YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum

YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum (http://www.yu-midi.org/forum/index.php)
-   Muzički Software (http://www.yu-midi.org/forum/forumdisplay.php?f=20)
-   -   Kontakt 5 pomoc (http://www.yu-midi.org/forum/showthread.php?t=23323)

tranzit 09.10.2012 04:45

Bojim se da to nece moci ovako jer je proces vrlo komplikovan a u pitanju je kombinacija Scripti u Kontaktu kao jedan nacin, a kao drugi, ako je Kontakt u nekom Host programu, onda programiranjem Scale i Chord fileova u obliku midi podataka koji onda transponuju svaku input notu za zadati interval. Oba nacina daju 100% tacnu tercu po skalama koje su programirane, bez i najmanjeg odstupanja. Ispisati to sve ovdje, bi bilo predugo a i uzaludno jer sumnjam da bi po tim instrukcijama dosao do rezultata koji zelis posto ti nedostaje osnova koja je neophodna da bi razumio sav proces. Pronadji negdje literaturu o Kontakt Scriptama kako bi se prvo upoznao sa tom materijom jer njihovom upotrebom, prakticno si u stanju da uradis sto god pozelis u Kontaktu. Jeste vrlo komplikovano i tesko ali je ubitacno oruzje u radu sa Kontaktom.

mladenkom 09.10.2012 04:54

e ovako,ja cu ti objasniti jedan nacin,ne znam da li postoji i neki drugi.

1.Uvedes neki instrument,npr trubu

2.Kliknes na onaj kljuc u levom uglu

3.Klikni na Scrypt Editor,skroz je desno

4.Preset=>Factory=>Harmonize=>Harmonize tonal i videces novo polje sa 17 knobova

E sad,primer setupa za C-mol je sledeci:desno gde ti pise Scale Settings,imas dva knoba,na prvi knob(KEY) stavis C,a na donji(SCALE) stavis MINOR,iliti MOL,MAJOR ti je DUR,znaci postavljas ta dva knoba u zavisnosti koju skalu hoces da terciras i biras mol ili dur.

Dalje,na knobu Note1 stavis off ukoliko hoces da ti ta truba svira samo tercu,a neki drugi instrument prvi glas,Note2 pomeris udesno na 3,a Note3,4 i takodje off.

To je ono osnovno.

O,evo i Tranzit se javio,ne videh :)

tranzit 09.10.2012 04:59

Mladjo, ide to tako ama ne za skale koje se koriste kod nas na Balkanu. To i jeste najveci problem, posto terce ne odgovaraju 100% tim nasim skalama.

mladenkom 09.10.2012 05:06

Znam,probao sam,nisu 100% tacne.

marko87 09.10.2012 11:51

Ja to kod mene radim uz pomoc microtuning skripte. Postavicu te skripte kasnije u download.

Sent from my LT18i using Tapatalk

tranzit 09.10.2012 13:03

Moze se dobiti terca dodavanjem Microtuninga ali njegov nedostatak je da pomjera stim Root Note a samim tim utice na kvalitet reprodukcije sampla, te se terca dobijena Microtuningom moze po kvalitetu uporediti sa kvalitetom sounda pri upotrebi Pitch Weehl kontrole.

grabovac037 09.10.2012 15:48

pozz ljudi danas sam spojio master a 37 i kontakt i sad imam problem kako da podesim da midi kanale znaci kad zadam bass i solo boju mono imam problema bass mi prekida kao da sviram gajde jer to u kontaktu ili na masteru danas sam kupio master nemam pojma oko njega ako moze pomoc od trnzita bicu mu zahvalan

izvinjavam se moderatorima vec sam ovo pitao u temi rolan a 37 ali nesto mi spaja postove ne znam zasto stvarno nenamerno je

tranzit 09.10.2012 16:17

Koji je Masterkeyboard ? Kako si uveo te instrumente u Kontakt i koji su to instrumenti ?

grabovac037 09.10.2012 18:39

master je roland a37 uveo sam u kontakt standardno znaci bass sempl i ovamo solo boja nebitno na primer mono klarinet to mi je problem jer mi prekida kad sviram bass

tranzit 09.10.2012 18:44

Moras da splitujes masterkey na dvije zone pa lijevoj daj midi kanal 1, a desnoj midi kanal 2. U kontaktu Bass stavi na midi kanal 1 a taj klarinet na midi kanal 2 i nece biti nikakvog prekidanja.

Trenutno vrijeme na Forumu 14:36

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org