![]() |
Dok ne uvedu konkretno user scale u aranžer (kao što ima svaki workstation) ja se sa tim ne bakćem.
Ionako većina ovih terci upropasti pesmu, jer, bolje je grešiti na jednom tonu nego na dva... Sent from my HTC One XL using Tapatalk |
Ovo sto kazes da vecina terce upropaste pesmu podseca me na one terce koje su popunjene do maksimum... imaju po 3-4 instrumente i kad krenes da sviras sve ostalo pokrijes. Mnogo ih mrzim.
|
@zukae druze sinoc sam pravio sam i probao po sluhu za ovu pjesmu i nije mi lose ispalo ali kao da jedan ton samo mi nekako cudan.Isto sam napravio boju -4 znaci bio sam na dobrom putu hehe.Pogledacu poslije i uporediti ovo sto si ti napisao i moje sto sam uradio pa cu da vidim jel isto ili nije,posto sam to na uho Radio hahah i okretao onaj tockic jedan po jedan ton.
Pa jbg.sviram ja sve hehe.Tacno sto kazes trebaju mi ovakve terce jer i u kolima se koriste i u jos nekim pjesmama.Znaci gdje god se pojavljuje kvarta treba podesiti skalu na -4ili +4? Vidi ove dvojice htjeli bi da im klavijatura bude kao orkestar i da to radi bez greske:lol:Jbt i orkestar ponekad pogeijesi a da nece klavijatura:D Dodato: A ja jos jedno pitanje dok nisam zaboravio:lol:A kako je to kod pravljenja semplovanih terci na aranzerima koji imaju Sampler,da li se na njima moze napraviti terca da perfektno radi za odredjenu pjesmu? |
Pa Ace je u pravu. Posebno pjesme koje nisu u originalu sa tercom ja ih i ne sviram u terci. U principu jedino imam harmoniku i trubu napravljenu tercu. Još truba je malo razbacana u panorami pa nema zasićenja.
Kad se u pjesmi promjeni harmonija onda se mora opet terca mjenjati kao i semplovana terca i bilo koja druga, oscilatorska, ensemble itd. Problem je isti. |
svaka cast...hvala na objasnjenju!!!pozzz!!!!
|
Na Korg PA 600 ne mogu da nadjem gdje se pravi ovaj transponovani ton,ovo +3.Gdje treba da udjem tacno?
Gesendet von meinem HUAWEI MT7-L09 mit Tapatalk |
Trenutno vrijeme na Forumu 02:45 |
Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
.
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org