YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum

YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum (http://www.yu-midi.org/forum/index.php)
-   Yamaha (http://www.yu-midi.org/forum/forumdisplay.php?f=14)
-   -   tyros-edit styla (http://www.yu-midi.org/forum/showthread.php?t=26526)

Bokic 07.01.2014 20:27

Iskreno receno, jesam pokusavo vise puta sa internetom i ulozio sam zaista vise od malo sopstvenog truda ali mi nije islo, sve mi je bilo malo previse konfuzno.
Verovatno jer se podrazumeva neko predznanje ili sta vec.
Ne bih ni sad ponovo pokusavao da mi nije tvoj prethodni tutorijal dosta objasnio.
U svakom slucaju, hvala puno i na ovome, za mene je svakako veliki napredak.
Svako dobro. :)

casper 07.01.2014 21:17

Citat:

Originalno postovano od romario (Post 261658)
Casper,tranzit ,
znate vi da je romario odgovorna osoba ;).

Znamo, a to znaći da ćeš odgovorno platit iće i piće :lol:
jer ...
Citat:

Casper ,mislim da nije do registracije .Valjda sam to provjerio ...

Da li to znaći da s registracijom pozivaš Style?b-(

Citat:

Tranzit ,
dali je moguce originalni style spojiti sa casm od naseg ritma koji ima taj puniji zvuk ?
Znaci,miti iz orig, ritma povezati sa casm iz user ritma u kojemu su vec podeseni sysex podaci .
Logika mi kaze da je moguce .

Pusti logiku, pogotovo jer ti ovog puta nije dobra. CASM nema direktne veze sa SysEx niti s tim koliko će "puninu" imati Style

Citat:

imam od caspera objasnjenje o razdvajanju pa ponovnom spajanju midija i casm .
Doduse za isti ritam ,ali to mozda i nije bitno .

Zaboravi to objašnjenje i sam postupak jer se u međuvremenu dogodila nadogradnja MixMastera koji zaobilazi CASM i na taj način smo rješili problem gubljenja istih.

@Bokic - goolaj pojam "TYROS3 FOR XGWORKS" i odaberi prvi rezultat pretraživanj, sklini T3 listu instrumenata za XGW i pročitaj upute o tome kako se instalira, tada spoji T3 s računalom i pokreni XGW, u XGW postavi T3 kao MIDI IN i MIDI OUT, Setup > System Setup (CTRL+U), kad to osposobiš javi se na temu ako zapne, a sigurno će zapeti ...

romario 07.01.2014 21:53

Ok.
Mislio sam iskoristiti taj trenutak .
Odvojeni midi od casm ...
dali je u pitanju bio mixmaster ,ili neki drugi program ?
Mislim da si me poslije uputio na mix master ,
a da sam u nekom drugom programu odvajao midi od casm .

casper 07.01.2014 22:04

Odvajanje MIDI od CASM podataka je prošlost, to zaboravi.

Koristi se MixMaster program za unošenje Styla, On "zaobilazi" CASM i ne uništava ga. Dosta toga se može obrađivati i u MM ali je poanta da se iz njega može "bezbolno" preći u XGW, odraditi posao i vratiti Style u MM.

O tome sam pisao ovdje.

Pošalji mi (nam) Style da ne tipkamo na slijepo.

romario 07.01.2014 22:29

http://www.yu-midi.org/forum/showthr...#axzz2pkZuaT8I
Na ovo sam mislio glede odvajanja midi o casm ...
Nebitno ,pošto sysex promjene nema veze sa casm,ako sam te dobro shvatio .

Bokic 08.01.2014 00:32

Evo, konacno.
Hvala puno, casper !

Sve namestio.
U oba programa se cuju i semplovi.
U jednom momentu sam slucajno stisnuo start na Tyrosu, onda se sve poremetilo. Jel to normalno ?
Onda sam zatvorio oba programa, krenuo ispocetka i sve je ok.

Medjuti, kad sam usao u XG editor>drum-DETAIL>Quick Drum View, tu mi se vec ne cuje UVD vec Standard Kit.
Jel to normalno ili...?

casper 08.01.2014 00:50

1 Privitaka
Bravo, znači, trebalo je samo malo "pogurat". ;)

Kad stisneš komandu na Tyrosu, podaci se poremete jer nije sve podešeno kako treba. Ali to te ne treba zamarati, bitno je da ti čuješ promjene koje radiš na XGW.

Prije nego pustiš Style od početka, uključi XG Editor konzolu. Vidjet ćeš da su se unutar kanala dogodile promjene volumena, soundova, efekata ... sve ono što se nalazi u Headeru Styla se automatski "povlači" prilikom starta. Da bi manuelno promjenio drugi Sound, (ili UVD) dovoljno je kliknuti na 10 kanal i otvara se Voice list. Dalje je jasno, kao na slici.

Bokic 08.01.2014 01:34

Hvala puno.
To cu probati sutra.
Vreme je za spavanje.
Pozdrav.:)

Akordeonista 08.01.2014 13:05

Citat:

Originalno postovano od Tranzit
Akordeonista, poslacu ti XG Works i objasnjenje kako ces ga instalirati na Win 8 sistemu. Sto se tice nekakvog seminara, ne znam koliko bi interesenata bilo, pa ukoliko bi se javio dovoljan broj ljudi, ne bi bio problem to organizirati.

Tranzite, pokusao sam da ti posaljem PM ali ti je verovatno Inbox pun pa odbija da primi poruku. Samo sam hteo da pitam za XG Works, mozes li mi ga poslati?
Sto se tice seminara, ja sam veoma zainteresovan za njega a znam i jos jednog kolegu koji je sigurno zainteresovan. Siguran sam da ima jos zagrejanih za tako nesto, ostaje samo pitanje uslova i nacina odrzavanja kursa. Mozda bi bilo dobro otvoriti posebnu temu gde bi se mogli ljudi prijavljivati i gde bismo razgovarali o svemu vezanom za SySex protokol.

tranzit 08.01.2014 13:38

Da, da, box je bio pun, sto naravno nije nista novo kod mene. Sys Ex platforma je veoma kompleksna tematika i tu bi imalo sta da se i kaze i nauci, nevezano za pojedine proizvodjace jer jedino sto ih razlikuje je njihov tzv. Sys Ex ID koji je za svakoga od njih uvijek isti, recimo kao telefonski predznak za jednu drzavu. Obim i slozenost Sys Ex podataka za jedan instrument, zavisi direktno od kompleksnosti samog instrumenta i njegove strukture, te sto je vise parametara, to je vise i Sys Ex podataka u Sys Ex protokolu za doticni instrument. Dodatni faktor koji "zbunjuje" i otezava shvatanje protokola su Hexadecimalni brojevi koji su standard kod Sys Ex protokola. Sve bi izgledalo daleko jednostavnije da je upotrebljen normalni decimalni sistem. Mozda bi bilo od pomoci otvoriti jednu temu gdje bi zainteresovani diskutovali o ovoj materiji, te mislim da bi to bilo mozda i efektivnije od seminara. Sto se tice XG Worksa, poslacu ti link na PP odakle ces ga moci skinuti a dodatna objasnjenja u vezi sa instalacijom na novim 64 Bit sistemima cu ti napisati u toj poruci. Njih u sustini nema mnogo a najbitnije je kopiranje XG Fonta da bi Score Editor XG Worksa funkcionisao kako treba jer inace ces u istom dobiti nekakve hijeroglife umjesto nota. Trenutno sam na poslovnom putu pa cim se vratim u "bazu" poslacu ti obecano.

Trenutno vrijeme na Forumu 20:47

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org