![]() |
Nisi dobro razumio, Kroma ima dinamicku klavijaturu ali nema Aftertouch i nema Kroma 3GB klavir vec su svi klaviri ukljucujuci i 600MB za E-klavire smjesteni u 2,8GB. Jos uvijek ostaje citav 1GB za ostale sounde. U poredjenju sa aktuelnim workstationima kojima je citav sample Content 175MB (recimo Motif), to je neizmjerno veliko. Ne baratajte netacnim podacima, zbunjujete ostale kolege.
|
Hvala na ispravci, moja greska.
|
Molim lijepo i drugi put ali ovo zaista i mislim tako kao sto je napisano. Nema nista normalnije no priznati ucinjenu gresku i time odmah rijesiti sve probleme. Ti si dobar momak. Problematicni su oni koji se zalete, nabacaju totalno irelevantne podatke i specifikacije koje nemaju veze sa istinom i iz sve snage pokusavaju da ubjede sve oko sebe da je to sto pisu alfa i omega, a u stvari sire totalne dezinformacije... a onda... kad se stave pred zid sa stvarnim podacima i shvate da su pisali nebuloze koje su bespotrebno stvorile citavu strku medju ljudima, izgube se bez rijeci u mraku svoje neobavjestenosti i neznanja. Ni svjesni nisu koliko je to njihovo pisanje moglo drugima da nacini stete. Ovo se po ko zna koji put desava na forumu i prelazi u ruznu naviku pa zato i pisem ovaj kraci epilog jer se upravo to desilo u ovoj temi (tu nisi ti bio taj gresnik).
|
E to nikad nisam znao, sta tocno znaci aftertouch?
|
Imas na Tyros 3 aftertouch. Pritisnes vec pritisnutu dirku i dobijes modulaciju.
|
Aftertouch je jedan od midi kontrolera a tacno znacenje mozes izvesti iz direktnog prevoda nejgovog naziva sto bi znacilo da se dobija ponovnim pritiskom na tastu klavijature po udarcu to jest odsviranom tonu. Zukae je djelimicno u pravu kada kaze da se njime dobija modulacija slicna ili ista onoj koju dobijas upotrebom modulacionog tocka ali to ne mora uvijek da bude tako jer Aftertouch moze kontrolisati i bilo sta drugo sto mu se dodijeli u editoru sound programa. Njime mozes kontrolisati recimo i Volume ili brzinu LFOa ili panoramu... itd... naravno samo kod instrumenata koji imaju klavijaturu sa Aftertouchom.
|
ako je krome nasljednik kronosa napravljen slično kao m50 nasljednik m3 to ce biti hrpa lose plastike očajnih tipk ali sve u svemu to ce fino zvucati kad se sredi. Imam m50 i zamjenuo ga za triton extrema jer je na onakvim tipkama bilo uzasno svirati. Ako kvaliteta izrade kroma bude kao kod m50 to ce biti promasaj
Postovano sa mobilnog uređaja |
Sve super ali bezveze sto nema RAM memoriju da ubacujemo nase multisemplove,balkanske...Bzv...
|
ljudi ovde se svasta moze procitati
svaka cast cika Tranzit |
Blagodarim !!!!! Samo ti slusaj mene, ako te ne zgazi tramvaj pljuni me =))=))
|
Trenutno vrijeme na Forumu 09:32 |
Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
.
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org