slike ukoliko nećeš da sačekaš @tranzitovo objašnjenje.

p.s. a i ne možeš da očekuješ da taj koji naplaćuje 250e dođe ovde i pokloni svoje znanje koje debelo naplaćuje, i odrekne se svoje zarade radi nekoga koga ni ne poznaje.... 99% vas na forumu bi isto postupilo da zna tako nešto, ne verujem da bi podelili svoje znanje na forumu oko takvih stvari. A i čovek od toga živi, ne može svako da bude serviser, ne razumem ni ljude koji imaju 3000e za klavijature, a žao ih da ulože koji evro u klavijaturu, ili pogotovo kad treba setove da plate nekome da im kvalitetno odrade, u stanju su da ne daju ni dinara.....

daliborkorg 01.11.2012 00:13

Ok @nikadvisekorg, smiri strasti, priznajem da jesam malo prenaglio. Nije meni toliko hitno za tih 96mb već me zaintrigirala tema. Mislim da bi temi trebalo promeniti ime kako bi se jos ljudi priključilo.

p.s. ne tražim da meni niko otkiva nikakve tajne, ako je zahvat prost kao sto pričate to će kad tad procuriti u narod.

nikadvisekorg 01.11.2012 00:22

pogrešno si protumačio moj post nemam što da smirim strasti, nego sam hteo da objasnim zašto do sad niko nije objavio to...... isto kao kad se pojavi neki nov set, svi u početku gledaju da naplate debelo od drugih pa onda kad skoro svi imaju set, tad može da se nađe gde hoćeš....

daliborkorg 01.11.2012 00:25

Nadam se da će uskoro kosnici pa1x znati vise o ovome.

gogilo.cacanin 02.11.2012 09:50

Postovano sa mobilnog uređaja
Dodato:
Pre par dana sam se cuo sa ovim iz okoline leskovca.220 eura trazi.za mene se isplati investicija.navodno on garantuje za njegov rad.ali jedini moj problem je ,da je daleko od mene ,i on kaze da klavijatura mora 3 dana da bude kod njega. Zar stvarno ima toliko posla? Bar da je jedan dan. odnesem ,setam se po gradu,uvece dodjem uzmem klavijaturu i picim kuci.
Ali 3 dana???? imali toliko posla????
Postovano sa mobilnog uređaja

brajo456 03.11.2012 14:11

i mene to jako interesira, da tranzit nije tako daleko dao bi mu mog :)

zanima me jeli se taj isti postupak moze primjenit i na triton classic posto i on ima EXB slotove?

Trenutno vrijeme na Forumu 07:40

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org