YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum

YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum (http://www.yu-midi.org/forum/index.php)
-   Korg (http://www.yu-midi.org/forum/forumdisplay.php?f=12)
-   -   Važno Za Sve Pa800 Ko Ima (http://www.yu-midi.org/forum/showthread.php?t=2486)

BasariStudios 06.10.2007 14:34

Za sve sto treba moze se ovdje napraviti peticija a dalje cu ja to sa njima sredjivati.
Sto se tice USER SCALA tesko je dobiti to na PA800, na PA2XPRO pricaju da ih ima
nekoliko al ne na PA800, dal to oni moze srediti ne znam. Imamo mi USER SCALE
al ipak ta nije u GLOBAL i nisu vise nego samo jedna.

elvir 06.10.2007 14:45

BIĆE JEBENO JEBIGA ,,,,,NPR JA KAD NAPRAVIM BOJU U ARABSKOJ SKALI NEMOGU NIKAKO NAPRAVITI TERCU OD NJE DA NE VUČEM TERCU IZ USER DK i to je meni bio naj veći problem

asanjtunje 06.10.2007 16:23

Cekamo na novi OS ver . 1.99 sa puno vise user skala ,boljim portamentom i jos nekim sitnicama kao npr preglednost ekrana i mogucnost brzeg mijenjanja programa kod vokalista ... pozdrav za raju
dok ne dodje taj novi OS Elvire jarane morel kratko kako ubacujes solo boje u DK ,a oscilatore isto ne treba zaboraviti jer kad bi se mogli oni fixirati svaki pojedinacno na samo JEDAN ton sto sam jednom postavio pitanje ovdje na forumu ali niko mi nije odgovorio ,onda JEBES user skale koji ce nam K...c tad mozemo radit sa njima sta hocemo
Pitaj ti njih Nedime jarane tamo u Korgu kad si tako dobar sa njima nek nam to poboljsaju samo za pola toncica i onda da zavrsimo ovu temu oko famoznog DK usera

BasariStudios 06.10.2007 22:45

Koliko sam ja cuo Terce se moze na ta 16 Oscilatora i da su skroz ispravne.

No.1 07.10.2007 04:24

Ma Nedime terce nek budu ti tebi ispravne,meni daj fiksiran jedan ton na oscilatorima jer meni ni su ispravne.

asanjtunje 07.10.2007 13:59

Tako je korgovac-800 ,ja sam napravio jednu dursku koja moze proc na harmoniju A-Dm,B,Gm ali molska prava ne more nikako a da ne govorim o terzama za kola gdje treba da se odrade npr tri i po oktave ,na nekom dijelu visa,na nekom dijelu kontra terca itd.kad bi oscilatori mogli bit odredjeni samo za jedan ,jedini ton onda bi se moglo sve odraditi ko od sale al ovako JOK.

Edis85 07.10.2007 14:27

zanimljiva tema! Uglavnom sto se tice stvari oko pa800 ima nedim pravo sta god da klavjetura nudi je malo izgleda nekima al kad se zna izkoristiti kako treba onda tek znas sta imas!!! Pozdrav od mene!

elvir 07.10.2007 15:03

Citat:

Originalno postovano od asanjtunje (Post 17554)
Elvire jarane morel kratko kako ubacujes solo boje u DK ,a oscilatore isto ne treba zaboraviti jer kad bi se mogli oni fixirati svaki pojedinacno na samo JEDAN ton sto sam jednom postavio pitanje ovdje na forumu ali niko mi nije odgovorio ,onda JEBES user skale koji ce nam K...c tad mozemo radit sa njima sta hocemo
Pitaj ti njih Nedime jarane tamo u Korgu kad si tako dobar sa njima nek nam to poboljsaju samo za pola toncica i onda da zavrsimo ovu temu oko famoznog DK usera

LAHKO JARANE LAHKŠE NEGO IŠTA DRUGO ALI ONDA ZABORAVI NA TRANSPOSE TE BOJEEE....ISTO TI JE KAO KAD BRAVIŠ NOVI DRUM KIT,,,,IDI NA SOUND MODE I GORE ONDA GDJE TI PIŠE SND IZABERI PRAZNO DK MJESTO ,ONDA STISNI MENU PA DRUMKIT I TO JE ONDA SVA TA PRIČA DOLE GDJE TI PIŠE DRUM SAMPLE SA ROMA PREBACI NA RAM I ISPOD TRAŽI SAMPL KOJI TI TREBA I ONDA STISNEŠ DIRKU NA KOJU HOĆEŠ DA STAVIŠ NEKI SAMPL I PIČIŠ GORE I TRAŽIŠ JE U RAMU I TAKO SAMO DALJE ,,,,ideš posle toga opet na menu i dodaješ efekte koje hoćeš i kako hoćeš i šta ti ja znam šta hoćeš da dodaješ ......kad završiš sve ideš skroz gore desno na displayu i write sound i završena pričaaaaaaa...OVO VAM ISTO VRIJEDI I KAD HOĆETE DA PRAVITE SVOJ DRUMKIT

asanjtunje 07.10.2007 15:36

Fala buraz ovo je bila super uputa-idemo dalje-sve najbolje -vozdrica

elvir 07.10.2007 15:59

Nema Na čemu Samo Ako Gdje Zašlajfa Javi

Trenutno vrijeme na Forumu 18:41

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org