YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum

YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum (http://www.yu-midi.org/forum/index.php)
-   Pojačala (http://www.yu-midi.org/forum/forumdisplay.php?f=48)
-   -   Behringer EP2500 bridge (http://www.yu-midi.org/forum/showthread.php?t=22277)

MarjanMilosevic 30.04.2012 14:34

A kako onda drugi kanal dobija signal ako se ne prebaci u prallel kad i u bridz?

tranzit 30.04.2012 16:03

Nisi razumio, kada se pojacalo nalazi samo u Paralel modusu u tom slucaju treba iskoristiti oba kanala, kada se pojacalo nalazi u Bridged modusu drugi kanal je potpuno neaktivan i treba ga maksimalno stisati, a kada se nalazi u tzv, Hybridnom odnosno kombinovanom modusu koji se sastoji od Bridged i Paralel modusa skupa, onda je prvi kanal zaduzen za ulaz a drugi kanal za dalje vodjenje signala ka nekom drugom pojacalu. Za svaki od modusa treba posebno podesiti prekidace odzada a za ovaj kombinovani modus treba aktivirati i Bridged i Paralel prekidace. U Bridged modusu se znaci signal dovodi samo na prvi kanal a pojacalo interno vodi taj signal tako da koristi pojacalo snage i drugog kanala. O svemu ovom korisnik uopste ne treba da razmislja vec samo da podesi prekidace za modus koji mu treba s tim da obavezno u Bridged modusu Gain drugog kanala potpuno smanji. Nema mnogo filozofije a ovaj nacin routinga je najfleksibilniji koji sam imao pod rukama.

MarjanMilosevic 30.04.2012 17:31

Znaci lepo sam ja reko da kad je u bridzu automatski je ulaz u paralel modu. Zvuci konfuzno ali tako je jel da?

tranzit 30.04.2012 17:59

Nije, opet me nisi shvatio. Kada se pojacalo nalazi u Bridged modusu drugi ulaz je potpuno neaktivan i ne smije se dovesti nikakav signal na njega pa cak se mora i potpuno stisati Gain da ne bi doslo do faznih smetnji. Ulazi su u Paralel modusu jedino kada se prekidaci za Paralel modus koji se nalaze odzadi aktiviraju, sto u cistom Bridged modusu ne treba da se radi. U ovom Bridged modusu se aktiviraju iskljucivo prekidaci za Bridged modus, okacio sam sliku u jednom od proslih postova. Kada se u Bridged modusu aktiviraju (znaci pored Bridged prekidaca) i Paralel modus prekidaci onda opet ulazi nisu u paralel modusu vec je prvi ulaz zaduzen za signal koji dolazi sa miksera a drugi ulaz vise nije ulaz nego izlaz koji se moze iskoristiti za odvodjenje signala na dodatno pojacalo. Jos jednom, ulazi su u Paralel modusu iskljucivo kada se pojacalo nalazi u Paralel modusu to jest kada su jedino prekidaci za Paralel modus aktivirani (prekidaci za Bridged su neaktivni). Behringer vrlo strogo razlikuje Paralel i Bridged moduse. Procitaj pazljivije moj prosli post, tamo sam tacno naveo sve pojedinosti o ovome.

maricm 30.04.2012 18:14

imam dva ep2500 i jednu stranu iz dsp out kopcam u jedno pojacalu u in a drugu stranu iz dsp-a out u drugo pojacalo in.
zaboravio sam navesti to u proslom postu

MarjanMilosevic 30.04.2012 18:34

Tranzit, ja pricam o unutrasnjem povezivanju a ne o ulazima. Signal svakako mora doci i do drugog kanala ali ga dobija sa prvog ulaza samo sto je unutra fazno okrenut pre nego sto dodje do drugog kanala.
Ne pricam ni o mdusu koji je odabran nego o cinenicnom stanju da je pojacalo kad je u bridzu automatski i u paralel modu. Teoretski naravno.

tranzit 30.04.2012 20:03

NIje ni teoretski. Bridge modus je jedno a Paralel modus sasvim drugo, da su isti pa i slicni ne bi postojali kao dva razlicita pojma.
Pises:
Citat:

Originalno postovano od MarjanMilosevic (Post 214473)
Signal svakako mora doci i do drugog kanala ali ga dobija sa prvog ulaza.

A ja prije dva posta napisao sve sto je trebalo o tome, ama prelazi u obicaj i pravilo da se postovi ne citaju pazljivo, pa mi onda dodje da i ne pisem, da citiram sebe:
Citat:

Originalno postovano od tranzit (Post 214468)
U Bridged modusu se znaci signal dovodi samo na prvi kanal a pojacalo interno vodi taj signal tako da koristi pojacalo snage i drugog kanala.

Kazes ne pricas o ulazima a pises:
Citat:

Originalno postovano od MarjanMilosevic (Post 214473)
Znaci lepo sam ja reko da kad je u bridzu automatski je ulaz u paralel modu

Rijec "ulaz" koju si napisao, nema dva znacenja, samo jedno i zna se sta se pod tim podrazumjeva. Odgovor na to je: nije automastski u Paralel modusu, u Bridged modusu je. Moramo da postavimo stvari na svoje mjesto, da ne bi kolega maricm bio zbunjen Paralel modus i Bridged modus nemaju nista zajednicko. Ukoliko ima problema u shvatanju ova dva modusa, rado cu objasniti detaljno sta je koji i koje su razlike.

@maricm

Ako tako radis kao sto si napisao onda odaberi cisti Bridged modus na oba ep2500. Kako to ide pogledaj moje postove i pogledaj slike koje sam postavio. Na oba pojacala uradi potpuno isto. Koji je taj DSP koji koristis ? Mislim da ako imas ikakvih problema, posto si sve uradio onako kako sam napisao, da jedino ostaje on pod sumnjom da pravi citavu zbrku.

maricm 30.04.2012 21:11

@tranzit
koristim dynacord dsp260 i kopcam sve kako si napisao ali clip se pali.
nema veze procackat cu malo pa vam javim.

tranzit 30.04.2012 21:43

Kada se pali clip, samo u Bridge modusu ili... ? Koji clip se pali kanal 1, kanal 2 ili oba ? U kojoj konfiguraciji ti radi DSP (Stereo 2 Way + Full Range; 3 Way Stereo; 4 Way + Full Range; itd...) ?

maricm 30.04.2012 22:41

samo u bridge se clip pali na ch1
koristim 2way

Trenutno vrijeme na Forumu 14:03

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org