YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum

YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum (http://www.yu-midi.org/forum/index.php)
-   Kutak za harmonikaše (http://www.yu-midi.org/forum/forumdisplay.php?f=30)
-   -   Kupnja nove harmonike (http://www.yu-midi.org/forum/showthread.php?t=4359)

Burli 02.11.2008 13:47

Sorry za off topic, @dack sad bi nekad oko Nove Godine Šuka trebao organizovati muzičku zabavu u B.Bašti pa eto prilike da se vidimo...

MileGuerrini 02.11.2008 17:14

Citat:

Originalno postovano od dack (Post 55708)
Jeste majstor Zivko,mnogo dobar covek, lepo je on to sredio i harmonika je stvarno vrh,malo mi je podubio dirke,tj. vratio kako je bilo fabricki,pa mi je malo neobicno,ali evo posle 5 dana vec sam se malo navikao,mada plicenje klavijature je prosta stvar i on mi je rekao da ukoliko mi se ne svidja ovako da to moze da sredi za 2 sata. Par ljudi u poslednjih nekoliko nedelja me pitalo da li hocu da prodam,ja nisam hteo,mada je sve na svetu na prodaju,naravno za cenu koju zasluzuje. Ne znam sta da ti kazem za cenu,moram prvo da probam Roland fr7,pa ako mi se svidi i ako odlucim da je prodam,onda cu i formirati neku cenu. Moj dobar drugar iz Baste koji svira istu kao moju samo mladju harmoniku rekao mi je da je ne dam ispod 3000 eura,ali ni za euro. Znaci nista vise necu pricati dok ne probam tu virtualnu Roland harmoniku,pozdrav od Dacha!

Imao sam priliku probati rolandovu harmoniku- NIJE TO ZA NAS!
Osjecam se kao da sviram KORG X5 sa jako losim samplovima!
Onaj ko je naucio na pravu harmoniku ne moze ju nista umjetno zamjeniti! P.S.To je moje misljenje!

vladan.pro 02.11.2008 17:44

Cuo sam dosta i pozitivnih i negativnih misljenja o Rolandovoj harmonici,mislim da je to stvar ukusa,ali nema nista bez stare dobre Guerinke.;)

dack 02.11.2008 19:05

Hvala MileGuerinni na popruci i tvom misljenju,nadam se da cu je i ja skoro probati i da cu tada imati neko misljenje,ovako samo zivim u iluziji i slusam razne price o tom cudu. Bitno je da ja imam dobru harmoniku kuci i da nigde ne zurim. Muzika je moja ljubav al ja nisam profesionalac,uz harmoniku sam odrastao i ona zauzima posebno mesto u mom zivotu. Pozdravi MileGuerinni nisi mi nista rekao u vezi slika i o tvom misljenju o Dallape Supermaestro,da li si imao priliku da je sviras?

dack 02.11.2008 19:08

Citat:

Originalno postovano od Burli (Post 55938)
Sorry za off topic, @dack sad bi nekad oko Nove Godine Šuka trebao organizovati muzičku zabavu u B.Bašti pa eto prilike da se vidimo...

Burli,videcu sa Nikolom pa ce me on obavestiti kada bude ta zabava,u svakom slučaju ćemo se čuti!Poydrav od Dače!

MileGuerrini 02.11.2008 20:52

Citat:

Originalno postovano od dack (Post 55991)
Hvala MileGuerinni na popruci i tvom misljenju,nadam se da cu je i ja skoro probati i da cu tada imati neko misljenje,ovako samo zivim u iluziji i slusam razne price o tom cudu. Bitno je da ja imam dobru harmoniku kuci i da nigde ne zurim. Muzika je moja ljubav al ja nisam profesionalac,uz harmoniku sam odrastao i ona zauzima posebno mesto u mom zivotu. Pozdravi MileGuerinni nisi mi nista rekao u vezi slika i o tvom misljenju o Dallape Supermaestro,da li si imao priliku da je sviras?

E da, krasna harmonikica, mada mi nije jasno kako ima bijele basove kad sve stare supermaestro imaju crne, no nema to veze!
probao sam nekoliko takvih, sve su lagane, i prekrasan ton!
Ja osobno vise volim Guerrini, imaju onako tvrdji ton i glasnije su, ali to je stvar ukusa! Dallape su umiljatije, a one sto sam probao ni jedna nije tako stara kao tvoja, zato vjerujem da je ova "opasna"! To ti cuvaj! A ako si navikao na dobru harmoniku i na kvalitetnu klavijaturu (TR, Triton, T3, DX11...)
Onda ti se nece svidit Rolandova harm... SUPER JESTE; ali da se razumijemo, moje misljenje, za balkan, JOK!;)

dack 02.11.2008 22:53

Nema bele basove,to je zbog svetla u uglu,ima bas zute basove i po tome se prepoznaju stare harmonike. Ma ne mogu da je vise hvalim,ali stvarno je ekstra. Ja trenutno sviram aranzer korg pa60,imam je vec odavno i bas sam se navikao na tu klavijaturu. Videcu da u skorije vreme odem u Beograd da pogledam FR-7 harmoniku ba cu ti se javiti sa utiscima. Puno pozdrava!

siwaefigli 28.11.2008 09:48

Pozdrav!
Bez problema i straha možeš isprobati i kupiti novu Siwa e Figli, danas sam vrh kvalitete gradnje harmonika. Binci tonovi, vrhunska izrada...nije za..bancija već ozbiljno

skoricnik 28.11.2008 11:00

Siwu - Nikad ne bih uzeo, ni da mi daju za dzabe...

Guerrini,Dallape, Scandalli, Settimio Soprani, Ballone Burini - To su harmonike...

@siwaefigli kolega, prati datum ;)

Ahmoxl 28.11.2008 11:20

Kolega trazi sebi bolje polovnu Guerrini Superrior 2 da je dobro ocuvana i to iz krajnjih 80 tih godina bices sretan sa tim modelom, ako bas hoces da kupujes novu onda kupi sebi BELTUNU!

Trenutno vrijeme na Forumu 11:48

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org