YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum

YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum (http://www.yu-midi.org/forum/index.php)
-   Vesti (http://www.yu-midi.org/forum/forumdisplay.php?f=70)
-   -   ATA KARNET-Obavestenje procitati (http://www.yu-midi.org/forum/showthread.php?t=7169)

harepa50 02.07.2011 01:55

A tek firme koje bi rentale razglas i rasvjetu, binu i ostalo preko granice :S mada je i to rijetkost da neko unajmljuje nekog iz susjedne drzave, jer u svakoj drzavi ima dovoljno firmi.

maricm 02.07.2011 09:34

ljudi ja sam koristi ata karnet i nema nikakvih problema jedino ako si peh ko ja pa krenas na gp ivanicu kod Bubrovnika gdje nemaju stembilja i kompijutera pa te vrate na drugi gp.
prije nego sto sam izvadio ata k krenuo sam za swiss sa harmonikom i jos jedan kolega sa gitarom i nisu nam dali prijeci jer kazu da je bosna potpisnica ata karneta i da trebamo imati i nema vise osobni instrument.

Dell 02.07.2011 20:47

Koliko znam akusticni instrumenti se racunaju pod osobnu prtljagu, mi nikad nismo imali problema prilikom takvog prijelaza granice. Koliko znam jedino se elektronika pod to racuna.

nesaband 02.07.2011 21:40

mom sinu su svojevremeno madjari uzeli 50 eura sto je nosio harmoniku za Nemacku.

moze se ici iz bez ATA karneta ali je to onda stvarno lutrija!!!!!

ja sam dobio predracun i kostace me 7.500 dinara sto je oko 75 eura.
kad izracunam to i put trebacu da radim tri danan na moru da bih bio na nuli ali sta je tu je.

Zeki@Veki band 02.07.2013 14:49

Citat:

Originalno postovano od Vule (Post 181084)
Ne treba ti ATA karnet. Dovoljno je da na izlazu iz zemlje kod svojih carinika overis potvrdu o privremenom iznosenju stvari iz zemlje,pisali smo o tome vec. Klavijatura,gitara,frula itd se tretiraju kao licni prtljag i nije potrebna carinska deklaracija. Pre bi ti savetovao neki sto kvalitetniji kofer ako putujes preko okeana...tamo prtljag bacaju po aerodromima :lol:

Planiram da nosim opremu u Crnu Goru od 01.08.2013.god., da li sve prethodno napisano od 2008.god., vazi i danas, ako je neko skoro svirao sa svojom opremom u CG interesuje me ATA karton i slicno.

ЂолеПФК 02.07.2013 15:40

Moj profesor je bio pre 2-3 nedelje da svira u Herceg Novom, ništa mu nisu tražili, za nedelju dana opet ide.

milan_lekic 02.07.2013 16:34

za klaviaturu, dve, harmoniku ili slično nije problem samo prijavis na granici i sa tom potvrdom se vracas a ako vozis i ozvucenje trebas sigurno

dado123 02.07.2013 17:40

pozz svima dali itko zna jeli se ista mjenjalo oko ata karneta ko želi u hrvatsku pošto su sad usli u Evropsku uniju ja idem za mjesec dana a neznam sta me ceka!!!

smuchac 02.07.2013 23:59

Čeka te jedan veliki q****. :D
Ovi naši šalabajzeri garant imaju toliko papirnatih peripetija da ti se zgadi život pa ti toplo preporučujem da dobro izmoriš gugla i telefon prije posjeta Evropi ilitiga vamo nama. ;)

nesaband 03.07.2013 00:04

Citat:

Originalno postovano od ЂолеПФК (Post 247570)
Moj profesor je bio pre 2-3 nedelje da svira u Herceg Novom, ništa mu nisu tražili, za nedelju dana opet ide.

Aha Djole,kazi ti njemu da se ne igra jer to moze skupo da ga kosta.ATA karnet je za Crnu Goru obavezan sem ako nosis samo licni instrument.

Ako nosis ozvucenje,nema sansi vise da dobro prodjes bez ATA karneta.

Trenutno vrijeme na Forumu 18:37

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org