YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum

YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum (http://www.yu-midi.org/forum/index.php)
-   Mixeri (http://www.yu-midi.org/forum/forumdisplay.php?f=25)
-   -   Behringer X Air XR18 - Iskustva i misljenja (http://www.yu-midi.org/forum/showthread.php?t=28688)

casper 18.01.2016 19:46

Yamaha je uređaj napravljen prije 20 godina. To se ne može uspoređivati, sve da je 01W potpuno nekorištena.

Da li uzeti presounus ili x air? Nećeš ovdje dobiti objektivan odgovor jer
1. ne znamo koje su tvoje potrebe (koja je postava benda)
2. ovisi o tvom iskustvu koje si imao do sada i što očekuješ od novog mixera
3. o ostaloj opremi koju ćeš koristiti
4. o znanju koje imaš vezano uz rukovanje

Pogledaj sutra, pa onda napiši koje su dileme i koja te pitanja muče.

boomerang 18.01.2016 19:53

Ok. hvala ti, cujemo se.pozdrav

Послато са GT-I9506 уз помоћ Тапатока

gnovako8 19.01.2016 08:27

Casper uspio sam zakljucat xr12 mrezu..tako sto sam ime upisao.a zatim sifru i aplay i ugasio pa upalio xr12 i to je to.. hvala ti jos jednom

sladjans 21.01.2016 02:47

Pozdrav drugari. Nesto mi je zapao za oko ovaj Behringer, pa razmisljam izmedju X air 16 i X air 18. Da li moze neko sa sigrnoscu da mi potvrdi da li je moguce na X air 16 visekanalno snimanje kao i na X air 18?

mikimiki 21.01.2016 03:22

Pise na njihovoj stranici da Xr16 moze samo stereo snimanje.

sladjans 21.01.2016 12:00

To sam i ja procitao, ali neko je ranije napisao da moze, pa me je malo zbunilo... Interesuje me ako kupim X air 12, koji ima 4 mikrofonska ulaza, u slucaju da mi je potreban jos koji mikrofon, da li bi mogao da se iskoristi neki od onih banana ulaza? Da li su identicna podesavanja (EQ, Compresor, Gate...) na svim kanalima?

momo 21.01.2016 12:49

Podešaavanja jesu ali je ulaz predviđen za line tj.nema pretpojačala.Mogu ići daljinski mikrofoni,a u ova 4 na kabl

Poslano sa mog D6603 koristeći Tapatalk

sladjans 21.01.2016 14:12

Tako sam i mislio, ali ajde da pitam, mozda su nesto promenili u odnosu na analogne miksere... U principu ne treba mi puno kanala, zavrsio bi mi posao i X air 16, jedino mi je zao sto nema visekanalno snimanje. Voleo bih ponekad da snimim neki dobar audio ili video, a vidim da je to sa X Air 18 nikad lakse.

boomerang 21.01.2016 15:22

Citat:

Originalno postovano od casper (Post 286159)
Yamaha je uređaj napravljen prije 20 godina. To se ne može uspoređivati, sve da je 01W potpuno nekorištena.

Da li uzeti presounus ili x air? Nećeš ovdje dobiti objektivan odgovor jer
1. ne znamo koje su tvoje potrebe (koja je postava benda)
2. ovisi o tvom iskustvu koje si imao do sada i što očekuješ od novog mixera
3. o ostaloj opremi koju ćeš koristiti
4. o znanju koje imaš vezano uz rukovanje

Pogledaj sutra, pa onda napiši koje su dileme i koja te pitanja muče.

Evo da se javim, kod mene je x air 16 na probi i zadovoljan sam sa tonom. Medjutim ne mogu da nastimam dobar hal i delay na efektu. Pogotovo hal mi vuče mikrofoniju, ne mogu da ga dodam na kanal dovoljno.Dal sam nesto propustio u stimanju?

Послато са GT-I9506 уз помоћ Тапатока

mikimiki 21.01.2016 17:09

Imas da smanjis low end (BAS) na hall-u. Takodje ukljuci eq na to BUS-u gdje je hall i stavi lowcut filter.

Trenutno vrijeme na Forumu 05:18

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org