YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum

YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum (http://www.yu-midi.org/forum/index.php)
-   Roland (http://www.yu-midi.org/forum/forumdisplay.php?f=13)
-   -   Roland GW8 - Novi Aranzer Workstation (http://www.yu-midi.org/forum/showthread.php?t=4920)

josipv 21.08.2008 21:54

Kak nema,ima ono najbitnije start-stop,intro,fill in.............i moze user ritmove a ima i fabricke...

BasariStudios 22.08.2008 02:44

Citat:

Originalno postovano od jimiboy (Post 47351)
Alo Izete :lol: ma dobra je to spravica, to ces ti morati da nabavis sebi :">

Hebo ti ono ne valja, ima kod Rukfasha i Dine jos bolje, Gorenje!

josipv 22.08.2008 11:14

Ma ŠEfiljkin pasulj je najbolji.......=))=)):lol::lol:

DjoleBn 22.08.2008 11:41

Nemojte se sprdati sa temom :) fino pitam :D

kreso 22.08.2008 13:17

Društvo, predlažem sljedeče : ajmo mi sačekat da GW-8 dođe u prodavaonice, pa kad ga netko kupi neka stavi dojmove i demose na site da sami donesemo ocjenu na temelju vlastitog iskustva vrijedi ovaj Rolandov novitet čemu ili ne.
Ovako sve se svodi na tip rekla-kazala, a nismo se mali put opekli u dojmovima i procjenama oko izlazaka novih kljava.
Sjetite se samo Audye (koje neće biti još oho-ho), Tyrosa III i sl.
Neznam dal se slažete, al dok se netko ne pohvali da ju je uspio kupit bilo bi najbolje ovu temu do tada zaključat.

Alix 22.08.2008 13:43

Ljudi..ja NIŠTA sd ne znam...Prije sam bar nešto znao a sad NIŠTA...Jedna strana tvrdi da NIJE aranžer i da je Worstation,Druga strana da je Arranžer...Pa šta je sad?Daj odlučite se il bar dajte konstruktivne komentare da se lakše orientiramo...Pozdrav!

Vule 22.08.2008 14:15

Citat:

Originalno postovano od Alix (Post 47446)
Ljudi..ja NIŠTA sd ne znam...Prije sam bar nešto znao a sad NIŠTA...Jedna strana tvrdi da NIJE aranžer i da je Worstation,Druga strana da je Arranžer...Pa šta je sad?Daj odlučite se il bar dajte konstruktivne komentare da se lakše orientiramo...Pozdrav!

GW 8 je aranžer,i biće radjen u tri varijante,američki,euro i za balkansko tržište...razlika će biti u bojama koje imaju...u balkanskom će biti komplet boje za našu muziku,oko ritmova ne znam ali verovatno i ritmovi...od boja će biti zastupljeno sve,harmonike,klarineti,orijent saksofoni,gajde,buzuki,najloni,tamburice,praktično sve što je potrebno...izlazi za oko mesec dana i cena će mu biti ispod 800 eura...mislim da je to više nego povoljno,ja ću odmah uzeti jedan,jer tih 6-7 kila koliko je težak je jako dobar razlog da se sprava isproba...iskreno,samo mi smeta što ima 61 dirku,i verovatno su mekane za moj ukus ali je i to bolje od vukljanja klavijatura od 20-tak kg....ako bude mogla da se sredi da zvuči za svirku biće to moj definitivan izbor...;)

BasariStudios 22.08.2008 15:17

Ljudi molim vas ne budite smjesni, Almire, i pored toga sto GW8 ima neke
aranzerske funkcije sint je WORKSTATION i nema veze sa svetom aranzera.
Neznam zasto su ljudi toliko pametni da tvrde obratno i od samog ROLANDa
koji pravi taj sint, GW7 i 8 nikad nisu bili nikaki aranzeri. I CZ230S ima ritmove
na sebe, dal i to znaci da je aranzer? Sint je namenje vise studiskim svetu i
u sebe sadrzi vise WORKSTATION funkcije a to isto tvrde jos 100 stranice a i
sami ROLAND na njihovu stranicu, pogledajte na ovaj search, kako ga zovu:
http://www.google.com/search?q=rolan...ient=firefox-a

A ako ste stvarno toliko tvrdoglavi i taj VAS UKUS sa kime se ljudi pravdaju ovde
evo pogledajte gde ih ROLAND stavio, u koju kategoriju, do your home work
before you say something kazu amerikanci:
http://rolandus.com/products/product...px?ParentId=83

Vule 22.08.2008 15:21

Citat:

Originalno postovano od BasariStudios (Post 47469)
Ljudi molim vas ne budite smjesni, Almire, i pored toga sto GW8 ima neke
aranzerske funkcije sint je WORKSTATION i nema veze sa svetom aranzera.
Neznam zasto su ljudi toliko pametni da tvrde obratno i od samog ROLANDa
koji pravi taj sint, GW7 i 8 nikad nisu bili nikaki aranzeri. I CZ230S ima ritmove
na sebe, dal i to znaci da je aranzer? Sint je namenje vise studiskim svetu i
u sebe sadrzi vise WORKSTATION funkcije a to isto tvrde jos 100 stranice a i
sami ROLAND na njihovu stranicu, pogledajte na ovaj search, kako ga zovu:
http://www.google.com/search?q=rolan...ient=firefox-a

A kakva je po tebi razlika izmedju aranžera i workstationa...Nedime nije dovoljno da sprava ima ritmove da bi bila aranžer...gw8 ima iste komande za aranžer kao i g70,e80 i ostali rolandovi aranžeri,znači introe,main-ove,prelaze,a da li ćeš ga krstiti kao aranžer ili workstation nije bitno...sprava može da radi kao i svaki aranžer,to ti potpisujem...;)

P.S. zar u mene sumnjaš kad je Roland u pitanju?:D

BasariStudios 22.08.2008 15:53

Buraz, ne sumnjam u tebe nimalo al GW8 i dalje je workstation, sto se tice kontrola
start stop i ostalo ima i triton i motif i sve...nije to to. Pricam fakte. Razlika izmedju
aranzera i workstationa je velika, mnogo velika da mi treba sav dan da objasnim.
Jedine masine koje se danas moze nazvati arranzer/workstation u jedno su SAMO i
JEDINO korgove PA masine, sve ostalo roland i yamaha i druge su vekove unazad.
To su samo aranzeri il samo workstationi koji su bolji i najbolji u onome sto nude al
kao masina sve u jedno nijedna jos ne nudi sto jedan PA moze ponuditi ni u snu a to
i ti sam vec znas i slazes se samnom i pre no sto to potvrdis. Druga stvar, mi smo
Balkanci i poznati smo po tome da od CZ230S hocemo da napravimo TRITONa al i to
ne ide tako. GW8 nije aranzer zato sto u sebe nema nijednu aranzersku funkciju,
ponavljam funkciju ne dugmice i komande, nit moze praviti stilove nit moze editovati
nemoze nista uopste nimalo. Sto se tice Workstationa on ima vrlo dobre WORKSTATION
funkcije na sebe koje nude mnogo vise o solazi nego i cuvenih G70 il E80 i bas zato
je workstation, zato ga je ROLAND stavio kod workstations i jos mnogo ostalih stvari.

Trenutno vrijeme na Forumu 03:16

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org