YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum

YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum (http://www.yu-midi.org/forum/index.php)
-   Svaštara (http://www.yu-midi.org/forum/forumdisplay.php?f=26)
-   -   Koliko profesionalaca a koliko amatera ovde? (http://www.yu-midi.org/forum/showthread.php?t=24143)

Vaxter 19.11.2012 17:23

E moj druže...
Ne bi verovao koliko lošijih živi od muzike.
Ja sam generalno poprilično samokritičan, a onda čujem neke "profesionalce", i kriterijumi samokritike padaju. :D

zeljko 19.11.2012 19:50

Bogami imamo mi ovdje i profesionalaca koji su pravi profesionalci:DKao npr. moji drugovi Dr.Nesa,Tranzit,Boban itd. A mi amateri smo tu da im malo pravimo drustvo i da im nije dosadno...Nadam se da im ne smetamo hehe

yamahapassion 19.11.2012 20:34

Vax, to si u pravu. Nekada imam utisak da svaka kuca u Srbiji ima bar po jednog muzicara...

mikimiki 19.11.2012 20:58

Citat:

Originalno postovano od Vaxter (Post 229203)
E moj druže...
Ne bi verovao koliko lošijih živi od muzike.
Ja sam generalno poprilično samokritičan, a onda čujem neke "profesionalce", i kriterijumi samokritike padaju. :D

Prije sam puno vese nastupao,ali sada se nema toliko vremena.Samo negdje gdje se mogu dobre pare uzeti.Vise po restoranima i kaficima me ne zanima da svira.

Dosta sam puta radio sa amaterima koji su se pokazali kao pravi prfesionalci,a radio sam i sa profesionalcima koji su se pokazali kao pravi amateri.

zeljko 20.11.2012 13:28

@Yamahapassion i ja imam taj utisak:)Pozdrav za mog druga

kemolegende 20.11.2012 13:43

Sto se tice muzike, opisao bih sebe kao amater sa dobrim sluhom.
Inace sam magistar statistike/ekonometrije;)

smuchac 20.11.2012 13:56

Ja sviram također iz nekoliko dureva i amater sam vrlo vjerojatno najveći na forumu. To volim i kad ti takvo što donese još i koju paru onda je to super. Od toga ne živim jer se ovdje od toga ne živi. Završio sam elektrotehniku i radim u struci u elektroprivredi pa ne ovisim o svirkama toliko... Popravljam kompjutere,mobitele,električne instalacije i sl također kao hobi al ni od toga se ne može živjet. Treba imat stalan posao i kraj priče. Bar ovdje.

caka012 20.11.2012 23:19

Tema je prava, ali mi zivimo u zemlji u kojoj su retka pitanja na koje mozes da das jednostavan odgovor - "da" ili "ne". Upravo zbog toga ne znam kako da odgovorim na pitanje u anketi. Od muzike zivim od 1990 godine. Sviram kontrabas, elektricnu bas gitaru i klavijature-aranzer. Nuzno je da se istakne da sviram, ne koristim midi fajlove. Od 1994. godine radim u sudu, gde mi je plata trenutno oko 30.000 dinara, dakle ispod svakog limita za prezivljavanje. Vise od pola ide na kredit koji sam uzeo da bih sinu kupio harmoniku, jer ide u srednju muzicku skolu. Imam zenu i dvoje dece skolskog uzrasta i porodicu izdrzavam iskljucivo od muzike. Po definiciji, ubrajam se u amatere. Porodicu izdrzavam od muzike. Kako da odgovorim na anketu?

nesaband 20.11.2012 23:39

Citat:

Originalno postovano od zeljko (Post 229208)
Bogami imamo mi ovdje i profesionalaca koji su pravi profesionalci:DKao npr. moji drugovi Dr.Nesa,Tranzit,Boban itd. A mi amateri smo tu da im malo pravimo drustvo i da im nije dosadno...Nadam se da im ne smetamo hehe

Druze takvi kao ti nama koji zivimo od muzike ne smetaju.Nama smetaju muzicari kojima je to dodatna zarada i na taj nacin ubijaju cenu nama koji iskljucivo od toga zivimo.
E tu je problem.
Kada bi i oni drzali neku normalnu cenu onda bi to bilo ok,ovako se borimo sa vetrenjacama ko Don kihot.Ali to bi vec bila druga tema.

Inace ja zivim samo od muzike od davne 1980 godine i ni jednog dana se nisam pokajao posto imam privilegiju da se bavim poslom koji stvarno volim,a to je danas retkost.

tranzit 20.11.2012 23:42

@caka012
Ti si uobicajeni profesinalac sa Balkana, pa tako i odgovori. Nacin na koji ti pokusavas da savladas ili savladavas zivotne probleme je simptomatican za nase podrucje. Okarakterisao bih te kao cistog profesionalca u vrlo necistim zivotnim okolnostima.

Trenutno vrijeme na Forumu 05:11

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org