YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum

YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum (http://www.yu-midi.org/forum/index.php)
-   Servis klavijatura - uradi sam (http://www.yu-midi.org/forum/forumdisplay.php?f=46)
-   -   Cime zastiti klavijaturu od prasine i ostalog? (http://www.yu-midi.org/forum/showthread.php?t=4543)

makso68 15.05.2009 22:56

Citat:

Originalno postovano od ERKOOO (Post 86274)
Sto se tice tog celofana i tih najlona to je jos gore za klavijaturu nego prasina,desava se naime da zbog toga klavijatura potpari,stvara se vlaga i tom ''zastitom'' je bas izlazete riziku! Ja svoju poslije svirke lijepo ocistim,malo usisam po dirkama,izvucem sto se moze izvuci i to je to!

Ovako i ja radim,kakvi celofani i čudesa.Ali,alergičan sam na muzičare koji se bahato odnose prema instrumentu.Inače,čovjek sam jako debelih živaca,posebno na svirci,ali kad mi neko,na bilo koji način,ugrožava instrumente,spreman sam mu zubima pregristi vratnu arteriju.Pozdrav!

mile_mitrovic 17.08.2009 19:53

Drage kolege, kada "pijana budala" dodje da naruci pjesmu sa picem u ruci i prospe to pice po klavijaturama mislim da tu celofan ne pomaze! Slazem se sa tim da celofan pomaze u zastiti od prasine i ogrebotina na klav. ali staviti celofan "na gornji deo" i misliti da tecnost nece dospjeti u unutrasnjost klav. je ludorija!

Boban010 17.08.2009 20:50

Ja obicno cistim klavijature suvom,nekoriscenom cetkom za farbanje!

milan_lekic 17.08.2009 21:12

interesantno!

nikolakg 17.08.2009 22:17

...

Sto ljudi,sto cudi.;) Imao sam rolanda koji je sa gornje strane imao celofan i kada je doslo vreme da se proda bio je kao nov.Kakva kondenzacija i ostali bakraci.Ovo je iz mojeg licnog iskustva da taj najlon odlicno stiti klavijaturu.
Takodje i triton le je bio tako sacuvan.
:)

Marco7 17.08.2009 22:23

Stitim je brate fizicki!Ko mi pridje sa casom,cigaretom i slicno odma ga eliminisem dalje od klavijatura :)

zsimonovic 17.08.2009 22:26

Ali sigurno ce manje uci tecnosti u klavijaturu ako je prekrivena celofanom jer pored svakog dugmica postoji mogucnost da udje i zalepi kontakt.Sto se tice kondenzacije nije preporucljivo,ko stavlja celofan,kada je dosta hladno napolju da se drzi klavijatura u kolima da prenoci ili u hladnim prostorijama pa da se unese u toplu prostoriju.Tako moze da se desi kondenz.Ja moju klavijaturu uvek nosim sa sobom u topli stan pa u topla kola i nema problema sto se tice kondenza.

harepa50 17.08.2009 22:32

Iako mi se ne dešava često da mi prilaze sa čašom, ali kad se desi primjenjujem postupak kao kolega Marco7:)

A klavijaturu ne umotavam ničim. Zadnji put kad sam je čistio (nedavno), bila je prljava po nekim dijelovima, ali ta se prljavština nije dala skinuti sredstvom za čišćenje pa sam je skidao čačkalicama. :) I nisam ništa oštetio niti sam je izgrebao.

smt2 17.08.2009 23:09

Trba redovno cistiti pa nam nece trebati cackalice.NIsta strasnije nego pijana budala sa casom u ruci i sa zeljom neke pjesme koja mu bas u tom momentu nemoze pasti napamet.Upozorim ga da pripazi na pice i da ode do pjevaca pa njemu kaze koja mu pjesma treba ,ako ni to nepomaze upozorim ga jos koi put i onda staje muzika i samo se cuju bubnjevi i lupatala.Tu pijanu budalu radikalno i bez ustrucavanja pokusam odstraniti a obicno je tu jos neko koga po obicaju zamolim pre svirke da malo pomogne ako dodje do toga.Mada ova folija i to umotavanje kao na pokazanim slikama kod kolege bacilo me na razmisljanje da mozda nesto smislim sto bi i pomoglo ako dodje do necega.poz...

grandia 17.08.2009 23:11

a momci sta je sa one hekle koje smo diskutirali ovde na forum? koliko ja znam ovde ima dosta koji su profesori za heklanje :lol:

Trenutno vrijeme na Forumu 13:35

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org