YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum

YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum (http://www.yu-midi.org/forum/index.php)
-   Yamaha (http://www.yu-midi.org/forum/forumdisplay.php?f=14)
-   -   Tyros 2 Stop svega (http://www.yu-midi.org/forum/showthread.php?t=25728)

tranzit 31.07.2013 01:54

To sto je ritam radjen u samom aranzeru i jeste najveca opasnost da nesto ne bude uredu jer u editoru aranzera se vidi vrlo malo bitnih podataka. Provjeri pa mi javi, da bih znao da li treba da ga pregledam detaljnije i da ga potpuno oslobodim od "mulja". Probao sam ga, na brzinu, takvog originalno dobijenog od tebe, na Trans Audio sistemu gdje se ne desavaju nikakvi skokovi u levelu ali Trans Audio sistem automatski ispravlja eventualne greske i duple komande, pa to nije moglo biti referenca.

casper 31.07.2013 01:56

Evo i moje dijagnoze u ovo kasno doba. :D

Oba Styla su potpuno u redu. Na Tyros4 rade bez ikakve greške i ne događa se nikakav nesrazmjer u volumenu.

S velikom vjerojatnošću mogu predpostaviti da te zbunjuje jedna druga stvar, a vezana je uz samu klavijaturu i njenu koncepciju rada. Svi Stylovi koji su tvornički u Tyrosu "obrađeni" su pomoću System Exclusive kontrola. Pomoću njih je moguće djelovati na sound i mijenjati ga po želji do najsitinijh detalja. Ova dva styla koja si postavio imaju u sebi te kontrole. Da bi shvatio što se događa napravi slijedeće.

Pozovi Style Što si ti meni, odaberi varijaciju C i pokreni samo bubanj. Poslušaj nivo, i obrati pažnju na sound i jačinu doboša. Dok bubanj udara promijeni na tren mapu bubnja na neku drugu i odmah potom vrati na onu staru, izvornu. Primjetiti ćeš da je sada doboš znatno jaći i nešto zvonkiji od ono sa početka slušanja. A radi se o istoj mapi bubnja. To se događa zbog toga što se nakon promjene sounda dok Style svira više ne pozivaju Sysex kontrole. Sound (u ovom slučaju mapa bubnja) zvuči onako kako je inicijalno postavljen u klavijaturu bez utjecaja SysEe.
Sysex kontrola se ne poziva niti prilikom EDIT-a u Style Creatoru pa ti se zbog toga događa pojačanje kao što si opisao u postu.

Provjeri ovo što sam napisao i gotovo sam siguran da u tvom slučaju "u ovom grmu leži zec".

tranzit 31.07.2013 02:01

Ne, ne, koliko sam shvatio kod njega se skokovi desavaju u toku sviranja i to odmah prvi put kad pozove taj Style a ne samo u toku editinga. Tek moze da ga smiri drugim pozivanjem. I u prvom postu sam odmah predpostavio da su u pitanju Sys Ex komande za Level pojedinih udaraljki bubnja. A drugo, on radi na Tyrosu 2 a ne kao ti na T4. Ni ja na Trans Audio sistemu nemam nikakvih skokova u levelu ali on ih ima. Pogledaj style u nekom od softverskih editora, vidjeces gomilu duplih komandi na istom mjestu po svim trakama Stylea. Pisem o Styleu "Pogledaj u nebo", samo sam njega pregledao !!!!!

Bokic 31.07.2013 02:03

Proverio,
prijatelju tranzit, ti si ga nacisto 'sredio', sad klavijatura uopste nece da ga ucita. :)
Kaze ''Data hasn't been loaded properly''.
Plus, Tyros 3 je u pitanju.

tranzit 31.07.2013 02:07

Mozda sam ti poslao radnu verziju a ne finalnu. To je radi naziva koji sam mijenjao dok sam radio na njemu, pa zaboravio da ga vratim na stari. Zato i nece da ga "prepozna". Sad ces dobiti Link.

Dodato:
Evo ti Link za Style, sada ce ga uvesti:

http://speedy.sh/HJDtK/Pogledaj-u-nebo4.S557.sty

Bokic 31.07.2013 02:16

Hvala, tranzit.

Casper,
prvo hvala veliko na trudu i vremenu.
Razumem te, to sam i sam provalio i pretpostavio, medjutim ne znam kako resiti te probleme.
Inace problem se javlja uglavnom kad se Style koristi onim redosledom koji sam vec napisao.
UVEK se desava kada se veze na neki prethodni ritam. Sta se jos desava ? Krene bubanj prejako, zaustavim, udjem u StyleCreator, ODMAH izadjem i bubanj u redu.

Hvala, tranzit.
Pisali smo izgleda u isto vreme. Odmah probavam.

tranzit 31.07.2013 02:25

Probaj pa javi, a na to sto pises ti je casper vec odgovorio, a radi se o Sys Ex podacimja koji su upisani u headeru tog Stylea (mislim ovdje na "Pogledaj u nebo"), za pojedine udaraljke bubnja, a o kojima sam ti vec pisao.

Bokic 31.07.2013 02:30

Proverio,
Sad je jacina konstantna, i to je upravo taj jaci level koji se greskom javljao. Bitni je da je konstantan, samo cu smanjiti kompletan Drum i to je to. Super.
Nego su sad promenjeni obrtaji akorada u Clean Guitar, a i nestala mi je Mega Clean Guitar i Distorsion. Jel to tako mora ili mogu da vratim ?
I ako nije primenjena matematika ili naucna fantastika, sta je problam i kako ga resiti ?

Izvini, tranzit, opet smo pisali u isto vreme. Ja pitam a ti vec odgovorio.
A gde je taj header, gde se moze videti ?

casper 31.07.2013 02:31

Na mom Tyros 4 oba ritma rado dobro. Nema problema s omjerima bubnja bez obzira kojim redom ih mijenjao, s kojom varijacijom ili Stylom počeo.

Da li je kod Tyros3 nešto drugačije? Moguće. Da bi riješio problem moraš naći pravilo kada dolazi do problema. Sigurno je da se to ne događa po nekom "random" principu.
Brisanje svih Sysex iz Styla će vjerojatno otkloniti problem ali to nije dobro rješenje jer se gubi "finoća" Styla.

Možda Tranzit riješi problem. Šta možda? Sigurno.
Dodato:
Pišemo istovremeno i brzo pa se malo "preklapamo". Bitno je da je sve rješeno.

@Bokic - moraš prije obrade odraditi postupak koji sam opisao i već sam ti ga linkao, vjerojatno si to previdio. Na taj način nećeš izgubiti CASM strukturu. I obavezno pretvori SSF2 u SSF1.

Bokic 31.07.2013 02:37

Ma zna sigurno, samo covek sigurno ima i previse posla, samo mu jos fali da se zeza sa mojim glupostima.:)

Bas se preklapamo, Casper.
Stvarno sam zaboravio da odradim taj postupak.
Znaci, redosled je sledeci ?
1. pretvorim SSF2 u SSF1
2. odradim postupak
3. onda tek editujem Style, koji je sa .mid extenzijom
4. posle editovanja .mid, uvodim sva tri fajla u CASM editor
5. Save

Trenutno vrijeme na Forumu 09:36

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org