YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum

YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum (http://www.yu-midi.org/forum/index.php)
-   Saveti za kupovinu (http://www.yu-midi.org/forum/forumdisplay.php?f=75)
-   -   Aranžer do 400 € za početnika (http://www.yu-midi.org/forum/showthread.php?t=23545)

Sejox 04.09.2012 00:17

Koliko sam ja shvatio iz prvog posta ove teme,njen postavljac zeli da kupi aranzer i da kod kuce pomalo svirucka i vjezba.
Onda taj isti postavljac teme,postavlja pitanje,da li moze pustati midi i karaoke fajlove sa navedenih modela.
Tu onda nastaje kontradiktornost.
Ako ce se svirati za svoju dusu i pomalo vjezbati,onda kome pustati karaoke,na primjer ili midije.Samom sebi.?To mi je malo nejasno.;)

I da ne budem van teme - ako se vec moze skupiti jos malo novca,(tako napisa postavljac) GW8 je od ponudjenih,najbolji izbor.

dejanmaksic 04.09.2012 14:05

Roland G1000 legenda od klavijature,mnogi poznati muzicari su svirali g1000 a i danas je sviraju..mislim da ima puniji i meksi sound od pa50,60...pozdrav!

tranzit 04.09.2012 15:15

Ali je i ostala samo "legenda". Tehnologija nije spavala zadnjih 15 godina a tih 15 godina je uzasno mnogo u ovom domenu.

splendid 04.09.2012 15:17

Ne znam kako se kreće cena za polovnu yamahu psr9000....to je veoma ozbiljna klavijatura....mada.....možda bi pa50 bio best buy kupovina jer je relativno novija klavijatura od davno prošle rolandove G serije i samim tim bi čovek ako planira možda da krene u neku tezga varijantu mogao relativno lako da uz neku doplatu pređe na neku malo noviju klavijaturu, a ako kupi neku klavijaturu stare serije za 400-500e kao roland G ili VA ili ti neke PSR pokušaje, sa njom može komotno da ide da izvadi i venčani list.... :)

Bez ljutnje.....pozz... :)

290870 04.09.2012 15:50

Citat:

Originalno postovano od Sejox (Post 223389)
Koliko sam ja shvatio iz prvog posta ove teme,njen postavljac zeli da kupi aranzer i da kod kuce pomalo svirucka i vjezba.
Onda taj isti postavljac teme,postavlja pitanje,da li moze pustati midi i karaoke fajlove sa navedenih modela.
Tu onda nastaje kontradiktornost.
Ako ce se svirati za svoju dusu i pomalo vjezbati,onda kome pustati karaoke,na primjer ili midije.Samom sebi.?To mi je malo nejasno.;)

I da ne budem van teme - ako se vec moze skupiti jos malo novca,(tako napisa postavljac) GW8 je od ponudjenih,najbolji izbor.

Pitao sam za midi i karaoke, jer bi mi bilo korisno da vidim tekst pesme. Ne verujem da baš svaku znam u reč.
A što se tiče GW-8, kupio bi ja njega, ali nema ugradjene zvučnike, a da kupujem još i njih, pored već doplate za gw-8, bilo bi odjednom skupo zadovoljstvo.

tranzit 04.09.2012 16:00

Ti zvucnici na klavijaturama su zadnja rupa na sviralu, to ne bi trebalo da utice na izbor. Imas valjda nekakav HiFi uredjaj kod kuce, prikljuci instrument na njega i imaces na cemu da slusas a i kvalitet je uglavnom bolji nego sa ugradjenih zvucnika.

yamahapassion 04.09.2012 16:01

Midi i karaoke fajlove cita skoro svaka od ovih klavijatura, a midi sam siguran, a za karaoke fajlove bi morao da proveris. I moja ti je preporuka da se ne obazires toliko da li klavijatura ima zvucnike ili ne, to je najmanji problem. Klavijaturu za prvu ruku mozes kopcati i na zvucnike od kompjutera.

p.s.: hehe, preduhitri me gosn. Tranzit

290870 04.09.2012 16:25

Citat:

Originalno postovano od tranzit (Post 223422)
Ti zvucnici na klavijaturama su zadnja rupa na sviralu, to ne bi trebalo da utice na izbor. Imas valjda nekakav HiFi uredjaj kod kuce, prikljuci instrument na njega i imaces na cemu da slusas a i kvalitet je uglavnom bolji nego sa ugradjenih zvucnika.

To onda menja totalno pogled na celu temu. Imam ALTEC LANSING VS4121, kofiguracija 2,1
Ukupno RMS : 31 W, Sateliti RMS : 12 W, Woofer RMS : 19 W, Opseg frekvencija : 25Hz-15KHz, SNR : 73 dB. Verujem da će moći da izdrže.

bosanac aki 04.09.2012 17:01

prijatelju ja bi ti slatko preporucio da jos malo sakupis para i uzmes pa500 ipak je to masina

tranzit 04.09.2012 17:18

Citat:

Originalno postovano od 290870 (Post 223427)
To onda menja totalno pogled na celu temu. Imam ALTEC LANSING VS4121, kofiguracija 2,1
Ukupno RMS : 31 W, Sateliti RMS : 12 W, Woofer RMS : 19 W, Opseg frekvencija : 25Hz-15KHz, SNR : 73 dB. Verujem da će moći da izdrže.

Naravno da ce da "izdrze" a kvalitet sounda ce ti biti bolji nego na bilo kojim ugradjenim zvucnicima. Trebace ti samo jedan kabl koji sa jedne strane ima dvije normalne banane a sa druge jednu stereo mini bananu. To je konfekcijski kabl i nije problem naci ga a ako ga bas i ne nadjes vrlo lako ga je napraviti za sitne pare. GW8 je i dalje najbolji moguci izbor za novac koji si u mogucnosti da das.

Trenutno vrijeme na Forumu 21:07

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org