YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum

YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum (http://www.yu-midi.org/forum/index.php)
-   Roland (http://www.yu-midi.org/forum/forumdisplay.php?f=61)
-   -   Novi Roland Fantom G (http://www.yu-midi.org/forum/showthread.php?t=3323)

Vule 26.06.2008 15:50

Citat:

Originalno postovano od vingula (Post 41958)
Ukratko...Fantoma nebi dao za nikakvog Korga čak i da ima 3 MOSS-a unutra.
Sad bacam oko na ovog novog Fantom G...al čekam da vidim kad i šta če bit sa ovom novom verzijom OS-a za slaganje multisemplova.Iako je potvrđeno da če u novom OS-u izač ta opcija...kako se kaže...živi bili pa vidli.

Razlika između G i X je jako velika,bilo bi najbolje da odeš na njihov sajt: www.rolandus.com pa da usporediš razliku.

Izašao je taj novi OS sa mogućnošću kreiranja multisemplova...imaš ga i na njihovom sajtu...;)

jeftabgd 26.06.2008 16:05

Kako je moguce da nema numericko biranje zvukova?To je veliki minus.Na tockic dok ga nabodes.....a nama je svaki sekund dragocen.

kuki 26.06.2008 16:08

Citat:

Originalno postovano od vingula (Post 41958)
Ukratko...Fantoma nebi dao za nikakvog Korga čak i da ima 3 MOSS-a unutra.

Yamaha Motif serija,Kurzweil K serija,Roland Fantom serija su uvek bili mnogo bolji od Korg Triton serije.
Probajte ako budete imali prilike da jedan isti sempl ubacite u gore navedene klavijature.
Moje ocene su(Korg Oasys nikad nisam imao priliku da vidim a kamoli da isprobam tako da njega nisam ubacio u ovu igru):
-1.Yamaha Motif
-2.Roland Fantom i Kurzweil K
-3.------
-4.Korg Triton

Ovo je samo moje misljenje,ne uzimajte za ozbiljno;)

vingula 26.06.2008 16:14

@JEFTABGD

Kad jednom probaš Fantoma bilo kojeg,vidjet češ da mu to nije ni potrebno.
Numeričko birenja za mene nise profesionalno.
To je isti jarac ko da kupiš klavijaturu i na njoj imaš popis ritmova na plastici :)

Vule 26.06.2008 16:20

Citat:

Originalno postovano od kuki (Post 41962)
Yamaha Motif serija,Kurzweil K serija,Roland Fantom serija su uvek bili mnogo bolji od Korg Triton serije.
Probajte ako budete imali prilike da jedan isti sempl ubacite u gore navedene klavijature.
Moje ocene su(Korg Oasys nikad nisam imao priliku da vidim a kamoli da isprobam tako da njega nisam ubacio u ovu igru):
-1.Yamaha Motif
-2.Roland Fantom i Kurzweil K
-3.------
-4.Korg Triton

Ovo je samo moje misljenje,ne uzimajte za ozbiljno;)

Moram da te ispravim..prvo Kurzweil "K" kako si napisao je širok pojam,ako misliš recimo na K2661 kao spravu novije generacije onda ok,sve ostale su pomalo zastarele,a što se yamahe tiče,ne znam...sudeći po ceni ni ona nije u rangu fantoma...:(

Vule 26.06.2008 16:22

Citat:

Originalno postovano od jeftabgd (Post 41961)
Kako je moguce da nema numericko biranje zvukova?To je veliki minus.Na tockic dok ga nabodes.....a nama je svaki sekund dragocen.

U pravu je Vingula...prvo probaj spravu pa tek onda donesi sud...i ja tvrdim da je sasvim zgodan za rad sa točkićem i Favorite bankom...;)

P.S. Samo da me neko ne shvati pogrešno...ne tvrdim da je Fantom najbolji a da ostale sprave ne valjaju,i da imam nameru da pljujem druge firme,samo hoću da kažem da je reč o izuzetno kvalitetnoj spravi...hvala

milanceshow 26.06.2008 16:26

Ja sam ljudi odusevljen fantomom.
Nije lose da neko napise cene nove klavijature,a i cene polovnih klavijatura u eurima.Mislim na razliku izmedju X6 i G6,a takodje i razliku u ceni sa ostalim proizvodjacima u toj klasi.

Vule 26.06.2008 16:34

Citat:

Originalno postovano od milanceshow (Post 41967)
Ja sam ljudi odusevljen fantomom.
Nije lose da neko napise cene nove klavijature,a i cene polovnih klavijatura u eurima.Mislim na razliku izmedju X6 i G6,a takodje i razliku u ceni sa ostalim proizvodjacima u toj klasi.

Razlika je prilična...oko 600-700 eura...mislim na cene u Srbiji...po meni je to preskupo za sada...mislim da fantom G ne pruža toliko više koliko je skuplji,bar nama za sviranje uživo...
Ja imam oba kod kuće,x6 i g7...čim nadjem malo vremena napraviću test i ostaviću vam svoje mišljenje,a ovako na prvu mi se čini da razlika nije velika u zvučnom kvalitetu jedne i druge,fantom G je malo ušminkan,stvarno izgleda perverzno,ali toliko para za izgled...:confused:

kuki 26.06.2008 16:35

@Rolandinjos
Da,mislio sam bas na K2661!

Probaj ako budes imao prilike bilo kog motif-a ES ili XS,extra su sprave:)

Naravno Roland Fantom X i G su takodje super klavijature;)

vingula 26.06.2008 16:38

Evo da se vidi na šta mislim: http://www.box.net/shared/0q43ve94ok

Trenutno vrijeme na Forumu 22:01

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org