![]() |
Proci ce mnogo vremena u mucenju sa ovim hi-tech instrumentima i na kraju cemo polako poceti da se vracamo "tradicionalnim metodama", svako svoj instrument...
|
Kompresor se nikako ne moze nazvati Hi-Tech uredjajem jer je u upotrebi od kako se uopste snima signal, znaci jos od vremena Tape Recordera, a to ce biti vise od pedesetak godina. Isto toliko dugo je on u upotrebi i na Live nastupima, a sto to na Balkanu nije uobicajeno, to je vec problem balkanskih muzicara a ne uredjaja. Gaza jednog Banda u zapadno-evropskim zemljama je nezamisliva bez desetak kompresora a ni bolji Bandovi sa Balkana na svojim koncertima ne postupaju drugacije. Samo jos "One Man Band" muzicari bjeze od kompresora a njima bi u sustini bio najvise potreban, da bar soundom nadoknade to sto su sami na bini. Ni ovdje nemam previse nade da ce se to u skorije vrijeme znatno promijeniti. Nasi muzicari su, u najvecem broju, nepovjerljivi, plasljisljivi a prije svega neobavjesteni i prilicno neuki, bas u onom poslu od kojeg zive. To su velike prepreke za bilo kakav napredak.
|
3 Privitaka
ovo je moja postavka master kompresora.Kakvo je tvoje misljenje @Tranzit o ovoj postavci i sta bi ti tu menjao?U pitanju je BK-5
|
neso kako ti zvuci onaj ritam sto sam kompresovao?
|
@Tranzit,
nisam mislio na kompresor, mislio sam na kompletan instrument (Aranzer) :) |
Tu vec imas pravo, s obzirom da je vecina proizvodjaca mnogo zinula a ne moze da proguta jer niti zele da uloze vise rada u sve te nove funkcije, niti zele da uloze vise novaca u kvalitetniji hardver, a Boga mi, pocinjem da sumnjam da nemaju ni potrebno znanje, odnosno nece da angazuju prave strucnjake (koji debelo i kostaju) da bi to sve i ostvarili.
|
A meni odgovor.Tvoje skromno misljenje o postavci kompresora kao sto je na slikama koje sam postavio?:rolleyes:
|
Nevalja nista:D
|
Joooj,pa sta cu sad da radim,kuku meni?????=))
|
E ovako,
Cim malo pustim kompresor u ritam podje da preskace udarac a probavao sam i pomjerati udarce u editoru i opet je ista prica. Zakljucak kompresor na bubjnju "nemoguca misija" myth busted. Toliko od mene u vezi kompresora na PA800. Sad cekam da tranzit izbaci tutorijal pa da onda probam na hardware kompresoru. Pozdrav |
Trenutno vrijeme na Forumu 13:03 |
Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
.
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org