YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum

YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum (http://www.yu-midi.org/forum/index.php)
-   Saveti za kupovinu (http://www.yu-midi.org/forum/forumdisplay.php?f=75)
-   -   koja klavijatura? (http://www.yu-midi.org/forum/showthread.php?t=7753)

edo6 11.02.2009 22:21

Trebao sam ovo napisati u proslom postu al' sam zaboravio :D
Ketron SD1,SD5,xD9 i kakve su im cijene otprilike?
Vidio sam oglas neke Technics SX-KN 6000, nekako mi je taj Technics nepoznat ali mi klavijatura izgleda lijepo...

Valjda je ovo zadnji post ovog tipa koji cu napisati. Hvala svima na pomoci i na kritikama koje su uvijek dobrodosle :)
Dodato:
:">
Neznam vise ni sta da vam napisem, svaki post druge klavijature :( ali ovo je definitivno konacno. To sam rekao i u ovom proslom postu al' su me cijene udaljile... sad sam stvarno suzio popis i potrebno mi je misljenje vas iskusnijih, bez ikakvih zamjerki :D
Yamaha PSR-1000 (4000kn) 4-5god. Izgleda mi modernije od svih navedenih a i nije puno skuplja...
Korg Is40 (500€) midi fileovi,dodatni ritmovi,torba + sto je klavijatura spremna za gaze iako to meni nije trenutno potrebno, stara oko 6god.
Roland E68 (200€) Jako jeftino al' i jako star, ta klavijatura tu stoji samo zbog cijene.
Roland EXR-3 (2500kn) godiste jos neznam...

doktor87 14.02.2009 13:48

Bas pucas visoko... ako ti se vec vise svidja YAMAHA onda je kupi ali imaj jedno na umu... Ako si pocetnik i ne umes da koristis nista jace od PSR 413 na kom si kazes svirao...neces znati da iskoristis ni 40% potencijala i mogucnosti koje klavijature tipa Tyros i sl imaju... Kao da kupis auto sa klimom, tv, telefonom, friziderom...a koristis ga da bi se odvezao do komsije u susednoj ulici! Ili si do sad vozio ficu i ne umes nista drugo osim da menjas brzine...bez uvrede... Koliko je meni poznato jednom prof klavijaturisti je potrebano oko 3-4 meseca intenzivnog rada da Tyros spremi i napakuje za ono sto on hoce i kako hoce...sem ako nece samo da je upali i koristi prvi ritam koji je ponudjen :) Moj savet...kupi PSR 1500 ili neki slican model i polako... Citaj uputstvo za upotrebu i uci! Lako ces da je prodas posle i kupis nesto jace... Moj klavijaturista ima PSR 1500 i sasvim je ok...nema sepmlove ali ima pristojne boje... Ritmove ces teze da nadjes jer 70% muzicara kako je vec navedeno koristi KORG ali mogu da se konvertuju, u ostalom ja cu da ti dam ritmove koje je pravio moj klavijaturista...ako kupis nesto od toga... Srecno sa kupovinom!

edo6 15.02.2009 01:13

hvala svima, kupio sam korg is40...

yamahapassion 15.02.2009 02:44

Ako si dao 500e za is40 onda te neko da prostis zaj... Mislim za te pare si mogao skoro pa da uzmes polovan PA50, e sad ako si se cenkao to je druga prica...

doktor87 15.02.2009 12:22

Nek ti je sa srecom! :) Ne moze nista toliko lose da zvuci koliko gosti mogu da budu pijani :)

skoricnik 15.02.2009 12:37

500E za iS40 ?! :-O

Pa mislim stvarno...Taj od koga si kupio te je ODRAO! 8-X Njegova realna cena je 300-350E MAKSIMALNO! :rolleyes:

edo6 15.02.2009 13:13

nije 500€ :p
dobio sam ga za 3000kn, potpuno sređenog za gaže,dodatni ritmovi,torba i kojekakve sitnice...

Trenutno vrijeme na Forumu 17:27

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org